Рецепти приготування супів з морських коктейлів
Сьогодні різноманітні морські продукти і страви з них не вважаються екзотикою. Купити заморожений морський коктейль можна і влітку, і взимку. Страви, в яких його можна використовувати легкі в приготуванні і при цьому низькокалорійні. Тому все більше господинь використовують його для різноманітності сімейного раціону.
Морський коктейль — на що звернути увагу при виборі?
Зазвичай морське асорті включає в себе:
- Кальмари;
- Креветки;
- Рапани;
- Мідії;
- Восьминоги.
Іноді в ньому присутній лангусти, гребінці і каракатиці.
Виробники і продавці морепродуктів не завжди дотримуються умови заморожування і зберігання продуктів. Тому при покупці уважно розгляньте вміст пакету. Велика кількість льоду є наслідком того, що продукт був розморожений і заморожений повторно. Бути впевненим у якості такого морського асорті не можна.
При розтині упаковки будинку зверніть увагу на запах і колір морепродуктів. Якщо він викликає які-небудь сумніви, утримайтеся від використання такого коктейлю в їжу. Харчові отруєння – неприємна штука, вони не стоять ризику, особливо якщо готову страву будуть є не тільки дорослі, але і діти.
Переконавшись у якості коктейлю, залишається зробити лише одне – приготувати смачне і поживне блюдо. З морського асорті готують салати, другі страви, але окремої уваги заслуговують супи.
Супи з морських коктейлів: популярні рецепти
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Довгозерний рис - | 100 г |
Томат - | 1 шт. |
Перчик чилі - | 1 шт. |
Морський коктейль - | 300-350 г |
Лимон або лайм - | 1 шт. |
Перець запашний - | 2 г |
Часник - | 4 зубчики |
Петрушка - | 1 шт. |
Соус соєвий - | 50 мл |
Вода - | 1 л |
Сіль - | 4 р |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 126 Ккал |
Цей суп припаде до смаку тим, хто любить гостреньке. Родзинкою страви є те, що гострота перцю чилі доповнюється кислотою лимона. У результаті виходить незвичайний і цікавий смак.
Спосіб приготування:
1 літр води налити в каструлю. Поставити на вогонь;
Залити морське асорті окропом, через 5 хвилин злити;
Дрібно нарізати часник, кинути в воду, додати сіль;
Промити рис. Коли вода закипить, відправити рис в каструлю. Варити рис 5-6 хвилин;
Відправити в каструлю коктейль. Варити його 2-3 хвилини;
Вичавити з лимона (лайма) сік. Перець чилі нарізати смужками. Сік лимона перець чилі відправити до рису і морепродуктів;
Налити в каструлю соєвий соус і додати духмяний горошок;
Нарізати помідор невеликими кубиками. Відправити його в каструлю, перемішати. Варити 3-5 хвилин;
Трохи захололий суп викладають в глибокі піали і прикрасити петрушкою.
Суп томатний з морського коктейлю
Цей томатний суп готується легко і швидко. Він відрізняється не тільки яскравим смаком, але і користю і поживною цінністю. Такий супчик чудово підійде всім любителям морських продуктів.
Інгредієнти:
- Сік томатний – 350 мл;
- Морський коктейль – 300 гр.;
- Томат – 1 шт.;
- Яйця – 2 шт. курячих або 4 перепелиних;
- Цибулина невелика – 1 шт.;
- Перець солодкий – 1 шт.;
- Сік лимона – 1 ст. л.;
- Масло рослинне (для смаження);
- Зубчики часнику – 3 шт.;
- Куркума;
- Базилік;
- Спеції (прованські – 1 ч. л.;
- Вода – 500 мл
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 200 ккал.
Спосіб приготування:
-
- Залити морське асорті окропом;
- Через 5 хвилин відкинути коктейль через друшляк і закинути в каструлю. Дари моря залити водою і відправити каструлю на плиту;
- Подрібнити часник, дрібно нарізати цибулю. Обсмажити їх на сковороді;
- Порізати кубиками болгарський перець і помідор. Додати до часнику і цибулі. Обсмажити 2-3 хвилини;
- Отриману засмажку відправити в каструлю з коктейлем. Дочекатися закипання;
- Влити в каструлю томатний сік, додати спеції (прованські трави, куркуму і базилік), довести до кипіння;
- Віджати сік одного лимона, половину відправити в каструлю. Кип'ятити на маленькому вогні 5-7 хвилин;
- Яйця злегка збити в мисці. Достатньо, щоб просто перемішалися білок і жовток;
- Тонкою цівкою влити яйця в суп, обов'язково помішуючи його при цьому. Варити 1 хвилину;
- Зняти отриманий суп з вогню. 5 хвилин дати йому настоятися;
- Розлити по тарілках, полити соком лимона, посипати перцем.
Вершковий суп з морського коктейлю з грибами
Вершкові супи славляться ніжною консистенцією і м'яким смаком. Суп з морепродуктів не виняток. Морське асорті, гриби і вершки створюють витончений і приємний смак, до того ж, це легке і ситне блюдо досить швидко і просто готувати.
Інгредієнти:
- Печериці — 300 гр.;
- Бульйон (курячий, рибний, овочевий) — 2 л.;
- Морський коктейль – 500 гр.;
- Вершки (10-35%) – 200-250 мл;
- Цибулина – 2 шт.;
- Вино біле 150 мл (за бажанням);
- Часник – 1 зубчик;
- Кріп зелений – кілька гілочок;
- Сіль;
- Масло вершкове — 1 ст. л.;
- Рослинне масло.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 140 ккал.
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізати цибулю, часник подрібнити;
- Нарізати скибочками шампіньйони;
- Морське асорті залити окропом, через 5 хвилин відкинути через друшляк;
- Розігріти в каструлі масло (рослинне і вершкове). Засипати цибулю, поперчити, трохи посолити. Обсмажити до м'якості;
- Додати часник. Обсмажити 1 хвилину;
- Покласти печериці в каструлю. Тушкувати 5 хвилин, періодично помішуючи;
- Влити вино. Гриби з вином тушкувати без кришки 5 хвилин, щоб алкоголь випарувався (якщо суп призначається дітям, цей етап можна виключити);
- Додати бульйон в каструлю, посолити його. Кип'ятити 5 хвилин;
- Відправити морське асорті в каструлю, варити супчик 5 хвилин після закипання;
- Влити вершки. Довести вершковий суп до кипіння. Кип'ятити не можна, треба одразу вимкнути вогонь;
- Дати вершкового супу 15 хвилин, щоб настоятися;
- Подавати, посипавши кропом.
Суп з морепродуктів «Морський коктейль»
Морепродукти здавна були основою раціону жителів Середземномор'я. А супи з морепродуктів є найбільш популярним блюдом, оскільки їх легко приготувати, вони ситні й смачні.
Один з таких цікавих супів – суп «Морський коктейль».
Інгредієнти:
Картопля
Корінь селери Болгарський перець Цибулина Лавровий лист Лимон (для прикраси)
|
по 1 штуці |
Зубчик часнику
Томат
|
по 2 штуки |
Коктейль морський
|
300 грам |
Спеції (прованські
|
1 чайна ложка |
Сіль
|
щіпка |
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність: 180 ккал.
Спосіб приготування:
- Корінь селери слід очистити і нарізати;
- Подрібнити цибулину і перець;
- Дари моря залити окропом, через 5 хвилин відкинути через друшляк;
- В поставлену на вогонь каструлю влити трохи олії. Нарізану цибулю слід обсмажити до м'якого стану;
- Додати селеру і перець. Обсмажити 5 хвилин;
- Нарізати помідори, додати їх у каструлю. Обсмажити 2 хвилини;
- Залити суміш водою. Чекати поки закипить;
- Нарізати кубиками картоплю. Відправити його в каструлю. Варити 15 хвилин;
- Надіслати до овочевої суміші морське асорті і спеції. Посолити. Варити 5 хвилин;
- Зняти суп з вогню. Дозволити йому настоятися протягом 10-15 хвилин;
- Подавати блюдо, прикрашене зеленню і шматочком лимона.
Можна використовувати різноманітний набір овочів для супів з морського асорті. Все залежить від уподобань і смаків тих, хто буде суп є. З коктейлем можна експериментувати, додавати нові інгредієнти, замінювати або виключати старі й навіть придумувати свої власні рецепти.
Читайте як приготувати варення з апельсинових кірок. Такий десерт відрізняється цікавим смаком і свіжістю, яка властива тільки цитрусам.
Простий рецепт салату з копченої ковбаси і капусти. Візьміть в скарбничку цей простий рецепт на кожен день.
Грудка індички запечена в духовці — ніжне, дієтичне м'ясо. Яке просто приготувати за нашими рецептами.
Корисні поради
Морські дари багаті мікроелементами, необхідними амінокислотами і вітамінами. Поживна цінність їх порівнянна з м'ясом, однак вони засвоюються набагато швидше і легше. Тому важливо використовувати дари моря в своєму раціоні, роблячи харчування різноманітним і корисним.
Морський коктейль — один з найбільш простих у використанні морепродуктів. Однак при його використанні в кулінарії важливо знати деякі тонкощі і нюанси.
- Розморожувати морський коктейль не обов'язково. Потрібно просто залити його окропом на 5 хвилин, а потім відкинути через друшляк. Якщо морське асорті заморожене не буде використовуватися в приготуванні супу, його можна відразу кинути в киплячу воду;
- Якщо коктейль все ж розморожений, не можна зберігати його поза холодильника. Морепродукти швидко псуються;
- Відварювати морський коктейль слід 5-7 хвилин. Тому при приготуванні супів його слід додавати тоді, коли інші інгредієнти практично готові;
- Якщо возитися навіть з супами часу немає, достатньо просто відварити дари моря, посолити, додати наявні спеції, збризнути соком лимона і приступати до частування.
Страви, в яких можна використовувати морський коктейль, дуже різноманітні. З ним можна експериментувати, додавати в салати, перші страви, доповнювати гарніри. Достатньо мати в морозильнику пару упаковок замороженого асорті, щоб у разі потреби швидко зварити собі смачний і поживний суп.
Приємного апетиту!