Прості рецепти салатів із зелених помідорів на зиму
Осінь і літо радують нас своїми прекрасними плодами: фруктами, овочами, ягодами. Харчуючись корисною і смачною їжею в цей час, ми підтримуємо і зміцнюємо своє здоров'я. Але завжди пам'ятаємо, що попереду зима, коли ми будемо їсти те, що встигнемо заготовити протягом осені.
Є багато відомих рецептів і часто публікуються все нові й нові, однак є такі види заготовок, які не відразу приходять в голову. При цьому, вони є не тільки дуже смачними, але і в той же час дуже корисними.
Одним з таких видів є заготовки салатів із зелених, а не тільки червоних і стиглих помідорів на зиму. Подивимося, як їх можна приготувати.
Салати із зелених помідорів на зиму: рецепти найсмачніших заготовок
«Фарби осені»
Іноді восени зелені помідори просто не встигають дозріти. В цю пору року вже не вистачає тепла і сонячного світла для цього. Але це не дає приводу переживати. Вони також зможуть прикрасити ваш зимовий стіл.
Взагалі кажучи, саме використання їх для консервації — це порівняно маловідомий вид консервування. Однак, незважаючи на це, існує велика різноманітність таких страв.
В якості такого прикладу можна навести помідори в маринаді, солоні помідори або дивовижної краси і смаку салати, приготовані з зелених помідорів.
Салат із зелених помідорів «Фарби осені» на зиму не тільки ароматний і смачний, але і здатний радувати своїми яскравими фарбами. Як-то в холодний зимовий вечір до вас повернеться розкішний букет осінніх смаків і фарб.
Розповімо тепер про інгредієнти, з яких готують цей салат.
- Зелені помідори — взяти 2 кілограми;
- Ріпчасту звичайний лук — потрібен один кілограм;
- Кухонна сіль — дві ст. ложки;
- Цукор — потрібно чотири ст. ложки;
- Олія соняшникова або інше рослинне — 250 мг;
- Перець болгарський солодкий — взяти 1 кілограм;
- Морквина — буде потрібно 0,5 кг;
- Оцет девятипроцентный — вісім столових ложок;
- Половина літра води.
Розповімо про те, як правильно приготувати цю заготовку:
- Починаємо з того, що всі використовувані для приготування овочі потрібно помити;
- Перець проходить у нас додаткову обробку, його треба розрізати вздовж, вичистити насіння і плодоніжку і ще раз ретельно помити;
- Перець потрібно нарізати соломкою;
- Тепер приступаємо до роботи з морквою, її потрібно акуратно почистити, потім натерти на крупній тертці;
- Почистимо цибулю, після цього нарізаємо його півкільцями;
- Помідори спочатку розрізаємо навпіл, після цього видаляємо білу плодоніжку, потім нарізаємо їх на шматочки і викладаємо на блюдо;
- У каструлю потрібно налити олії і поставити на вогонь, розігріваємо олію до тієї пори, поки воно не розжариться;
- Після цього висипаємо в каструлю лук і прожарюємо його на невеликому вогні, робимо це до того, поки він не придбає прозорість;
- Після цього в каструлю додаємо заздалегідь приготовані овочі, ретельно розмішуємо перець, моркву і помідори, після цього отриману суміш накриваємо кришкою і доводимо на середньому вогні до кипіння;
- Потім робимо вогонь слабким і на ньому тушкуємо вийшло блюдо протягом п'яти хвилин;
- Тепер додаємо сіль, цукор, а також потрібну кількість води, після цього ретельно перемішуємо і знову доводимо до стану кипіння;
- На невеликому вогні варимо 10 хвилин;
- Потім приправляємо блюдо оцтом, кип'ятимо ще хоча б дві хвилини;
- Розкладаємо смачний салат із зелених помідорів в попередньо простерилізовані банки, після цього закочує їх;
- Потім перевертаємо і залишаємо так на добу (поки повністю не охолонуть);
- Зберігаємо консервацію в темному і прохолодному місці до того моменту, коли дістанемо її і насолодитись прекрасним осіннім смаком і ароматом цього чудового блюда.
З морквою і часником
Салат, зроблений із зелених помідорів, з морквою і часником припаде до смаку любителям більш гострих салатів на зиму. Однією з його особливостей є те, що начинка тут кладе всередину кожного помідора.
Список необхідних інгредієнтів:
- Зелені помідори невеликого розміру — 1 кілограм;
- Часник — 6 зубчиків;
- Петрушка — двісті грамів;
- Морква — 100 грам;
- Гострий перець — 1 стручок.
Інгредієнти для приготування розсолу:
- Літр води;
- Столова ложка кухонної солі з гіркою;
- Запашного перцю беремо 7 горошин;
- Лаврове листя — 3 штуки;
- Парасольки кропу — 60 грамів.
Розповімо про те, як приготувати такий салат із зелених помідорів на зиму:
- Почнемо з приготування помідорів, помийте їх і зріжте капелюшок;
- Виймаємо частково серединку помідора;
- Моркву потрібно почистити, помити і натерти на крупній тертці;
- Часник чистимо, миємо й нарізаємо тонкими пластинами;
- Мій гіркий перець, нарізаємо його тонкими кільцями;
- Петрушку ретельно миємо, потім її потрібно дрібно порубати;
- Всі згадані тут інгредієнти потрібно скласти в одну миску і ретельно перемішати;
- Тепер готуємо розсіл, спочатку кип'ятимо воду;
- Додаємо в закипілу воду необхідні інгредієнти (запашний горошок, сіль, лавровий лист і кріп);
- Розсіл кип'ятимо п'ять хвилин і даємо охолонути, видаляємо горошок і лавровий лист;
- В помідори кладемо приготовлену начинку;
- Акуратно кладемо помідори в емальовану каструлю і вставляємо між ними парасольки кропу з розсолу, наливаємо розсіл;
- Зверху ставимо тарілку і вантаж (робимо гніт), розсіл повинен повністю покривати помідори;
- Витримуємо від п'яти до семи днів;
- Готову страву розкладаємо в банки під капронові кришки і зберігати в прохолодному місці.
Любите малосольні огірочки і хочете їх поїсти прямо зараз? Немає проблем! Ось рецепти моментального їх приготування в пакеті. Всього 5 хвилин і можна насолоджуватися хрусткими огірками!
Рецепти варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини читайте тут. Тепер варити варення стало набагато простіше і швидше!
Капустяний салат з зеленими помідорами
Капуста здатна відмінно поєднуватися з солоними помідорами.
Список інгредієнтів для цього салату на зиму:
- Два болгарських перцю;
- Дві цибулини;
- Кілограм капусти;
- Зелених помідорів — один кілограм;
- Сіль поварена — 30 грамів;
- Чорний перець — 5-10 горошин;
- Сто грамів цукру;
- Девятипроцентного оцту потрібно 120 мілілітрів.
Процес приготування смачної заготовки із зелених помідорів:
- Капусту чистимо від верхніх листків і шаткуємо;
- Болгарський перець миємо, чистимо від плодоніжки і насіння, потім нарізаємо смужками;
- Цибулю почистити, помити і дрібно покришити;
- Помідори нарізати. Всі овочі змішати в одній мисці і солимо;
- Покласти в емальовану каструлю і ставимо під гніт;
- Залишаємо на десять годин;
- Зливаємо наявний сік і додаємо прянощі, оцет і цукор;
- Ставимо на вогонь, доводимо до закипання і кип'ятимо десять хвилин;
- Поставте салат в банки і стерилізуйте їх (12 хв. – пів-літрові і 20 хв. — літрові);
- Загорніть кришками, укутайте в ковдру і дайте охолонути.
Корисні поради
Коли відбираємо помідори для консервації рівні за розміром, це не лише додає їм більш приємний вигляд, але і робить час їх бланшування приблизно однаковим.
Томати містять речовини, які знижують вірогідність ракових захворювань.
Для деяких людей цей овоч може викликати алергійну реакцію.
Рекомендується перед обробкою помістити томати в солону воду на кілька годин, це допоможе позбавити їх від солонина повністю.
Якщо в баночку з засолкою додати гілочку черемхи, вона продовжить термін зберігання салату і зробить його аромат більш цікавим.
Смак салатів із зелених помідорів на зиму поєднує свою незвичайність, особливий смак і високу корисність. Все це не буде зайвим для зимового столу.