05 июнь 2019 1 870

Як приготувати домашню спаржу по-корейськи

Повсякденне меню рано чи пізно має властивість набриднути, тому хочеться приготувати щось незвичайне, смачне та вишукане.

Одним з таких страв може бути спаржа по-корейськи. Вона проста в приготуванні і з легкістю внесе різноманітність в щоденний раціон.

Спаржа по-корейськи: з чого робиться?

Не дивлячись на назву цієї страви, головний інгредієнт — це зовсім не росте овоч спаржа. Те, що в цій страві називається спаржею — це напівфабрикат з сої під назвою фучжу. Для того щоб отримати спаржевый напівфабрикат, висушують пінку, що утворилася в соєвому молоці.

Сам по собі цей продукт нейтральний і не відрізняється нічим особливим і привабливим, проте завдяки приправ і різним іншим продуктам, виходить дуже смачне повноцінне блюдо.

Дуже популярний фучжу в веганскої і вегетаріанської кухні, незамінний і зручний для людей, які дотримуються такого способу харчування.

Користь корейської закуски

Немає в світі жодного продукту, який не приносив хоч якусь користь. Корейська спаржа — не виняток, вона має ряд корисних властивостей за рахунок своїх біологічних характеристик:

  • Завдяки великій кількості клітковини, фучжу сприяє поліпшенню травлення, перешкоджає виникненню закрепів;
  • Продукт збагачений нерозчинними рослинними волокнами і білком, що чинить благотворний вплив на рівень холестерину, приводячи його в норму;
  • За рахунок полінасичених жирних кислот, хороший для профілактики хвороб серця.
  • Ступінь ризику захворіти на рак молочної залози знижується, оскільки у спаржі багато рослинних гормонів – естрогенів;
  • Маринована багата спаржа изофлавонами, які полегшують ПМС і эндометириоз у жінок;
  • Вміст селену забезпечує чоловікам захист від онкології кишечника і простати;
  • Амінокислоти, які містяться в сої, беруть участь в регенерації клітинних структур тіла, сприяють збереженню еластичності шкіри і уповільнюють старіння;
  • Прискорює спаржа ріст волосся, допомагає відновити волосяні цибулини, що перешкоджає їх випаданню;
  • В соєвому напівфабрикаті багато ще і кальцію, що добре позначається на стані кісткової тканини.

Незважаючи на таку велику кількість плюсів цього продукту, варто пам'ятати, що соя може викликати алергічні реакції. Що стосується строків зберігання, то сухий фучжу є можливість зберегти дуже довгий час, а ось готовий салат — не більше двох днів.

Рецепти приготування спаржі по-корейськи в домашніх умовах

Перед тим, як приступати до приготування будь-якої страви з корейської спаржі, її потрібно підготувати. Варіантів для цього декілька, в залежності від подальшого її застосування:

  1. Замочування у воді спаржі тривалістю 24 години — зробить її м'якою і ніжною;
  2. При відсутності можливості на такий тривалий час залишити напівфабрикат у воді, його можна залити окропом і залишити на 2 години, проте при такому способі він буде більш жорстким;
  3. Об'єднавши ці два варіанти підготовки спаржі, можна отримати дуже ніжну основу для майбутнього страви;
  4. Для економії часу можна після того, як спаржа соєва була обдана окропом і пролежала у воді дві години — її зварити.

Після того, як спаржа підготовлена будь яких способів і набухла у воді, потрібно видалити зайву воду, віджавши її. Бажано це зробити максимально ретельно.

Пропонуємо вам дізнатися і про те, як смачно приготувати буряк по-корейськи. Правильні покрокові інструкції.

А ця кулінарна стаття нашого сайту повідає вам рецепти приготування бефстроганова з печінки. Приємної трапези!

Не знаєте, як потрібно гасити квашену капусту? Тут є відповідь.

Класична закуска
Інгредієнти Кількість
Суха спаржа - 200 г
Зубці часнику - 3 шт.
Цукор, сіль, оцет - за смаком
Цибулина - 1 шт.
Соєвий соус - 3 ст. л.
Приправи для приготування корейської моркви - за смаком
Масло рослинне - використовувати для смаження
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 60 Ккал

Приготування:

  1. Вимочену у воді і віджату спаржу нарізають скибочками по 3-5 див. Щоб надати естетичний вигляд салату, відрізати бажано під кутом, а не рівно;
  2. Наступним шинкуется і обсмажується цибулю на рослинній олії. У разі використання кунжутного масла, варто простежити за тим, щоб не було гіркоти у страві;
  3. Поки обсмажується цибуля, потрібно розчавити часник. В цей же час окремо в піалі підготувати суміш оцту і соєвого соусу;
  4. Після змішується гаряче масло з часником і вливається у нарізану спаржу. Додається цибуля, суміш приправ, цукру, солі, оцту і соєвого соусу і все добре перемішується;
  5. Наступне, що потрібно зробити – це поставити в холодильник вийшла салат, приблизно на 2 години. Чим довше салат буде знаходитися в холодильнику, тим сильніше просочиться соусом і спеціями, від чого стане ще смачніше.

Салат по-швидкому

Для салату потрібно:

  • Спаржа суха — 200 р.;
  • Морква — 1 велика або 2 маленькі;
  • Вода, масло — по 100 р.;
  • Оцет — 2 ст. ложки;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Горошини запашного перцю, сіль, цукор, мелений червоний перець за смаком.

Час, який піде на приготування – не більше 15 хвилин.

Калорійність страви — приблизно 400-500 ккал.

Приготування:

  1. Киплячою водою заливають фучжу, вже підготовлений для страви;
  2. Додають дрібно нашатковану моркву (на самій дрібній тертці) т пропущений через часникодавку часник;
  3. Поки спаржа соєва набуває аромат часнику, роблять маринад. Для цього змішують сіль, спеції, цукор, оцет, перець і ставлять на вогонь;
  4. Дочекавшись закипання маринаду, моментально заливають його в сою;
  5. Ємність з салатом накривають тарілкою та ущільнюють за допомогою гніту;
  6. До двох годин витримують салат при кімнатній температурі і переставляють в холодильник.

Такий салат зручний простотою інгредієнтів і малими витратами часу на його приготування.

Однак краще спланувати готування цієї страви заздалегідь, щоб спаржа встигла набрякнути у воді.

Фучжу з кунжутним насінням

Для салату потрібно:

  • Напівфабрикат сухий спаржевый — 200 г;
  • Зубчик часнику (великий);
  • Насіння кунжуту — 2 ч. л.;
  • Сіль, приправи для корейської моркви, паприка, цукор — за смаком;
  • Морква — 1 шт.;
  • Будь-яке рослинне масло — 100 г;
  • Оцет яблучний або столовий — 2 ст. л.

Калорійність такого блюда буде не більше 650 ккал, а час, який займе його приготування — максимум 20 хвилин.

Приготування:

  1. Попередньо розмочений у воді фучжу нарізають скибочками до 6 см;
  2. На тертці, призначеної для приготування моркви по-корейськи, останню натерти. У разі відсутності спеціальної терки, можна скористатися звичайною — найдрібнішої;
  3. Моркву і соєвий напівфабрикат змішують, додаючи всі спеції, цукор і сіль за смаком;
  4. Насіння кунжуту смажать на сковороді без масла, після чого додають у вже зроблену масу з моркви і спаржі і вливають оцет;
  5. Наступним нагрівають масло і відразу ж додають до спаржевому салату, після чого акуратно розмішують і струшують.

Після того, як страва просочиться кілька годин і охолоне, воно буде готове до вживання. За цей час салат просочиться і придбає незабутній смак і аромат.

Суп з яловичини

Для супу потрібно:

  • Яловичина — 600 р.;
  • Олія соняшникова — 3 ст. л.;
  • Імбир (корінь )— 10 см;
  • Цибулина;
  • Сухий соєвий напівфабрикат (спаржа) — 100 р.;
  • Брокколі — 5-6 суцвіть;
  • Соєвий соус — за смаком;
  • Селера, перець, зелена цибуля — за смаком;
  • Локшина.

Буде потрібно близько двох годин, щоб приготувати яловичий суп зі спаржі.

Калорійність на 100 г супу складе приблизно 700 ккал.

Приготування:

  1. Нарізану яловичину невеликими шматочками, заливають холодною водою і ставлять на вогонь. Як тільки вода закипить, яловичі шматочки виймають з каструлі;
  2. На розігрітій сковороді з рослинним маслом додають цибулю з імбиром і недовго смажать;
  3. Після, в цю ж сковороду з обсмаженою цибулею і імбиром, заливають одержаний яловичий бульйон, приблизно близько чотирьох склянок;
  4. Туди ж викладають шматки яловичини і щільно накривають сковороду кришкою, роблячи вогонь середнім;
  5. Нарізаний на скибочки спаржу додають до основного вмісту страви в сковороду, зменшують вогонь і тушкують, поки блюдо не буде готове;
  6. Готують локшину у кількості, відповідному порціях, і розкладають на тарілки, поперчив і посоливши за смаком, а також збризнувши соєвим соусом;
  7. Сервіруючи стіл, на кожній тарілці супу, яким заливають приготовлену локшину, додають по суцвіття капусти, попередньо її відваривши.
Готуючи такий суп, можна вносити різноманітність спеціями і зеленню за бажанням і смаком кожного. Сервірувати всі тарілки цим блюдом не обов'язково однаково.

Суп зі спаржею можна подати кожному за індивідуальним рецептом, якщо після того, як всі його складові частини готові, пофантазувати з соусами і приправами, а також з овочами.

Спаржа по-корейськи має досить велику різноманітність рецептів для приготування смачних і оригінальних страв. Цей продукт дозволяє експериментувати і в процесі приготування.

Хороша спаржа соєва тим, що насичується саме тим ароматом і стане такого смаку, який додасть йому господиня на кухні, тому і є одним з найпростіших і кращих варіантів для того, щоб спробувати за обідом що-небудь новеньке.

Що ще почитати: