Як швидко маринувати цибулю в оцті і без нього
Маринований лук – це відмінне доповнення багатьох основних та додаткових страв.
Він відмінно поєднується з рибою, м'ясом, різними овочевими, м'ясними, рибними салатами.
Крім цього, його можна додавати в супи і різні каші. А також його можна їсти як окрему страву.
Отже, розглянемо рецепти маринованої цибулі на всі випадки життя: до шашлику, салату, на зиму, так і просто для любителів похрумтіти цибулькою.
Як правильно маринувати цибуля
Швидкий рецепт з оцтом
Що потрібно для готування:
- Цибуля ріпчаста – 1 кілограм або 4 великі цибулини, бажано фіолетового кольору;
- Вода – 1000 мл;
- Оцет столовий 9 %-й – 4 великі ложки;
- Сіль – 1 маленька ложка;
- Цукор – 1 велика ложка.
Як маринувати цибулю з оцтом:
- Цибулини очищаємо від шкірки, розрізаємо кожну цибулину на 2 частини, ріжемо у вигляді півкілець;
- Далі викладаємо нарізану цибулю в миску, заливаємо гарячою водою. Лук повинен бути весь у воді;
- Через 5-10 хвилин перекладаємо овоч на сито або друшляк, промиваємо водою;
- Потім робимо розчин для маринаду. У кип'ячену прохолодну воду кладемо цукровий пісок, сіль, підливаємо оцет. Все перемішуємо;
- Після цього викладаємо цибулю в баночку, заливаємо маринадом, прибираємо на 2-3 години в холодильник;
- Через це час маринований цибулю в оцті буде готовий.
Без оцту з лимоном
Які компоненти будуть потрібні:
- 4 цибулини середнього розміру;
- Лимон половина;
- 1 маленька ложка солі;
- 2 великі ложки рослинного масла;
- Свіжа зелень – 5-6 гілочок кропу, петрушки;
- Спеції на свій розсуд.
Як готувати маринований цибулю без оцту з лимоном:
- Цибулини потрібно ретельно очистити від шкірки, сполоснути прохолодною водою;
- Далі акуратно нарізаємо їх тонкими кільцями;
- Позика споліскуємо зелень, шаткуємо дрібними шматочками;
- Викладаємо цибулю в банку, засипаємо до нього зелень, спеції, сіль. Все перемішуємо;
- Видавлюємо з половини лимона сік і заливаємо їм всі компоненти в банку;
- Потім наливаємо олію. Все змішуємо, закриваємо кришкою;
- Прибираємо в холодильник для маринування на 2-3 години;
- Через це час цибуля буде готовий.
Пропонуємо вам подивитися відео з приготування маринованої цибулі до оселедця:
До шашлику
Які інгредієнти потрібно підготувати:
- Цибулина невеликого розміру;
- Вода – 1 склянка;
- Оцет столовий 9 % — 4 великі ложки;
- Цукровий пісок – 1 велика ложка;
- Сіль на свій смак;
- Кілька гілочок кропу.
Рецепт маринованої цибулі до шашлику включає в себе наступні етапи готування:
- Для маринування слід підготувати ємність з пластикового матеріалу або скла, щоб вона мала щільно закривається кришку;
- Цибулю чистимо від шкірки, промиваємо прохолодною водою;
- Шаткуємо овоч на тонкі кільця чи півкільця;
- Викладаємо його в ємність;
- Кріп споліскуємо, нарізаємо на дрібні шматочки;
- Посипаємо цибулю кропом;
- В окрему посудину наливаємо негарячу кип'ячену воду, додаємо туди цукровий пісок, сіль, оцет і перемішуємо до повного розчинення всіх крупинок;
- Далі підготовленим маринадом заливаємо цибулю в ємності, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин;
- Після цього промаринований овоч можна використовувати за призначенням.
Як просто маринувати цибулю на зиму
Зі спеціями і часником
Що нам знадобиться:
- 2 кілограми дрібного цибулі;
- 2 великі ложки цукрового піску;
- Сіль – 50 грам;
- 200 мл яблучного або звичайного оцту столового 9 %-ного;
- 1000 мл води;
- Перець духмяний в горошинах – 10-15 штук;
- 3-4 штучок гвоздики;
- 3-4 часникових зубця;
- Лаврушка – 4-5 листочків;
- Пару листя дуба, вишні або смородини;
- Пару гілочок кропу.
А тут ви знайдете невелику підбірку салатів із зелених помідор. Рецептів там небагато, але зате самі найкращі.
Відмінним десертом взимку стане варення з лісової суниці. Однак заготовити його потрібно влітку. Ось рецепти! Вдалих заготовок вам, милі господині!
Приступаємо до приготування маринованої цибулі на зиму:
- Цибулини необхідно очистити від шкірки, промити прохолодною водою;
- Далі ставимо на плиту воду, розігріваємо до кипіння. У киплячу воду викладаємо цибулю і бланшируем його в окропі близько 5 хвилин;
- Після цього виймаємо овоч з окропу, обдаємо холодною водою. Це потрібно для того, щоб позбутися гіркоти. Перекладаємо його в сито або друшляк, щоб стекла вода;
- Потім готуємо суміш маринаду. У каструлю наливаємо воду, кладемо туди цукровий пісок, перець, лавровий лист, гвоздику і дубове листя;
- Зубчики часнику очистити, рубаємо на дрібні шматочки. Засипаємо в воду зі спеціями;
- Ставимо ємність на вогонь, розігріваємо до кипіння;
- Через 5 хвилин після початку кипіння, додаємо в маринад подрібнену зелень кропу, заливаємо оцет. Проварюємо ще хвилин 5 і знімаємо з плити;
- Банки промиваємо, чистимо всі порошком харчової соди, промиваємо ще кілька разів. Обов'язково робимо стерилізацію парою або в духовці;
- В простерилізовані банки кладемо цибулини, заливаємо їх гарячим маринадом;
- Закриваємо кришками, закочує їх закаточним ключем;
- Ставимо банки з маринованою цибулею на зиму в темне місце під теплий матеріал до повного охолодження;
- Остиглі баночки можна зберігати в темному місці при кімнатній температурі.
З перцем
Для приготування потрібно:
- Близько 2 кілограмів дрібного цибулі;
- Оцет столовий 6 % — стакан;
- Лимон – ½ частину;
- Часник – 2-3 зубчики;
- Чорний духмяний перець в горошинах – 3-4 штуки;
- 1 ч. ложка насіння гірчиці;
- 1 велика ложка кухонної солі;
- 2-3 штуки болгарського перцю.
Як потрібно робити дрібний маринований цибулю з перцем на зиму:
- Для початку очищаємо цибулини від лушпиння, промиваємо і кладемо в ємність;
- Далі заливаємо водою, оцтом, соком з половини лимона;
- Ставимо ємність з цибулею на вогонь, розігріваємо до кипіння і проварюємо хвилин 5-7;
- Знімаємо ємність з плити, акуратно виймаємо овочі з розсолу;
- Баночки потрібно сполоснути, гарненько змити з них весь бруд і пил. Обов'язково робимо їх стерилізацію. Простерилізувати їх можна на пару або в духовці;
- У простерилизованную ємність кладемо цибулька, але не щільно, залишаємо трохи місця для перцю і спецій;
- Потім очищаємо перець. Розрізаємо його на дві частини, вичищаємо все насіння, споліскуємо;
- Шаткуємо перчик у вигляді півкілець або смужками;
- Викладаємо перець у банки до цибулі;
- Очищаємо зубчики часнику від шкірки і шаткуємо дрібними шматочками, засипаємо в ємність до овочів;
- Далі викладаємо в банки сіль, горошини запашного перцю, насіння гірчиці;
- Потім заливаємо все маринадом, в якому варився цибулю;
- У велику ємність кладемо на дно рушник, ставимо туди баночки, заливаємо водою трохи вище половини ємності;
- Ставимо на плиту і стерилізуємо 20 хвилин після закипання;
- Далі закриваємо баночки кришками, ставимо в темне місце верх дном, закриваємо теплим пледом;
- Зберігати заготовки з маринованою цибулею на зиму слід в темному місці при кімнатній температурі.
Корисні поради
- Якщо ви виробляєте швидке маринування цибулі, то бажано використовувати великі цибулини червоного кольору;
- Для швидкого маринування овочі потрібно нарізати тонкими кільцями або полуколечками. Так вони швидко промаринуются, вийдуть м'якими і соковитими;
- Бажано для маринування лука використовувати велику кількість оцту. Інакше він вийде жорстким і не смачним;
- Для заготовок на зиму овоч маринується в цілому вигляді, з великою кількістю спецій.
Маринування лука – це легкий процес. Тут не треба виконувати якісь надприродні завдання, все цілком здійснимо.
В результаті можна отримати відмінне доповнення до основної страви або закуски.