30 июнь 2019 3 873

Як приготувати моркву по-корейськи в домашніх умовах

Вважається, що маринувати в спеціях і маслі моркву додумалися корейці, які проживали на території Радянського Союзу. Оскільки на вітчизняних прилавках в той час не можна було знайти звичних інгредієнтів для національних страв кімчхі і панчхан. Вона залишалася фактично єдиним доступним стравою.

Морква по-корейськи являє собою нашатковану довгою соломкою молоду моркву з часником, олією та спеціальними приправами. Часто туди додавалася білокачанна капуста, так як пекінської в ті часи не було. Це блюдо так прижилося в нашому повсякденному меню, що вже складно собі уявити життя без нього.

Його їдять у вигляді додаткового гарніру і часто використовують як компонент для холодних закусок. Морква по-корейськи можна придбати в будь-якому гастрономічному відділі, але приготувати її на домашній кухні все одно приємніше і смачніше, тим більше що страва сприяє нормалізації травної системи і активізує вироблення шлункового соку, тобто услиливает апетит.
Гостра морква по-корейськи на швидку руку
Інгредієнти Кількість
Морква - 1 кг
Цукор - 2 ст. л.
Рослинна олія - 4 ст. л.
Сіль морська - 1 ст. л.
Перець чилі - 1 стручок
Білий винний оцет - 2 ст. л.
Часник - 5 зубків
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 132 Ккал

Ні одні кореєць ніколи не видасть вам традиційного рецепту приготування цієї страви. А причина банальна — в Кореї просто-напросто не маринують моркву.

Для ідеального приготування цієї страви потрібно мати спеціальну терку, але якщо такої не виявилося – нічого страшного. Вид моркви, звичайно, різниться, але на смак це не вплине. Перечищаем всі коренеплоди гострим ножем.

Можна спростити задачу: якщо овоч молодий, просто пошкребти її металевою сіткою для посуду під струменем води. Трьом всю моркву відразу. Щоб пом'якшити жорсткий овоч, поливаємо зверху білим винним оцтом.

Його можна помітити яблучним, на крайній випадок – столовим, але зменшити дозу вдвічі. Видавлюємо часник і перекладаємо у загальну масу, все перемішуємо.

На сковорідку виливаємо олію, висипаємо коріандр, суміш приправ для цієї страви, і дрібно порубаний перець чилі. Всі промешиваем три хвилини, додаємо сіль з цукром і тримаємо на вогні до повного розщеплення крупинок.

Заливаємо масляним маринадом моркву і відправляємо охолоджуватися на чотири –п'ять годин. Після цього страву ще буде жорсткувато, для повного розм'якшення потрібно дванадцять годин.

Зберігається така закуска в скляній стерилізовану банку або харчовому контейнері під герметичною кришкою два тижні.

Класичний рецепт моркви по-корейськи в домашніх умовах

Нескладна і гарна закуска у вигляді прикрасить будь-який стіл – шведський, фуршетний або звичайний обідній в колі сім'ї.

Компоненти:

  • Морква – 700 г;
  • Часник – 4 зубки;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Червоний перець – 1 ч. л.;
  • Коріандр – 0.5 ч. л.;
  • Перець чорний – 4 зернятка;
  • Олія оливкова – 100 мл;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Оцет винний – 2 ст. л.;
  • Цукор – 1 ст. л.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 131 Ккал/ 100 р.

Коренеплоди вимиваємо і чистимо спеціальним ножем. Натираємо на тертці зі спеціальним профілем.

Зверху посипаємо продавлений через прес часником, цукром, червоним перцем і сіллю.

В ступі розминаємо перець-горошок і коріандр.

У сковорідку побільше заливаємо масло і прогріваємо, висипаємо перемелені спеції і попередньо нашатковану цибулю, підсмажити п'ять хвилин.

Моркву злегка скроплюємо винним оцтом. Виловлюємо шумівкою підсмажену цибулю, а олією зі спеціями і цибульним присмаком поливаємо блюдо.

Накриваємо щільно кришкою або каструлькою і даємо пропаритися тридцять хвилин. Відкриваємо, старанно все перемішуємо, щільно укладаємо в спеціальний контейнер і прибираємо в холодильну камеру на десять – одинадцять годин.

Як приготувати корейську моркву з квасолею

Ця страва також називають «Салат яскравий» завдяки буяння фарб, якими наділені продукти, що входять до складу. Морквина, червона квасоля і болгарський перець – ось основні інгредієнти, які нам знадобляться.

Компоненти:

  • Морква – 350 г;
  • Квасоля червона – 1 банка;
  • Перець солодкий – 2 шт.;
  • Соєвий соус – 3 ст. л.;
  • Оливкова олія – 3 ст. л.;
  • Лимон – 0.5 шт;
  • Перець чорний – 0.5 ч. л.;
  • Сіль -1 ч. л.;
  • Петрушка пучок;
  • Часник – 2 зубки.

Час приготування: 7.5 годин.

Калорійність: 146 Ккал/ 100 р.

Насамперед потрібно очистити овоч і нашаткувати на тертці або на комбайні, встановивши спеціальні ножі. Розжарюємо оливкову олію в сковорідці, закладаємо дрібно порубаний часник, червоний перець і злегка смажимо, не дозволяючи маслу кипіти.

Нашатковану коренеплід вичавлюємо свіжий сік лимона, виливаємо масляну заправку і все грунтовно промешиваем. Щільно укладаємо в скляну стерилізовану банку і на шість годин прибираємо охолодитися.

Квасоля відкриваємо, зливаємо розсіл. Перець промиваємо і вирізаємо серцевину, шаткуємо соломкою. Петрушку вимиваємо і даємо просохнути на рушник. Змішуємо всі підготовлені продукти, обробляємо соєвим соусом і даємо настоятися сорок хвилин.

Як зробити корейську моркву з куркою в домашніх умовах

Академічне виконання цієї страви передбачає використання курячої грудини, при чому вона не піддається термічній обробці, а просто промариновывается. Але ми застосуємо інше рішення: просто підсмажимо м'ясо на сковороді.

Компоненти:

  • Морква – 250 г;
  • Сіль, цукор, приправи – за смаком;
  • Часник – 2 зубки;
  • Цибулина біла – 1 шт.;
  • Соняшникова олія – 5 ст. л.;
  • Куряче філе – 250 г;
  • Гострий перець – 0.5 ч. л;
  • Коріандр – упаковка;
  • Оцет – 1 ст. л;
  • Базилік – пучок.

Час приготування: 3 години.

Калорійність: 141 Ккал/ 100 р.

Овоч чистимо і промиваємо у воді, трьом на спеціальній тертці і зверху капаємо оцтом, намагаючись розподілити рівномірно. Викладаємо зверху цукор, подрібнений коріандр і перець, сіль і часник. Все перемішуємо.

Куряче м'ясо ріжемо соломкою, заливаємо соусом з сої і залишаємо на двадцять хвилин промаринуватися. Пересипаємо на сковороду і обсмажуємо до рум'янцю. Додаємо до суміші курку і порізаний базилік.

В олії після м'яса підсмажуємо нашатковану цибулю, виливаємо заправку на блюдо. Все перемішуємо і ставимо в камеру холодильника на дві години, накривши кришкою.

Як зробити корейську моркву з капустою

У складі цієї страви – продукти з мінімальною калорійністю, тому його без натяжки можна назвати дієтичним, а якщо знизити дозування масла, то взагалі можна не переживати за зайві кілограми.

Компоненти:

  • Морква – 4 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Капуста – 550 г;
  • Часник – 1 зубок;
  • Олія нерафінована – 5 ст. л;
  • Коріандр мелений – 1 ч. л;
  • Перець білий – 0.5 ч. л.;
  • Чилі мелений – за смаком;
  • Сіль йодована – 0.5 ч. л.;
  • Оцет столовий – 2 ст. л.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 128 Ккал/ 100 р.

Моркву чистимо і протираємо через тертку для салатів. З капусти, знімаємо верхні листи, зрізаємо якщо є почорніння і шаткуємо квадратиками два на два сантиметри, як на пелюстку. Підготовлені овочі складаємо разом, додаємо сіль, всі приправи і цукор.

Очищений і нашатковану цибулю пасеруємо на прогрітому олії. Часник нарізаємо і кладемо в загальну масу. Збризкуємо столовим оцтом і проціджуємо зверху луково масло через сито.

Все старанно перемішуємо і перекладаємо у велику каструлю. Відправляємо на середню полицю холодильної камери на ніч, а по-хорошому – на добу.

Торт «П'яна вишня» класичний рецепт з докладними покроковими фото.

Читайте, як зробити рогалики з повидлом рецепти з фото і рекомендаціями досвідчених кулінарів.

Дізнайтеся , як правильно приготувати хмільну медовуху в домашніх умовах — цей напій не тільки смачний, але і корисний.

Корисні поради

  1. Якщо вам попався взагалі не соковитий і сухий коренеплід, кладемо його в сито, поливаємо зверху гарячою водою з носика чайника і просушуємо на рушник. Після цих маніпуляцій можна готувати бажане блюдо;
  2. Не використовуйте для подрібнення спецій кавомолку, так випаровується більше летких речовин, що містяться в ефірних оліях, і прянощі втрачає свій смак. Краще скористатися ступкою або по-старому – качалкою;
  3. Робити блюдо у вигляді довгої соломки не принципово. Форма може бути квадратної, і брусками і який завгодно;
  4. Всі прянощі, які вводяться до складу цієї страви, набувають більш виражений аромат, якщо їх попередньо обсмажити з маслом на сковороді;
  5. Смачне блюдо виходить, якщо тільки що приготовану моркву покласти шматочки філе свіжої оселедця, все перемішати і відправити маринуватися на добу в охолоджене місце;
  6. Якщо страва доповнити кількома ложками обсмаженого кунжуту, це радикально змінить його смак;
  7. Не потрібно доводити до кипіння рослинна олія, це раніше так робили, щоб знизити інтенсивність неприємного запаху нерафінованої олії. Замість соняшникової можна застосовувати лляне чи кукурудзяну олію;
  8. Якщо вам попалася солодка морква, то цукор додавати в блюдо не треба;
  9. Можна приготувати заготовку: змішайте масло зі спеціями і вилийте в невелику баночку, закрийте щільно кришкою. При необхідності цю заправку вилийте на сковороду і трохи прогрійте.

Блюдо відмінно поєднується з грибами, м'ясом і навіть рибою, тому не бійтеся експериментувати. Найкраща зелень для цієї страви – базилік або кінза. Не зайвими будуть насипані зверху волоські горішки. Готуйте із задоволенням і радуйте близьких!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: