Баклажани як гриби — смачніше заготовки не знайти!
Баклажани як гриби — улюблені ласощі дітей і дорослих, особливо взимку.
Відкриємо ж швидше скриньку бабусиних рецептів і приступимо до таїнства приготування.
Традиційний рецепт заготівлі на зиму
Нам знадобляться:
- Головний інгредієнт – баклажани;
- Перець чорний горошком;
- Зубчики часнику;
- Вода, підійде звичайна;
- Лавровий лист;
- Оцет яблучний або винний.
Приступаємо до приготування:
- Моєму гарненько наші баклажани. Вирізаємо все непотрібне. Ріжемо красиво кубиками або трикутниками, за своїм розсудом;
- Посипаємо сіллю нарізані шматки. Чекаємо 1,5 години, поки вони не випустять свій гіркуватий сік. Або можна скористатися іншим способом: залити овочі, підсоленою водою, дати постояти 1 годину. Злити воду і все, можна маринувати;
- Кришки стерилізуємо, нехай покипить 5 хвилин. Банки ж можна просто облити кіпяточком і перевернути догори дном. Також підійде стерилізація банок на пару;
- У готові банки кладемо 2 зубчики часнику, перець – 6 горошин. Кидаємо туди ж лавровий лист. Робимо все це з любов'ю, щоб вийшло смачніше;
- Приступаємо до маринаду. Наливаємо 1 літр води в каструлю. Беремо три чверті склянки оцту. Співвідношення маринаду і овочів 1:1, на 1 літр маринаду йде 1 кг овочів;
- Варимо наші овочі 5 хвилин, дістаємо, викладаємо в підготовлені банки. Заливаємо маринадом, закручуємо кришками. Ставимо вгору денцем, можна обгорнути старої шаллю.
Ось і готові смачнющі баклажани як гриби. Зберігаємо їх до зими в холодному місці.
Мариновані баклажани як гриби на зиму: простий рецепт
Баклажани за цим рецептом виходять дуже ароматні і смачні, ну просто пальчики оближеш. Крім того, досить масштабна заготівля, вистачить на все сімейство і навіть на гостей.
Необхідні продукти:
- Баклажани – 5 кілограмів;
- Перчик, горошком і лаврові листочки;
- Сіль – 3 столових ложки;
- Вода – 5 літрів;
- Оцет 9% — 200 мл.
Покрокове приготування:
- Очищаємо несмачну шкірку, ріжемо кубиками або по-іншому, як підкаже фантазія;
- Заливаємо їх солоною водою і даємо настоятися 2 години. За цей час гіркоту з овоча повинна піти в рідину;
- Після закінчення часу зливаємо гірку воду. Заливаємо овочі чистою водою і кип'ятити на маленькому вогні. Коли вода закипить, наливаємо туди оцет, даємо покипіти 5 хвилин;
- У банки кладемо лавровий лист, перець. Викладаємо баклажани щільно, утрамбовувати не треба, а то буде каша. Заливаємо їх розсолом. Закатуємо, прикриваємо рушником. Коли охолонуть, ставимо банки в холодне місце.
Вийшли смачні баклажани як гриби, тепер до зимівлі ви готові!
Смажені баклажани як гриби — швидко і смачно!
Ще один чудовий бабусин рецепт смачних смажених баклажанів.
Використовувані продукти:
- 3 кг молодих, свіжих баклажанів;
- Часник – 3 головки;
- Сіль за смаком;
- Цибуля ріпчаста – 300 грам;
- Олія без запаху – 50 мл;
- Оцет – 100 мл;
- Петрушка свіжа для додання аромату.
Починаємо приготування:
- Чистимо овочі від шкірки, миємо, ріжемо кубиками. Кладемо в миску пересипаємо сіллю, тримаємо 4 години;
- Очищений цибулю нарізаємо кільцями, заливаємо оцтом, залишаємо на 30 хвилин;
- Промиваємо баклажани від солі, віджимаємо, щоб прибрати зайву вологу. Смажимо їх невеликими порціями зі всіх сторін;
- Очищений часник подрібнюємо часникодушилкою;
- Миємо, ріжемо петрушку, дрібно або не дуже — не настільки важливо;
- Змішуємо цибулю, баклажани, часник, петрушку і добре перемішуємо;
- Закладаємо наш салат щільно в банки;
- Стерилізуємо заповнені салатом банки 10-15 хвилин. Для цього ставимо їх в гарячу воду по плічка. Після закінчення часу, виймаємо дуже обережно банки і закатуємо. Виймайте їх прихваткою, щоб не обпектися.
Ось і готова смачна заготовка з баклажанів на зиму!
А тут ви дізнаєтеся способи приготування малосольних огірків в пакеті. Як же швидко вони робляться, навіть ділові жінки, які не мають багато часу, можуть порадувати свою сім'ю.
Не знаєте, як варити компот з вишні на зиму? Ці рецепти допоможуть вам розібратися в даному питанні.
Корисні поради
- Баклажани, якщо їх обробити правильно, будуть гірчити, можуть навіть зіпсувати все блюдо. Щоб прибрати гіркоту, необхідно спочатку їх порізати, а потім опустити в солону воду. Ну, або просто посолити, дати відстоятися. Після такої процедури овочі будуть вбирати менше жиру і позбавлять від гіркоти заготовку;
- Якщо кожурка у них м'яка, то очищати її зовсім необов'язково;
- Якщо овочі вже перезрілі або старі, то обшпаривши їх окропом, вони легше будуть очищатися;
- Овочі смажити слід тільки на свіжому маслі, щоб не зіпсувати яку готують страву. Тому що ці сині овочі мають особливість вбирати масло. Якщо воно буде несвіжим – це погано вплине на смак продукту.
Беріть тільки свіжі овочі, вони краще підходять для зимових заготовок.
Впевнені, що дані рецепти баклажанів як грибів будуть корисні нашим читачам, а поради допоможуть уникнути різних казусів на кухні.
Приємного апетиту вам і вашим близьким!