Як приготувати соєве м'ясо по-корейськи
Від деяких вегетаріанських страв у захваті навіть ті люди, чиї гастрономічні уподобання виражені фразою «краще тістечко – це котлета». Не віриться? Подивимося, що скаже закоренілий м'ясоїд, покуштувавши пікантне соєве м'ясо по-корейськи, рецепт якого в подробицях викладено нижче, або легкий салат з огірка і соєвого текстурат в пряних спеціях.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
соєвий текстурат (гуляш, бефстроганов) без смакового наповнювача - | 100 г |
окріп - | 1 л |
солодка морква (бажано сорт Каротель) - | 140 г |
цукор - | 40 г |
оцет (рисовий, для суші) - | 60 мл |
сіль (кухонна або морська) - | 5 г |
олія оливкова - | 40 мл |
часник - | 20 г |
чорний перець-горошок і коріандр (зерна) свіжомелені - | по 5 г кожного |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 65 Ккал |
Всі запевнення ринкових продавців у неможливості приготувати самостійно «справжні» корейські маринади — це не більше ніж звичайний маркетинговий хід. На ділі специфічних інгредієнтів в рецептурі немає, технологія приготування елементарно проста.
- Сухий соєвий гуляш (бефстроганов) заливають 1 л окропу 20 хвилин. Воду зливають, м'ясо промивають, віджимають. Потім 6 хвилин відварюють в злегка підсоленій воді.
- Збільшився в обсязі текстурат відкидають на друшляк, відтискають.
- Морква чистять, миють. Нарізають довгою, тонкою соломкою.
- Часник очистити, дрібно ріжуть ножем. В маринад овоч можна класти сирим (закуска виходить більш ароматною) або обсмажити 7 секунд в розпеченому маслі і гарячим змішати з морквою – смак страви вийде м'якше.
- Сіль, спеції, цукор змішують в піалі. Заливають оцтом. Після, якщо використовується необсмаженна часник, наливають масло. Перемішують.
- Отриманої заправкою овочі поливають. Гарненько перемішують. Придавлюють ложкою, накривають (як можна щільніше до поверхні) харчовою плівкою. Витримують в холодильнику 2 години.
- Соєве м'ясо з'єднують з пустила сік морквою і часником. Перемішують знизу вгору. Притискають ложкою, закривають харчовою плівкою.
У такому вигляді продукт доводять до готовності в холодильнику. Через добу приголомшливо смачну закуску можна дегустувати.
Як приготувати салат з соєвого м'яса і свіжих огірків по-корейськи
Страва легке, низькокалорійне, насичене вітамінами. Відмінна альтернатива м'ясних салатів під час посту. Страва, яка ідеально впишеться в раціон адептів здорового харчування або суворе меню борців із зайвою вагою.
Для 3 порцій салату знадобиться:
- соєвий бефстроганов (сухий текстурат) – 60 г;
- окріп;
- свіжий ґрунтової огірок – 3 дрібних плода;
- головка (невелика) ріпчастої цибулі;
- зелень;
- масло пісне без запаху – 3 ст. л.;
- соус соєвий – 3 ст. л.;
- суміш спецій для овочів по-корейськи – 1 ч. л.
Час готування – 1 годину.
Калорійність 100 г страви – 75 ккал.
Рецепт:
- Соєве м'ясо запарюють окропом і 30 хвилин витримують у закритій ємності.
- Воду зливають, м'ясо промивають, зайву рідину віджимають.
- Огірки миють, нарізають довгими брусками трохи товщі, ніж соломка корейської моркви. Посипають сухою приправою і залишають на 5 хвилин маринуватися.
- Зелень дрібно рубають. З'єднують з огірками.
- Соєве м'ясо додають до овочів. Поливають соусом. Перемішують акуратно.
- Цибулю чистять, миють, нарізають тонкими полукружками. Пасерують до легкої рум'яності в розпеченому рослинному маслі.
- Підсмажену цибулю разом з маслом, не остуджуючи, додають до решти інгредієнтів страви. Перемішують.
Їдять салат відразу, не чекаючи, поки огірки виділять багато соку і стануть м'якими.
Тонкощі приготування страви
Щоб надати гуляшу з сої як можна більшу схожість зі справжнім м'ясом, сухий продукт замочують або відварюють в нежирному м'ясному бульйоні. Для різноманіття смакових відтінків соєве м'ясо можна попередньо замаринувати в перченом томатному соку, молоці, білому вині.
Якщо випадково соєве м'ясо по-корейськи виявиться перекисленным або пересоленим, маринад зливають, помінявши його на чисту кип'ячену воду. Через годину-півтора прикра помилка буде виправлена, смак страви покращиться.
Як приготувати соєве м'ясо по-корейськи, дивіться на відео нижче:
Правильні пропорції спецій, послідовна обробка і достатній час на маринування – запорука чудового смаку закусок і салатів з соєвого м'яса з овочами. Це ситно і смачно, незважаючи на повну відсутність у «м'ясних» стравах тваринного білка.