30 апрель 2019 1 956

Як смачно приготувати цвітну капусту

Капуста цвітна – це улюблений овоч багатьох людей. Ніжний смак цього продукту робить будь-яку страву особливо привабливим, а легкість приготування дозволяє витрачати мінімум часу на створення ароматного шедеври кулінарії.

Овоч дуже корисний і некалорійний, тому його можуть їсти навіть прихильники правильного харчування.

Як приготувати цвітну капусту на сковороді

Швидше за все довести до готовності такий продукт можливо тільки на сковороді. Страва виходить смачним і красивим на вигляд. Рецептів приготування цього овоча даними способом безліч, але є особливо популярні.

Котлети
Інгредієнти Кількість
капусти цвітної невеликого розміру - 1 вилок
свіжих яєць - 2 шт.
білого хліба - 4 маленьких шматка
вершків будь-якої жирності - третину склянки
пшеничного борошна - 0,5 склянки
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 500 Ккал

Капустку помити, викласти в сито і залишити на 5 хвилин, щоб стекла вся рідина.

Далі викласти продукт на обробну дошку і порубати ножем.

Хліб залити вершками і дати йому добре просочитися. Збити білки яєць.

Решту жовтків, хліб і все борошно викласти в капусту і ретельно розмішати.

На сковороді розжарити рослинну олію і викладати ложкою масу.

Обсмажити котлети на сковороді з обох сторін.

Не можна сказати, що це блюдо буде дієтичним.

Завдяки смаженні на олії котлетки виходять дуже смачними, але не варто ними зловживати, якщо людина дотримується дієти.

Смажимо в клярі

Дана рецептура приготування цього овоча сприяє збереженню його соковитості. Завдяки кляру, вся соковитість продукту залишається всередині, що дозволяє зробити блюдо дуже ніжним і смачним.

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна — 800 – 900 грам;
  • Яйця свіжі — 2 шт.;
  • Борошно — 2 – 3 столові ложки;
  • Сіль, спеції;
  • Олія слив. — 60 – 70 грам.

Приблизний час приготування 40 хвилин. Харчова цінність – 300 ккал на 100 грам.

Отже, як приготувати цвітну капусту смачно в клярі? Качан промити в воді і розділити на суцвіття. Довести до кипіння воду з додаванням солі і злегка проварити там ці шматочки.

Варити овоч близько 20 хвилин. Далі необхідно підготувати кляр. Добре збити яйця і всипати туди борошно, можна ще підсолити. Ретельно вимісити масу.

Вилок викласти в сито і дати йому стекти. На розпеченій сковороді розтопити вершкове масло. Суцвіття опускати в кляр по черзі, викладаючи їх після цього на гарячу сковороду.

Обсмажити отримані шматочки з двох сторін приблизно 4-5 хв. Після потрібно викласти запашні частини на серветку, краще паперову. Весь жир вбереться в серветку, і страва вийде смачним і менш калорійним.

Таку страву цілком підійде для святкового столу, воно чудово на смак і дуже ситна. Гості по достоїнству оцінять старання господарки.

Способи приготування смачної цвітної капусти в духовці

Готування такого продукту в духовій шафі дозволяє зберегти максимум корисних речовин самого овоча. Їжа виходить ніжною, смачною і апетитними на вигляд. Дієтичне харчування дозволяє вживання такої їжі, завдяки її малій калорійності.

Давайте ж дізнаємося швидше, як приготувати смачну цвітну капусту в духовці.

Сирна закуска

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна — 1 качан;
  • Молоко — 3 – 4 столові ложки;
  • Свіже яйце – 3 штуки;
  • Твердий сир — 150 – 200 грам;
  • Будь-яка зелень;
  • Будь-яке масло – 3 столові ложки.

Приготування займе близько 40 хвилин. Калорійність 100 грам складе приблизно 350 ккал.

