06 май 2019 997

Як просто приготувати печені яблука в духовці

Зробити смачний десерт самостійно до якого-небудь свята або для своїх малюків допустимо з різних сортів даних фруктів. Заздалегідь необхідно замочити їх у крижаній рідини, або піддати недовгою варінні для розм'якшення.

Рідина повинна бути досить солодкою. Особливої праці не складає винахід власного солодкого частування з цих фруктів.

Наповнювачі можуть бути досить різноманітними. Заповнюйте їх хоч сиром, хоч медом з волоськими горішками, хоч звичайним джемом. Дуже смачними виходять чисті яблука з цукровим наповнювачем.

Пікантності даного десерту додасть кориця. Її можна поєднати з цукровим піском і засипати дану субстанцію в середину яблука. Загалом, все залежить від вашої фантазії.

Даний матеріал підготовлений спеціально для тих, хто любить балувати себе печеними яблуками. Ви дізнаєтеся про користь і шкоду цього десерту. Розгляньте деякі рецепти приготування чудових яблучок в запеченому вигляді.

Печені яблука в духовці: користь і шкода

Чудодійні властивості цього яблучного ласощі полягають у підвищеному вмісті корисних для людського організму речовин. Досить забезпечене це частування підвищеним вмістом заліза і калію. Завдяки цьому фактору нормалізується кров'яний та лімфатичний баланс в організмі. Подібне страва чудово доповнить будь-яку дієту для схуднення.

Ці фрукти в запеченому вигляді добре борються з згубним впливом солі, яка потрапляє в людський шлунок через спожиту їжу. Завдяки цій властивості, вони чудово запобігають появі целюліту.

Якщо часто їсти цю страву, ви поліпшите свій обмін речовин. А поява зморшок довго не настане.

А ось з приводу шкоди, то до сих пір немає однозначної думки. Всі доводи настільки поверхові, що відповідь напрошується сам собою: «Ніякого згубного впливу на людський організм яблучний десерт не чинить!».

Як смачно запекти яблука з цукром
Інгредієнти Кількість
великих яблук (бажано солодких) - 2 штуки
рафінаду - 30 грам
вершкового жиру - 10 грам
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 75 Ккал

Хочемо розповісти вам про дуже простий спосіб запікання яблук. Процес приготування не забере у вас більше півгодини. А ось результат дуже навіть порадує ваших сластьон.

Хід роботи:

  1. Помістіть солодкі фрукти на ніч у гарячу рідину, солодку на смак;
  2. Вийміть їх з цукрового сиропу;
  3. Промийте під проточною водою;
  4. Зріжте капелюшок, але не викидайте її;
  5. Акуратними рухами ножа, виріжте серцевину;
  6. Заповніть порожнечу, цукровим піском;
  7. Змастіть яблучну капелюшок і сам фрукт вершковим жиром;
  8. Нагрійте духовку до 180 градусів;
  9. Готуйте в ній фруктовий десерт протягом 25 хвилин.

Ніякого декорування це солодке частування не вимагає. Тільки не забудьте подати до нього чайну ложечку.

Рецепт запечених яблук з медом і корицею в духовці

Якщо ви не дуже любите солодке, тоді цей рецепт саме для вас. Ласощі виходить в міру солодким, з цікавим пряним смаком і ароматом. Почастуєте гостей даними десертом. Вони його оцінять по заслузі.

Склад:

  • Чотири невеликих яблука;
  • 20 мл рідкого меду;
  • 30 мл крижаної рідини;
  • Щіпка цукрового піску;
  • Щіпка меленої кориці.

Займе часу – 30 хвилин.

Калорії (порція) – 115.

Хід роботи:

  1. Трошки проваріть фрукти в цукровому сиропі, щоб вони стали м'якшими;
  2. Охолоджені яблука вимити в холодній рідині;
  3. Зняти за допомогою гострого ножа верхню частину яблука. Видалити третю частку внутрішнього вмісту;
  4. Влийте в даний поглиблення мед;
  5. Занурте яблучну капелюшок у рафінад з корицею. Накрийте їй весь плід;
  6. В невелике деко налийте рідину;
  7. Помістіть в нього сирі десерти;
  8. Надішліть форму в гарячу духовку на 20 хвилин. Весь час підтримуйте в ній 180 градусів.

Презентуйте готове страву, безпосередньо після виймання з духової шафи. Ніякого декору не потрібно. Лише чайний прилад для поглинання яблучного ласощі.

Печені яблучка з сиром

Цей десерт буде не тільки смачним і корисним, але ще і дуже ситним. Побалуйте свою сім'ю цими ласощами на сніданок.

Склад:

  • Чотири солодких яблука;
  • 20 грам сирної маси;
  • 20 грам рафінаду;
  • 10 мл сметани;
  • Трохи родзинок.

Займе часу – 30 хвилин.

Калорії (порція) – 112 ккал.

Хід роботи:

    1. Зробіть наповнювач для фруктів: сирну масу з'єднайте з цукровим піском, сметаною і замоченим родзинками. Гарненько все перемішуємо за допомогою вилки;

    1. Промийте фрукти. Відваріть їх в цукровому сиропі до м'якого стану;
    2. Зріжте з них капелюшки. Виріжте нутрощі;

    1. Заповніть порожнечу сирним наповнювачем;

  1. Накрийте зверху зрізаними капелюшками;
  2. Змастіть кожне яблучко вершковим жиром;
  3. Помістіть начинений фруктовий десерт на металевий лист;
  4. Відправте його у теплий духову шафу на 20 хвилин. Підтримуйте в ньому постійну температуру до 175 градусів.

Презентуйте гостям запечений десерт з чайною ложечкою.

Як приготувати яблука в тісті

Хочемо розповісти вам про дуже цікавий рецепт цього фруктового десерту. Головною родзинкою в ньому виступає борошняна оболонка, в якій запікається яблучко. Приготуйте його на яке-небудь торжество. Гості його оцінять по достоїнству. Бажаючих дізнатися рецептуру приготування буде хоч відбавляй.

Склад:

  • Шість солодких яблук;
  • 40 грам кислуватого варення;
  • 100 грам вершкового жиру;
  • Трохи солі;
  • 100 грам пудри з цукрового піску;
  • 200 грам пшеничного борошна.

Займе часу – 40 хвилин.

Калорії (порція) – 145.

Хід роботи:

  1. Заморозити вершковий жир. Подрібнити його в крихту з пудрою з цукрового піску, сіллю і пшеничним борошном за допомогою кухонного ножа;
  2. Масляну крихту скачати в грудку. Розділити на 6 рівних часток. Помістити в целофановий кульок і відправити в холод на 20 хвилин;
  3. Зрізати з вимитих і проварених в цукровому сиропі фруктів капелюшки. Зробити заглиблення в середині кожного яблука, видаливши насінну частину;
  4. Наповнити серединку кислим повидлом;
  5. Вийміть борошняні грудки з холоду. Розкачайте їх качалкою до плоского стану;
  6. Оберніть ними кожне яблуко;
  7. Накрийте начинені фрукти зверху капелюшками;
  8. Змастіть кожне яблучко вершковим жиром. Помістіть їх на металевий лист;
  9. Запікайте їх у теплій духовці півгодини. Підтримуйте в ній постійну температуру до 180 градусів.

Чудово доповнять готовий десерт кульки пломбіру або збиті з цукром вершки.

Цікавий спосіб як приготувати морський коктейль заморожений. Приготуйте цей цікавий і смачний рецепт.

Смажені пиріжки з різноманітними начинками. Вам сподобається це блюдо. Рецепт тесту на кефірі тут.

А ви знаєте, як правильно приготувати курячі ніжки з рисом в мультиварці? Дізнайтеся секрети як зробити блюдо незвичайним.

Яблуко є корисним фруктом. Це справжній еліксир для людського організму. Воно здатне наситити його всіма необхідними для правильного функціонування вітамінами і мікроелементами.

Також в ньому підвищений вміст клітковини. За своїми властивостями, воно не гірше шматка соковитої свинини. Навіть в запеченому стані воно не втрачає своїх чудодійних якостей.

Якщо ви живете в приватному будинку, і, до того ж, у вас в саду багато яблучних дерев, то ви з легкістю можете хоч щодня балувати своїх домочадців різноманітністю даного десерту. До того ж, ми розповіли вам про безліч рецептур. Також ви можете винаходити свої наповнювачі для цього вітамінного ласощі.

Приємних і смачних вам яблучних експериментів!

Що ще почитати: