28 июнь 2019 7 648

Як приготувати салат з вареної курячої грудкою

Варена куряча грудка – настільки зручний і універсальний інгредієнт, що з нього можна приготувати десятки оригінальних салатів, які не тільки внесуть різноманітність у ваш раціон, але і допоможуть скоротити загальний час готування їжі.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
зрізаного з кісточки курячого філе - 0,6 кг
15% сметани - 60 г
майонезу - 20 г
зеленої цибулі - за смаком
петрушки - за смаком
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

З курячим філе можна приготувати дуже ситне блюдо, при цьому використовуючи невелику кількість інгредієнтів.

Як приготувати салат з вареної курячої грудкою:

Крок 1. Покласти куряче філе в каструлю з киплячою і трохи підсоленою водою. Готувати на середньому вогні 25 хвилин.

Крок 2. Готовий продукт викласти на тарілку для охолодження, потім нарізати соломкою.

Крок 3. Скласти нарізане м'ясо в салатник, поперчити і посолити, додати рубану зелень (трохи залишити зеленого лука). Заправити салат сумішшю з сметани і майонезу.

Крок 4. Зверху салат посипати колечками зеленого лука.

Салат з вареної курячої грудки з грибами

Куряче м'ясо – продукт сам по собі дуже смачний. Але якщо з'єднати його з грибами, то вийде дуже смачний салат.

Для приготування цієї страви в домашніх умовах вам потрібно:

  • варене яйце – 3 штуки;
  • 200 г очищеного цибулі;
  • 1 половинка курячої грудки (філе);
  • базилік потрібен для прикраси;
  • додавати за смаком трохи майонезу;
  • 15 г селянського масла;
  • горіхи волоські знадобляться для прикраси;
  • на свій розсуд сир;
  • 2 скибочки хліба;
  • шампіньйони – 3 капелюшки;
  • 200 г замороженої курячої печінки.

Вам знадобиться 35 хв. для готування страви, його калорійність — 220 ккал.

Як приготувати блюдо з вареним м'ясом:

Крок 1. Щоб зробити салат з курячою грудкою, для початку відваріть в різних каструлях печінку і м'ясо. Опустіть філе в киплячу та підсолену воду, готуйте 20 хв. Печінка варіть 15 хв., але соліть в кінці готування.

Крок 2. Поки продукти варяться, дрібно наріжте шампіньйони і цибулю, потім обсмажте на вершковому маслі, достатньо 8 хв.

Крок 3. Яйця наріжте дрібним кубиком, м'ясо та печінку.

Крок 4. Для прикраси страви вам знадобиться трохи грінок, тому зріжте з білого хліба скориночки, наріжте на маленькі кубики і обсмажте на олії.

Крок 5. Підберіть салатник, в якому будете подавати страву. Це повинна бути ємність з прозорого скла, можна використовувати і келих.

Крок 6. Перший шар буде з курячого м'яса, його змастіть майонезом, наступний буде складатися з печінки і яйця, знову майонез, і завершальний шар – обсмажені з цибулею гриби, зверху їх посипте сиром.

Крок 7. Прикрасьте блюдо грінками, горіхами і базиліком.

Класика радянської кухні: салат «Столичний»

Страва не втрачає популярності і в наші дні, тому що відварне біле м'ясо курки – простий варіант для багатьох салатів.

Необхідні продукти:

  • куряча грудка — 2 відварені половинки;
  • 1 морква;
  • 3 картоплини;
  • огірки солоні – 3 шт;
  • 100 г білих обсмажених грибів;
  • банку зеленого горошку.

Інгредієнти для заправки і прикраси:

  • 15 г столового хрону;
  • 100 г низькокалорійного майонезу;
  • 1 стебло петрушки (кучерявою);
  • свіжий томат і огірок – 1 шт.

4 порції салату вдасться зробити за 70 хв., в 100 г міститься 210 ккал.

Приготування:

  1. Спочатку відваріть в окремих каструлях яйця та овочі;
  2. Наріжте дрібними кубиками: куряче м'ясо, огірки солоні, яйця, відварені і почищені овочі. З'єднайте всі інгредієнти в посуді;
  3. Змішайте майонез і хрін, цією сумішшю заправити салат. Готове блюдо викладіть в салатник, у якості прикраси використовуйте скибочки свіжих овочів і зелень.

Салат з вареної курячої грудки і червоної квасолі

Основа цього салату – біле м'яса курки з гармонійними приправами і квасолею.

Вам знадобиться:

  • 200 г відвареного курячого філе;
  • 1 морква очищена;
  • огірок свіжий;
  • банку квасолі (консервованої);
  • 2 очищені часникові зубчики;
  • свіжий кріп – 1 невеликий пучок;
  • заправляти майонезом за смаком.

Страва вдасться зробити за 35 хв., його цінність в калоріях складе 240 ккал.

Як приготувати:

Крок 1. Натріть моркву смужками, використовуючи тертці для корейської моркви. На неї видавіть часник. Точно такими ж смужками натріть огірок.

Крок 2. З банки з квасолею злийте рідину, а вміст промийте кип'яченою (охолодженою водою.

Крок 3. Нашаткуйте куряче м'ясо кубиками.

Крок 4. Всі продукти з'єднаєте в салатник, заправити майонезом, зверху припорошите його зеленню.

Салат з авокадо і огірком — незвичайне поєднання, яке між тим дуже смачне і корисне.

Картопляний суп-пюре, то це блюдо яким можна пригостити своїх близьких, затіваючи сімейний вечерю.

Як приготувати смачний і ситний суп гороховий за класичним рецептом читайте в нашій статті.

Салат по-монастирськи

Салат по-монастирськи з вареної курячої грудкою – це страва, легкий у всіх відносинах, з найкорисніших продуктів.

Для нього вам знадобиться:

  • 0,2 кг відвареного курячого м'яса (філе);
  • волоський горіх і мигдаль – по 20 р;
  • 2 ст. ложки панірувальних сухарів;
  • сухарі – 30 г;
  • яйце;
  • жменька борошна;
  • салат айсберг – 70 г;
  • цибуля червоний і яблуко – по 20 р;
  • майонез за смаком;
  • васабі – 5 м;
  • трохи рафінованої олії.

Вдасться зробити салат за 25 хв., його цінність на 100 грам становить 230 ккал.

Як готувати:

  1. Зробіть мікс з мигдалю, горіха волоського і сухарів;
  2. Зварене м'ясо поріжте на шматочки. Обваляйте їх у борошні, потім в яйці, попередньо збитому. Після цього опустіть шматочки в суміш з сухариків і горіхів, потім злегка обсмажте в гарячому соняшниковій олії;
  3. Для заправки з'єднайте майонез і васабі. Наріжте салат айсберг, цибулину і яблуко, всі ці продукти перемішайте в салатнику, додавши заправку. Обсмажене м'ясо викладіть зверху.

Салат з курки, огірків і селери

Рецептів салатів з м'яса курки – тисячі, але завжди знайдеться ще один, незнайомий.

Для нього вам знадобиться:

  • куряча грудка – 2 філе;
  • головка червоної цибулі;
  • листовий салат – на свій розсуд;
  • 150 г майонезу;
  • 2 огірка;
  • 2 стебла селери;
  • зелень і сіль додавати за смаком.

Приготувати можна за 50 хв., блюдо в розрахунку на 100 г містить 260 ккал.

Процес приготування:

  1. Відварити куряче м'ясо, поклавши його в киплячу і трохи підсолену воду. Через 20 хв. філе буде готове;
  2. Після охолодження нарізати м'ясо кубиками, таким же способом нашаткуйте стебло селери і огірки;
  3. Червону цибулину наріжте тонко півкільцями;
  4. Підготовлені інгредієнти з'єднайте з м'ясом, посоліть за смаком і додайте майонез;
  5. Викладіть на кругле блюдо листовий салат, по центру гіркою готове блюдо, яке зверху краще прикрасити подрібненим кропом і петрушкою.

Теплий салат з вареної курячої грудкою

Салат з курячою грудкою – порятунок для будь-якої господині, тому що приготувати його можна швидко, складних продуктів не потрібно, а вийде в підсумку дуже смачно.

Вам знадобиться:

  • філе, зрізане з курячих грудок – 100 г;
  • цибулина білого кольору – 1 шт;
  • часник очищений – 2 зубчики;
  • 30 мл рафінованої олії;
  • 1 картоплина;
  • 60 г сметани;
  • мариновані корнішони – 10 огірочків.

Щоб зробити салат, вам знадобиться 25 хв., на одну порцію припадає 250 ккал.

Приготування:

  1. Картоплю відварити в «мундирі». З охолодженого овоча прибрати шкірку і нарізати великими кубиками;
  2. Розігріти олію на сковороді, покласти в неї роздавлені зубчики часнику і підрум'янити їх. Потім вийняти часник з сковорідки, він більше не знадобиться;
  3. Відварити м'ясо, поклавши його в киплячу воду. Трохи підсолити. Після приготування обсушити шматочок паперовим рушником;
  4. Обсмажити м'ясо на сковороді до красивої скориночки. Щоб видалити зайве масло, викладати м'ясо на паперову серветку або рушник;
  5. Приготувати заправку: нарізати тонкими пластинами корнішони, додати до них сметану, трохи розсолу, рубану зелень, картоплю, перемішати і дати настоятися;
  6. Цибулину нашаткувати півкільцями, як можна тонше. На тарілку розкласти по колу листовий салат, на нього цибульні півкільця, зверху шар заправки. Обсмажене філе нарізати і викласти верхнім завершальним шаром.

Кулінарні поради

Коли ви готуєте салат з вареної курячої грудки, без майонезу вам ніяк не обійтися. Спробуйте зробити його самостійно, змішавши в мисці яйця, гірчицю, олію і лимонний сік.

Секрет його приготування ще в тому, що соус треба збивати дуже ретельно, не поспішаючи. Майонез не вдасться зробити, якщо ви візьмете широкий посуд або невеличкий віночок. Він повинен буквально «битися» про стінки посуду і тоді за кілька хвилин у вас на столі буде ароматний і густий соус, який підійде до салатів з курячої грудки.

Готується майонез так просто, що зробивши його один раз, у вас рука не підніметься купувати готовий.

Отже, простий повсякденний продукт, з яким можна готувати смачні салати – куряча грудка. З нею чудово поєднуються гриби, пряна зелень, сир, овочі свіжі та консервовані. Дивіться, самі звичайні продукти, а яким смачним і легким вийде з них салат.

Що ще почитати: