Як приготувати яблучне пюре на зиму в домашніх умовах
Напевно, багатьом з дитинства знайомий смак яблучного пюре. Це відмінне ласощі, яке ніяк не порівняєш з звичайним варенням. Його можна використовувати для приготування різної випічки – булочок, пирогів, млинців.
Крім цього, його можна додавати в різні кремові суміші та муси для тортів. Та й просто мазати на шматок хліба зі сметаною. Воно не буде довго застоюватися і покриватися цвіллю, цей десерт вже точно піде на ура.
Так, як же зробити пюре з яблук в домашніх умовах на зиму? Якщо ви його ні разу не готували, то ви зможете з легкістю зробити за допомогою таких рецептів.
Простий рецепт (класичний)
Які компоненти будуть потрібні:
- 1,5 кілограма стиглих яблук;
- Цукровий пісок – 250 грам;
- 200 мл кип'яченої води.
Як готувати яблучне пюре на зиму в домашніх умовах:
- Зчищають з яблук шкірку, розрізаємо і вичищаємо серцевину з насінням;
- М'якоть розрізаємо на невеликі шматочки і викладаємо в чашку;
- Заливаємо водою. Обов'язково на 2 літри води слід класти половину столової ложки лимонної кислоти;
- Залиште постояти в цьому розчині хвилин 15;
- Позика кислий розчин зливаємо, перекладаємо шматочки яблук в каструлю. Засипаємо фрукти цукровим піском і заливаємо водою;
- Ставимо ємність з усіма компонентами на плиту, розігріваємо до кипіння;
- Далі зменшуємо вогонь і відварюємо до м'якості;
- Після того як м'якоть стане м'якою, ніжною і буде піддаватися пюрированию, знімаємо каструлю з вогню;
- Перекладаємо яблука на сито і перетираємо. Має вийти однорідне яблучне пюре. Також їх можна перемолоти в блендері;
- Далі готуємо баночки. Їх слід гарненько промити, почистити миючим розчином і сполоснути;
- Потім їх стерилізуємо над парою або в духовці;
- В простерилізовані банки викладаємо яблучне повидло;
- Накриваємо банки кришками, попередньо прокип'яченими у воді;
- На дно великої каструлі кладемо рушник, ставимо на нього банки з повидлом і підливаємо води трохи більше половини;
- Ставимо ємність на плиту і доводимо до кипіння. Після закипання потрібно простерилізувати протягом 25 хвилин;
- Після цього закатуємо кришки і прибираємо на зберігання в темне місце.
Яблучне пюре зі згущеним молоком на зиму
Що буде потрібно:
- 5 кілограм яблук середньої стиглості;
- Згущене молоко – 1 банка об'ємом 370 грам;
- Цукровий пісок – 150 грам;
- Стакан води.
Як готувати пюре з яблук:
- Яблука потрібно промити, очистити всю грязь і ретельно перебрати;
- Далі зчищаємо в фруктів шкірку, видаляємо поразки, розрізаємо на дві частини і вирізаємо серцевину з насінням;
- Очищену м'якоть нарізаємо невеликими шматочками;
- Далі на дно ємності підливаємо води, кладемо туди яблука і ставимо на вогонь;
- Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь і відварюємо до м'якості;
- Яблука повинні вийти досить сильно м'якими, відварювати їх слід протягом 30 хвилин. Також в процесі варіння не забуваємо їх перемішувати, інакше вони можуть підгоріти;
- Після цього додаємо цукровий пісок, все перемішуємо до однорідної суміші. Відварюємо до кипіння;
- Як тільки яблучна суміш почне кипіти викладаємо туди згущене молоко, все перемішуємо до однорідності. Відварюємо знову до кипіння;
- Обов'язково спробуйте яблучне пюре на смак. Якщо вам подобається якнайсолодше, то можна додати ще цукрового піску і згущеного молока;
- Залишаємо готуватися ще протягом 5 хвилин;
- Далі за допомогою заглибного блендера все перемішуємо до утворення однорідної суміші без грудочок. Якщо блендера немає, то можна скористатися товкачем;
- Далі промиваємо баночки, очищаємо їх від бруду харчовою содою і ретельно споліскують прохолодною водою;
- Скляні ємності необхідно простерилізувати над парою;
- В простерилізовані банки викладаємо яблучне повидло зі згущеним молоком, закриваємо кришками, які також потрібно простерилізувати. Кришки слід прокип'ятити у воді;
- Прибираємо баночки під теплий плед, залишаємо стояти до повного охолодження;
- Зберігати яблучне пюре слід в темному прохолодному місці, у погребі, коморі або ж холодильнику.
Дієтичний варіант
Що буде потрібно:
- 2 кілограми яблук, бажано використовувати сорт «Голден»;
- 100 грам цукрового піску;
- Кориця – 2 палички;
- 1 лимон.
Калорійність на 100 грам – 85.
Як приготувати яблучне пюре з корицею на зиму:
- Для початку промиваємо яблука, зчищають з них весь бруд;
- Далі очищаємо з фруктів шкірку, різні знищення та пошкодження. Розрізаємо на дві частини, вирізаємо кісточки з розетками;
- М'якоть нарізаємо невеликими скибочками;
- Засипаємо шматочки яблук в ємність, засипаємо їх цукровим піском, додати вичавлений сік з одного лимона, кладемо дві палички кориці і підливаємо воду приблизно ½ склянки;
- Ставимо все на плиту і відварюємо на невеликому вогні;
- Варити до повного розм'якшення яблук, на це піде близько 30-40 хвилин;
- Після цього знімаємо ємність з плити, залишаємо стояти до повного охолодження всіх компонентів;
- Прибираємо палички кориці, вони нам більше не знадобляться;
- Охолоджені яблука потрібно перемолоти до стану пюре. Для цього можна використовувати блендер або толкушку;
- У результаті повинно вийти однорідне повидло без грудочок і кісточок із запахом кориці;
- Баночки промиваємо, чистимо за допомогою миючого розчину, обов'язково споліскують 2-3 рази прохолодною водою;
- Стерилізуємо над парою або в духовці, простерилізованих баночках повидло буде довше зберігатися;
- Далі викладаємо яблучне пюре в баночки, закриваємо кришками;
- Прибираємо на зберігання в темне місце або в холодильник.
Яблучне пюре з гарбузом для дітей
Що буде потрібно:
- 1 кілограм гарбуза;
- 3 середніх яблука;
- 500 грам цукрового піску;
- Два апельсина;
- Вода – 300 мл;
- 100 грам мигдалю.
Як зробити пюре з яблук з гарбузом для дітей на зиму:
- Яблука і гарбуз ретельно промиваємо в прохолодній воді;
- Зчищають з яблука і гарбузи шкірку. Яблука ріжемо на дві частини і вичищаємо насіння з розетками;
- М'якоть гарбуза і яблук нарізаємо невеликими кубиками;
- Гарбуз і яблучка перемелюємо в блендері до стану пюре;
- Цедру двох апельсином тремо на дрібній тертці і викладаємо до яблук і гарбуза;
- Після цього перекладаємо всі компоненти в ємність, додаємо подрібнені горіхи мигдалю, засипаємо цукровий пісок, підливаємо трохи води і залишаємо тушкуватися на невеликому вогні;
- Як тільки суміш стане густою, проварюємо ще 15 хвилин і знімаємо з вогню;
- Баночки промиваємо, чистимо від бруду содою;
- Стерилізуємо скляну тару над парою або в духовій шафі, кому як зручно;
- В простерилізовані ємності викладаємо готову гарбузово-яблучне пюре;
- Закатуємо всі металевими кришками, прибираємо під теплий плед до повного охолодження;
- Як тільки повидло охолоне, прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце або в холодильник.
Взимку ніяк не обійтися без малинового варення, особливо при застуді. Тут ми описали кілька рецептів варіння варення з малини «П'ятихвилинка». Вам потрібно тільки слідувати інструкціям і потім насолоджуватися відмінним результатом!
А тут знаходяться рецепти приготування абрикосового джему на зиму.
Рецепт приготування в мультиварці на зиму
Що потрібно:
- Яблука середнього розміру – 5-6 штук;
- Вода – 1 стакан.
Як готувати яблучне пюре на зиму для дітей у вашої улюбленої мультиварці:
- Яблука промиваємо від бруду, розрізаємо на кілька частин і видаляємо серцевину з насінням;
- Далі в ємність мультиварки заливаємо склянку води;
- У спеціальну ємність для приготування на пару викладаємо яблука і встановлюємо на мультиварку;
- Ставимо режим «Варка на пару» і готуємо протягом 15 хвилин;
- Після цього залишаємо яблука постояти, щоб вони охололи;
- За допомогою ложечки витягуємо м'якоть зі шкурок і перекладаємо її в чашу блендера;
- Перемелюємо яблука до стану пюре;
- Готове пюре з яблук перекладаємо в простерилизованную баночку і закриваємо кришкою;
- Зберігати слід при кімнатній температурі в темному місці або в холодильнику.
Корисні поради
- Для повидла бажано використовувати яблука солодкого сорту, вони краще зберігаються;
- У пюре можна додати будь-ягідний сироп, наприклад, смородиновий, малиновий, полуничний. Це додасть повидла додаткову солодкість і приємний аромат;
- Бажано додатково яблучка збризнути лимонним соком, від цього їх смак стане набагато краще і підвищиться термін їх подальшого зберігання.
Тому не полінуйтеся, приготуйте такі заготовки на зиму з яблук, застосувавши наші рецепти.