Як смачно приготувати цвітну капусту
Капуста цвітна – це улюблений овоч багатьох людей. Ніжний смак цього продукту робить будь-яку страву особливо привабливим, а легкість приготування дозволяє витрачати мінімум часу на створення ароматного шедеври кулінарії.
Овоч дуже корисний і некалорійний, тому його можуть їсти навіть прихильники правильного харчування.
Як приготувати цвітну капусту на сковороді
Швидше за все довести до готовності такий продукт можливо тільки на сковороді. Страва виходить смачним і красивим на вигляд. Рецептів приготування цього овоча даними способом безліч, але є особливо популярні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
капусти цвітної невеликого розміру - | 1 вилок |
свіжих яєць - | 2 шт. |
білого хліба - | 4 маленьких шматка |
вершків будь-якої жирності - | третину склянки |
пшеничного борошна - | 0,5 склянки |
солі і перцю - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 500 Ккал |
Капустку помити, викласти в сито і залишити на 5 хвилин, щоб стекла вся рідина.
Далі викласти продукт на обробну дошку і порубати ножем.
Хліб залити вершками і дати йому добре просочитися. Збити білки яєць.
Решту жовтків, хліб і все борошно викласти в капусту і ретельно розмішати.
На сковороді розжарити рослинну олію і викладати ложкою масу.
Обсмажити котлети на сковороді з обох сторін.
Не можна сказати, що це блюдо буде дієтичним.
Завдяки смаженні на олії котлетки виходять дуже смачними, але не варто ними зловживати, якщо людина дотримується дієти.
Смажимо в клярі
Дана рецептура приготування цього овоча сприяє збереженню його соковитості. Завдяки кляру, вся соковитість продукту залишається всередині, що дозволяє зробити блюдо дуже ніжним і смачним.
Інгредієнти:
- Капуста цвітна — 800 – 900 грам;
- Яйця свіжі — 2 шт.;
- Борошно — 2 – 3 столові ложки;
- Сіль, спеції;
- Олія слив. — 60 – 70 грам.
Приблизний час приготування 40 хвилин. Харчова цінність – 300 ккал на 100 грам.
Отже, як приготувати цвітну капусту смачно в клярі? Качан промити в воді і розділити на суцвіття. Довести до кипіння воду з додаванням солі і злегка проварити там ці шматочки.
Варити овоч близько 20 хвилин. Далі необхідно підготувати кляр. Добре збити яйця і всипати туди борошно, можна ще підсолити. Ретельно вимісити масу.
Вилок викласти в сито і дати йому стекти. На розпеченій сковороді розтопити вершкове масло. Суцвіття опускати в кляр по черзі, викладаючи їх після цього на гарячу сковороду.
Обсмажити отримані шматочки з двох сторін приблизно 4-5 хв. Після потрібно викласти запашні частини на серветку, краще паперову. Весь жир вбереться в серветку, і страва вийде смачним і менш калорійним.
Таку страву цілком підійде для святкового столу, воно чудово на смак і дуже ситна. Гості по достоїнству оцінять старання господарки.
Способи приготування смачної цвітної капусти в духовці
Давайте ж дізнаємося швидше, як приготувати смачну цвітну капусту в духовці.
Сирна закуска
Інгредієнти:
- Капуста цвітна — 1 качан;
- Молоко — 3 – 4 столові ложки;
- Свіже яйце – 3 штуки;
- Твердий сир — 150 – 200 грам;
- Будь-яка зелень;
- Будь-яке масло – 3 столові ложки.
Приготування займе близько 40 хвилин. Калорійність 100 грам складе приблизно 350 ккал.
Щоб приготувати сирну закуску з цвітної капусти в духовці, потрібно для початку розібрати на суцвіття качан і промити проточною водою. Залити овоч прохолодною водою, поставити на вогонь і зварити близько 10-12 хвилин. Після викласти вилок в сито і обдати холодною водою, дати стекти.
Сир натерти на тертці поменше. Яйця потрібно гарненько збити і влити в них молоко і додати тертий сир. Ретельно перемішати отриману масу.
Деко добре змастити маслом, викласти на нього капустку ніжками суцвіть вниз і залити яєчно-сирною масою. Поставити форму для запікання в гарячу духовку і пекти близько 20 – 25 хвилин.
Сирна скоринка такої страви дозволяє відчути неймовірний смак. Запах підготовлюваної страви закрутить голову будь-якому гурману.
Калорійність такої закуски настільки мала, що його вживання цілком допустимо абсолютно всім. В дитячий раціон можна без побоювання включити капусту цвітну, приготовану таким методом в духовці.
Фарширована смакота
Інгредієнти:
- Капуста цвітна — 0,5 – 0,6 кг;
- Курячий фарш -300 – 400 грам;
- Бекон копчений — 100 – 200 грам;
- Твердий сир — 100 – 200 грам;
- Зелень;
- Свіже яйце — 2 шт.;
- Цибуля — 1 – 2 шт.;
- Часник — 3 зубки;
- Перець і інші улюблені спеції;
- Вершкове масло — 100 грам;
- Майонез — 100 грам.
Час приготування такої їжі 1,5 години. Харчова цінність – 600 ккал на 100 грам.
Підготувати качан капусти цього сорту, обірвавши листя і відрізавши качан, якщо вона занадто довга. У ємність налити холодної води, посолити і опустити туди вилок цілком.
Воду прокип'ятити і зменшити вогонь. Тримати качан на повільному вогні 5 – 7 хв. і далі потрібно витягнути його з каструлі і облити холодною водою. Покласти вилок на серветку і добре висушити.
Цибулю дрібно нарізати. Бекон нашаткувати. Обсмажити на розпеченій сковороді з додаванням вершкового масла цибулю разом з беконом. У курячий фарш додати свіже яйце, посмажену масу, зелень і часник.
Все ретельно вимішати, посолити і прибрати в холодне місце на 20 – 30 хвилин. Натерти сир. Після, взяти качан і обережно, розсовуючи суцвіття, наповнити простір фаршем. Форму для випічки добре змастити вершковим маслом, покласти на неї цю заготовку.
Взяти тертий сир і додати в нього яйце і майонез, розмішати цю масу до кашоподібного стану. Змастити сирною сумішшю фаршировану капусту і поставити в розігріту духову шафу. Випікати 30-35 хв.
Це блюдо неймовірного смаку. Їжа виходить ніжною і просочується ароматом бекону і зелені.
Що ще можна приготувати: смачні дієтичні страви
Бажання схуднути відчувають величезну кількість людей і велика частина з них — жінки. Дуже хочеться скинути зайву вагу, не обмежуючи себе у смачній їжі. Існує безліч смачних страв, які містять мінімум калорій. Дієтичний суп з цвітної капусти — це одне з них.
Суп
Інгредієнти на 3,5 літра супу:
- Невеликий вилок капусти – 500 – 600 грам;
- Кабачки — 150 – 200 грам;
- Морква — 1 шт.;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- Часник — 3 зубки;
- Перець болгарський — 1 шт. невеликого розміру;
- Перець чорний;
- Селера — 1 стебло;
- Лист лавра;
- Сіль.
Весь цей процес займе близько години. У 100 грамах такої страви міститься близько 150 ккал.
Рецепт приготування супу досить простий. Поставити на вогонь каструлю з 2 літрами води. Як тільки закипає вода, необхідно покласти в неї всі овочі, попередньо нарізані, а суцвіття капустки — відокремлені один від одного. Тут головне — дотримуватися черговість інгредієнтів.
У киплячу воду додати нарізану моркву і цибулю, проварити 6 – 7 хвилин і покласти капусту. Ще через 10 хвилин додати болгарський перець.
Через 5 хвилин покласти всі овочі, що залишилися. Як тільки вода з усіма інгредієнтами закипіла, потрібно зменшити вогонь і варити 7 – 10 хвилин. Вимкнути вогонь і залишити каструлю ненадовго на плиті. Суп готовий.
Спосіб створення даного дієтичного страви дуже простий. Смак супу досить яскравий. Дуже зручно те, що це страва з часом стає ще смачніше. Якщо суп постоїть 2 – 3 дні, овочі віддадуть весь свій аромат.
Тушкуємо з грибами в сметанному соусі
Таке блюдо дозволить урізноманітнити дієтичний стіл, воно виходить ніжне і смачне. Приготування тушкованої цвітної капусти з грибами в сметанному соусі не складе великої праці, а результат порадує будь-якого гурмана.
Інгредієнти:
- Качан кучерявої капусти – 1 кг;
- Будь-які гриби – 500 грам;
- Цибуля – 2 шт.;
- Сметана середньої жирності – 250 грам;
- Сіль і улюблені спеції;
- Зелень;
- Оливкова олія для смаження — 20 – 30 грам.
Господиня витратить на готування 40 хвилин. Харчова цінність – 300 ккал на 100 грам продукту.
Капусту, розібрану на суцвіття, проварити в підсоленій воді 10 хвилин. Обсмажити в оливковій олії порізані гриби і нашатковану цибулю. Вже м'які суцвіття порізати ще дрібніше і обсмажити разом з грибами. Накрити сковороду кришкою і бланшувати 10 хвилин.
Після додати в їжу сметану, зелень і спеції, після чого тушкувати ще 5-7 хвилин. Готове.
Рецептура цього страви проста. Всі інгредієнти доступні і недорогі. Цілком можливо, включити таку їжу в раціон літніх людей.
Поєднання смаку всіх складових цієї страви виробляє приголомшливий ефект, а невелика калорійність надає йому особливу популярність.
Про те, як приготувати лазанью з лаваша, ви можете дізнатися на нашому сайті.
Способи приготування минтая в клярі знаходяться тут. Риба виходить соковитою, смачною і готується швидко.
Крем-суп з брокколі — це перше блюдо люблять багато! Спробуйте його приготувати сьогодні на обід. Рецепти читайте тут. Приємного апетиту!
Що ви знаєте про користь цвітної капусти?
Овочі завжди вважалися корисними і необхідними в раціоні кожної людини. Капуста цвітна особливо багата вітамінами, тому потрібно вживати її якомога частіше. Легка засвоюваність цього овоча дозволяє щоденне вживання страв з його змістом.
Можна з легкістю включити в дитяче меню даний продукт. Дитина отримає задоволення, поїдаючи ніжну і тендітну капусту. Страви з неї поліпшать травлення малюка, наситивши організм необхідними вітамінами і мінералами.
Капуста цвітна, в порівнянні з білокачанної, містить в два рази більше вітамінів всіх груп, а також магній, кальцій, білок та інші корисні речовини. Вживаючи постійно капусту цього сорту, можна значно поліпшити зовнішній вигляд волосся, нігтів і шкіри.
Користь цього овоча незаперечна, а смак дивовижний. Існує величезна кількість рецептів приготування кольорової капусти, кожна людина обов'язково знайде для себе найкращий.
Можливо навіть схуднути за допомогою цього сорту капусти, адже її поживність і невелика калорійність спростять і поліпшать процес спалювання жиру.
Пропонуємо вам переглянути відео-рецепт цікавого, яскравого і дуже смачного салату:
Тепер ви знаєте, як смачно приготувати цвітну капусту різними способами і можете тішити себе і свою сім'ю чудовими стравами!