Щоб приготувати сирну закуску з цвітної капусти в духовці, потрібно для початку розібрати на суцвіття качан і промити проточною водою. Залити овоч прохолодною водою, поставити на вогонь і зварити близько 10-12 хвилин. Після викласти вилок в сито і обдати холодною водою, дати стекти.

Сир натерти на тертці поменше. Яйця потрібно гарненько збити і влити в них молоко і додати тертий сир. Ретельно перемішати отриману масу.

Деко добре змастити маслом, викласти на нього капустку ніжками суцвіть вниз і залити яєчно-сирною масою. Поставити форму для запікання в гарячу духовку і пекти близько 20 – 25 хвилин.

Сирна скоринка такої страви дозволяє відчути неймовірний смак. Запах підготовлюваної страви закрутить голову будь-якому гурману.

Калорійність такої закуски настільки мала, що його вживання цілком допустимо абсолютно всім. В дитячий раціон можна без побоювання включити капусту цвітну, приготовану таким методом в духовці.

Фарширована смакота

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна — 0,5 – 0,6 кг;
  • Курячий фарш -300 – 400 грам;
  • Бекон копчений — 100 – 200 грам;
  • Твердий сир — 100 – 200 грам;
  • Зелень;
  • Свіже яйце — 2 шт.;
  • Цибуля — 1 – 2 шт.;
  • Часник — 3 зубки;
  • Перець і інші улюблені спеції;
  • Вершкове масло — 100 грам;
  • Майонез — 100 грам.

Час приготування такої їжі 1,5 години. Харчова цінність – 600 ккал на 100 грам.

Підготувати качан капусти цього сорту, обірвавши листя і відрізавши качан, якщо вона занадто довга. У ємність налити холодної води, посолити і опустити туди вилок цілком.

Воду прокип'ятити і зменшити вогонь. Тримати качан на повільному вогні 5 – 7 хв. і далі потрібно витягнути його з каструлі і облити холодною водою. Покласти вилок на серветку і добре висушити.

Цибулю дрібно нарізати. Бекон нашаткувати. Обсмажити на розпеченій сковороді з додаванням вершкового масла цибулю разом з беконом. У курячий фарш додати свіже яйце, посмажену масу, зелень і часник.

Все ретельно вимішати, посолити і прибрати в холодне місце на 20 – 30 хвилин. Натерти сир. Після, взяти качан і обережно, розсовуючи суцвіття, наповнити простір фаршем. Форму для випічки добре змастити вершковим маслом, покласти на неї цю заготовку.

Взяти тертий сир і додати в нього яйце і майонез, розмішати цю масу до кашоподібного стану. Змастити сирною сумішшю фаршировану капусту і поставити в розігріту духову шафу. Випікати 30-35 хв.

Це блюдо неймовірного смаку. Їжа виходить ніжною і просочується ароматом бекону і зелені.

Калорійність цього продукту невисока, але присутність в рецептурі майонезу і вершкового масла не робить страву повністю дієтичним.

Що ще можна приготувати: смачні дієтичні страви

Бажання схуднути відчувають величезну кількість людей і велика частина з них — жінки. Дуже хочеться скинути зайву вагу, не обмежуючи себе у смачній їжі. Існує безліч смачних страв, які містять мінімум калорій. Дієтичний суп з цвітної капусти — це одне з них.

Суп

Інгредієнти на 3,5 літра супу:

  • Невеликий вилок капусти – 500 – 600 грам;
  • Кабачки — 150 – 200 грам;
  • Морква — 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Часник — 3 зубки;
  • Перець болгарський — 1 шт. невеликого розміру;
  • Перець чорний;
  • Селера — 1 стебло;
  • Лист лавра;
  • Сіль.

Весь цей процес займе близько години. У 100 грамах такої страви міститься близько 150 ккал.

Рецепт приготування супу досить простий. Поставити на вогонь каструлю з 2 літрами води. Як тільки закипає вода, необхідно покласти в неї всі овочі, попередньо нарізані, а суцвіття капустки — відокремлені один від одного. Тут головне — дотримуватися черговість інгредієнтів.

У киплячу воду додати нарізану моркву і цибулю, проварити 6 – 7 хвилин і покласти капусту. Ще через 10 хвилин додати болгарський перець.

Через 5 хвилин покласти всі овочі, що залишилися. Як тільки вода з усіма інгредієнтами закипіла, потрібно зменшити вогонь і варити 7 – 10 хвилин. Вимкнути вогонь і залишити каструлю ненадовго на плиті. Суп готовий.

Спосіб створення даного дієтичного страви дуже простий. Смак супу досить яскравий. Дуже зручно те, що це страва з часом стає ще смачніше. Якщо суп постоїть 2 – 3 дні, овочі віддадуть весь свій аромат.

Тушкуємо з грибами в сметанному соусі

Таке блюдо дозволить урізноманітнити дієтичний стіл, воно виходить ніжне і смачне. Приготування тушкованої цвітної капусти з грибами в сметанному соусі не складе великої праці, а результат порадує будь-якого гурмана.

Інгредієнти:

  • Качан кучерявої капусти – 1 кг;
  • Будь-які гриби – 500 грам;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Сметана середньої жирності – 250 грам;
  • Сіль і улюблені спеції;
  • Зелень;
  • Оливкова олія для смаження — 20 – 30 грам.

Господиня витратить на готування 40 хвилин. Харчова цінність – 300 ккал на 100 грам продукту.

Капусту, розібрану на суцвіття, проварити в підсоленій воді 10 хвилин. Обсмажити в оливковій олії порізані гриби і нашатковану цибулю. Вже м'які суцвіття порізати ще дрібніше і обсмажити разом з грибами. Накрити сковороду кришкою і бланшувати 10 хвилин.

Після додати в їжу сметану, зелень і спеції, після чого тушкувати ще 5-7 хвилин. Готове.

Рецептура цього страви проста. Всі інгредієнти доступні і недорогі. Цілком можливо, включити таку їжу в раціон літніх людей.

Поєднання смаку всіх складових цієї страви виробляє приголомшливий ефект, а невелика калорійність надає йому особливу популярність.

Про те, як приготувати лазанью з лаваша, ви можете дізнатися на нашому сайті.

Способи приготування минтая в клярі знаходяться тут. Риба виходить соковитою, смачною і готується швидко.

Крем-суп з брокколі — це перше блюдо люблять багато! Спробуйте його приготувати сьогодні на обід. Рецепти читайте тут. Приємного апетиту!

Що ви знаєте про користь цвітної капусти?

Овочі завжди вважалися корисними і необхідними в раціоні кожної людини. Капуста цвітна особливо багата вітамінами, тому потрібно вживати її якомога частіше. Легка засвоюваність цього овоча дозволяє щоденне вживання страв з його змістом.

Можна з легкістю включити в дитяче меню даний продукт. Дитина отримає задоволення, поїдаючи ніжну і тендітну капусту. Страви з неї поліпшать травлення малюка, наситивши організм необхідними вітамінами і мінералами.

Капуста цвітна, в порівнянні з білокачанної, містить в два рази більше вітамінів всіх груп, а також магній, кальцій, білок та інші корисні речовини. Вживаючи постійно капусту цього сорту, можна значно поліпшити зовнішній вигляд волосся, нігтів і шкіри.

Користь цього овоча незаперечна, а смак дивовижний. Існує величезна кількість рецептів приготування кольорової капусти, кожна людина обов'язково знайде для себе найкращий.

Можливо навіть схуднути за допомогою цього сорту капусти, адже її поживність і невелика калорійність спростять і поліпшать процес спалювання жиру.

Пропонуємо вам переглянути відео-рецепт цікавого, яскравого і дуже смачного салату:

Тепер ви знаєте, як смачно приготувати цвітну капусту різними способами і можете тішити себе і свою сім'ю чудовими стравами!

Що ще почитати: