25 май 2019 2 136

Як приготувати пасту з куркою у вершковому соусі

Саме італійська паста займає друге місце після піци в наших уявленнях про кухні кулінарії цієї країни. Історія походження цієї страви дуже давня, що почалася в ті часи, коли люди почали обробляти землю й вирощувати злаки.

Пасту робили шляхом з'єднання борошна і води, просто підсушували цю суміш на сонці, а потім відварювали. На нинішній багаторазово вдосконалене блюдо воно мало скидалося, але було цінне тим, що мало тривалий термін зберігання, завдяки чому користувалася високим попитом у мандрівників і моряків.

Згодом винайшли спеціальний прилад, за допомогою якого вимішувала тісто, і це скоротило фізичні затрати.

В борошняну масу підкладали молоко, цукор, сіль іноді масло вершкове і обов'язково сир. І вже багато років винайшли соуси: томатний, вершковий, грибний і так далі.

Однієї з різновидів пасти вважаються спагетті – довгі тонкі макарони. В даний час їх стандартна довжина складає 25 см, а раніше дорівнювала 0,5 м.

В Італії законодавчо заборонено використання борошна нетвердих сортів для виробництва пасти, що містить велику кількість клітковини і білка. Саме тому навіть найпалкіші шанувальники цієї страви не страждають надмірною вагою, підвищеним цукром і холестерином.

Класична паста з куркою у вершковому соусі
Інгредієнти Кількість
Куряча груди - 250 г
Паста - 1 упаковка
Пармезан - 150 г
Петрушка - пучок
Часник - 1 зубок
Морква - 1 шт.
Вершки - 350 мл
Чебрець - щіпка
Сіль - за смаком
Бульйон - 1.5 л
Оливкова олія - 2 ст. л.
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 49 Ккал

Варіацій приготування цієї страви багато, однак традиційний рецепт існує один.

Курячу грудинку моєму і просушуємо, нарізаємо соломкою довжиною. Морква шаткуємо брусками. Часник чистимо і подрібнюємо або видавлюємо.

Розігріваємо олію в сковороді оливкову і підсмажуємо м'ясо.

Подбавляем моркву і часник, через вісім хвилин – спеції, жирні вершки, вливаємо один ополоник бульйону і протушиваем соус п'ять хвилин.

Проварюємо пасту відповідно до інструкції на упаковці в бульйоні. Можна додати ще ложку масла, але майте на увазі – з'явиться специфічний присмак.

Зливаємо вироби, викладаємо в глибоке блюдо і заправляємо вершковим соусом. Притрушиваем петрушкою і тертим пармезаном.

 

Рецепт пасти з куркою в сирно-вершковому соусі

Ця страва завжди виручає в моменти, коли потрібно швидко нагодувати голодну сім'ю.

Необхідно зовсім мало часу: хвилин десять на приготування соусу і стільки ж – проварити вироби з борошна. Решту часу займе приготування курки.

Компоненти:

  • Паста – 400 г;
  • Куряче філе – 300 г;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Нерафінована олія – 3 ст. л.;
  • Сметана фермерська – 250 мл;
  • Сир – 200 г;
  • Цибуля біла – 1 шт.;
  • Прованські трави – пакетик.

Приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 51 Ккал/ 100 р.

Цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями. Куряче м'ясо рубаємо филейным ножем на шматочки. Розігріваємо олію в сотейнику і смажимо підготовлені продукти до готовності, близько двадцяти хвилин.

Подбавляем сметану, прованські трави, промешиваем, тертий сир, прикриваємо герметично кришкою і залишаємо соус до закипання. Знімаємо з вогню й даємо настоятися ще.

Макарони проварюємо у великій кількості води, щоб вони не злиплися. Можна влити масло, але справжні італійські кулінари так не роблять. Це на ваш розсуд.

Зливаємо готові вироби на друшляк і даємо добре зійти воді. На красиве блюдо перекладаємо пасту і заливаємо сирно-вершковим соусом.

Ситні, смачні і соковиті голубці з м'ясом та рисом. Пропонуємо вам приготувати.

Смачний борщ тепер під силу сготовить навіть в мультиварці. Тут є кілька простих рецептів. Ось так помічниця кухонні, як завжди виручає!

Повітряні пиріжки з яйцем і зеленою цибулею виходять легко, якщо ви на нашому сайті. Заходьте сюди, вивчайте технологію і починайте радувати свою сім'ю.

Поєднання інгредієнтів страви з грибами

Відмінне поєднання виходить з підсмаженого дієтичного м'яса, печериць і вершкового соусу. До того ж – справжні італійські спагеті зі свіжою зеленню і томатами.

Компоненти:

  • Спагетті – 550 г;
  • Куряче м'ясо – 300 г;
  • Печериці – 150 г;
  • Томати вялені – 1 банка;
  • Вершки – 200 мл;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Часник – 2 зубки;
  • Біле вино – 0,5 склянки;
  • Бульйон – 1.5 склянки;
  • Базилік – пучок;
  • Олія оливкова – кілька ложок;
  • Бекон – 100 р.

Приготування: 55 хвилин.

Калорійність: 57 Ккал/ 100 р.

Нарізаємо Бекон пластами. Часник очищаємо і шаткуємо тонкими слайсами. На сковороді засмажуємо ці продукти до повної готовності. В окремому сотейнику выпариваем до загустіння вино, жирні вершки і бульйон, в кінці додаємо бекон з часником.

Гриби промиваємо і шаткуємо, смажимо до повного зникнення вологи і кладемо до напівготового соусу. Помідори перерезаем навпіл. Базилік подрібнюємо.

Спагетті закладаємо в закипающую воду, не ламаючи. Готуємо, дотримуючись рекомендацій на упаковці.

Зливаємо на сито, ложкою добре промешиваем і перекладаємо в глибоку тарілку типу бульонниці. Вливаємо соус, зверху розкладаємо томати і притрушиваем базиліком.

Кулінарні поради

  1. У приготуванні цієї страви дуже важливо правильно відварити пасту. Це дуже примхливий продукт, і його легко зіпсувати;
  2. Макаронні вироби обов'язково повинні бути проварені до стану аль денте, тому що згодом будуть з'єднуватися з гарячим соусом;
  3. Щоб страва не раскисло, соусом воно поливається перед самою подачею;
  4. Обов'язковим компонентом італійської пасти з соусом є базилік, він володіє сильним ароматом і пікантним смаком. І дуже важливо пряність не подрібнювати ножем, а рвати руками і підкладати в блюдо в самому завершенні;
  5. Пармезан має насичений пряний смак і аромат, тому краще всього застосовувати цей вид сиру. Якщо його немає, підійде будь твердих і напівтвердих сортів;
  6. Для отримання справжнього італійського блюда необхідно використовувати напівфабрикати з твердих сортів борошна;
  7. Підійде охолоджене або свіже м'ясо курки, тоді воно вийде соковите і м'яке;
  8. Урізноманітнити можна грибами, підійдуть не тільки звичні печериці, але й опеньки, лисички, білий гриб;
  9. Застосовуйте жирні вершки – соус вийде густим із солодкуватим присмаком;
  10. Є ще одна хитрість: при відварюванні пасти у воду додайте кілька ложок молока. Вироби не злипнуться, з'являться додатковий аромат і ніжний смак;
  11. Дуже важливо приділити увагу прикраси страви, адже це викличе додатковий апетит. Використовуйте зелений салат, овочі, свіжу зелень;
  12. Якщо ж вам все-таки довелося застосовувати заморожене м'ясо, то перед приготуванням та обробленням злегка відбийте молотком, але не перестарайтеся.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: