Як приготувати смачний суп зі спаржею
Спаржа – це дуже корисний продукт, який хоча б іноді потрібно включати в свій раціон. Ми придумали щось геніальне і поклали стручки в суп, так що страва вийде в два рази ситніше. Приємного апетиту!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спеції - | за смаком |
картопля - | 4 бульби |
вершкове масло - | 50 г |
морква - | 1 шт. |
селера - | 1 шт. |
петрушка - | 20 г |
цибулю - | 1 головка |
спаржа - | 0,2 кг |
мускатний горіх - | 2 дрібку |
м'ясний бульйон - | 1 л |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 50 Ккал |
Якщо приготувати суп на м'ясному бульйоні, то він вийде більш ситним. Так що якщо вам потрібно поживна страва, приєднуйтесь!
Як приготувати:
- М'ясний бульйон залийте в каструлю відповідного розміру.
- Поставте на плиту і дайте йому закипіти.
- Моркву очистіть від шкірки, промийте, наріжте кубиками.
- З лука зніміть піну і зріжте коріння.
- Обполосніть його і поріжте півкільцями.
- У сковороду покладіть шматочок масла і розпустіть його.
- Всипте цибулю і моркву, тушкуйте компоненти до м'якості.
- Поки вони готуються, очистіть картопля від шкірки.
- Обполосніть бульби, наріжте і вимийте від крохмалю під проточною водою.
- Покладіть картоплю в суп разом з овочами з сковороди.
- Спаржу вимийте і наріжте кожен стручок на кілька частин.
- Коли картопля буде майже готовий, додайте спаржу в суп.
- Селеру і петрушку за цей час промийте і дрібно порубаєте.
- Введіть в суп в самому кінці разом зі спеціями і подавайте.
Порада: можна використовувати воду замість бульйону.
Крем-суп з білої спаржі
Перед вами дуже смачний варіант легкого першого страви з додаванням вершків. Вони зроблять суп більш насиченим. Обов'язково спробуйте як-небудь на дозвіллі!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
порей | 100 г |
зелена спаржа | 20 шт. |
вершки | 0,3 л |
сік лимона | за смаком |
біла спаржа | 0,5 кг |
спеції | за смаком |
вода/бульйон | 200 мл |
вершкове масло | 15 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 39 ккал |
Як приготувати:
- Спаржу промийте, обробіть її овочечисткою.
- Розріжте кожен стручок на кілька частин.
- Порей теж вимийте, але його дрібно порубаєте.
- У глибоку сковороду або сотейник покладіть шматочок масла, зверху висипте цибулю.
- Гасіть його, помішуючи, до м'якості.
- Додайте спаржу і перемішайте.
- Зелену спаржу до цього часу підготуйте точно так само, як і зелену.
- Введіть її до цибулі.
- Влийте бульйон, закрийте кришкою і доведіть до кипіння.
- Після цього введіть вершки, з'єднайте і знову дайте закипіти.
- Після закінчення двадцяти хвилин додайте спеції.
- Після цього всі компоненти збийте заглибним блендером і додайте сік лимона.
- Розливайте суп по тарілках і подавайте.
Рецепт овочевого першого страви
Якщо ви любите овочі, то наступний варіант однозначно для вас. Тут буде неймовірно багато овочів, а значить, стільки ж користі і вітамінів!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелений горошок | 0,1 кг |
часник | 3 шматочка |
солодкий перець | 1 шт. |
базилік | 5 г |
помідори | 3 шт. |
цибуля | 1 головка |
томатна паста | 15 г |
селера | 2 стебла |
вода | 400 мл |
біла спаржа | 2 стручка |
петрушка | 5 г |
масло оливи | 20 мл |
морква | 1 шт. |
фенхель | 30 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 33 ккал |
Як приготувати:
- Цибулю очистіть і дрібно порубаєте.
- Часник очистіть разом з фенхелем, подрібніть.
- У сотейник налийте олію і прогрійте його.
- Викладіть часник, лук і фенхель, обсмажте до рум'яності і м'якості.
- За цей час перець вимийте, очистіть від нутрощів.
- Наріжте дрібними кубиками.
- Селера поріжте кільцями, сполоснувши спочатку під проточною водою.
- Білу спаржу очистіть, вимийте і поріжте.
- З моркви зріжте шкірку, промийте її і покришіть ножем.
- Всипте до цибулевої суміші морква, спаржу, селеру і перець.
- Зменшіть вогонь, влийте воду і закрийте кришку.
- Як тільки все закипить, посипте спеціями і тушкуйте двадцять хвилин.
- Томати промийте і зробіть надрізи на шкірці.
- Опустіть на хвилину в окріп, потім позбавте від шкірки.
- Наріжте крупно, але вже без плодоніжок.
- Помістіть в блендер разом з базиліком і петрушкою.
- Збийте до однорідності і потім вилийте до овочів в сотейнику.
- Введіть томатну пасту, зелений горошок і готуйте ще п'ять хвилин.
Порада: щоб суп був густішим, додайте більше томатів.
Суп-пюре зі спаржі з вершками
З вершками будь-суп буде насиченим і місцями навіть ситніше. Так що якщо хочете смачно поїсти, зберігайте наступний рецепт.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 70 г |
картопля | 2 бульби |
спеції | за смаком |
біла спаржа | 0,4 кг |
шафран | 2 дрібку |
порей (білі частини) | 2 шт. |
вершки | 0,5 л |
овочевий бульйон | 500 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 82 ккал |
Як приготувати:
- Спаржу промийте і очистіть, розріжте кожен стручок на кілька частин.
- Порей вимийте і дрібно покришіть.
- З картоплі зріжте шкірку і обполосніть його.
- Поубите кубиками і ретельно промийте від крохмалю.
- У сотейник покладіть масло і дайте йому розійтися.
- Всипте порей і тушкуйте його, помішуючи, протягом десяти хвилин.
- Додайте після цього картоплю і готуйте ще стільки ж.
- Введіть спеції і шафран, перемішайте.
- Залийте бульйон і всипте спаржу.
- Доведіть до кипіння і варіть десять хвилин до м'якості.
- Збийте готовий суп блендером до однорідності.
- Влийте вершки, знову доведіть до кипіння — і готово.
Порада: щоб додати колір, використовуйте куркуму.
Як зварити з грибами
Гриби – ваша слабкість? Тоді обов'язково приготуйте в якості першого страви суп з спаржі і свіжих грибів. Тільки уявіть цей аромат! Що вже говорити про смак.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 20 мл |
цибуля | 1 головка |
спаржа | 600 г |
свіжі гриби | 0,1 кг |
спеції | за смаком |
вершковий сир | 0,2 кг |
картопля | 3 шт. |
курячий бульйон | 1 л |
лист лавра | 1 шт. |
кріп | 15 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 49 ккал |
Як приготувати:
- Гриби очистіть і наріжте дрібними кубиками.
- З лука зніміть лушпиння, дрібно порубаєте його.
- У сковороді нагрійте масло, всипте цибулю і тушкуйте до м'якості близько п'яти хвилин.
- Всипте гриби і готуйте, помішуючи, ще десять хвилин.
- Картоплю очистіть, промийте і наріжте.
- Промийте кубики від крохмалю.
- Спаржу вимийте і очистіть, розріжте кожен стручок на кілька частин.
- Бульйон залийте в сотейник і приберіть на плиту.
- Дайте йому закипіти і помістіть в нього картоплю зі спаржею.
- Закрийте все це кришкою і дайте закипіти.
- Варіть на середньому вогні протягом десяти хвилин.
- Покладіть в суп вершковий сир разом із листком лавра.
- Додайте спеції і готуйте ще п'ять хвилин.
- Потім всипте кріп і через кілька хвилин подавайте.
Порада: замість вершкового сиру можна додати трохи вершків.
Спосіб приготування в мультиварці
Для володарів мультиварки все буде ще простіше і не менш смачно! Якісь півгодини, і ваша диво-помічниця сповістить вас про готовність смачного і корисного супу з зеленою спаржею.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 2 шт. |
бульйонний кубик | 1 шт. |
вода | 1 л |
масло оливи | 30 мл |
спеції | за смаком |
спаржа | 2 пучка |
макарони | 0,1 кг |
часник | 2 шматочка |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 42 ккал |
Як приготувати:
- Спаржу промийте і почистіть.
- У каструлю налийте воду і включіть режим варіння, дайте воді закипіти.
- Опустіть спаржу і дайте покипіти протягом декількох хвилин.
- Потім злийте на друшляк, промийте під проточною водою.
- Часник очистіть і наріжте пластинками.
- У каструлю налийте вказану кількість води і покладіть в неї часник і спаржу.
- Додайте спеції і масло.
- Дайте закипіти і потім варіть до м'якості спаржі.
- Покладіть в суп бульйонний кубик.
- Всипте пасту, вбийте яйця і варіть в режимі гасіння до готовності.
Порада: в якості макаронів можна використовувати будь-яку дрібну локшину.
Читайте також, як можна смачно запекти свіжу спаржу в духовці.
У наступній статті розказано, як приготувати корисний суп-пюре з селери.
А ось і рецепти приготування смачних салатів зі спаржею. Візьміть на замітку!
Приготування з курячим м'ясом
Кажуть, коли в супі є м'ясо, то він відразу стає поживним. Ми вирішили взяти курку, щоб не робити це занадто важким. Смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 40 г |
курка | 1 шт. |
селера | 3 стебла |
порей | 3 шт. |
стручкова квасоля | 0,2 кг |
морква | 1 шт. |
петрушка | 10 г |
спаржа | 200 г |
спеції | за смаком |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 143 ккал |
Як приготувати:
- Моркву очистіть і ретельно вимийте.
- Розріжте її навпіл і обсушіть.
- Покладіть половинки зрізом вниз на суху сковороду.
- Обсушіть до чорних підпалин.
- Порей теж промийте, зріжте зелену частину.
- Курку ретельно вимийте, помістіть її в сотейник.
- Залийте необхідною кількістю води і приберіть на плиту, дайте закипіти.
- Зніміть пінку і викладіть до птиці морква, зелений порей.
- Селера промийте, очистіть і теж відправте в бульйон.
- Варіть протягом однієї години.
- Білу частину порею в цей час вимийте і наріжте половинками кілець.
- У сковороду покладіть масло і нагрійте його.
- Всипте подрібнений порей і тушкуйте до м'якості протягом десяти хвилин.
- Коли пройде час, курку вийміть і дайте їй хоча б трохи охолонути, щоб з нею можна було працювати.
- Розберіть птицю на невеликі шматочки.
- Квасоля вимийте, приберіть хвостики.
- Наріжте стручки на кілька частин.
- Спаржу промийте і очистіть, подрібніть.
- Петрушку вимийте і дрібно порубаєте її.
- Коли бульйон без курки знову закипить, покладіть в неї спаржу і квасоля.
- Варіть ще п'ять хвилин, потім додайте м'ясо і петрушку.
- Зніміть суп з вогню і через п'ять хвилин розливайте по тарілках.
Корисні поради
Коли ви готуєте суп з спаржі, то її обов'язково потрібно чистити і обов'язково зрізати щільні кінці. По-перше, суп з-за них може стати гірким, а по-друге, ви не зможете зварити їх до м'якості.
Щоб суп вийшов по-справжньому смачним і незвичайним, ви можете подавати його з чіпсами з копченого бекону. Також можна додати сухарики, а якщо суп з вершками — трохи гарбузового насіння.
Суп з спаржі завжди виходить смачним. Не сумнівайтеся в цьому навіть у тому випадку, якщо ви новачок на кухні. Адже приготувати таку страву простіше простого! Приємного апетиту!