28 май 2019 1 849

Як приготувати соєве м'ясо по-корейськи

Від деяких вегетаріанських страв у захваті навіть ті люди, чиї гастрономічні уподобання виражені фразою «краще тістечко – це котлета». Не віриться? Подивимося, що скаже закоренілий м'ясоїд, покуштувавши пікантне соєве м'ясо по-корейськи, рецепт якого в подробицях викладено нижче, або легкий салат з огірка і соєвого текстурат в пряних спеціях.

Рецепт соєвого м'яса по-корейськи
Інгредієнти Кількість
соєвий текстурат (гуляш, бефстроганов) без смакового наповнювача - 100 г
окріп - 1 л
солодка морква (бажано сорт Каротель) - 140 г
цукор - 40 г
оцет (рисовий, для суші) - 60 мл
сіль (кухонна або морська) - 5 г
олія оливкова - 40 мл
часник - 20 г
чорний перець-горошок і коріандр (зерна) свіжомелені - по 5 г кожного
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 65 Ккал

Всі запевнення ринкових продавців у неможливості приготувати самостійно «справжні» корейські маринади — це не більше ніж звичайний маркетинговий хід. На ділі специфічних інгредієнтів в рецептурі немає, технологія приготування елементарно проста.

  1. Сухий соєвий гуляш (бефстроганов) заливають 1 л окропу 20 хвилин. Воду зливають, м'ясо промивають, віджимають. Потім 6 хвилин відварюють в злегка підсоленій воді.
  2. Збільшився в обсязі текстурат відкидають на друшляк, відтискають.
  3. Морква чистять, миють. Нарізають довгою, тонкою соломкою.
  4. Часник очистити, дрібно ріжуть ножем. В маринад овоч можна класти сирим (закуска виходить більш ароматною) або обсмажити 7 секунд в розпеченому маслі і гарячим змішати з морквою – смак страви вийде м'якше.
  5. Сіль, спеції, цукор змішують в піалі. Заливають оцтом. Після, якщо використовується необсмаженна часник, наливають масло. Перемішують.
  6. Отриманої заправкою овочі поливають. Гарненько перемішують. Придавлюють ложкою, накривають (як можна щільніше до поверхні) харчовою плівкою. Витримують в холодильнику 2 години.
  7. Соєве м'ясо з'єднують з пустила сік морквою і часником. Перемішують знизу вгору. Притискають ложкою, закривають харчовою плівкою.

У такому вигляді продукт доводять до готовності в холодильнику. Через добу приголомшливо смачну закуску можна дегустувати.

Як приготувати салат з соєвого м'яса і свіжих огірків по-корейськи

Страва легке, низькокалорійне, насичене вітамінами. Відмінна альтернатива м'ясних салатів під час посту. Страва, яка ідеально впишеться в раціон адептів здорового харчування або суворе меню борців із зайвою вагою.

Для 3 порцій салату знадобиться:

  • соєвий бефстроганов (сухий текстурат) – 60 г;
  • окріп;
  • свіжий ґрунтової огірок – 3 дрібних плода;
  • головка (невелика) ріпчастої цибулі;
  • зелень;
  • масло пісне без запаху – 3 ст. л.;
  • соус соєвий – 3 ст. л.;
  • суміш спецій для овочів по-корейськи – 1 ч. л.

Час готування – 1 годину.

Калорійність 100 г страви – 75 ккал.

Рецепт:

  1. Соєве м'ясо запарюють окропом і 30 хвилин витримують у закритій ємності.
  2. Воду зливають, м'ясо промивають, зайву рідину віджимають.
  3. Огірки миють, нарізають довгими брусками трохи товщі, ніж соломка корейської моркви. Посипають сухою приправою і залишають на 5 хвилин маринуватися.
  4. Зелень дрібно рубають. З'єднують з огірками.
  5. Соєве м'ясо додають до овочів. Поливають соусом. Перемішують акуратно.
  6. Цибулю чистять, миють, нарізають тонкими полукружками. Пасерують до легкої рум'яності в розпеченому рослинному маслі.
  7. Підсмажену цибулю разом з маслом, не остуджуючи, додають до решти інгредієнтів страви. Перемішують.

Їдять салат відразу, не чекаючи, поки огірки виділять багато соку і стануть м'якими.

Тонкощі приготування страви

Щоб надати гуляшу з сої як можна більшу схожість зі справжнім м'ясом, сухий продукт замочують або відварюють в нежирному м'ясному бульйоні. Для різноманіття смакових відтінків соєве м'ясо можна попередньо замаринувати в перченом томатному соку, молоці, білому вині.

Морквину в класичному рецепті цілком вдало замінять корінь селери або петрушки, пастернак. В легких салатах з рослинним аналогом м'яса з бобової борошна відмінно поєднуються свіжі огірки, болгарський перець, пекінська, білокачанна капуста.

Якщо випадково соєве м'ясо по-корейськи виявиться перекисленным або пересоленим, маринад зливають, помінявши його на чисту кип'ячену воду. Через годину-півтора прикра помилка буде виправлена, смак страви покращиться.

Як приготувати соєве м'ясо по-корейськи, дивіться на відео нижче:

Правильні пропорції спецій, послідовна обробка і достатній час на маринування – запорука чудового смаку закусок і салатів з соєвого м'яса з овочами. Це ситно і смачно, незважаючи на повну відсутність у «м'ясних» стравах тваринного білка.

Що ще почитати: