12 апрель 2019 1 416

Як швидко і смачно приготувати курку в сметані

Приготування курки з використанням сметани є чудовим варіантом для будь-якого випадку. Дане блюдо можна не тільки готувати для звичайного щоденного прийому їжі, але і для святкового столу.

Приготування курячого м'яса можливе в різних варіантах, а точніше з використанням духовки, мультиварки, сковороди або навіть звичайного багаття.

Даний продукт добре поєднуємо з багатьма іншими продуктами, такими як овочі, гриби, фрукти, сухофрукти або різноманітні сири.

Гарнір до курки може бути найрізноманітнішим. Також можна застосовувати і різноманітні соуси.

Для того щоб надати продукту своєрідну соковитість і пом'якшити його, часто застосовується гірчиця, майонез або сметана. Але з усіх цих варіантів найбільшою популярністю користується сметана.

Найголовнішим критерієм такого вибору є невелика кількість калорій, оскільки в інших інгредієнтах їх міститься чимала кількість. Можна приготувати і зменшити кількість калорій до мінімального, застосувавши сметану з найбільш низьким відсотком жирності і курячу грудку.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
курячого філе - 800 грам
лука - 100 грам
сметани з жирністю не більше 10% - 400 грам
простої води - 0,5 л
часнику - 5 грам
борошна - 50 грам
солі - 8 грам
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 118 Ккал

Цей рецепт приготування тушкованої курки в сметані є досить простим та економним. При цьому калорій у страві трохи, тому для тих, хто стежить за своїм харчуванням – це достатньо прийнятний варіант.

Заздалегідь потрібно підготувати спеціальний казан, який призначається для гасіння. У нього потрібно скласти курку, яка попередньо нарізають шматками і очищається від шкірки.

Заздалегідь усе кількість сметани змішується з водою і виливається до курки. Казан поставити на вогонь.

Дочекатися поки рідина дійде до кипіння, додати в неї сіль за смаком, нарізану півкільцями цибулю.

Вогонь зменшити і відлити з казана невелику кількість готового бульйону. Відставити його в сторону і дати охолонути.

Після охолодження рідини додати борошно і ретельно перемішати до повного розчинення всіх грудочок.

Коли до остаточної готовності страви залишиться не більше 10 хвилин, вилити туди отриманий розчин. У майже готову страву додати часник, який попередньо дрібно нарізається.

Готову страву можна подавати як на обід, так і на вечерю. Так само воно відмінно підходить для дитячого харчування.

Готуємо страву з грибами в мультиварці

Кожен тип м'яса при гасінні в продуктах кисломолочного походження стає досить м'яким, але курка, яка готується із застосуванням сметани стає не те, що м'якою, а тане в роті.

Кількість необхідних інгредієнтів:

  • Куряче філе в кількості 1 кг;
  • Гриби, бажано печериці, у кількості 0,5 кг;
  • Сметана з невеликим відсотком жирності в кількості 250 грамів;
  • Сіль, перець і різні спеції додаються у відповідності зі смаком;
  • Одна столова ложка рослинної олії.

Час приготування курки в сметані з грибами досягає однієї години.

Калорійність цієї страви приблизно 86 ккал.

Для початку необхідно ретельно промити гриби і м'ясо. Гриби необхідно почистити, при цьому можна використовувати звичайний ніж.

Окремо виконується підготовка суміші для гасіння, для цього готується ємність, в яку виливається сметана і додаються сіль, спеції і перець у відповідності із власними уподобаннями.

Далі виконується нарізка продуктів: курка ріжеться шматочками невеликого розміру, а ось печериці – навпаки, більш великими. В результаті і гриби, і м'ясо повинні вийти приблизно однакового розміру.

У каструлю наливається рослинне масло і додається всі кількість грибів. Виставляється режим «Смаження», при якому гриби повинні обсмажуватися до тих пір, поки не випарується вся виділяється грибами рідина.

Далі, до грибів додається куряче м'ясо, яке також обсмажується до повного випаровування всієї виділюваної рідини. Після обсмажування в мультиварку додається заздалегідь підготовлена заливка. Її має вистачити для того, щоб повністю покрити курку з грибами.

Після цього кришка мультиварки закривається і виставляється режим «Гасіння». У процесі гасіння вся зайва волога випарується і в кінцевому результаті повинно вийти дуже смачне блюдо, яке не соромно запропонувати навіть гостям.

Курка з картоплею в сметані, приготовлена в духовці

При використанні майонезу, подібне блюдо виходить дуже жирним і калорійним. Тут використовується соус на основі сметани, що сприяє зменшенню калорійності, а також робить страву більш ніжним і надає специфічний оригінальний колір.

Список необхідних продуктів:

  • Картопля, в зразковому кількості 1,3 кг;
  • Курка в кількості 0,5-0,6 кг (бажано використовувати стегна, крильця, гомілки);
  • Цибулина ріпчаста велика;
  • Сметана з жирністю 15% в кількості 200 грам;
  • Томатна паста або кетчуп в кількості 150 грам;
  • Вода, кипяченная і охолоджена, в кількості 300 мл;
  • Сіль, перець, різні спеції та зелень у відповідності зі смаком.

Час приготування цієї страви складається з двох етапів: дві години на маринування курки і одну годину на випікання.

Калорійність – 157 ккал у 100 грамах продукту.

Частини курки ретельно вимити і дати просохнути. Потім скласти в будь-яку зручну ємність, додати спеції, і попередньо порізану цибулю на півкільця, а також посолити. Залишити на пару годин, для того щоб дати м'ясу промаринуватися.

Картоплю очистити, нарізати на досить великі шматочки і додати до вже замариновавшейся курці. Залишити на деякий час (приблизно 10 хвилин).

За цей час потрібно приготувати соус. Для цього сметана з'єднується з томатною пастою або кетчупом.

До цієї суміші додається вода і всі дуже часто перемішується. Додати до соусу сіль і різні спеції за смаком.

У заздалегідь підготовлену форму викласти картоплю з замаринованной куркою. Все повинно лежати рівномірним шаром. Після цього відбувається заливка підготовленим соусом.

Зверху присипається зеленню. Це може бути як свіжа, так і сушена зелень. Деко накривається спеціальною фольгою для запікання і ставиться в духовку, де страва готується протягом години при температурі не менше 180°С.

Коли страва майже готова, потрібно зняти фольгу, для того щоб утворилася апетитна і рум'яна кірочка.

Сьогодні ми розкриваємо всі тонкощі приготування рису з овочами в мультиварці. Сподіваємося, що для вас це актуально.

А тут поговоримо про приготування гречаної каші в мультиварці. Крупи — цінний скарб для організму людини.

Рецепти класичних кексів в домашніх умовах читайте на нашому сайті. Печіть солодощі з задоволенням!

Курка зі сметаною та овочами в горщиках

Подібне блюдо можна готувати навіть до святкового столу, оскільки в підсумку воно виходить досить насичене, соковите і смачне.

Список використовуваних продуктів:

  • Куряче філе в кількості 200 грам;
  • Цибулю в кількості 100 грам;
  • Картоплю в кількості 200 грам;
  • 100 грам моркви;
  • Сметана з жирністю не більше 15% в кількості 20 грам;
  • ¼ Л води;
  • Сіль у відповідності зі смаком.

Час випікання страви в духовці близько години при температурі 180°С.

У 100 грамах продукту міститься 73,9 ккал.

М'ясо, картоплю і моркву нарізати на невеликі шматочки. А цибуля, навпаки, нарізати якомога дрібніше.

Овочі і м'ясо скласти в спеціальний горщик і додати туди сметану. Додати сіль і залити все підготовлене кількість води.

Куряче м'ясо, яке готується з додаванням сметани, виходить досить ніжним і соковитим.

При цьому, сам процес приготування є простим і ненав'язливим.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: