19 июнь 2019 1 755

Як приготувати лазанью з лаваша

У багатьох, при одній тільки думці про лазіння, відразу починають текти слинки. Яке ж це смачне і ситне блюдо, просто не передати словами. Її обов'язково потрібно приготувати. Тим більше існує величезна безліч рецептур цього частування.

Виявляється, її можна робити не тільки з листів тіста, для приготування з таким же успіхом можна скористатися і лавашем. Він додасть страві ніжність, а сам просочиться соками м'яса і овочів. Так, як же приготувати лазанью з лаваша в домашніх умовах? Давайте з'ясуємо, а в цьому допоможуть наступні способи готування.

Лазанья з лаваша з фаршем
Інгредієнти Кількість
Фарш з яловичого і свинячого м'яса - 500 грам
Лаваш - 4 аркуша
Помідор - 2 штуки
Цибулю - 1 велика головка
Шматочок сиру - 250-300 грам
Морква - 1 штука
Зелень - Невеликий пучок
Сіль - за смаком
Рослинна олія - трохи
Молоко - 500 мл
Масло вершкове - 50 грам
Борошно - 2 великі ложки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 117 Ккал

Починаємо готувати:

Цибулину і моркву очищаємо від шкірки і ріжемо невеликими кубиками;

Ставимо на плиту сковорідку, підливаємо масла і прогріваємо. Засипаємо цибулька і обсмажуємо 5 хвилин, постійно перемішуємо;

Потім викладаємо до цибулі фарш, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися хвилин 10;

На помідорах робимо надрізи у вигляді хрестів і викладаємо їх на кілька хвилин у гарячу воду, виймаємо і кладемо в холодну воду;

Знімаємо з помідорів шкірку, викладаємо м'якоть в чашку, розминаємо виделкою до стану пюре;

Викладаємо томатне пюре до фаршу, перемішуємо. Тушкуємо все ще близько 5-7 хвилин. Підсолюємо;

Зелень обполіскуємо, ріжемо шматочками. Засипаємо зелень до начинки. Готову начинку знімаємо з вогню і залишаємо остигати;

Робимо соус. Половина молока відливаємо в миску, засипаємо борошно і розмішуємо віночком;

В металеву ємність кладемо вершкове масло, ставимо на плиту і розтоплюємо;

Потім заливаємо туди суміш з молока і борошна, все перемішуємо;

Продовжуємо гріти і вливаємо залишки молока;

Все перемішуємо вінчиком, варимо до густоти;

Знімаємо соус з плити, додаємо сіль і розмішуємо;

Шматочок сиру перетираємо теркою в дрібну стружку;

Змащуємо форму для запікання вершковим маслом. Підливаємо туди невелику кількість соусу і викладаємо на нього лист лаваша;

Поділяємо начинку на три частини. Одну частину лаваша викладаємо наверх, поливаємо соусом і додаємо трохи тертого сиру;

Потім накриваємо лавашем, викладаємо начинку з сиром і соусом, накриваємо одним листом;

Кладемо останній шар, накриваємо листом лаваша, виливаємо залишки соусу і рясно посипаємо сиром;

Прогріваємо духовку до 180-190 градусів, ставимо лазанью і випікаємо 40-45 хвилин.

Лінива лазанья: рецепт з лавашем

Що знадобиться:

  • 3 листа лаваша;
  • 300 грам сиру Моцарелла;
  • Пармезан – 150 грам;
  • Півкілограма м'ясного фаршу;
  • Півлітра перетертих помідорів;
  • 1 часниковий зубець;
  • Шматочок вершкового масла;
  • Щіпка гострого перцю чилі;
  • Трохи чорного меленого перцю;
  • Сіль;
  • Рослинне масло.

Тривалість приготування – 60 хвилин.

Харчова цінність – 118.

Як готувати:

  1. Ставимо на плиту сковорідку, підливаємо маслечко і гріємо. На розігріте масло викладаємо фарш і засмажуємо хвилин 10;
  2. М'ясо підсолюємо, перчимо і знімаємо з плити. Залишаємо остигати;
  3. Моцарелу перетираємо в стружку, а пармезан в дрібну;
  4. Зубчик часнику чистимо і розрізаємо дрібненькими шматочками. Викладаємо його на сковороду з олією і обсмажуємо кілька хвилин;
  5. Потім до часнику заливаємо перетерті помідори, приправляємо сіллю, перцем. Проварюємо томатну суміш до загустіння;
  6. Форму для запікання добре змащуємо вершковим маслом;
  7. Кладемо перший шар лаваша і поливаємо його томатним соусом, кладемо половину фаршу і присипаємо стружкою пармезану;
  8. Далі кладемо пласт, змащуємо томатом і посипаємо моцарелою;
  9. Наступні два шари будуть аналогічними – спочатку з фаршем, потім з сиром;
  10. Прогріваємо духовку до 200 градусів і ставимо туди лазанью на 30 хвилин.

Рецепт овочевий лазаньї з лаваша

Підготуємо наступне:

  • Тонкі пласти лаваша – 2 штуки;
  • 300 грам шпинату;
  • Один кабачок;
  • Середній пучок зелені;
  • Шматочок м'якого сиру на 200 грам;
  • 2 курячих яйця;
  • Трохи солі;
  • ½ Ч. ложки чорного меленого перчика.

Тривалість готування – 40-50 хвилин.

Скільки калорій – 75.

Як робити:

  1. Кабачок промиваємо, чистимо шкірку, вийняти насіння. М'якоть перетираємо теркою. Викладаємо в друшляк, щоб витекла зайва рідина;
  2. Шпинат обполіскуємо, відварюємо до готовності. Виймаємо з води, просушуємо;
  3. Зелень обполіскуємо і ріжемо зі шпинатом шматочками;
  4. У чашку викладаємо кабачки, зелень;
  5. Сирок перетираємо в маленьку стружку;
  6. Яйця звільняємо від шкаралупи, кладемо овочі, додаємо частину сиру, підсолюємо, приправляємо спеціями і перемішуємо;
  7. Форму для запікання змащуємо маслом;
  8. Викладаємо лист лавашу і кладемо на нього начинку рівномірним шаром;
  9. Закриваємо другим листом і посипаємо залишками сиру;
  10. При бажанні можна залити соусом Бешамель, він додасть соковитість;
  11. Ставимо лазанью в прогріту духовку до 180 градусів і залишаємо запікатися на 30 хвилин.

Печінкові оладки з яловичої печінки рецепт на кожен день.

Як приготувати простий і швидкий пиріг з рибою, так щоб було дуже смачно, читайте наші рецепти.

Що таке чізкейк, як його приготувати без випічки — читайте.

Лазанья з прісних листів з куркою і грибами

Що потрібно підготувати:

  • Лаваш вірменський тонкий – 4 аркуша;
  • Півкілограма курячого м'яса;
  • Печериці – 500 грам;
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • Помідори – 4 штуки;
  • Трохи солі;
  • Рослинне масло.

Для соусу:

  • Молоко – 3 склянки;
  • Сирок твердого сорту – 350 грам;
  • Моцарелла – 100 грам;
  • Шматочок вершкового масла на 100 грам;
  • Борошно – 150 грам;
  • ½ Ч. ложки мускатного горіха;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю;
  • Сухий базилік – 1 маленька ложечка;
  • Зелень свіжого базиліка для прикраси.

Скільки потрібно готувати – 1 годину.

Калорійність – 115.

Готування:

  1. М'ясо курки споліскуємо прохолодною водою і нарізаємо смужками;
  2. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями;
  3. Грибочки промиваємо та нарізаємо пластинками;
  4. На сковороду наливаємо олію, прогріваємо і закидаємо цибулька, обсмажуємо;
  5. Потім кладемо курку, смажимо ще хвилин 10;
  6. На окремій сковороді обсмажуємо грибочки до середньої готовності;
  7. Курку, цибулю і гриби викладаємо в чашку, приправляємо сіллю, перцем, сухим базиліком;
  8. Помідори промиваємо, нарізаємо на тонкі кільця;
  9. Готуємо соус Бешамель. На сковорідку кладемо вершкове масло розтоплюємо;
  10. В рідке масло, додаємо борошно, перемішуємо і розбиваємо грудочки;
  11. Потім вливаємо молоко і розмішуємо до однорідності;
  12. Засипаємо мускатний горіх, залишаємо варитися до загустіння;
  13. Твердий сир перетираємо в дрібну стружку, моцарелу ріжемо пластинками;
  14. Форму для запікання змащуємо масло і кладемо лаваш;
  15. Викладаємо шар з курки та грибів. Наверх шару поміщаємо кільця помідор і поливаємо соусом;
  16. Потім кладемо лист лаваша і начинку, помідори, соус;
  17. Наступні два шари викладаємо таким же чином;
  18. Останній верхній шар посипаємо сиром, викладаємо пластинки моцарелли, кружечки помідорів і поливаємо залишками соусу;
  19. Духова шафа прогріваємо до 180 градусів і ставимо запікатися на 20 хвилин.

Кулінарні підказки

  • Перед запіканням верх слід закрити фольгою, щоб він не підгорів;
  • Запікати її потрібно в формі з керамічної основи або з жарознижуючий скла, в цьому посуді лазанья збереже соковитість і аромат;
  • Замість соусу бешамель можна використовувати кефір, але попередньо її слід приправити спеціями і зеленню.

Під час готування лазаньї буде розноситися приємний аромат по всьому будинку, який заманить всіх домочадців до столу. Будьте готові, що після готування частування розлетиться, не встигнувши охолонути. Тому готуйте як можна більше, щоб усім вистачило вдосталь!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: