Як спекти смачні пиріжки з квашеною капустою
Якщо вам набридли традиційні пиріжки з картоплею або повидлом, то пропонуємо вам дещо нове і незвичне. Сьогодні ми готуємо пиріжки з кислою капустою, це дуже смачно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | 15 г |
рослинна олія - | 0,3 л |
борошна - | 300 г |
вершкове масло - | 15 г |
молоко - | 0,2 л |
сіль - | 2 дрібку |
сухі дріжджі - | 10 г |
квашена капуста - | 0,5 кг |
вода - | 100 мл |
Час приготування: 190 хвилин | Калорійність на 100 грам: 274 Ккал |
Самий легкий і досить швидкий варіант порівняно з іншими. Прості компоненти і неймовірний смак.
Як приготувати:
- Молоко прогріти, вилити його в глибоку миску.
- Всипати дріжджі, цукор і сіль, дати їм розчинитися.
- Масло порізати і розпустити в сотейнику або в мікрохвильовій печі.
- Дати охолонути до кімнатної температури.
- Влити його до решти інгредієнтів, перемішати.
- Після цього додати борошно з допомогою сита і замісити тісто.
- Обім'яти його, скачати в кулю і прибрати назад в миску.
- Накрити і дати підрости в теплі протягом двох годин.
- Капусту спробувати і, якщо вона дуже кисла, покласти в друшляк або велике сито і прополоскати під холодною водою.
- Щоб вона стала м'якше, її потрібно згасити на сковороді з водою.
- Через двадцять хвилин злити знову на сито і дати стекти рідини.
- Тісто пом'яти, розкачати його в тонкий коло.
- Вирізати кружечки середнього розміру і викласти на кожен з них ложку начинки.
- Краї защипнути і дати пиріжкам настоятися в теплі ще трохи.
- Залишки масла в цей час прожарити в глибокій сковороді або сотейнику.
- Викладати пиріжки і смажити до рум'яності.
- Після цього витягувати шумівкою на сухі серветки.
Дріжджові пиріжки з квашеною капустою в духовці
Якщо пироги в маслі для вас занадто калорійні, спробуйте приготувати ці. Вони будуть запікатися в духовці, значить, у них не буде так багато олії.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вода | 50 мл |
рослинна олія | 280 мл |
кефір | 250 мл |
жовток | 1 шт. |
сіль | 2 дрібку |
свіжі дріжджі | 15 г |
цукор | 5 г |
молоко | 50 мл |
вершкове масло | 100 г |
борошно | 0,5 кг |
квашена капуста | 500 г |
цибуля | 1 головка |
Час приготування: 185 хвилин | Калорійність на 100 грам: 270 ккал |
Як приготувати:
- Щоб приготувати тісто, потрібно лише злегка підігріти кефір.
- Воду теж нагріти до такої ж температури і вилити в ємність.
- Подрібнити дріжджі, всипати їх і дати їм розчинитися повністю.
- Ввести цукор з сіллю і перемішати.
- Дати постояти близько п'ятнадцяти хвилин.
- Коли пройде час, ввести кефір, м'яке масло і поєднати все.
- Далі висипати борошно крізь сито, замісити однорідне і еластичне тісто.
- Помістити в тепле місце на дві години, щоб підросло.
- За цей час капусту промити, якщо є необхідність.
- Дати їй стекти в друшляку і потім покришити її.
- Цибулю очистити, промити його і покришити.
- Нагріти в сковороді трохи олії, додати цибулю і обов'язково капусту.
- Готувати їх, помішуючи, до випаровування рідини.
- Після цього зняти начинку з вогню і остудити до кімнатної температури.
- Виросло тісто обім'яти і перетворити в пласт.
- Вирізати з нього кружечки і наповнити їх начинкою, защипнути.
- Викласти на деко, укритий папером.
- Дати трохи постояти, щоб піднялися.
- Після цього змішати молоко з жовтком.
- Змастити пиріжки з допомогою пензлика і прибрати їх у духовку до золотого кольору.
Порада: щоб пиріжки були ситніше, в серединку можна додати трохи сала.
З квашеною капустою і вареним яйцем
Цей варіант вийде більш ситним, ніж попередні, тому що в начинці буде більше поживних компонентів. Яйця і капуста – це відмінне поєднання.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 5 г |
борошно | 0,4 кг |
сухі дріжджі | 10 г |
молоко | 100 мл |
цибуля | 2 головки |
спеції | за смаком |
вершкове масло | 100 г |
яйця | 5 шт. |
квашена капуста | 0,4 кг |
жовтки | 3 шт. |
рослинна олія | 200 мл |
вода | 0,1 л |
Час приготування: 250 хвилин | Калорійність на 100 грам: 261 ккал |
Як приготувати:
- Воду трохи прогріти, змішати з дріжджами до однорідності.
- Половину борошна висипати в миску, але обов'язково через сито.
- Все це з'єднати і дати постояти півтори години.
- Коли маса зросте в два рази, ввести жовтки, все посолити і додати цукор.
- Молоко нагріти і влити його туди ж.
- М'яке масло змішати з рештками борошна і вмішати до решти інгредієнтів.
- Замісити м'яке, пружне тісто, помістити в тепло і дати постояти ще півтори години.
- За цей час підготувати начинку і для цього чотири яйця відварити до повної готовності.
- Остудити, почистити і перетворити в крихту.
- Капусту віджати і при необхідності промити, дати стекти.
- Цибулю почистити і дрібно порубати.
- У сковорідці розігріти невелику кількість масла, всипати цибулю і капусту.
- Тушкувати, помішуючи, хвилин десять.
- Наприкінці всипати яйця і все це ретельно перемішати.
- Тісто пом'яти і розкачати в пласт.
- Вирізати кружечки, покласти на кожен з них трохи начинки.
- Скласти коржі навпіл, защипнути краю і викласти пиріжки на деко.
- Змастити їх залишилися яйцем, дати настоятися небагато.
- Прибрати пиріжки в духовку і запікати двадцять хвилин при 180 градусах.
Порада: можна присипати поверхню пиріжків невеликою кількістю кунжуту.
Приготування з листкового тіста
Мабуть, один із самих швидких варіантів домашніх пиріжків. Трохи більше ніж за годину все буде готово. Це смачно, ситно і шалено хрустко!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
квашена капуста | 0,5 кг |
вода | 1,5 л |
листкове тісто | 550 г |
рослинна олія | 30 мл |
цибуля | 1 головка |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 93 ккал |
Як приготувати:
- У миску налити воду і викласти в неї капусту.
- Прибрати на плиту і дати закипіти, варити протягом однієї години.
- Після цього злити на друшляк, дати стекти і охолонути.
- Далі віджати від рідини і відставити, поки готується тісто.
- Цибулю почистити і промити, дрібно порубати ножем.
- У сковороді нагріти трохи масла, всипати цибулю.
- Гасити його, помішуючи, до м'якості.
- Ввести капусту, все це перемішати і довести до смаку.
- Тісто дістати заздалегідь, щоб розморозилося.
- Викласти його на поверхню, присипану борошном.
- Нарізати квадратами одного розміру.
- На кожен з них покласти ложку начинки і з'єднати краї так, щоб вийшли рулетики.
- Викласти майбутні пиріжки на деко.
- Прибрати в духовку на 20-25 хвилин при 210 градусах.
Порада: щоб пиріжки вийшли пишними, можна використовувати листкове дріжджове тісто.
Швидкий рецепт без дріжджів
Перед вами самий швидкий рецепт домашніх пиріжків з квашеною капустою. Всього сорок хвилин — і можна розливати чай і насолоджуватися бесідою з рідними.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 10 г |
сода | 2 дрібку |
квашена капуста | 450 г |
молоко | 0,5 л |
сіль | 2 дрібку |
рослинна олія | 260 мл |
цукор | 5 г |
борошно | 940 р |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 263 ккал |
Як приготувати:
- Капусту промити під проточною водою, дати їй стекти.
- Потім порізати тонкими нитками, відставити.
- Молоко налити в ємність, додати сіль, цукор і соду.
- Все це ретельно перемішати і додати м'яке масло.
- Частинами ввести муку і замісити м'яке однорідне тісто.
- Заважати до тих пір, поки вона не почне відходити від рук.
- Викласти на робочу поверхню, обім'яти і поділити на однакові частини.
- Скачати з них кульки, потім розкачати їх у коржі.
- У середину кожної покласти трохи начинки.
- Скріпити краю і дати трохи постояти. За цей час прожарити масло.
- Викласти у нього пиріжки і смажити до готовності з усіх боків.
Порада: щоб компоненти краще розчинилися в молоці, його можна підігріти.
Як приготувати капустяні пиріжки з грибами
Такі пиріжки з капустою будуть дуже ароматними із-за додавання грибів. Шалено смачно. Обов'язково спробуйте на дозвіллі.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
дріжджове тісто | 1 кг |
вода | 0,1 л |
сухі гриби | 120 г |
рубаний кріп | 30 г |
яйце | 1 шт. |
квашена капуста | 0,8 кг |
цибуля | 2 шт. |
вершкове масло | 40 г |
спеції | за смаком |
Час приготування: 245 хвилин | Калорійність на 100 грам: 196 ккал |
Як приготувати:
- Гриби попередньо замочити, дати настоятися дві години.
- Капусту промити і викласти її в друшляк, дати стекти.
- Цибулю почистити і помити, порізати кубиками.
- У сковорідку покласти масло і розпустити його.
- Всипати цибулю, готувати його до м'якості, потім додати гриби.
- Тушкувати все разом, помішуючи, протягом десяти хвилин.
- Вийняти цибулю і гриби, олія залишити.
- Помістити туди капусту, влити воду і гасити її сорок хвилин.
- Додати кріп до капусти разом з грибами та цибулею, приправити.
- Тісто обім'яти, розкачати його і вирізати кружечки.
- Викласти в центр кожного трохи начинки, краї скріпити.
- Готові пиріжки викласти на деко, дати їм настоятися п'ятнадцять хвилин.
- Після цього прибрати в духовку на двадцять хвилин при середній температурі.
Порада: для яскравого кольору і аромату в капусту можна додати трохи солодкої паприки.
На вечерю для гостей і близьких приготуйте татарські пиріжки з м'ясом і картоплею.
Рецепт пиріжків з сосискою на сковороді і в духовці можна знайти тут.
Спробуйте приготувати пиріжки з начинкою з моркви, тут можна ознайомитися з рецептом.
Пиріжки з начинкою з капусти і м'ясного фаршу
Напевно, цей рецепт буде таким же ситним, як будь-основне блюдо. У начинці пиріжків буде багато соковитого м'яса, кисла капуста і багато смаку!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
сухі дріжджі | 25 г |
м'ясний фарш | 0,3 кг |
яйце | 1 шт. |
спеції | за смаком |
вершкове масло | 250 г |
борошно | 1 кг |
цукор | 5 г |
квашена капуста | 300 г |
молоко | 0,5 л |
рослинна олія | 250 мл |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 307 ккал |
Як приготувати:
- Борошно пропустити через сито в глибоку миску.
- Додати до неї молоко, підігріте до теплого стану.
- Туди ж — м'яке вершкове масло, дріжджі, спеції і цукор.
- Все це ретельно перемішати до повної однорідності.
- Готове тісто скачати в кулю, покласти в миску, накрити і відправити в холодильник на півгодини.
- Цибулю почистити і порізати, обсмажити на олії до м'якості.
- Викласти на нього фарш, додати спеції і тушкувати все разом до готовності.
- Потім цибулю з фаршем перекласти в миску остигати.
- У сковороду покласти капусту і тушкувати її теж до м'якості.
- Змішати капусту з м'ясом і остудити всі разом.
- Тісто обім'яти і розкачати, вирізати кружечки.
- Помістити в центр кожного по ложці начинки.
- Скріпити краю і дати пиріжкам трохи підрости.
- За цей час прожарити фритюр і обсмажити в ньому пиріжки до золотого кольору.
Хитрощі та поради
У приміщенні, де готується тісто, обов'язково повинно бути тепло, без протягів. Дріжджі люблять тепло, тільки в таких умовах вони активно працюють.
Щоб ваші пиріжки вийшли максимально апетитними, смачними і красивими, не забудьте змастити їх. Це може бути яйце, жовток, солона вода, масло або молоко.
Пиріжки з квашеною капустою – це завжди гарна ідея! Це обов'язково смачно, ситно і дуже ароматно. Ви скуштуєте їх лише раз і більше не зможете без них жити!