Як приготувати крем-суп з шампіньйонів
Печериці – універсальний і доступний продукт, який можна готувати незалежно від сезону. Гриби смажать, тушкують, запікають, варять з них бульйони і кладуть в салати і пироги. Суп, приготовлений на печерицях, виходить наваристим і дуже густим.
У жаркий час зазвичай готують холодний суп-пюре, який відмінно освіжає. Зробити таке блюдо простіше простого: трохи підсмажити гриби, покласти звичайні овочі в закипающую воду – і суп готовий.
Але є невеликі нюанси при виборі головного інгредієнта. Коли ви купуєте печериці, зверніть увагу на їх стан. Вони повинні бути тугими, білого кольору і без темних точок, мати запах свіжозрізані гриба.
Якщо вони мляві, потемнілі, не купуйте, вони давно лежать і несвіжі. Гриби довго зберігати в холодильнику не рекомендується, в них накопичуються токсини, згодом можна отримати отруєння або розлад шлунку. Тому, купивши їх, відразу ж готуйте задумане блюдо.
При розрахунку харчової цінності треба врахувати, що гриби, обсмажені в олії, виходять досить жирними, тому краще всього брати яловичий або курячий навар.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Картопля - | 3 шт. |
Цибулю - | 1 шт. |
Морква - | 1 шт. |
Куряча груди - | 400 г |
Петрушка - | великий пучок |
Оливкова олія - | 2 ст. л. |
Сіль, спеції - | за смаком |
Вода очищена - | 2.5 л |
Печериці - | 250 г |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 г: 45 Ккал |
Вимиту і обсушену курячу грудинку проварюємо двадцять хвилин. Чистимо овочі і ретельно вимиваємо, шаткуємо півкільцями тонкими.
Замочуємо гриби і даємо полежати п'ять хвилин, щоб вся грязь відійшла і було легше чистити. Шаткуємо їх слайсами, перекладаємо на сковороду і выпариваем воду хвилин сім. Підливаємо олія оливкова та закладаємо цибулю з морквою. Засмажуємо кілька хвилин.
Картоплю рубаємо кубиками і закидаємо в бульйон. М'ясо виймаємо, поділяємо на смужки і кидаємо назад в каструлю.
Проварюємо картопля хвилин шість і додаємо грибну заправку, спеції і зелень. Перемішуємо і відключаємо газ.
Поки суп гарячий, перебиваємо його в пюре, скориставшись блендером.
Робити це потрібно на слабкою швидкості, щоб не обшпаритися і кухню не забризкати.
Крем-суп з грибів з сиром і копченостями
Компоненти:
- Картопля – 2 шт.;
- Печериці – 300 г;
- Копчені ребра – 400 г;
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Сир плавлений – 2 шт.;
- Приправи, сіль – за смаком;
- Масло рослинне – 2 ст. л;
- Вода – 2 л
Процес приготування: 60 хвилин.
Калорійність: 65 Ккал/ 100 р.
Ребра (свинячі або баранячі) обробляємо і поміщаємо в каструлю. Проварюємо їх двадцять хвилин з листом лавра і перцю чорного горошком. Картоплю очищаємо і рубаємо скибочками, перекладаємо в бульйон.
Знімаємо шкірку з моркви і цибулі і шаткуємо кубиками. Гриби ретельно вимиваємо і, розрізавши навпіл, засмажуємо на соняшниковій олії з овочами.
Сир нарізаємо на четвертини. Перекладаємо засмажку з грибів та овочів в каструлю, виймаємо ребра і знімаємо м'ясо. Проваривши суп десять хвилин, додаємо сир, зелень і копченості.
Підсолюємо і все вимішуємо, щоб сир повністю розплавився і перетворився в єдину з бульйоном масу. Гаряче блюдо подрібнюємо в пюре блендером. До супу можна подати тости з часником або грінки.
Грибний крем-суп з вершками
Блюдо відрізняється швидкістю в приготуванні. Бульйон не потрібно відварювати, досить просто зробити суп на воді і додати вершково-грибний соус.
Компоненти:
- Печериці – 400 г;
- Вершки жирні – 200 мл;
- Сіль, приправи – за смаком;
- Масло вершкове – 150 г;
- Борошно – 2 ст. л.
- Кінза – пучок;
- Очищена Вода – 3 л;
- Цибуля біла – 1 шт.
Процес приготування: близько 40 хвилин.
Калорійність: 35 Ккал/ 100 р.
Спочатку вимиваємо і шаткуємо гриби, потім підсмажити їх на маслі вершковому. Здираємо з лушпиння цибулі і нарізаємо його кубиками. Додаємо до грибів. На маленькій сковороді розтоплюємо 50 грамів масла, просіваємо прямо туди борошно і засмажуємо до коричневого кольору.
Вливаємо холодні вершки і спеції, перемішуємо і п'ять хвилин протушиваем. Проварюємо нарізану кубиками картоплю, закладаємо туди ж гриби з цибулею і вершковий соус.
Всю масу перемішуємо і посипаємо кінзою, даємо п'ять хвилин постояти і мнемо в пюре товкачем або блендером. Зверху можна посипати кубиками зажареного в електродуховці або на сковороді батона.
Дієтичний грибний суп-пюре з печериць
Гриби безперечно повинні входити в раціон людини. Навіть люди, трепетно ставляться до своєї фігури і бояться набрати зайві кілограми, повинні знати кілька рецептів грибних супів.
Компоненти:
- Печериці – 200 г;
- Капуста – 300 г;
- Морква – 2 шт.;
- Селера – 1 шт.;
- Оливкова олія – 2 ст. л.;
- Вода очищена – 2 л.;
- Сіль – за смаком.
Процес приготування: 50 хвилин.
Калорійність: 15 Ккал/ 100 р.
Всі овочі грунтовно промиваємо водою. Капусту шаткуємо, цибулю, селеру і моркву чистимо і нарізаємо великими брусками. Гриби шаткуємо півкільцями. Закладаємо всі овочі в каструлю, наливаємо водою і відварюємо тридцять хвилин.
В кінці підсолюємо, додаємо масло і відключаємо. Раніше, коли не було блендера, суп перетирали в пюре на ситі, зараз такої складності немає, у всіх є такий електроприлад.
Бутерброди з печінкою тріски з фото і покроковими рекомендаціями, які допоможуть вам приготувати цю неймовірно смачну і корисну закуску.
Смачні рецепти салатів на швидку руку з будь-яких продуктів — просто знайдіть свій улюблений рецепт.
Рецепт супу з курячими фрикадельками і рисом — це смачно і сподобається навіть тим, хто не зовсім любить перші страви.
Суп-пюре з печериць з фрикадельками
Фрикадельки м'ясні і кремоподібний суп з печериць досить непогано поєднуються. Потрібно тільки зробити кульки не зі свинини – вона жирнуватий, а з курячого фаршу. Додати побільше зелені, і вийде відмінне блюдо.
Компоненти:
- Печериці – 250 г;
- Куряча грудина – 300 г;
- Цибуля зелена – пучок;
- Кріп – пучок;
- Яйце – 1 шт.;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Морква – 1 шт.;
- Маргарин – 100 г;
- Вода – 1.5 л;
- Картопля – 2 шт.
Процес приготування: 60 хвилин.
Калорійність: 51 Ккал/ 100 р.
Курячу грудинку нарізаємо шматками, пропускаємо через електром'ясорубку, підсолюємо, притрушиваем спеціями і вбиваємо яйце. Перемішуємо ретельно фарш. Змочивши долоні водою, ліпимо маленькі кульки.
Гриби промиваємо, шаткуємо слайсами разом з очищеною морквою. Смажимо на розтопленому маргарині. У закипающую воду кладемо грибну зажарку, нарізану кубиками картоплю і проварюємо десять хвилин.
Перебиваємо в кашоподібну масу прямо на вогні, потім закидаємо напівфабрикати і варимо десть хвилин. Як фрикадельки потрапили у воду, добре промешайте суп. В кінці всипте зелень і вимкніть.
Прекрасним доповненням до супів з печериць будуть сушений базилік, мелений мускатний горіх і майоран. Досвідчені кухарі рекомендують варити грибний суп в емальованому посуді з ущільненим дном.
Вони стверджують, що смак виходить більш насиченим. Але навіть якщо ви не маєте такої посудини під рукою – нічого страшного. У звичайної нержавіючої каструлі теж вийде непогано. Головне – дотримуватися всі пропорції і технологію приготування.
Приємного апетиту!