Філе індички в мультиварці: рецепти здорового харчування
Існує кілька способів приготувати філе індички.
Блюдо, приготоване в мультиварці, буде в кілька разів смачніше і соковитіше, ніж приготоване звичайним способом.
До того ж немає необхідності стояти біля приладу під час готування.
Мультиварка подасть сигнал, коли потрібно буде підійти.
Мультиварка полегшує життя і зберігає здоров'я
Користь приготування в мультиварці полягає ще й у тому, що такі функції, як тушкування і приготування на пару зберігають велику частину корисних речовин продуктів.
Під час приготування потрібно меншу кількість масла, ніж, наприклад, в сковороді.
Доглядати за мультиварка дуже легко.
Чаша та аксесуари досить легко миються.
До того ж продукти в ній не пригорають.
Мити посуд можна як руками, так і в посудомийній машині.
Тепер представляю вам найкращі рецепти приготування філе індички в мультиварці.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Філе - | 500 г |
Цибуля ріпчаста - | 1 шт. |
Соус соєвий - | 6 ст. л. |
Цукор - | 2 ч. л. |
Цибуля зелена - | за смаком |
Сіль - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 105 Ккал |
Спосіб приготування:
- Соєвий соус змішати з цукром і додати 5 ст. л. води.
- Все перемішати.
- Почистити і подрібнити цибулю.
- Філе нарізати довільними шматочками. Філе може бути як з стегна, так і з грудки, в мультиварці будуть соковитими будь-які частини м'яса.
- Обсмажити цибулю з додаванням рослинної олії, виставивши режим «випічка».
- Час приготування — 45 хвилин.
- Через деякий час додати соєвий соус і перемішати.
- Після цього викласти філе і посолити.
- Не варто солити дуже сильно, так як соєвий соус вже взяв цю роботу на себе.
- Закрити кришку.
- Після сигналу страву можна викладати.
- Перед подачею посипати нарізаною зеленою цибулею.
Як соєвий соус впливає на організм?
Так як ми готуємо філе індички в мультиварці з соєвим соусом, то потрібно обов'язково сказати кілька слів про цю дивовижну соусі.
Багато забули про його корисні властивості і абсолютно даремно.
Давно відомо, що цей продукт є дієтичним.
Він уповільнює старіння, робить позитивний вплив на організм.
Тим, хто страждає від алергії на тваринні білки сміливо можна включити в свій раціон соєвий соус.
Кількість білків у ньому не менше, ніж у м'ясі.
Найголовніше купувати соус відомих марок.
Тоді можна уникнути неякісних підробок.
Рецепт тушкованого філе індички з імбиром в мультиварці
Для приготування страви з імбиром потрібно:
- Філе — 1 кг
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Корінь імбиру — за смаком.
- Гострий перець Чилі — за смаком.
- Соєвий соус — 1 ст. л.
- Олія оливкова — 1 ст. л.
Приготування:
- Птицю нарізати скибочками.
- Цибулю і імбир подрібнити.
- Змішати з маслом, соєвим соусом і спеціями.
- Соус можна замінити на теріякі.
- Додати спеції до індички і перемішати.
- Викласти все філе в чашу мультиварки будь-якої марки, у мене — редмонд.
- Встановити режим «гасіння» на 2 години.
- Після сигналу можна подавати на стіл.
- Це блюдо відмінно поєднується з крупами і макаронами.
Корінь імбиру — не тільки смачно, але і корисно
У цьому рецепті був використаний корінь імбиру.
Користь цього продукту неоціненна.
Його можна використовувати, як знеболюючу, протизапальну, тонізуючу, заспокійливу.
Відхаркувальний засіб.
Якщо у страву додано корінь імбиру, можна бути абсолютно впевненим, що така їжа переработается швидше.
Віддаючи перевагу здоровій їжі, багато хто вважає, що улюблені страви стають забороненими. Але це далеко не так. Можна харчуватися здорово і при цьому смачно! Класичний рецепт вінегрету — відмінне тому підтвердження.
Навколо такого екзотичного фрукта, як грейпфрут, накопичилося багато міфів. Давайте їх розвіємо і дізнаємося за посиланням #deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/grejpfrut-poleznue-svoystva.htmlчим же все-таки корисний цей фрукт.
Існують продукти, які сприяють підвищенню тиску. Що це за продукти? Дізнатися можна тут.
Запечене філе індички з апельсинами
Інгредієнти:
- Філе індички — 1 кг
- Апельсин — 2 шт.
- Сметана — 250 гр.
- Масло рослинне — 50 гр.
- Сіль лимонна.
- Горіх мускатний.
- Корінь імбиру.
- Естрагон.
- Сіль і спеції — за смаком.
Спосіб приготування:
- Вичавити сік з апельсина.
- Посолити і додати спеції за смаком.
- Гарненько перемішати і додати нарізану індичку.
- Залишити маринуватися на 2 години.
- Після закінчення часу змастити філе сметаною.
- Влити в чашу мультиварки масло і викласти філе грудки індички.
- Включити режим «випічка».
- По часу — 45 хвилин.
- Після сигналу перевернути філе, виставити режим на 40 хвилин.
- Через 20 хвилин приготування влити маринад.
- Після сигналу мультиварки страва готова.
- Можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Кілька фактів про індичці
Індичка є одним з найбільш корисних видів птахів.
В цьому м'ясі практично немає холестерину.
Її по праву можна вважати дієтичним продуктом.
У ньому міститься багато вітамінів і мікроелементів, які необхідні людському організму.
До речі, натрію в індичці набагато більше, ніж в яловичині.
Не секрет, що вживання солі не рекомендується людям з підвищеним кров'яним тиском.
Великий вміст натрію в м'ясі індички дозволяє використовувати мінімум солі.
Вміст заліза в індичці більше, ніж у курки і яловичини.
Тому її рекомендують лікарі своїм пацієнтам, що страждають від анемії.
Вважається, що індичка перешкоджає розвитку ракових клітин.
Протипоказань до її вживання немає.
Головне, щоб м'ясо було свіжим і якісним.
Усім тим, хто ще не придбав мультиварку або ж з якихось інших причин не може в ній готувати, наприклад, ви приїхали на дачу і з собою мультиварку не взяли, я пропоную наступний відео-рецепт.
Щоб приготувати філе індички вам не знадобиться мультиварка, але страва теж вийде соковитим і ніжним.