Як правильно гасити капусту з яловичиною
Тушкувати капусту можна з різними інгредієнтами. Наприклад, з морквою, цибулею, помідорами і м'якоттю яловичини. Дуже добре підходить рис.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
філе яловичини - | 0,5 кг |
капусти квашеної - | 400 г |
варено-копченої грудинки - | 100 г |
яблука - | 1 шт. |
звичайного лука - | 75 г |
зелені - | за смаком |
часнику - | за смаком |
солі - | 2 щіпки |
чорного перцю - | 1 щіпка |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 г: 350 Ккал |
Для цієї страви наріжте яловичу м'якоть, приблизно по два шматочки на одну порцію. Злегка відбийте, приправте за смаком.
Як готувати:
- Підготовлену яловичину викласти на гарячу сковороду з олією. Обсмажити до напівготовності на слабкому вогні і перекласти на тарілку.
- Грудинку нарізати брусочками, цибулю – кубиками. Викласти грудинку з цибулею в сковороду, де обсмажувалася яловичина, покласти часточку часнику. Приблизний час обжарювання – 3 хвилини.
- Капусту квашену подрібнити і викласти до грудинці, гарненько перемішати, якщо мало рослинного масла – додати.
- Нашаткувати яблуко великими часточками і покласти у сковорідку. Потім влити трохи води, перекласти яловичину, приправити чорним перцем, при необхідності посолити, все перемішати. Сковороду обов'язково накрити кришкою. Блюдо тушкувати до готовності.
- На стіл окремо подати рубаний часник і свіжу зелень.
Тушкована капуста з яловичиною і картоплею
Це блюдо схоже на рагу або на густий суп. Все залежить від кількості води: скільки наллє, таке блюдо і отримаєте.
Потрібні:
- 2 цибулини;
- 4 картоплини;
- лавровий лист;
- ½ Середнього качана капусти;
- 0,6 кг яловичої м'якоті;
- 65 мл олії без запаху;
- за смаком перець чорний горошком;
- 200 г консервованих томатів;
- 2-3 щіпки дрібної солі.
Готування: 95 хвилин. Цінність порції: 340 ккал.
Готуємо:
- Нарізати яловичину великими шматками. У глибокій сковороді розігріти 40 мл олії і підрум'янити м'ясо протягом 8 хвилин. Лук нашаткувати півкільцями, відправити до яловичині і обсмажувати ще 6-7 хв.
- З капусти прибрати верхній шар листя, іншу частину тонко нарізати, додати сіль і пом'яти руками. Викласти в сковороду і, включивши сильний вогонь, обсмажити при постійному помішуванні. Десяти хвилин цілком достатньо.
- Розім'яти консервовані томати, картоплю нарізати крупно, потім викласти їх до м'яса і капусти, додавши лаврушку, трохи солі, перцю. Закрити сковороду кришкою і продовжити готування (приблизно 25 хв.).
Як приготувати з м'ясом і рисом
У нашому рецепті використовується пропарений рис в пакетах. Але ви можете взяти будь-по своєму смаку.
Потрібні:
- 400 р яловичини без кістки;
- 190 мл олії рафінованої;
- 90 г цибулі;
- 400 г квашеної капусти;
- 150 г пропареного рису у пакетах;
- 240 г моркви;
- зелень свіжа + помідори для прикраси;
- солити, перчити за смаком.
Знадобиться: 60 хвилин. Порція: 380 ккал.
Як готувати:
- Розігріти олію на сковороді, масла не жаліти – страва має бути не тільки ароматним, але і соковитим.
- Натерти моркву, цибулю нашаткувати. Коли масло розігріється, викласти підготовлені овочі, обсмажити їх тільки злегка.
- Як тільки шматочки цибулі придбають прозорість, викласти нарізане м'ясо. Обсмажують шматочки яловичини з овочами 5 хв, потім перекласти все в каструлю з товстим дном (замість казана). Зверху викласти капусту квашену і помістити каструлю на вогонь.
- Поверх квашеної капусти розкласти пропарений рис (рівним шаром), додати сіль, перець і влити воду. Її рівень повинен покривати рис на 2 див.
- Закрити каструлю кришкою, залишити на 60 хвилин нудитися на плиті, встановивши середній вогонь.
- Подавати страву, виклавши його гіркою на тарілку. За бажанням прикрасити кропом і скибочками помідора.
На відео — дуже смачний рис з капустою і м'ясом:
Яловичина, тушкована з квашеною капустою (гуляш)
Якщо вам жахливо набрид звичайний гуляш як чергову страву, його можна зробити зовсім по-іншому.
Вам будуть потрібні:
- 1 кг яловичої вирізки;
- 100 г помідорів;
- 90 г цибулі;
- 120 г моркви;
- 300 г капусти квашеної;
- 2 щіпки меленого чорного перцю;
- сіль за смаком.
Знадобиться: 1 година 40 хв. Кожна порція: 345 ккал.
Готуємо:
- М'ясо нарізати кубиками і обсмажити на олії з пасерованою ріпчастою цибулею.
- Загасити капусту квашену з тертою морквиною на рафінованій олії. При гасінні випарується аромат розсолу, але капуста залишиться при цьому хрусткою.
- У каструлю з товстим дном викласти м'ясо, помідори, нарізані кубиком. Нарізати помідори краще гострим ножем, так вони залишаться більш соковитими і віддадуть весь свій сік м'яса, а не обробній дошці.
- Залишилося додати капусту і трохи гарячої води, потім поставити блюдо на слабкий вогонь тушкуватися. Через 35 хвилин гуляш буде готовий.
- Перед подачею посипати улюбленої зеленню.
Цвітна капуста, тушкована з яловичим м'ясом
Оброблену на суцвіття цвітну капусту опустити в підсолену воду (40 г солі на один літр води), щоб прибрати комах, які заповзають у качан під час вирощування овоча.
Потрібні:
- 120 г масла «Селянського»;
- ½ Лимона;
- 1 кг яловичої м'якоті;
- 2 невеликі цибулини;
- 1 жменя листя чебрецю;
- лавровий лист;
- 3 щіпки дрібної солі;
- 55 мл олії рафінованої;
- за смаком часник;
- 1 качан капусти цвітної.
Знадобиться: 90 хвилин. Кожна порція: 357 ккал.
Готуємо:
- Спочатку з шматка яловичини зрізати жир. Потім м'ясо вимити, гарненько промокнути паперовими рушниками. Натерти сумішшю з солі і чорного перцю, змастити рафінованою олією. Викласти у форму, приправити лимонним соком і відправити в гарячу духовку на 75 хвилин.
- Дістати форму з яловичиною з духовки, посипати листям чебрецю, прикрити фольгою, залишити на півгодини.
- Очистити часточки часнику, цибуля. Нашаткувати часник скибочками, цибулю – півкільцями. Капусту розібрати на суцвіття.
- У сковорідці розтопити 50 г масла вершкового. Викласти залишилися листочки чебрецю, ріпчасту цибулю. На середньому вогні згасити цибулю (10 хв). Потім викласти його на блюдо.
- Влити в глибоку сковороду 25 мл рафінованої олії, викласти суцвіття і обсмажувати 8 хвилин при постійному помішуванні. Повернути в сковороду з капустою обсмажену цибулю, додати часник, лавровий лист і масло вершкове. Накрити кришкою, тушкувати на мінімальному вогні (10 хв).
- Нарізати яловичину шматочками. Відправити в сковорідку до капусти. При слабкій температурі прогріти страву протягом 8-10 хв.
Радимо ознайомитися, як приготувати тушковану капусту з м'ясом в мультиварці.
Тут ми підготували декілька цікавих рецептів тушкованої капусти з томатною пастою. Візьміть на замітку!
Думаєте, маринувати капусту довго? Ні, наші кулінари розкажуть в цій статті про найшвидших способів.
Як загасити белокочанку з телятиною
Страву можна готувати і з телятини. Час гасіння тоді буде менше, а ознака готовності той же – м'якість.
Потрібні:
- 600 г м'якоті телятини;
- 1 кг капусти;
- 230 г цибулі;
- 500 г картоплі;
- 200 г свежезамороженного зеленого гороху (можна без нього);
- 130 г моркви;
- 30 мл рафінованої олії;
- 300 мл бульйону (можна води);
- 8 г борошна;
- лавровий лист + мускатний горіх по смаку;
- сіль зелень (свіжа і сушена) за смаком.
Готування: 95 хвилин. Кожна порція: 389 ккал.
Готуємо:
- Телятину і очищений картопля нашаткувати кубиками, моркву з цибулею – так само, капусту —соломкою.
- У товстостінній посуді на максимальному вогні обсмажити до золотистого кольору м'ясо, моркву та цибулю. В кінці обсмажування всипати борошно, влити м'ясний бульйон, приправити, викласти лист лаврушки, зелень. Якщо телятина ще жорстка – гасити її практично до готовності, якщо шматочки м'які – додати картоплю з капустою. Тушкувати на слабкому вогні 1 годину.
- Потім додати зелений горошок, зелень, мускатний горіх мелений, витримати на плиті ще 6 хвилин.
Маленькі хитрощі
Щоб квашена капуста вийшла ніжною, перш ніж гасити, промийте її прохолодною водою. Не варто обполіскувати квашений овоч теплою або гарячою водою, так як знижується поживна цінність цього продукту.
Картопля тушкована з капустою буде смачніше, якщо його перед відправкою до основних інгредієнтів обсмажити до золотистого кольору. Інші овочі не смажити до появи скоринки.
Яловичину для страви можна підготувати так: спочатку нарізати плоскими шматочками, добре відбити і нашаткувати кубиками. Викласти в миску, посипати перцем, сіллю, затягнути плівкою (щоб яловичина не висихала) і залишити на 60 хвилин.
Приготувати смачний обід, який сподобається всім домочадцям – ось завдання для господині. Тушкована капуста з яловичиною завжди виглядає апетитно, і тому цілком може сподобатися всій родині.