Як запекти яблука з сиром — корисний десерт
Смак, знайомий з дитинства – печені яблука з цукром і корицею, медом і лимоном. Прекрасний легкий десерт особливо хороший для тих, у кого є проблеми зі шлунком або є бажання позбутися від зайвої ваги.
А якщо поєднувати ще й з сиром, то це буде вже не тільки десерт, але поживний, ситний перекус, багатий кальцієм і клітковиною. Легко засвоюється і не залишає відчуття тяжкості, таку їжу можна рекомендувати і малюкам, і годуючим жінкам, а також жінкам, які чекають дитину.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Сир - | 200 г |
Сметана - | 3 столові ложки |
Яблука - | 6 великих |
Цукор - | 3 столові ложки |
Родзинки без кісточок - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 152 Ккал |
Готується надзвичайно легко, продуктів потрібно мінімум, особливих умінь теж не потрібно.
Спочатку готується начинка з сиру – його треба розім'яти з цукром, поступово додаючи сметану. Треба орієнтуватися по густоті начинки, вона не повинна бути занадто рідкою.
За бажанням додається родзинки.
Після цього треба зайнятися самими яблуками. Плоди краще вибирати середньої величини, краще тверді і з кислинкою, наприклад, антонівку.
У вимитих яблук акуратно видаляється серцевина, з верхньої частини можна зробити кришечки, якими буде накрита начинка, або можна просто зрізати верхівки.
Яблука заповнюються підготовленою начинкою, якщо є яблучні кришечки, їх треба покласти зверху.
Готовий напівфабрикат викладається у форму або на деко і випікають протягом 25-30 хвилин.
Рецепт запечених яблук з медом і сиром
Можна виходити з того кількості продуктів, яке перераховувалося для попереднього рецепта.
- Сир – 200 г;
- 3 столові ложки сметани;
- 6 великих яблук;
- Мед – 2-3 столові ложки;
- Кориця – чайна ложка.
Час приготування десерту – 17-20 хвилин.
Калорійність готового страви – близько 1388 ккал.
Якщо є бажання знизити калорійність готового страви, то сир можна взяти з низьким вмістом жирів, і трохи більше, ніж у попередньому рецепті. При цьому доведеться відмовитися від сметани.
Крім того, за смаком можна взяти корицю. Вона не тільки додасть неймовірний аромат страви, але і буде корисна для тих, хто хоче харчуватися стравами, які сприяють збереженню стрункої фігури.
Змішування інгредієнтів займе не більше 15 хвилин, а ще через півгодини можна буде вже насолоджуватися готовим блюдом.
Підготовка начинки – сир і мед змішуються, розтираються до однорідності, в масу додається кориця.
Яблука, вимиті і з вирізаними серединками, заповнюються підготовленої апетитною масою, з верхом.
Викладаються на деко або форму, містяться в духовку. При випіканні, хоча і є загальне середнє час, треба брати до уваги величину і твердість плодів – вони не повинні розвалитися в процесі. Якщо шкірка скривилася, а сам плід праці протикається зубочисткою – десерт готовий.
Готову страву можна посипати корицею, і це буде дуже смачно.
Якщо немає вузької мети знизити калорійність продукту, то можна, охолодивши його, прикрасити збитими вершками, покласти кульку морозива, посипати цукровою пудрою.
Як запекти яблучка в мікрохвильовці
Яблука можна також приготувати і в мікрохвильовці, вони також виходять дуже смачними і зберігають свої корисні властивості.
Для приготування смачних, запечених в мікрохвильовці яблук потрібно:
- 2 великих яблука;
- 200 г сиру;
- 2 столові ложки меду;
- Курага — 25 г;
- Варення з чорноплідної горобини;
- 15 г волоських горіхів.
Час запікання – близько 25 хвилин.
Блюдо щодо низькокалорійне, містить близько 1000 ккал.
Якщо зосередитися, то можна приготувати дуже швидко, хвилин за 20, а в грубці всі запечеться за 5 хвилин. Максимум півгодини, і страва готова!
Яблука ретельно промиваються, з них виймається серцевина. Дуже ретельно промиваються родзинки і курага, після промивання їх треба залити на кілька хвилин окропом. Горіхи треба подрібнити ножем, сир теж перетирається, щоб не було грудочок, можна навіть блендером або м'ясорубкою.
Родзинки і курагу відкинути на друшляк, дати стекти і охолонути. Потім курагу треба дрібно порізати.
Всі приготовані інгредієнти змішуються в мисці, куди треба поступово додавати ягоди горобини-черноплодки з варення.
Цією начинкою заповнюються яблука, верхівка обмазується медом. Готові десертні яблука ставлять у посуд для мікрохвильової печі, накриваються кришкою. Таймер встановлюється на 5 хвилин (при потужності 800 Вт).
Яблука, приготовані таким чином не тільки дуже смачні, але і красиві.
Приготуйте курячі ніжки в листковому тісті — це прекрасне блюдо, яке можна готувати з будь-якої нагоди.
Всі варіанти приготування печива на різних видах розсолу. Ви ще виливаєте розсіл від помідорів або огірків? Тоді вам обов'язково варто прочитати нашу статтю.
Що можна приготувати з кириешек? Читайте нашу добірку салатів з сухариками або кириешки, які можна приготувати досить просто і швидко. Смаки їх вельми різноманітні, тому ви точно знайдете свій улюблений рецепт.
А можна приготувати цей десерт в мультиварці?
На дачі, де немає духовки, зате є мультиварка, можна чудово запекти яблука з сиром, і вони будуть не менш смачні, ніж приготовлені традиційним способом.
Для отримання смачного десерту з яблук потрібні:
- 4 великих яблука;
- 5 столових ложок (з гіркою) сиру;
- Столова ложка сметани;
- 2 перепелиних яйця (можна одне куряче);
- Мед – столова ложка;
- 30 г суміші горіхів і родзинок;
- Вершкове масло;
- Пара листочків м'яти для прикраси готового страви.
Весь процес, включаючи випікання, займе не більше години.
Кількість калорій – 715 ккал.
Спочатку продукти проходять підготовку, яблука миють дуже ретельно.
У мисці перемішати сир, сметана, забиваються яйця. Все перемішується до однорідного стану, навіть можна збити.
Далі додається суміш горіха з родзинками. Треба заздалегідь переконатися, що родзинки без кісточок. Все перемішується і додається мед. Якщо начинка здається кислуватою, меду треба додати трохи більше.
З яблук зрізати кришечку, вирізати серединку. У кожне яблуко викладається начинка, зверху накривається кришкою.
Чаша мультиварки мастять маслом, потім в неї поміщаються яблука. Чаша встановлюється в мультиварку, включається температурний режим 1600, таймер заводиться на 25 хвилин.
Через зазначений час яблука викладають на блюдо, їх треба полити медом і прикрасити листочками м'яти.
Яблучно-гарбузовий сир
Гарбуз подобається не всім, однак рецепт ніжною і запіканки солодкої з гарбузом та яблуками, прямо з дитинства, обов'язково сподобається всій родині.
Для цієї страви потрібні:
- 150 г гарбуза;
- 100 г жирного домашнього сиру;
- Велике яблуко;
- 1куриное яйце;
- 4 чайні ложки цукрового піску;
- 1 їдальня ложка крохмалю;
- Ванілін – на кінчику ножа.
Час приготування залежить від здатності робити все одночасно. Але в будь-якому випадку, протягом години запіканка відправиться в духовку.
Дуже легка запіканка, всього 670 ккал.
Промите яблуко очищається від шкірки, потім нарізати на часточки, не дуже тонкі, близько 5 мм.
Часточки викладаються на суху, заздалегідь злегка розігріту сковороду, і нехай вони стоять на самому маленькому вогні.
Сир викласти в миску, туди ж висипається цукор (за смаком), ваніль. У яйця відділяється жовток і додається в миску з сиром. Все змішується виделкою до однорідності.
Попутно треба стежити за яблуками. Змішавши сир, їх треба перевернути і залишити ще трохи потомитися, вони повинні стати м'якими, але важливо їх не перетримати.
Тепер можна зайнятися гарбузом. З неї треба зняти скоринку, потім нарізати на скибочки по 3-4 мм завтовшки.
До цього моменту яблука вже готові, тому вони акуратно знімаються зі сковороди, викладають на тарілку, а на їх місце розкладаються шматочки гарбуза. Для томління гарбуза потрібно на сковороду налити трохи води, тепер вона повинна бути на вогні, поки не стане м'якою.
Гарбуз готується швидко. Як тільки шматочки стануть м'якими, їх треба викласти на тарілку і дати трохи охолонути, потім збити блендером.
Гарбузову масу додати в миску з сирною сумішшю і вимісити до однорідності, попутно додавши ложку крохмалю. Ще раз ретельно перемішати.
Приблизно на цьому моменті треба вже запалити духовку і почати її розігрівати до 1800
Яєчний білок збивається блендером в густу піну, в процесі збивання треба додати цукрову пудру. Половину збитого білка треба викласти в гарбузово-сирну масу і змішати.
Далі – заключний етап процесу. Форму треба змастити вершковим маслом і присипати манною крупою.
Викладається перший шар – сирно-гарбузова маса (треба взяти десь половину). Потім викладається шар яблук, поверх нього кладеться наступний шар – решту сиру з гарбузом. Зверху запіканка обмазується збитим білком.
Після чого готове, вірніше, напівготове страву можна урочисто відправити у вже яка розігрілась духовку, а через півгодини її можна так само урочисто дістати.
Дивовижний аромат до цього моменту вже збере усіх за столом. Немає сумнівів, що ця страва припаде до смаку всім!
Кілька корисних порад
Яблука краще брати тверді, можна навіть кислуваті, після обробки вони стануть смачними і не розваляться. М'які і дрібні яблука брати не варто, вони швидко втратять форму, а сиру потрібно час, щоб запектися.
При приготуванні страви в мікрохвильовій печі в яблуках краще зробити кілька дірочок – тоді вони не розтріскаються.
Яблука можна фарширувати чим завгодно, наприклад, додати сир, м'ясо з прянощами. Особливо такі варіанти підійдуть тим, хто любить поєднувати непоєднуване, солоне з солодким, смаки спецій з солодкістю.