Як просто приготувати печені яблука в духовці
Зробити смачний десерт самостійно до якого-небудь свята або для своїх малюків допустимо з різних сортів даних фруктів. Заздалегідь необхідно замочити їх у крижаній рідини, або піддати недовгою варінні для розм'якшення.
Рідина повинна бути досить солодкою. Особливої праці не складає винахід власного солодкого частування з цих фруктів.
Наповнювачі можуть бути досить різноманітними. Заповнюйте їх хоч сиром, хоч медом з волоськими горішками, хоч звичайним джемом. Дуже смачними виходять чисті яблука з цукровим наповнювачем.
Даний матеріал підготовлений спеціально для тих, хто любить балувати себе печеними яблуками. Ви дізнаєтеся про користь і шкоду цього десерту. Розгляньте деякі рецепти приготування чудових яблучок в запеченому вигляді.
Печені яблука в духовці: користь і шкода
Чудодійні властивості цього яблучного ласощі полягають у підвищеному вмісті корисних для людського організму речовин. Досить забезпечене це частування підвищеним вмістом заліза і калію. Завдяки цьому фактору нормалізується кров'яний та лімфатичний баланс в організмі. Подібне страва чудово доповнить будь-яку дієту для схуднення.
Ці фрукти в запеченому вигляді добре борються з згубним впливом солі, яка потрапляє в людський шлунок через спожиту їжу. Завдяки цій властивості, вони чудово запобігають появі целюліту.
Якщо часто їсти цю страву, ви поліпшите свій обмін речовин. А поява зморшок довго не настане.
А ось з приводу шкоди, то до сих пір немає однозначної думки. Всі доводи настільки поверхові, що відповідь напрошується сам собою: «Ніякого згубного впливу на людський організм яблучний десерт не чинить!».
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
великих яблук (бажано солодких) - | 2 штуки |
рафінаду - | 30 грам |
вершкового жиру - | 10 грам |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 75 Ккал |
Хочемо розповісти вам про дуже простий спосіб запікання яблук. Процес приготування не забере у вас більше півгодини. А ось результат дуже навіть порадує ваших сластьон.
Хід роботи:
- Помістіть солодкі фрукти на ніч у гарячу рідину, солодку на смак;
- Вийміть їх з цукрового сиропу;
- Промийте під проточною водою;
- Зріжте капелюшок, але не викидайте її;
- Акуратними рухами ножа, виріжте серцевину;
- Заповніть порожнечу, цукровим піском;
- Змастіть яблучну капелюшок і сам фрукт вершковим жиром;
- Нагрійте духовку до 180 градусів;
- Готуйте в ній фруктовий десерт протягом 25 хвилин.
Ніякого декорування це солодке частування не вимагає. Тільки не забудьте подати до нього чайну ложечку.
Рецепт запечених яблук з медом і корицею в духовці
Якщо ви не дуже любите солодке, тоді цей рецепт саме для вас. Ласощі виходить в міру солодким, з цікавим пряним смаком і ароматом. Почастуєте гостей даними десертом. Вони його оцінять по заслузі.
Склад:
- Чотири невеликих яблука;
- 20 мл рідкого меду;
- 30 мл крижаної рідини;
- Щіпка цукрового піску;
- Щіпка меленої кориці.
Займе часу – 30 хвилин.
Калорії (порція) – 115.
Хід роботи:
- Трошки проваріть фрукти в цукровому сиропі, щоб вони стали м'якшими;
- Охолоджені яблука вимити в холодній рідині;
- Зняти за допомогою гострого ножа верхню частину яблука. Видалити третю частку внутрішнього вмісту;
- Влийте в даний поглиблення мед;
- Занурте яблучну капелюшок у рафінад з корицею. Накрийте їй весь плід;
- В невелике деко налийте рідину;
- Помістіть в нього сирі десерти;
- Надішліть форму в гарячу духовку на 20 хвилин. Весь час підтримуйте в ній 180 градусів.
Презентуйте готове страву, безпосередньо після виймання з духової шафи. Ніякого декору не потрібно. Лише чайний прилад для поглинання яблучного ласощі.
Печені яблучка з сиром
Склад:
- Чотири солодких яблука;
- 20 грам сирної маси;
- 20 грам рафінаду;
- 10 мл сметани;
- Трохи родзинок.
Займе часу – 30 хвилин.
Калорії (порція) – 112 ккал.
Хід роботи:
-
- Зробіть наповнювач для фруктів: сирну масу з'єднайте з цукровим піском, сметаною і замоченим родзинками. Гарненько все перемішуємо за допомогою вилки;
-
- Промийте фрукти. Відваріть їх в цукровому сиропі до м'якого стану;
- Зріжте з них капелюшки. Виріжте нутрощі;
-
- Заповніть порожнечу сирним наповнювачем;
- Накрийте зверху зрізаними капелюшками;
- Змастіть кожне яблучко вершковим жиром;
- Помістіть начинений фруктовий десерт на металевий лист;
- Відправте його у теплий духову шафу на 20 хвилин. Підтримуйте в ньому постійну температуру до 175 градусів.
Презентуйте гостям запечений десерт з чайною ложечкою.
Як приготувати яблука в тісті
Хочемо розповісти вам про дуже цікавий рецепт цього фруктового десерту. Головною родзинкою в ньому виступає борошняна оболонка, в якій запікається яблучко. Приготуйте його на яке-небудь торжество. Гості його оцінять по достоїнству. Бажаючих дізнатися рецептуру приготування буде хоч відбавляй.
Склад:
- Шість солодких яблук;
- 40 грам кислуватого варення;
- 100 грам вершкового жиру;
- Трохи солі;
- 100 грам пудри з цукрового піску;
- 200 грам пшеничного борошна.
Займе часу – 40 хвилин.
Калорії (порція) – 145.
Хід роботи:
- Заморозити вершковий жир. Подрібнити його в крихту з пудрою з цукрового піску, сіллю і пшеничним борошном за допомогою кухонного ножа;
- Масляну крихту скачати в грудку. Розділити на 6 рівних часток. Помістити в целофановий кульок і відправити в холод на 20 хвилин;
- Зрізати з вимитих і проварених в цукровому сиропі фруктів капелюшки. Зробити заглиблення в середині кожного яблука, видаливши насінну частину;
- Наповнити серединку кислим повидлом;
- Вийміть борошняні грудки з холоду. Розкачайте їх качалкою до плоского стану;
- Оберніть ними кожне яблуко;
- Накрийте начинені фрукти зверху капелюшками;
- Змастіть кожне яблучко вершковим жиром. Помістіть їх на металевий лист;
- Запікайте їх у теплій духовці півгодини. Підтримуйте в ній постійну температуру до 180 градусів.
Чудово доповнять готовий десерт кульки пломбіру або збиті з цукром вершки.
Цікавий спосіб як приготувати морський коктейль заморожений. Приготуйте цей цікавий і смачний рецепт.
Смажені пиріжки з різноманітними начинками. Вам сподобається це блюдо. Рецепт тесту на кефірі тут.
А ви знаєте, як правильно приготувати курячі ніжки з рисом в мультиварці? Дізнайтеся секрети як зробити блюдо незвичайним.
Яблуко є корисним фруктом. Це справжній еліксир для людського організму. Воно здатне наситити його всіма необхідними для правильного функціонування вітамінами і мікроелементами.
Також в ньому підвищений вміст клітковини. За своїми властивостями, воно не гірше шматка соковитої свинини. Навіть в запеченому стані воно не втрачає своїх чудодійних якостей.
Якщо ви живете в приватному будинку, і, до того ж, у вас в саду багато яблучних дерев, то ви з легкістю можете хоч щодня балувати своїх домочадців різноманітністю даного десерту. До того ж, ми розповіли вам про безліч рецептур. Також ви можете винаходити свої наповнювачі для цього вітамінного ласощі.
Приємних і смачних вам яблучних експериментів!