Як консервувати яблучний сік на зиму
Для приготування яблучного соку можна використовувати кілька варіантів. Найбільшою популярністю користується сік, зроблений із застосуванням соковижималки.
Можна також поєднати яблучний сік з іншими. Особливої уваги заслуговує яблучно-морквяний сік, який містить в собі велику кількість вітамінів.
Яблука є дуже корисними фруктами для людського організму. Вони володіють величезною кількістю корисних речовин і вітамінів. Для того щоб зберегти яблука для зимового періоду, можна приготувати яблучний сік на зиму через соковижималку.
Смак цього напою порадує будь-якого в період браку цінних речовин.
Найпростіший спосіб
Цей рецепт приготування дуже простий і для нього не знадобиться додаткових складових.
Продукти:
Процес приготування яблучного соку на зиму через соковижималку:
- Яблука ретельно помити, розрізати на четвертинки і видалити всі кісточки;
- Вичавити з них сік за допомогою соковижималки;
- З'явилася піну можна видалити відразу через марлю, але можна зробити це в процесі кип'ятіння соку;
- Вилити отриману рідину в підготовлену ємність і поставити на вогонь середньої інтенсивності. В процесі нагріву виключити можливість закипання продукту, тому що так вітамінів зовсім не залишиться. Як тільки сік підготується до кипіння, прибрати ємність з плити;
- Додати цукор. Якщо смак чистого напою влаштовує, можна цукор не додавати;
- Підготувати банки або пляшки для зберігання. Їх необхідно ретельно вимити і потім поставити в духовку. Температура повинна складати не більше 100 С. Це робиться для того, щоб випарувалася вся залишилася там рідину. Залишити ємності в духовці на десять хвилин;
- Дістати банки або пляшки і вилити в них весь підготовлений сік;
- Щільно закрити кришками.
Для зберігання потрібно прохолодна температура і затемненность. Такі умови можна знайти в підвалі.
Яблучно-морквяний сік на зиму
Не кожен може оцінити смак чистого морквяного соку. Але якщо змішати його з яблучним соком, то вийде дуже смачний і корисний напій.
Для того щоб приготувати 1 л яблучно-морквяного соку на зиму через соковижималку, знадобиться:
- Морквяне пюре в кількості 400 г;
- Яблучний сік у кількості 600 г;
- Цукор в кількості 150 р.
Поетапне приготування напою через соковижималку:
- В першу чергу, необхідно зайнятися приготуванням пюре з моркви. Для цього овоч потрібно ретельно очистити і вимити, а потім нарізати у вигляді соломки;
- Пропарити продукт на пару протягом півгодини. Для цього застосовується пароварка або скороварка;
- Потім готову моркву потрібно протерти через дрібне сито;
- Далі йде черга підготовки соку з яблук. Їх необхідно добре помити і розрізати на невеликі шматочки, при цьому забираючи насіння і шкірку;
- Далі пропустити всі кількість підготовлених фруктів через соковижималку;
- Тепер потрібно поєднати яблучний сік і морквяне пюре в загальну ємність, додати цукор і поставити в розігріту до 85 С духовку на п'ять хвилин;
- Банки підготувати і налити в них готовий напій. Ємності також необхідно попередньо розігріти в духовці;
- Накрити кришками і стерилізувати протягом 20 хвилин;
- Герметично закрити банки кришками за допомогою машинки для закачування.
Рецепт яблучного соку на зиму без застосування соковижималки
З даним способом приготування доведеться трохи повозитися, але напій в результаті вийде дуже смачний і корисний.
Знадобиться:
- Яблука з розрахунку 1,5 кг на банку об'ємом 3 л;
- Вода кип'ячена.
Рецепти варення з пелюсток троянд знаходяться тут. Воно не тільки корисно, але і володіє чарівним кольором, не кажучи вже про чудовий смак!
А тут ми навчимо вас варити варення з агрусу з апельсинами. Все, що вам потрібно — це зазначені фрукти, трохи часу і бажання, а також позитивний настрій на отримання хорошого результату!
Процес приготування:
- Тут потрібна серйозна попередня підготовка. Для початку, необхідно взяти три банки об'ємом 3 л, ретельно вимити і поставити на кожній з них порядковий номер;
- Яблука помити, порізати на невеликі шматочки і повністю заповнити ними першу банку;
- Налити банку до яблук кип'ячену воду теплої температури і так залишити на 8 годин;
- Після закінчення заданого часу вилити воду з яблук в іншу ємність, а фрукти знову залити гарячою кип'яченою водою;
- У другу за рахунком банку також порізати яблука і залити їх водою, яка були злита з першої банки. І цю банку з фруктами залишити в такому вигляді на 8 год.;
- Заповнити та третю банку яблуками і перелити туди рідину з банки другий після закінчення восьмигодинного періоду. Також дати постояти 8 ч.
- Злити з третьої банки рідину, яку вже можна вживати;
- У процесі, дуже важливо пробувати на смак яблука з кожної банки. При відсутності смаку необхідно різати нові яблука, і ставити цю банку в кінець всього ряду;
- Отриманий таким чином яблучний сік на зиму необхідно довести до кипіння і розлити по підготовленим для зберігання банкам, які повинні попередньо стерилізуватися.
Можна приготувати і більшу кількість банок з яблуками, але на це потрібен додатковий час. Зате сік вийде більш насиченим.
Корисні поради
При наявності у яблук занадто високого рівня кислоти, варто скористатися цукровим піском, яким присипаються яблука. Так вони стануть набагато солодший.
Залишки яблук після соковижималки можна використовувати в якості начинки для різної випічки. Досить буде додати до них родзинки, а також ванільний цукор.
Можна використовувати отримані відходи трохи по-іншому: проварити їх для отримання повидла.
Приготування яблучного соку на зиму через соковижималку або ж без неї в домашніх умовах не займе занадто багато часу, зате результат порадує близьких людей, а особливо дітей.