10 июнь 2019 3 110

Рецепти приготування супів з морських коктейлів

Сьогодні різноманітні морські продукти і страви з них не вважаються екзотикою. Купити заморожений морський коктейль можна і влітку, і взимку. Страви, в яких його можна використовувати легкі в приготуванні і при цьому низькокалорійні. Тому все більше господинь використовують його для різноманітності сімейного раціону.

Морський коктейль — на що звернути увагу при виборі?

Зазвичай морське асорті включає в себе:

  • Кальмари;
  • Креветки;
  • Рапани;
  • Мідії;
  • Восьминоги.

Іноді в ньому присутній лангусти, гребінці і каракатиці.

Свіжі морепродукти слід купувати лише тоді, коли ви в них розбираєтеся і впевнені в якості. Заморожений морський коктейль хороший тим, що більшість паразитів і шкідливих мікроорганізмів гинуть при заморожуванні. А метод шокової заморозки дозволяє зберегти в продукті значну частину мікроелементів і вітамінів.

Виробники і продавці морепродуктів не завжди дотримуються умови заморожування і зберігання продуктів. Тому при покупці уважно розгляньте вміст пакету. Велика кількість льоду є наслідком того, що продукт був розморожений і заморожений повторно. Бути впевненим у якості такого морського асорті не можна.

При розтині упаковки будинку зверніть увагу на запах і колір морепродуктів. Якщо він викликає які-небудь сумніви, утримайтеся від використання такого коктейлю в їжу. Харчові отруєння – неприємна штука, вони не стоять ризику, особливо якщо готову страву будуть є не тільки дорослі, але і діти.

Переконавшись у якості коктейлю, залишається зробити лише одне – приготувати смачне і поживне блюдо. З морського асорті готують салати, другі страви, але окремої уваги заслуговують супи.

Супи з морських коктейлів: популярні рецепти

Кисло-гострий суп (варіація супу Том-ям)
Інгредієнти Кількість
Довгозерний рис - 100 г
Томат - 1 шт.
Перчик чилі - 1 шт.
Морський коктейль - 300-350 г
Лимон або лайм - 1 шт.
Перець запашний - 2 г
Часник - 4 зубчики
Петрушка - 1 шт.
Соус соєвий - 50 мл
Вода - 1 л
Сіль - 4 р
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 126 Ккал

Цей суп припаде до смаку тим, хто любить гостреньке. Родзинкою страви є те, що гострота перцю чилі доповнюється кислотою лимона. У результаті виходить незвичайний і цікавий смак.

Спосіб приготування:

1 літр води налити в каструлю. Поставити на вогонь;

Залити морське асорті окропом, через 5 хвилин злити;

Дрібно нарізати часник, кинути в воду, додати сіль;

Промити рис. Коли вода закипить, відправити рис в каструлю. Варити рис 5-6 хвилин;

Відправити в каструлю коктейль. Варити його 2-3 хвилини;

Вичавити з лимона (лайма) сік. Перець чилі нарізати смужками. Сік лимона перець чилі відправити до рису і морепродуктів;

Налити в каструлю соєвий соус і додати духмяний горошок;

Нарізати помідор невеликими кубиками. Відправити його в каструлю, перемішати. Варити 3-5 хвилин;

Трохи захололий суп викладають в глибокі піали і прикрасити петрушкою.

Суп томатний з морського коктейлю

Цей томатний суп готується легко і швидко. Він відрізняється не тільки яскравим смаком, але і користю і поживною цінністю. Такий супчик чудово підійде всім любителям морських продуктів.

Інгредієнти:

  • Сік томатний – 350 мл;
  • Морський коктейль – 300 гр.;
  • Томат – 1 шт.;
  • Яйця – 2 шт. курячих або 4 перепелиних;
  • Цибулина невелика – 1 шт.;
  • Перець солодкий – 1 шт.;
  • Сік лимона – 1 ст. л.;
  • Масло рослинне (для смаження);
  • Зубчики часнику – 3 шт.;
  • Куркума;
  • Базилік;
  • Спеції (прованські – 1 ч. л.;
  • Вода – 500 мл

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 200 ккал.

Спосіб приготування:

    1. Залити морське асорті окропом;

  1. Через 5 хвилин відкинути коктейль через друшляк і закинути в каструлю. Дари моря залити водою і відправити каструлю на плиту;
  2. Подрібнити часник, дрібно нарізати цибулю. Обсмажити їх на сковороді;
  3. Порізати кубиками болгарський перець і помідор. Додати до часнику і цибулі. Обсмажити 2-3 хвилини;
  4. Отриману засмажку відправити в каструлю з коктейлем. Дочекатися закипання;
  5. Влити в каструлю томатний сік, додати спеції (прованські трави, куркуму і базилік), довести до кипіння;
  6. Віджати сік одного лимона, половину відправити в каструлю. Кип'ятити на маленькому вогні 5-7 хвилин;
  7. Яйця злегка збити в мисці. Достатньо, щоб просто перемішалися білок і жовток;
  8. Тонкою цівкою влити яйця в суп, обов'язково помішуючи його при цьому. Варити 1 хвилину;
  9. Зняти отриманий суп з вогню. 5 хвилин дати йому настоятися;
  10. Розлити по тарілках, полити соком лимона, посипати перцем.

Вершковий суп з морського коктейлю з грибами

Вершкові супи славляться ніжною консистенцією і м'яким смаком. Суп з морепродуктів не виняток. Морське асорті, гриби і вершки створюють витончений і приємний смак, до того ж, це легке і ситне блюдо досить швидко і просто готувати.

Інгредієнти:

  • Печериці — 300 гр.;
  • Бульйон (курячий, рибний, овочевий) — 2 л.;
  • Морський коктейль – 500 гр.;
  • Вершки (10-35%) – 200-250 мл;
  • Цибулина – 2 шт.;
  • Вино біле 150 мл (за бажанням);
  • Часник – 1 зубчик;
  • Кріп зелений – кілька гілочок;
  • Сіль;
  • Масло вершкове — 1 ст. л.;
  • Рослинне масло.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 140 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Дрібно нарізати цибулю, часник подрібнити;
  2. Нарізати скибочками шампіньйони;
  3. Морське асорті залити окропом, через 5 хвилин відкинути через друшляк;
  4. Розігріти в каструлі масло (рослинне і вершкове). Засипати цибулю, поперчити, трохи посолити. Обсмажити до м'якості;
  5. Додати часник. Обсмажити 1 хвилину;
  6. Покласти печериці в каструлю. Тушкувати 5 хвилин, періодично помішуючи;
  7. Влити вино. Гриби з вином тушкувати без кришки 5 хвилин, щоб алкоголь випарувався (якщо суп призначається дітям, цей етап можна виключити);
  8. Додати бульйон в каструлю, посолити його. Кип'ятити 5 хвилин;
  9. Відправити морське асорті в каструлю, варити супчик 5 хвилин після закипання;
  10. Влити вершки. Довести вершковий суп до кипіння. Кип'ятити не можна, треба одразу вимкнути вогонь;
  11. Дати вершкового супу 15 хвилин, щоб настоятися;
  12. Подавати, посипавши кропом.

Суп з морепродуктів «Морський коктейль»

Морепродукти здавна були основою раціону жителів Середземномор'я. А супи з морепродуктів є найбільш популярним блюдом, оскільки їх легко приготувати, вони ситні й смачні.

Один з таких цікавих супів – суп «Морський коктейль».

Інгредієнти:

Картопля

Корінь селери

Болгарський перець

Цибулина

Лавровий лист

Лимон (для прикраси)

 

по 1 штуці
Зубчик часнику

Томат

 

по 2 штуки
Коктейль морський

 

300 грам
Спеції (прованські

 

1 чайна ложка
Сіль

 

щіпка

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність: 180 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Корінь селери слід очистити і нарізати;
  2. Подрібнити цибулину і перець;
  3. Дари моря залити окропом, через 5 хвилин відкинути через друшляк;
  4. В поставлену на вогонь каструлю влити трохи олії. Нарізану цибулю слід обсмажити до м'якого стану;
  5. Додати селеру і перець. Обсмажити 5 хвилин;
  6. Нарізати помідори, додати їх у каструлю. Обсмажити 2 хвилини;
  7. Залити суміш водою. Чекати поки закипить;
  8. Нарізати кубиками картоплю. Відправити його в каструлю. Варити 15 хвилин;
  9. Надіслати до овочевої суміші морське асорті і спеції. Посолити. Варити 5 хвилин;
  10. Зняти суп з вогню. Дозволити йому настоятися протягом 10-15 хвилин;
  11. Подавати блюдо, прикрашене зеленню і шматочком лимона.

Можна використовувати різноманітний набір овочів для супів з морського асорті. Все залежить від уподобань і смаків тих, хто буде суп є. З коктейлем можна експериментувати, додавати нові інгредієнти, замінювати або виключати старі й навіть придумувати свої власні рецепти.

Читайте як приготувати варення з апельсинових кірок. Такий десерт відрізняється цікавим смаком і свіжістю, яка властива тільки цитрусам.

Простий рецепт салату з копченої ковбаси і капусти. Візьміть в скарбничку цей простий рецепт на кожен день.

Грудка індички запечена в духовці — ніжне, дієтичне м'ясо. Яке просто приготувати за нашими рецептами.

Корисні поради

Морські дари багаті мікроелементами, необхідними амінокислотами і вітамінами. Поживна цінність їх порівнянна з м'ясом, однак вони засвоюються набагато швидше і легше. Тому важливо використовувати дари моря в своєму раціоні, роблячи харчування різноманітним і корисним.

Морський коктейль — один з найбільш простих у використанні морепродуктів. Однак при його використанні в кулінарії важливо знати деякі тонкощі і нюанси.

  • Розморожувати морський коктейль не обов'язково. Потрібно просто залити його окропом на 5 хвилин, а потім відкинути через друшляк. Якщо морське асорті заморожене не буде використовуватися в приготуванні супу, його можна відразу кинути в киплячу воду;
  • Якщо коктейль все ж розморожений, не можна зберігати його поза холодильника. Морепродукти швидко псуються;
  • Відварювати морський коктейль слід 5-7 хвилин. Тому при приготуванні супів його слід додавати тоді, коли інші інгредієнти практично готові;
  • Якщо возитися навіть з супами часу немає, достатньо просто відварити дари моря, посолити, додати наявні спеції, збризнути соком лимона і приступати до частування.

Страви, в яких можна використовувати морський коктейль, дуже різноманітні. З ним можна експериментувати, додавати в салати, перші страви, доповнювати гарніри. Достатньо мати в морозильнику пару упаковок замороженого асорті, щоб у разі потреби швидко зварити собі смачний і поживний суп.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: