27 май 2019 8 796

Як консервувати яблучний сік на зиму

Для приготування яблучного соку можна використовувати кілька варіантів. Найбільшою популярністю користується сік, зроблений із застосуванням соковижималки.

Можна також поєднати яблучний сік з іншими. Особливої уваги заслуговує яблучно-морквяний сік, який містить в собі велику кількість вітамінів.

Яблука є дуже корисними фруктами для людського організму. Вони володіють величезною кількістю корисних речовин і вітамінів. Для того щоб зберегти яблука для зимового періоду, можна приготувати яблучний сік на зиму через соковижималку.

Смак цього напою порадує будь-якого в період браку цінних речовин.

Для того щоб приготувати якісний яблучний сік на зиму, бажано виконувати збір тільки стиглих плодів без яких-небудь пошкоджень.

Найпростіший спосіб

Цей рецепт приготування дуже простий і для нього не знадобиться додаткових складових.

Продукти:

  • Яблука в кількості 5 кг;
  • Цукор в кількості 500 р.

Процес приготування яблучного соку на зиму через соковижималку:

  1. Яблука ретельно помити, розрізати на четвертинки і видалити всі кісточки;
  2. Вичавити з них сік за допомогою соковижималки;
  3. З'явилася піну можна видалити відразу через марлю, але можна зробити це в процесі кип'ятіння соку;
  4. Вилити отриману рідину в підготовлену ємність і поставити на вогонь середньої інтенсивності. В процесі нагріву виключити можливість закипання продукту, тому що так вітамінів зовсім не залишиться. Як тільки сік підготується до кипіння, прибрати ємність з плити;
  5. Додати цукор. Якщо смак чистого напою влаштовує, можна цукор не додавати;
  6. Підготувати банки або пляшки для зберігання. Їх необхідно ретельно вимити і потім поставити в духовку. Температура повинна складати не більше 100 С. Це робиться для того, щоб випарувалася вся залишилася там рідину. Залишити ємності в духовці на десять хвилин;
  7. Дістати банки або пляшки і вилити в них весь підготовлений сік;
  8. Щільно закрити кришками.

Для зберігання потрібно прохолодна температура і затемненность. Такі умови можна знайти в підвалі.

Яблучно-морквяний сік на зиму

Не кожен може оцінити смак чистого морквяного соку. Але якщо змішати його з яблучним соком, то вийде дуже смачний і корисний напій.

Для того щоб приготувати 1 л яблучно-морквяного соку на зиму через соковижималку, знадобиться:

  • Морквяне пюре в кількості 400 г;
  • Яблучний сік у кількості 600 г;
  • Цукор в кількості 150 р.

Поетапне приготування напою через соковижималку:

  1. В першу чергу, необхідно зайнятися приготуванням пюре з моркви. Для цього овоч потрібно ретельно очистити і вимити, а потім нарізати у вигляді соломки;
  2. Пропарити продукт на пару протягом півгодини. Для цього застосовується пароварка або скороварка;
  3. Потім готову моркву потрібно протерти через дрібне сито;
  4. Далі йде черга підготовки соку з яблук. Їх необхідно добре помити і розрізати на невеликі шматочки, при цьому забираючи насіння і шкірку;
  5. Далі пропустити всі кількість підготовлених фруктів через соковижималку;
  6. Тепер потрібно поєднати яблучний сік і морквяне пюре в загальну ємність, додати цукор і поставити в розігріту до 85 С духовку на п'ять хвилин;
  7. Банки підготувати і налити в них готовий напій. Ємності також необхідно попередньо розігріти в духовці;
  8. Накрити кришками і стерилізувати протягом 20 хвилин;
  9. Герметично закрити банки кришками за допомогою машинки для закачування.

Рецепт яблучного соку на зиму без застосування соковижималки

З даним способом приготування доведеться трохи повозитися, але напій в результаті вийде дуже смачний і корисний.

Знадобиться:

  • Яблука з розрахунку 1,5 кг на банку об'ємом 3 л;
  • Вода кип'ячена.
Якщо у вас є ревінь, то з нього можна приготувати багато смачних страв. Наприклад, компот. Як варити компот з ревеню: свіжий і на зиму. Зарядіться вітамінами!

Рецепти варення з пелюсток троянд знаходяться тут. Воно не тільки корисно, але і володіє чарівним кольором, не кажучи вже про чудовий смак!

А тут ми навчимо вас варити варення з агрусу з апельсинами. Все, що вам потрібно — це зазначені фрукти, трохи часу і бажання, а також позитивний настрій на отримання хорошого результату!

Процес приготування:

  1. Тут потрібна серйозна попередня підготовка. Для початку, необхідно взяти три банки об'ємом 3 л, ретельно вимити і поставити на кожній з них порядковий номер;
  2. Яблука помити, порізати на невеликі шматочки і повністю заповнити ними першу банку;
  3. Налити банку до яблук кип'ячену воду теплої температури і так залишити на 8 годин;
  4. Після закінчення заданого часу вилити воду з яблук в іншу ємність, а фрукти знову залити гарячою кип'яченою водою;
  5. У другу за рахунком банку також порізати яблука і залити їх водою, яка були злита з першої банки. І цю банку з фруктами залишити в такому вигляді на 8 год.;
  6. Заповнити та третю банку яблуками і перелити туди рідину з банки другий після закінчення восьмигодинного періоду. Також дати постояти 8 ч.
  7. Злити з третьої банки рідину, яку вже можна вживати;
  8. У процесі, дуже важливо пробувати на смак яблука з кожної банки. При відсутності смаку необхідно різати нові яблука, і ставити цю банку в кінець всього ряду;
  9. Отриманий таким чином яблучний сік на зиму необхідно довести до кипіння і розлити по підготовленим для зберігання банкам, які повинні попередньо стерилізуватися.
Незвичайність рецепту в тому, що для його втілення немає необхідності в додаткових пристроях. Але, незважаючи на це, напій з яблук виходить насиченим і корисним.

Можна приготувати і більшу кількість банок з яблуками, але на це потрібен додатковий час. Зате сік вийде більш насиченим.

Корисні поради

При наявності у яблук занадто високого рівня кислоти, варто скористатися цукровим піском, яким присипаються яблука. Так вони стануть набагато солодший.

Залишки яблук після соковижималки можна використовувати в якості начинки для різної випічки. Досить буде додати до них родзинки, а також ванільний цукор.

Можна використовувати отримані відходи трохи по-іншому: проварити їх для отримання повидла.

Приготування яблучного соку на зиму через соковижималку або ж без неї в домашніх умовах не займе занадто багато часу, зате результат порадує близьких людей, а особливо дітей.

Що ще почитати: