Консервуємо огірки в томатному соку на зиму за всіма правилами
Огірки в томатному соку мають безліч різноманітних варіацій приготувань на зиму. Скільки господинь, стільки і нових складових компонентів.
Достаток рецептів дасть вам можливість вибрати щось підходяще. Наведемо вам найкращі й поширені.
Рецепти закупорки огірків в томатному соку на зиму
Класичний
Цей рецепт підійде для любителів гострих страв. Пікантний і вишуканий. Відмінний варіант урізноманітнити ваш стіл у зимовий період.
Закачування буде складатися з:
- Солі;
 - Цукру (беремо за смаком);
 - Соку томатного – 3 л;
 - Огірків — 5 кг;
 - Перцю солодкого (болгарського) — 5 шт. ;
 - Часникових зубчиків — 10 шт.;
 - Гіркого перцю – 5-6 шт. (маленьких);
 - Перцю горошком (по 3 шт в банку).
 
Починаємо свою роботу з миття банок і овочів.
Огірки перебрані, можна розкласти в банки.
Готуємо томатний сік, обрізаємо верхівочки перцю і виймаємо насіння. В м'ясорубці або кухонному комбайні потрібно помолоти болгарський перчик і часникові зубці. Додаємо цю суміш у томатний сік, заправляємо сіллю і цукром, чекаємо кипіння.
В огірки, які в банках, додаємо гіркий перець, заливаємо крутим окропом.
Перший раз вода зливається, заливаємо другий раз і стерилізуємо 20 хвилин банки на 1 літр, 45 хвилин на 3 літри. Після цього воду зливаємо, заливаємо соком і засипаємо запашним перцем (горошком).
Закочує банки, ставимо кришками на підлогу і закутуємо.
Салат огірковий (без стерилізації)
Огірковий салат не вимагає великих витрат, але, не дивлячись на це, його люблять навіть діти. Це економія вашого часу та грошей. Ідеальний варіант заготівлі огірків в томатному соку на зиму для всієї родини.
Інгредієнти:
- Огірки посередні – 5-6 кг;
 - Помідори для томата – 3-4 кг;
 - Цибулина – 4 шт;
 - Часник – 200 г;
 - Цукрова пудра – 300 г;
 - Сіль і оцет – 3 ст. ложки;
 
Огірки і цибуля ріжеться кільцями.
З помідор робиться томат, куди додається дрібно нарізаний або пригнічений в часничниці часник. Заправляємо сіллю і цукром і ставимо на плиту. Чекаємо закипання варимо хвилин п'ять, розливаємо по банках і закорковуємо.
Банки перевернути і утеплити.
Мариновані огірки зі спеціями
Інгредієнти:
- Маленькі огірочки – 1 кг;
 - Томат – 1 л;
 - Середній лист хрону;
 - Зелень (кропу, петрушки);
 - Часник – 1 велика головка;
 - Перець чилі – одна шт.;
 - Лавровий лист — на свій розсуд;
 - Цукрова пудра – 6 ст. ложок;
 - Сіль – 2 ст. ложки;
 - Листя вишні, смородини – по 6 шт.;
 - Бутони гвоздики – 4 шт.;
 - Перець горошком – 10 шт.;
 - Лимонна кислота – 1 ч. л. або 1 таблетка аспірину.
 
Тепер розглянемо, як готувати мариновані огірки в томатному соку на зиму. Огірки спочатку заллємо прохолодною водою на 2-3 години.
Після того як етап миття зелені, огірків і банок позаду, починаємо розкладати складові по банкам. Спеції, зелень, гіркий перчик і часникові зубки ділимо на три частини.
На дно банки викладається 1 частина, потім вертикально ставимо дрібні огірочки. Знову спеції і огірки. Вкриваємо всі останньою частиною підготовлених інгредієнтів.
Все, що щільно лежить в банку, заливається окропом і коштує 15 хвилин. Вже закипіло томат можна посолити і додати в нього цукор.
Воду з банок виливаємо і додаємо лимонну кислоту або аспірин. Це робиться для того, щоб огірки не вибухнули і були хрусткими. Заливаємо все томатом, закатуємо, перевертаємо і закутуємо.
Заготівля овочів кільцями в томатному соку
Любителі консервації без цибулі можуть спробувати приготувати такі огірки на зиму. Їх ріжуть кільцями і приправляють томатом.
Інгредієнти:
- Огірки – 5 кг;
 - Сік томатний – 2 л;
 - Часникові зубці – 6 – 8 шт.;
 - Сіль – 10 ст. ложок;
 - Лавровий лист – 8-10 шт.;
 - Оцет – 10 ст. ложок
 
Банки моєму і стерилізуємо десять хвилин. Ставимо догори дном, щоб стекли. Після цього перевертаємо і кладемо на дно два зубчики часнику і лаврове листя. Огірки нарізаємо кільцями і кладемо в банки, додати оцтову есенцію. Заливаємо томатом.
Ставимо на стерилізацію, приблизно на десять хвилин. Накрили кришками, закатали, знову перевернули і закутали.
Закуска кубиками в томаті
Любителі експериментувати із задоволенням візьмуться за приготування салату з огірків на зиму. Вони ріжуться на кубики і заправляються томатом, олією і оцтом.
Інгредієнти:
- Огірки – 3 кг;
 - Цукор – 5-6 ст. ложок;
 - Сіль велика – 3-4 ст. ложки;
 - Цибуля – 1 шт. (великий);
 - Часникові зубки– 10 шт.;
 - Столовий оцет – 6 ст. ложок;
 - Олія соняшникова – 6 ст. ложок;
 - Томат– 1.5 – 2 л.
 
Промиваємо огірки і залишаємо охолоджуватися на 2-3 години. Після цього ріжемо невеликими кубиками. Далі робимо сам томатний сік. Помололи помідори, часник і цибулю. Все це ставимо на плиту і чекаємо закипання. Варимо десять хвилин. Солимо, сахарим, заливаємо оцет і масло.
Коли зрозумієте, що томат готовий, можете всипати туди огірки. Варити потрібно 10 хвилин, часто помішуючи. У раніше і сухі стерилізовані банки заливаємо все приготоване і закатуємо. Перевернути догори дном, утеплити.
Збираєтеся смажити шашлик або подавати до святкового столу оселедець? Не обійтися без цибулі. Як швидко маринувати цибулю в оцті і без нього.  Способи і рецепти.
Заготовки асорті з овочів робити дуже легко. Ось рецепти! Переконайтеся!
Компот з яблук на зиму можна зварити, скориставшись підказками звідси. Успіх консервації гарантовано!
Заготівля по-корейськи
Корейська кухня завжди відрізнялася своїми пекучими рецептами. А огірки в поєднанні з гострим томатним соком – це неперевершений смак.
Інгредієнти:
- Корнішони – 3 кг;
 - Паприка – 1 шт.;
 - Помідори – 1.5 кг;
 - Перець жовтий болгарський – 4 шт.;
 - Оцтова есенція – 260 г;
 - Часникові зубці – 5-6 шт.;
 - Олія соняшникова – 500 мл;
 - Цукор – 260 г;
 - Сіль поварена – дві ст. ложки.
 
Перед приготуванням огірків в томаті по-корейськи на зиму всі овочі потрібно добре помити. Часник обчистити і перець. Часник помолоти, а перець нарізати шматочками. Накрутити помідори. Огірки ріжемо довгими часточками. Змішати все в загальну масу, додати соняшникову олію, поцукрянити і посолити.
Ставимо на плиту. Кипить протягом півгодини. Оцет додається в процесі кипіння. Заливаємо в чисті банки і закатуємо. Стерилізувати тут не потрібно.
Добрі поради молодим і досвідченим господиням
Навіть жінки з досвідом іноді не знають якихось тонкощів в приготуванні і виборі огірків для зимової закупорки. Вашій увазі наведемо кілька корисних і потрібних рад.
Не вибирайте огірки з жовтизною, вони будуть гіркими. Найменше схильні до псування в банку ті, у яких темнуваті пупиришки.
Перед закупорюванням залиште овочі в прохолодній воді на деякий час – це додасть огіркам хрускіт і безпеку зберігання в загорнених банках.
Такі заготовки на зиму, як огірки в томатному соку, стануть для вас буквально порятунком, коли раптово ви дізнаєтеся, що ось-ось прийдуть гості або ж приїдуть далекі родичі. Подавши їх до столу, будьте впевнені, що всі залишаться задоволені. Це, можна сказати, безпрограшний варіант.











