Як приготувати домашню спаржу по-корейськи
Повсякденне меню рано чи пізно має властивість набриднути, тому хочеться приготувати щось незвичайне, смачне та вишукане.
Одним з таких страв може бути спаржа по-корейськи. Вона проста в приготуванні і з легкістю внесе різноманітність в щоденний раціон.
Спаржа по-корейськи: з чого робиться?
Не дивлячись на назву цієї страви, головний інгредієнт — це зовсім не росте овоч спаржа. Те, що в цій страві називається спаржею — це напівфабрикат з сої під назвою фучжу. Для того щоб отримати спаржевый напівфабрикат, висушують пінку, що утворилася в соєвому молоці.
Дуже популярний фучжу в веганскої і вегетаріанської кухні, незамінний і зручний для людей, які дотримуються такого способу харчування.
Користь корейської закуски
Немає в світі жодного продукту, який не приносив хоч якусь користь. Корейська спаржа — не виняток, вона має ряд корисних властивостей за рахунок своїх біологічних характеристик:
- Завдяки великій кількості клітковини, фучжу сприяє поліпшенню травлення, перешкоджає виникненню закрепів;
- Продукт збагачений нерозчинними рослинними волокнами і білком, що чинить благотворний вплив на рівень холестерину, приводячи його в норму;
- За рахунок полінасичених жирних кислот, хороший для профілактики хвороб серця.
- Ступінь ризику захворіти на рак молочної залози знижується, оскільки у спаржі багато рослинних гормонів – естрогенів;
- Маринована багата спаржа изофлавонами, які полегшують ПМС і эндометириоз у жінок;
- Вміст селену забезпечує чоловікам захист від онкології кишечника і простати;
- Амінокислоти, які містяться в сої, беруть участь в регенерації клітинних структур тіла, сприяють збереженню еластичності шкіри і уповільнюють старіння;
- Прискорює спаржа ріст волосся, допомагає відновити волосяні цибулини, що перешкоджає їх випаданню;
- В соєвому напівфабрикаті багато ще і кальцію, що добре позначається на стані кісткової тканини.
Незважаючи на таку велику кількість плюсів цього продукту, варто пам'ятати, що соя може викликати алергічні реакції. Що стосується строків зберігання, то сухий фучжу є можливість зберегти дуже довгий час, а ось готовий салат — не більше двох днів.
Рецепти приготування спаржі по-корейськи в домашніх умовах
Перед тим, як приступати до приготування будь-якої страви з корейської спаржі, її потрібно підготувати. Варіантів для цього декілька, в залежності від подальшого її застосування:
- Замочування у воді спаржі тривалістю 24 години — зробить її м'якою і ніжною;
- При відсутності можливості на такий тривалий час залишити напівфабрикат у воді, його можна залити окропом і залишити на 2 години, проте при такому способі він буде більш жорстким;
- Об'єднавши ці два варіанти підготовки спаржі, можна отримати дуже ніжну основу для майбутнього страви;
- Для економії часу можна після того, як спаржа соєва була обдана окропом і пролежала у воді дві години — її зварити.
Після того, як спаржа підготовлена будь яких способів і набухла у воді, потрібно видалити зайву воду, віджавши її. Бажано це зробити максимально ретельно.
Пропонуємо вам дізнатися і про те, як смачно приготувати буряк по-корейськи. Правильні покрокові інструкції.
А ця кулінарна стаття нашого сайту повідає вам рецепти приготування бефстроганова з печінки. Приємної трапези!
Не знаєте, як потрібно гасити квашену капусту? Тут є відповідь.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Суха спаржа - | 200 г |
Зубці часнику - | 3 шт. |
Цукор, сіль, оцет - | за смаком |
Цибулина - | 1 шт. |
Соєвий соус - | 3 ст. л. |
Приправи для приготування корейської моркви - | за смаком |
Масло рослинне - | використовувати для смаження |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 60 Ккал |
Приготування:
- Вимочену у воді і віджату спаржу нарізають скибочками по 3-5 див. Щоб надати естетичний вигляд салату, відрізати бажано під кутом, а не рівно;
- Наступним шинкуется і обсмажується цибулю на рослинній олії. У разі використання кунжутного масла, варто простежити за тим, щоб не було гіркоти у страві;
- Поки обсмажується цибуля, потрібно розчавити часник. В цей же час окремо в піалі підготувати суміш оцту і соєвого соусу;
- Після змішується гаряче масло з часником і вливається у нарізану спаржу. Додається цибуля, суміш приправ, цукру, солі, оцту і соєвого соусу і все добре перемішується;
- Наступне, що потрібно зробити – це поставити в холодильник вийшла салат, приблизно на 2 години. Чим довше салат буде знаходитися в холодильнику, тим сильніше просочиться соусом і спеціями, від чого стане ще смачніше.
Салат по-швидкому
Для салату потрібно:
- Спаржа суха — 200 р.;
- Морква — 1 велика або 2 маленькі;
- Вода, масло — по 100 р.;
- Оцет — 2 ст. ложки;
- Часник — 2 зубчики;
- Горошини запашного перцю, сіль, цукор, мелений червоний перець за смаком.
Час, який піде на приготування – не більше 15 хвилин.
Калорійність страви — приблизно 400-500 ккал.
Приготування:
- Киплячою водою заливають фучжу, вже підготовлений для страви;
- Додають дрібно нашатковану моркву (на самій дрібній тертці) т пропущений через часникодавку часник;
- Поки спаржа соєва набуває аромат часнику, роблять маринад. Для цього змішують сіль, спеції, цукор, оцет, перець і ставлять на вогонь;
- Дочекавшись закипання маринаду, моментально заливають його в сою;
- Ємність з салатом накривають тарілкою та ущільнюють за допомогою гніту;
- До двох годин витримують салат при кімнатній температурі і переставляють в холодильник.
Такий салат зручний простотою інгредієнтів і малими витратами часу на його приготування.
Однак краще спланувати готування цієї страви заздалегідь, щоб спаржа встигла набрякнути у воді.
Фучжу з кунжутним насінням
Для салату потрібно:
- Напівфабрикат сухий спаржевый — 200 г;
- Зубчик часнику (великий);
- Насіння кунжуту — 2 ч. л.;
- Сіль, приправи для корейської моркви, паприка, цукор — за смаком;
- Морква — 1 шт.;
- Будь-яке рослинне масло — 100 г;
- Оцет яблучний або столовий — 2 ст. л.
Калорійність такого блюда буде не більше 650 ккал, а час, який займе його приготування — максимум 20 хвилин.
Приготування:
- Попередньо розмочений у воді фучжу нарізають скибочками до 6 см;
- На тертці, призначеної для приготування моркви по-корейськи, останню натерти. У разі відсутності спеціальної терки, можна скористатися звичайною — найдрібнішої;
- Моркву і соєвий напівфабрикат змішують, додаючи всі спеції, цукор і сіль за смаком;
- Насіння кунжуту смажать на сковороді без масла, після чого додають у вже зроблену масу з моркви і спаржі і вливають оцет;
- Наступним нагрівають масло і відразу ж додають до спаржевому салату, після чого акуратно розмішують і струшують.
Після того, як страва просочиться кілька годин і охолоне, воно буде готове до вживання. За цей час салат просочиться і придбає незабутній смак і аромат.
Суп з яловичини
Для супу потрібно:
- Яловичина — 600 р.;
- Олія соняшникова — 3 ст. л.;
- Імбир (корінь )— 10 см;
- Цибулина;
- Сухий соєвий напівфабрикат (спаржа) — 100 р.;
- Брокколі — 5-6 суцвіть;
- Соєвий соус — за смаком;
- Селера, перець, зелена цибуля — за смаком;
- Локшина.
Буде потрібно близько двох годин, щоб приготувати яловичий суп зі спаржі.
Калорійність на 100 г супу складе приблизно 700 ккал.
Приготування:
- Нарізану яловичину невеликими шматочками, заливають холодною водою і ставлять на вогонь. Як тільки вода закипить, яловичі шматочки виймають з каструлі;
- На розігрітій сковороді з рослинним маслом додають цибулю з імбиром і недовго смажать;
- Після, в цю ж сковороду з обсмаженою цибулею і імбиром, заливають одержаний яловичий бульйон, приблизно близько чотирьох склянок;
- Туди ж викладають шматки яловичини і щільно накривають сковороду кришкою, роблячи вогонь середнім;
- Нарізаний на скибочки спаржу додають до основного вмісту страви в сковороду, зменшують вогонь і тушкують, поки блюдо не буде готове;
- Готують локшину у кількості, відповідному порціях, і розкладають на тарілки, поперчив і посоливши за смаком, а також збризнувши соєвим соусом;
- Сервіруючи стіл, на кожній тарілці супу, яким заливають приготовлену локшину, додають по суцвіття капусти, попередньо її відваривши.
Суп зі спаржею можна подати кожному за індивідуальним рецептом, якщо після того, як всі його складові частини готові, пофантазувати з соусами і приправами, а також з овочами.
Спаржа по-корейськи має досить велику різноманітність рецептів для приготування смачних і оригінальних страв. Цей продукт дозволяє експериментувати і в процесі приготування.
Хороша спаржа соєва тим, що насичується саме тим ароматом і стане такого смаку, який додасть йому господиня на кухні, тому і є одним з найпростіших і кращих варіантів для того, щоб спробувати за обідом що-небудь новеньке.