02 апрель 2019 10 790

Як спекти смачні пиріжки з квашеною капустою

Якщо вам набридли традиційні пиріжки з картоплею або повидлом, то пропонуємо вам дещо нове і незвичне. Сьогодні ми готуємо пиріжки з кислою капустою, це дуже смачно!

Смажені пиріжки з кислою капустою
Інгредієнти Кількість
цукор - 15 г
рослинна олія - 0,3 л
борошна - 300 г
вершкове масло - 15 г
молоко - 0,2 л
сіль - 2 дрібку
сухі дріжджі - 10 г
квашена капуста - 0,5 кг
вода - 100 мл
Час приготування: 190 хвилин Калорійність на 100 грам: 274 Ккал

Самий легкий і досить швидкий варіант порівняно з іншими. Прості компоненти і неймовірний смак.

Як приготувати:

  1. Молоко прогріти, вилити його в глибоку миску.
  2. Всипати дріжджі, цукор і сіль, дати їм розчинитися.
  3. Масло порізати і розпустити в сотейнику або в мікрохвильовій печі.
  4. Дати охолонути до кімнатної температури.
  5. Влити його до решти інгредієнтів, перемішати.
  6. Після цього додати борошно з допомогою сита і замісити тісто.
  7. Обім'яти його, скачати в кулю і прибрати назад в миску.
  8. Накрити і дати підрости в теплі протягом двох годин.
  9. Капусту спробувати і, якщо вона дуже кисла, покласти в друшляк або велике сито і прополоскати під холодною водою.
  10. Щоб вона стала м'якше, її потрібно згасити на сковороді з водою.
  11. Через двадцять хвилин злити знову на сито і дати стекти рідини.
  12. Тісто пом'яти, розкачати його в тонкий коло.
  13. Вирізати кружечки середнього розміру і викласти на кожен з них ложку начинки.
  14. Краї защипнути і дати пиріжкам настоятися в теплі ще трохи.
  15. Залишки масла в цей час прожарити в глибокій сковороді або сотейнику.
  16. Викладати пиріжки і смажити до рум'яності.
  17. Після цього витягувати шумівкою на сухі серветки.
Порада: можна використовувати свіжі дріжджі, але їх знадобиться в два рази більше.

Дріжджові пиріжки з квашеною капустою в духовці

Якщо пироги в маслі для вас занадто калорійні, спробуйте приготувати ці. Вони будуть запікатися в духовці, значить, у них не буде так багато олії.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода 50 мл
рослинна олія 280 мл
кефір 250 мл
жовток 1 шт.
сіль 2 дрібку
свіжі дріжджі 15 г
цукор 5 г
молоко 50 мл
вершкове масло 100 г
борошно 0,5 кг
квашена капуста 500 г
цибуля 1 головка
Час приготування: 185 хвилин Калорійність на 100 грам: 270 ккал

Як приготувати:

  1. Щоб приготувати тісто, потрібно лише злегка підігріти кефір.
  2. Воду теж нагріти до такої ж температури і вилити в ємність.
  3. Подрібнити дріжджі, всипати їх і дати їм розчинитися повністю.
  4. Ввести цукор з сіллю і перемішати.
  5. Дати постояти близько п'ятнадцяти хвилин.
  6. Коли пройде час, ввести кефір, м'яке масло і поєднати все.
  7. Далі висипати борошно крізь сито, замісити однорідне і еластичне тісто.
  8. Помістити в тепле місце на дві години, щоб підросло.
  9. За цей час капусту промити, якщо є необхідність.
  10. Дати їй стекти в друшляку і потім покришити її.
  11. Цибулю очистити, промити його і покришити.
  12. Нагріти в сковороді трохи олії, додати цибулю і обов'язково капусту.
  13. Готувати їх, помішуючи, до випаровування рідини.
  14. Після цього зняти начинку з вогню і остудити до кімнатної температури.
  15. Виросло тісто обім'яти і перетворити в пласт.
  16. Вирізати з нього кружечки і наповнити їх начинкою, защипнути.
  17. Викласти на деко, укритий папером.
  18. Дати трохи постояти, щоб піднялися.
  19. Після цього змішати молоко з жовтком.
  20. Змастити пиріжки з допомогою пензлика і прибрати їх у духовку до золотого кольору.

Порада: щоб пиріжки були ситніше, в серединку можна додати трохи сала.

З квашеною капустою і вареним яйцем

Цей варіант вийде більш ситним, ніж попередні, тому що в начинці буде більше поживних компонентів. Яйця і капуста – це відмінне поєднання.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 5 г
борошно 0,4 кг
сухі дріжджі 10 г
молоко 100 мл
цибуля 2 головки
спеції за смаком
вершкове масло 100 г
яйця 5 шт.
квашена капуста 0,4 кг
жовтки 3 шт.
рослинна олія 200 мл
вода 0,1 л
Час приготування: 250 хвилин Калорійність на 100 грам: 261 ккал

Як приготувати:

  1. Воду трохи прогріти, змішати з дріжджами до однорідності.
  2. Половину борошна висипати в миску, але обов'язково через сито.
  3. Все це з'єднати і дати постояти півтори години.
  4. Коли маса зросте в два рази, ввести жовтки, все посолити і додати цукор.
  5. Молоко нагріти і влити його туди ж.
  6. М'яке масло змішати з рештками борошна і вмішати до решти інгредієнтів.
  7. Замісити м'яке, пружне тісто, помістити в тепло і дати постояти ще півтори години.
  8. За цей час підготувати начинку і для цього чотири яйця відварити до повної готовності.
  9. Остудити, почистити і перетворити в крихту.
  10. Капусту віджати і при необхідності промити, дати стекти.
  11. Цибулю почистити і дрібно порубати.
  12. У сковорідці розігріти невелику кількість масла, всипати цибулю і капусту.
  13. Тушкувати, помішуючи, хвилин десять.
  14. Наприкінці всипати яйця і все це ретельно перемішати.
  15. Тісто пом'яти і розкачати в пласт.
  16. Вирізати кружечки, покласти на кожен з них трохи начинки.
  17. Скласти коржі навпіл, защипнути краю і викласти пиріжки на деко.
  18. Змастити їх залишилися яйцем, дати настоятися небагато.
  19. Прибрати пиріжки в духовку і запікати двадцять хвилин при 180 градусах.

Порада: можна присипати поверхню пиріжків невеликою кількістю кунжуту.

Приготування з листкового тіста

Мабуть, один із самих швидких варіантів домашніх пиріжків. Трохи більше ніж за годину все буде готово. Це смачно, ситно і шалено хрустко!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
квашена капуста 0,5 кг
вода 1,5 л
листкове тісто 550 г
рослинна олія 30 мл
цибуля 1 головка
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 93 ккал

Як приготувати:

  1. У миску налити воду і викласти в неї капусту.
  2. Прибрати на плиту і дати закипіти, варити протягом однієї години.
  3. Після цього злити на друшляк, дати стекти і охолонути.
  4. Далі віджати від рідини і відставити, поки готується тісто.
  5. Цибулю почистити і промити, дрібно порубати ножем.
  6. У сковороді нагріти трохи масла, всипати цибулю.
  7. Гасити його, помішуючи, до м'якості.
  8. Ввести капусту, все це перемішати і довести до смаку.
  9. Тісто дістати заздалегідь, щоб розморозилося.
  10. Викласти його на поверхню, присипану борошном.
  11. Нарізати квадратами одного розміру.
  12. На кожен з них покласти ложку начинки і з'єднати краї так, щоб вийшли рулетики.
  13. Викласти майбутні пиріжки на деко.
  14. Прибрати в духовку на 20-25 хвилин при 210 градусах.

Порада: щоб пиріжки вийшли пишними, можна використовувати листкове дріжджове тісто.

Швидкий рецепт без дріжджів

Перед вами самий швидкий рецепт домашніх пиріжків з квашеною капустою. Всього сорок хвилин — і можна розливати чай і насолоджуватися бесідою з рідними.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 10 г
сода 2 дрібку
квашена капуста 450 г
молоко 0,5 л
сіль 2 дрібку
рослинна олія 260 мл
цукор 5 г
борошно 940 р
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 263 ккал

Як приготувати:

  1. Капусту промити під проточною водою, дати їй стекти.
  2. Потім порізати тонкими нитками, відставити.
  3. Молоко налити в ємність, додати сіль, цукор і соду.
  4. Все це ретельно перемішати і додати м'яке масло.
  5. Частинами ввести муку і замісити м'яке однорідне тісто.
  6. Заважати до тих пір, поки вона не почне відходити від рук.
  7. Викласти на робочу поверхню, обім'яти і поділити на однакові частини.
  8. Скачати з них кульки, потім розкачати їх у коржі.
  9. У середину кожної покласти трохи начинки.
  10. Скріпити краю і дати трохи постояти. За цей час прожарити масло.
  11. Викласти у нього пиріжки і смажити до готовності з усіх боків.

Порада: щоб компоненти краще розчинилися в молоці, його можна підігріти.

Як приготувати капустяні пиріжки з грибами

Такі пиріжки з капустою будуть дуже ароматними із-за додавання грибів. Шалено смачно. Обов'язково спробуйте на дозвіллі.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
дріжджове тісто 1 кг
вода 0,1 л
сухі гриби 120 г
рубаний кріп 30 г
яйце 1 шт.
квашена капуста 0,8 кг
цибуля 2 шт.
вершкове масло 40 г
спеції за смаком
Час приготування: 245 хвилин Калорійність на 100 грам: 196 ккал

Як приготувати:

  1. Гриби попередньо замочити, дати настоятися дві години.
  2. Капусту промити і викласти її в друшляк, дати стекти.
  3. Цибулю почистити і помити, порізати кубиками.
  4. У сковорідку покласти масло і розпустити його.
  5. Всипати цибулю, готувати його до м'якості, потім додати гриби.
  6. Тушкувати все разом, помішуючи, протягом десяти хвилин.
  7. Вийняти цибулю і гриби, олія залишити.
  8. Помістити туди капусту, влити воду і гасити її сорок хвилин.
  9. Додати кріп до капусти разом з грибами та цибулею, приправити.
  10. Тісто обім'яти, розкачати його і вирізати кружечки.
  11. Викласти в центр кожного трохи начинки, краї скріпити.
  12. Готові пиріжки викласти на деко, дати їм настоятися п'ятнадцять хвилин.
  13. Після цього прибрати в духовку на двадцять хвилин при середній температурі.

Порада: для яскравого кольору і аромату в капусту можна додати трохи солодкої паприки.

На вечерю для гостей і близьких приготуйте татарські пиріжки з м'ясом і картоплею.

Рецепт пиріжків з сосискою на сковороді і в духовці можна знайти тут.

Спробуйте приготувати пиріжки з начинкою з моркви, тут можна ознайомитися з рецептом.

Пиріжки з начинкою з капусти і м'ясного фаршу

Напевно, цей рецепт буде таким же ситним, як будь-основне блюдо. У начинці пиріжків буде багато соковитого м'яса, кисла капуста і багато смаку!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 1 головка
сухі дріжджі 25 г
м'ясний фарш 0,3 кг
яйце 1 шт.
спеції за смаком
вершкове масло 250 г
борошно 1 кг
цукор 5 г
квашена капуста 300 г
молоко 0,5 л
рослинна олія 250 мл
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 307 ккал

Як приготувати:

  1. Борошно пропустити через сито в глибоку миску.
  2. Додати до неї молоко, підігріте до теплого стану.
  3. Туди ж — м'яке вершкове масло, дріжджі, спеції і цукор.
  4. Все це ретельно перемішати до повної однорідності.
  5. Готове тісто скачати в кулю, покласти в миску, накрити і відправити в холодильник на півгодини.
  6. Цибулю почистити і порізати, обсмажити на олії до м'якості.
  7. Викласти на нього фарш, додати спеції і тушкувати все разом до готовності.
  8. Потім цибулю з фаршем перекласти в миску остигати.
  9. У сковороду покласти капусту і тушкувати її теж до м'якості.
  10. Змішати капусту з м'ясом і остудити всі разом.
  11. Тісто обім'яти і розкачати, вирізати кружечки.
  12. Помістити в центр кожного по ложці начинки.
  13. Скріпити краю і дати пиріжкам трохи підрости.
  14. За цей час прожарити фритюр і обсмажити в ньому пиріжки до золотого кольору.
Порада: в начинку можна додати трохи часнику для пікантності.

Хитрощі та поради

У приміщенні, де готується тісто, обов'язково повинно бути тепло, без протягів. Дріжджі люблять тепло, тільки в таких умовах вони активно працюють.

Щоб ваші пиріжки вийшли максимально апетитними, смачними і красивими, не забудьте змастити їх. Це може бути яйце, жовток, солона вода, масло або молоко.

Пиріжки з квашеною капустою – це завжди гарна ідея! Це обов'язково смачно, ситно і дуже ароматно. Ви скуштуєте їх лише раз і більше не зможете без них жити!

Що ще почитати: