11 июнь 2019 5 901

Як смачно приготувати суп з індички

М'ясо індички, безсумнівно, займає одне з перших місць у дієтичних меню. Його можна їсти навіть при самих строгих обмежень і серйозних захворюваннях.

Розводять цю птицю практично у всіх країнах світу, але родом вона з Західної Півкулі. Вона була єдиною домашньою птицею в ацтеків.

Індичка, в першу чергу, цінується як джерело білка, також вона містить мало жирів і вважається низькокалорійної. Цю птицю можна порівнювати з кролятиною, але є невеликі відмінності в структурі самого м'яса – воно менш гладковолокнисто.

Трохи про цінні властивості м'яса

Індичатина відрізняється зниженим вмістом холестерину, ті деякі жири, які в ній є, легко засвоюються людським організмом. Тому супи і бульйони саме з цієї птиці виходять краще, ніж з курятини.

Медики рекомендують вживати індичку для підвищення якості плазми в крові, так як в ній багато натрію. Її призначають при анемії і навіть стверджують, що індичка здатна запобігти розвитку онкологічних пухлин.

Цей птах не має протипоказань, єдині побажання – не пересолювати її і не переїдати, але це, як і з будь-яким іншим продуктом.

Індичку смажать, запікають, роблять ескалопи, філе фарширують овочами, горіхами, додають у салати, готують шашлик. Але найпоширеніше – це супи на бульйоні індички.

Індичатину практично неможливо зіпсувати, вона дуже невибаглива. Але хоча б ази приготування потрібно знати. Для бульйону застосовують абсолютно всі частини птиці. З філе виходить легкий, прозорий навар, найчастіше на ньому готують овочеві супи.

Скільки часу варити індичку на суп? Час повної готовності настає через сорок – сорок п'ять хвилин.

Для наваристого бульйону беруть гомілки і стегна, кладуть цибулину і моркву і проварюють на самому мінімальному вогні не менше півтора годин.

Якщо суп готується для маленької дитини, краще варити м'якоть індички і після першого закипання злити воду, а на другій – вже готувати страву.

Рецепт супу з фрикадельками з індички
Інгредієнти Кількість
Філе індички - 400 г
Картопля - 3 шт.
Морква - 1 шт.
Цибулю - 1 шт.
Кріп - пучок
Нерафінована олія - 3 ст. л.
Батон - 1 шматок
Молоко - 100 мл
Перець, сіль - за смаком
Вода очищена - 3 л
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 32 Ккал

Блюдо, приготоване на індичому бульйоні з фрикадельками з цього ж м'яса, вийде ароматним і ніжним. При цьому, ви наситите свій організм на цілий день.

Ставимо воду на вогонь. Чистимо картоплю, вимиваємо від бруду і нарізаємо середніми кубиками. Чим менше вони будуть, тим швидше отварятся бульби. Кладемо підготовлений овоч в киплячу воду.

Присаливаем, знімаємо дірявим ложкою піну і залишаємо варитися. Овочі, що залишилися очищаємо, шаткуємо соломкою і підсмажуємо на олії до приємного коричневого кольору.

М'ясо розрізаємо на шматки і перекручуємо двічі на електром'ясорубці. Шматочок батона заливаємо теплим молоком. У фарш кладемо перець, розм'яклий хліб і сіль. Все старанно перемішуємо і мокрими долонями ліпимо невеликі м'ясні кульки. Закладаємо їх у каструлю разом з готовою засмажкою.

Промешиваем, щоб не пристали до дна і варимо страву до готовності. Коли фрикаделі спливуть, можна відключати, посипати кропом і розливати по тарілках.

Суп з індички з вермішеллю

Перше, приготоване на курячому бульйоні з додаванням тоненькою вермішелі – одне з найулюбленіших страв з дитинства. Навіть зараз, ставши дорослими, ми готуємо саме його, коли захворіли, і він чудесним чином нас зцілює.

Компоненти:

  • Гомілка індички – 2 шт.;
  • Цибуля – 1.5 шт.;
  • Морквина – 1.5 шт.;
  • Картопля – 2 шт.;
  • Вермішель – жменя;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Сіль – за смаком;
  • Петрушка пучок;
  • Вода очищена – 4 л.

Приготування: 2.5 години.

Калорійність: 29 Ккал/ 100 р.

Промиваємо і м'ясо обсушуємо, занурюємо у воду і ставимо отвариваться. Коли бульйон закипить, кладемо половину почищеної цибулі і моркви.

Очищаємо картоплю, шаткуємо брусками. Яйце збиваємо виделкою в глибокій піалі. Петрушку миємо й нарізаємо. З решти овочів готуємо зажарку на розтопленому вершковому маслі.

Спочатку підсмажуємо цибулю, потім підкладаємо морквину, шаткувати можна будь-якою формою.

Виймаємо гомілки з рідини. Кладемо картоплю, зажарку і проварюємо вісім хвилин. Розбираємо м'ясо, перекладаємо його назад в суп з вермішеллю. Промешиваем довгою ложкою.

Вливаємо рідке яйце. Додаємо сіль, петрушку і відставляємо готовий суп. Прикриваємо кришкою і даємо настоятися тридцять хвилин.

Готуємо основне блюдо в мультиварці

Їжа, приготована в спеціальному домашньому електроприладі, славиться підвищеної користю, так як всі корисні речовини зберігаються краще, ніж у звичайній каструлі на плиті. Не вважається виключенням і суп з індички.

Компоненти:

  • Крила індички – 3 шт.;
  • Картопля – 2 шт.;
  • Сочевиця – 50 г;
  • Перець солодкий – 1 шт.;
  • Цибуля біла – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Спеції, сіль – за смаком;
  • Оливкова олія – 2 ст. л;
  • Вода – 2 л

Приготування: 1.5 години.

Калорійність: 27 Ккал/ 100 р.

Вимиваємо крила птиці, при необхідності пінцетом выщипываем залишки пір'я. Кладемо в пристрій, заливаємо водою і запускаємо на функцію варіння.

Цибулю, картоплю і моркву очищаємо і шаткуємо кубиками. Підсмажуємо на розігрітому оливковому маслі. Перець миємо, зрізаємо насіння і середину. Нарізаємо соломкою.

Через годину відкриваємо кришку агрегату, подбавляем овочі, зажарку і промиту кілька разів сочевицю. Закриваємо і готуємо ще двадцять хвилин. Можна застосовувати будь-які бобові культури. Підійде зелена, червона сочевиця або квасоля.

Після відключення пристрою, залишаємо страву в чаші на п'ятнадцять хвилин, щоб суп настоявся і збагатився всіма ароматами.

Овочевий бульйон з м'ясом

Легке дієтичне м'ясо птиці чудово поєднується зі свіжими овочами. Перевага його полягає не лише в користі і смакових якостях, але і виборі продуктів.

Необов'язково чітко дотримуватися весь зазначений список овочів, можна підібрати свій, але дотримуватися схеми приготування.

Компоненти:

  • Гомілка идейки – 400 г;
  • Картопля – 3 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Помідори – 2 шт.;
  • Болгарський перець – 2 шт.;
  • Зелена цибуля – пучок;
  • Вершкове масло – 60 г;
  • Сіль – за смаком;
  • Лист лавра – 2 шт.;
  • Вода очищена – 2.5 л.

Приготування супу з індички і овочів триває 2 години.

Калорійність: 33 Ккал/ 100 р.

Відварюємо в закипаючою просоленої воді з листом лавра підготовлені раніше гомілки індички. Необхідно варити на повільному вогні, щоб отримати прозорий наваристий бульйон.

Вимиваємо всі овочі. Моркву натираємо і пасеруємо на розтопленому вершковому маслі. Помідор занурюємо в окріп і з легкістю знімаємо шкіру, вирізаємо серцевину і зерна, подрібнюємо кубиками. Додаємо до моркви і підсмажуємо шість хвилин, весь час помішуючи.

Картоплю і перець розрізаємо кубиками. Кладемо в бульйон, проварюємо вісім хвилин і викладаємо томатно-морквяну заправку. Все вимішуємо, і доготавливаем десять хвилин. У завершенні притрушиваем цибулею зеленим і відставляємо.

Рецепт наваристого бульйону з коричневим рисом

Для виготовлення смачного супу не завжди варять саме з цієї птиці. Часто заздалегідь відварюють будь бульйон, а в процесі приготування просто кладуть відварне філе цієї птиці або будь-яке інше її м'ясо.

Компоненти:

  • Курячий бульйон – 2.5 л.;
  • Філе індички – 2 шт.;
  • Часник – 2 зубки;
  • Рис коричневий – 50 г;
  • В'ялені томати – 1 банка;
  • Цибуля шалот – 2 стебла;
  • Кріп — ч. л.;
  • Сіль – за смаком.

Приготування: 75 хвилин.

Калорійність: 36 Ккал/ 100 р.

Ріжемо філе індички спеціальним ножем на невеликі пласти. Злегка відбиваємо і підсмажуємо на олії. Курячий бульйон розігріваємо. Додаємо промитий рис і варимо тринадцять хвилин.

Промиваємо цибулю шаткуємо смужками, кладемо в бульйон. М'ясо розрізаємо навпіл і разом з в'яленими помідорами закладаємо в каструлю. Промешиваем і варимо двадцять хвилин. Часник попускаем через прес і кладемо в суп в самому фіналі приготування.

До цього супу з індички підійдуть смажені грінки з батона або кубики житніх сухариків.

Суп-пюре з індички

Страву, зроблену за даним рецептом, часто можна побачити в ресторанному меню. Але маючи певні здібності та навички, його можна приготувати і вдома.

Компоненти:

  • Індичка – 650 г;
  • Картопля – 2 шт.;
  • Корінь селери – 1 шт.;
  • Борошно – 2 ст. л.;
  • Масло вершкове – 80 г;
  • Вершки жирні – 100 мл;
  • Жовток яєчний – 1 шт.;
  • Цукор, сіль – за смаком;
  • Зелень – пучок.

Приготування: 2 години.

Калорійність: 37 Ккал/ 100 р.

Вимийте і просушіть тушку індички, занурте в каструлю з коренем селери і цибулею. Доведіть до закипання, зніміть плівку дірявим ложкою і зменшіть полум'я на мінімум. Проваривайте м'ясо годину – півтора.

Вийміть птицю, відокремте м'ясо, перекрутіть через електром'ясорубку. Половину поверніть в бульйон, у другу частину покладіть жовток, частина вершкового масла і вершки. Все старанно перемішайте.

На маслі, що підсмажте борошно до коричневого кольору, не поспішаючи введіть в соус пюре і протушкувати десять хвилин, в процесі подбавьте за смаком сіль і трохи цукру. Готову заправку змішуємо з рідкою частиною, відключаємо. Зелень кладемо індивідуально за бажанням в тарілку.

Кулінари розкриють секрети, як смачно приготувати ячну кашу в мультиварці. Всім господиням на замітку!

Картопляна запіканка з м'ясом — що може бути смачніше? Покрокові рецепти страви.

Задумали дитяче свято? Діти будуть у захваті, якщо приготувати їм торт «Маша і ведмідь». Думаєте, що це дуже складно? Ця стаття доведе вам, що таке ласощі під силу приготувати будь хазяєчці. Головне — запастися терпінням.

Поради кухарів

  1. Запорукою смачного страви є правильно підібрані та якісні продукти. М'ясо індички повинне бути гладким, рожевого відтінку, без слизу і яких-небудь плям;
  2. Розморожену необхідно приготувати індичку протягом одного дня, в ній дуже швидко розмножуються мікроби;
  3. В деяких країнах цю птицю фарширують ягодами, трюфелями, грибами, овочами. Будь-який з цих варіантів можете спробувати приготувати і ви;
  4. Якщо ви вирішили запекти цілу тушку, то потрібно робити це при 200 °С і не менше трьох годин;
  5. Перед запіканням індичку можна замаринувати в соєвому, медовий або винному маринаді;
  6. Шкіра у птиці досить жорстка, тому її можна зрізати і не застосовувати в блюдо;
  7. Якщо ви купили мерзлу тушку, її потрібно розморожувати виключно в холодильнику в самому низу. Процес відтавання займе більше доби.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: