14 июнь 2019 3 532

Скільки хвилин потрібно варити креветки

Креветки є не тільки хорошою закускою до пива, але відмінним дієтичним продуктом.

З ними можна готувати салати, гарячі закуски, основні страви та пироги.

Приготування будь-якої страви з цим продуктом, вимагає правильного його відварювання.

Якщо перетравити м'ясо, воно стане гумовим і зіпсує кінцевий смак страви.

Існує дві тисячі морських і прісноводних видів креветок.

Вони водяться в теплих морях.

На наші прилавки вони надходять з Індії, В'єтнаму, Індонезії та Китаю.

Саме до теплокровних креветкам відносяться тигрові (до 20 см в довжину) і королівські (до 30 см в довжину) види.

Холоднокровні види водяться, відповідно, в холодних морях.

Їх імпортують з Норвегії, Литви, Данії.

Вони дрібні за розміром тому дешевше теплокровних видів.

Але вони містять більше поживних речовин.

Як правильно вибрати

У креветках міститься унікальний білок, який необхідний для нарощування м'язової маси, формування волокон колагену.

Також у складі м'яса багато вітамінів, що зміцнюють зір, нігті і волосся, зберігають молодість шкіри.

Цей продукт, вважається ідеальним дієтичним, тому що їх калорійність складає всього 90 ккал на сто грамів.

Це важливо! Але треба пам'ятати про те, що переїдання даного страви негативно позначається на організмі, так як в описуваному м'ясі міститься багато холестерину.

Особливості вибору заморожених креветок:

  • Дата виробництва. Самі смачні креветки виловлюють взимку;
  • Цифри, які знаходяться поряд з показником ваги (100/150). Вони говорять про те, як багато заморожених креветок припадає на один кілограм. Чим крупніше продукт, тим цифра буде менше;
  • Якщо в пакеті з продуктом є сніг, це свідчить про порушення процесу заморожування (розморожування) креветок. Також про це свідчить наявність великої кількості крижинок між тушками;
  • Продукт повинен бути яскравого рожевого кольору. Якщо тьмяний колір, це означає, креветки вже старі.
Вважається, що у європейських постачальників гарантія якості вище тому рекомендується вибирати саме при їх купівлі.

Крижана глазур повинна бути в один шар, якщо шарів більше, це говорить про те, що продукт заморожувався не один раз і після варіння вийде мінімальна кількість креветок з одного кілограма.

Скільки і як варити

Не варені свіжоморожені (найчастіше це королівські, тигрові види) креветки мають сіруватий колір.

Перед варінням їх треба розморозити.

Краще всього для цих цілей відправити продукт на ніч у холодильник, а вранці приступати до варіння.

Розморожені королівські креветки закидываются в киплячу воду і варяться не більше десяти хвилин.

Воду треба дуже добре посолити, додати спеції на свій смак.

Коли вони спливуть на поверхню і придбають привертає помаранчевий відтінок, значить, вони готові.

Після варіння рекомендується ще трохи потримати продукт в бульйоні.

Також варяться і свіжі (вони продаються на размороженном вигляді).

Треба враховувати, що, чим більше креветки за розміром, тим довше їх треба варити.

Щоб зварити дрібні рожевого кольору, потрібен інший підхід (мова йде про неочищеному від панцира продукті).

Рожевий відтінок говорить про те, що зазначений товар був попередньо отварен перш, ніж заморожений.

Тому, час варіння тут буде мінімальний.

Якщо добре розморозити такі креветки, то їх потім можна просто обдати окропом.

Якщо варити їх, то кинути у воду і почекати, поки вода закипить: потім тут же виймати.

Очищені креветки найчастіше заморожуються, коли заздалегідь відварені.

Якщо добре розморозити цей продукт у холодильнику на нижній полиці протягом ночі), то потім можна обдати продукт окропом і вживати в їжу.

Складні вуглеводи, список продуктів можна знайти на нашому сайті!

В цій статті, ви дізнаєтеся про корисні властивості базиліка, і як його краще вживати!

Корисний чи смажений минтай? Тут:#deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/kaloriynost-mintaya.htmlви можете дізнатися калорійність цієї риби.

Поради кухарів

  • При виборі креветок краще купувати неочищений продукт, тому що при тепловій обробці він не втрачає своєї соковитості і смаку;
  • Чудовою приправою для варіння є свіжий або сушений кріп;
  • Продукт вбирає багато солі тому при варінні цього білого речовини шкодувати не варто;
  • Відварені великі креветки можна додатково обсмажити в оливковій олії з часником. Вийде пікантна закуска, яка швидко готується;
  • Хвостик повинен бути подвернутым вже в замороженому вигляді, а при варінні він повинен згорнутися практично колечком. Якщо цього не відбувається, то був заморожений продукт не першої свіжості.

Варені креветки можна їсти руками (подається гущавина з водою і лимонним соком, щоб обполіскувати руки).

Також очищені креветки можна додавати в салати, гарячі закуски та інші страви.

Це корисний дієтичний продукт, який треба, періодично, обов'язково включати в свій раціон.

Якісна креветка, яка правильно відварити, повинна мати солодкувато-солонуватий смак і приголомшливий морський аромат.

Відео десерт

Невеликий відеоролик, в яких ви дізнаєтеся, скільки часу потрібно, що б зварити неочищені заморожені креветки.

Що ще почитати: