Як приготувати смачний салат з копченою курячою грудкою
Копчені м'ясні продукти можуть використовуватися в якості калорійною і живильної основи для багатьох салатів. У поєднанні з овочами, багатими мінералами і вітамінами, виходять страви з досить збалансованим складом.
Готувати їх нескладно й недовго, тому з ними впорається практично будь-яка людина, що володіє елементарними кулінарними навичками. Рецепти будуть вельми корисні дачникам і власникам приватного житла, мають власну коптильню.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Копчена грудка - | 350 г |
Молода капуста - | 500 г |
Свіжий пружний огірок - | 2 шт. |
Зелений лук - | 2 шт. |
Редиска - | 150 г |
Помідор - | за бажанням |
Сіль - | на свій розсуд |
Оливкова олія - | 50 мл |
Зелень - | пучок |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 г: 77 Ккал |
Курячі копченості відмінно поєднуються з овочами, роблячи при цьому салат більш легким. А якщо заправляти рослинними оліями, то можна прирівняти його до дієтичних страв.
Знімаємо з м'яса шкірку, вона нам не знадобитися. Шаткуємо його брусками, потім кубиками. Овочі добре промиваємо та нарізаємо слайсами.
Капусту шаткуємо гострим ножем, притрушиваем сіллю і сильно мнемо руками, щоб з неї пішов сік.
Зелень миємо, просушуємо і подрібнюємо. Всі підготовлені продукти складаємо в спеціальній салатниці, поливаємо оливковою олією.
Салат з копченою курячою грудкою і ананасами
З'єднання м'яса і фруктів не зовсім звично для вітчизняної кулінарії, але для різноманітності і розширення повсякденного меню іноді хочеться такої екзотики.
Компоненти:
- Копчене філе – 450 г;
- Ананаси – 1 банка;
- Сир – 150 г;
- Часник – 2 зубчики;
- Майонез легкий, нежирний – 150 мл;
- Огірок пружний і свіжий – 2 шт.;
- Паприка – 1 шт.;
- Листочки салату – 5 шт.;
- Яйця перепілок – 7 шт.
Копчене м'ясо обробляємо на волокна, занурюємо в глибоку пластмасову миску. Слідом довільно рвемо помиті й просушені зелене листя салату.
Відварюємо яйця. Овочі співаємо і шаткуємо півкільцями. Часник подрібнюємо ножем. Розкриваємо банку з ананасами і зливаємо сік. Якщо шматки у формі кілець, ріжемо їх кубиками. Яйця розрізаємо навпіл. Всі підготовлені продукти занурюємо в салатник, додаємо спеції, поливаємо майонезом, по можливості домашнім, і все добре промешиваем.
Сир натерти або нарізати великими скибочками.
Подавати до столу потрібно відразу ж, поки овочі і фрукти не стекли.
Простий салат курячий і квасолею
Компоненти:
- Куряча грудинка – 300 г;
- Біла квасоля – 300 г;
- Помідори черрі – 5 штук;
- Редиска – 100 г;
- Оцет яблучний – 1 ст. л;
- Гірчиця – 1 ст.;
- Масло соняшнику (раст.) – 200 мл;
- Цукор – 1 ч. л;
- Сіль – на розсуд господині;
- Молоко – близько 100 мл;
- Мариновані шампіньйони – 1 банка.
Попередньо замочуємо білу квасолю в ємності з холодною водою на ніч. У склянці для блендера змішуємо цукор, гірчицю, яблучний оцет, сіль і тепле молоко. Все збиваємо спеціальною насадкою до загустіння.
Занурюємо квасоля в алюмінієву каструлю, заливаємо водою і проварюємо години дві. Якщо немає зайвого часу або можливості довго стояти на кухні, можна використовувати готову квасолю, консервовану в банку.
Овочі миємо й даємо обсохнути. Шаткуємо всі компоненти середніх габаритів кубиками.
Вибираючи печериці, зверніть увагу на їх розміри і беріть розміром дрібніших, щоб не різати, а класти на салат цілком. Відкриваємо банку і зливаємо розсіл. Викладаємо підготовлені продукти в глибоку салатницю, заливаємо соусом і добре промешиваем.
Для цього салату підійде заправка з лляного або оливкової олії.
Смачний салат з копченої курки і кукурудзи
Простий і досить ситний салат з копченостями і кукурудзою підходить для тих, хто не має великих кулінарних навичок.
Компоненти:
- Філе копченої курки – 350 г;
- Кукурудза солодка (консервована) – 1 банка;
- Шинка – 200 г;
- Огірок – 2 шт.;
- Томати черрі – 5 шт.;
- Яйця – 4 шт.;
- Майонез (бажано домашній) – 200 мл;
- Петрушка, базилік – пучок;
- Морква – 1 шт.;
- Сіль – на розсуд.
Відварюємо яйця і помиту моркву. Даємо охолонути і подрібнюємо, можна це зробити на тертці. Копчене м'ясо – шинку і грудину – шаткуємо вздовж волокон, а потім поперек, кубиками.
Добре помивши і обсушивши огірок з помідорами, нарізаємо великими шматочками. Зелень можна порізати, а можна довільно порвати на невеликі шматочки.
Кукурудзу відкриваємо, зливаємо розсіл і промиваємо через сито теплою водою.
Всі інгредієнти з'єднуємо в окремому блюді, поливаємо майонезом, підсолюємо і добре промешиваем.
Салат грибний з копченою курячою грудинкою
Дуже ситний і виглядає по-святковому варіант листкового салату для будь-якого заходу.
Компоненти:
- Копченості курячі – 350 г;
- Печериці свіжі – 300 г;
- Цибуля – 1 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Масло соняшнику (раст.) – 100 мл;
- Картопля – 3 шт.;
- Яйця – 3 шт.;
- Огірочок хрусткий маринований – 3 шт.;
- Цибуля зелена – кілька пір'я;
- Майонез (краще, якщо домашнього приготування) – 150 мл;
- Сіль, перець – за розсуд.
Гриби промиваємо, якщо потрібно чистимо шкірку. Овочі чистимо і шаткуємо середніми півкільцями. Набираємо в сотейник масло рослинне, і засмажуємо цибулю з морквою.
Коли вони стануть напівпрозорими, додаємо нарізані скибочками гриби. Выпариваем воду, підсолюємо і знімаємо з конфорки. Копченості нарізаємо соломкою. Проварюємо картоплю і яйця.
Подрібнюємо на тертці. Огірки ріжемо кубиками дрібніші. Блюдо викладаємо шарами: картопля, засмажені гриби з овочами, яйця, грудина, огірки.
Кожен з них промазуємо тонкої майонезній сіткою. Зверху посипаємо зеленню.
Салат з копченою грудинкою і сухариками
Не важкий і простий салат доповнить святковий стіл і порадує яскравими фарбами.
Компоненти:
- Грудина копченої курки – 400 г;
- Білий батон – 4 шматка;
- Вершкове масло (не спред) – 50 р;
- Яйця – 2 шт.;
- Зелена цибуля – 2 шт.;
- Болгарський перець – 3 шт.;
- Сир фетта – 250 г;
- Майонез – 200 мл;
- Молода капуста – 1 невеликий качан;
- Сіль – за смаком.
Ріжемо батон великими кубиками. Розтоплюємо масло на сковороді і засмажуємо хліб до хрускоту. Відварюємо яйця в солоній воді, щоб вони краще чистилися.
Зливаємо сироватку з сиру і шаткуємо великими скибочками. Зрізаємо верхні листки з капусти і починаємо шаткувати довгою соломкою. Підсолюємо і мнемо рукою.
Копчене м'ясо поділяємо вздовж напрямку волокон. Перець миємо, вирізаємо стрижень і шаткуємо середньої соломкою.
Яйця перерезаем на четвертини. Всі продукти занурюємо в скляну глибоку ємність. Підсолюємо і поливаємо майонезом.
Який рис краще для плову, які види рису бувають і в чому їх відмінність?
Салат з пекінської капусти і курки це цікаве і просте блюдо, яке можна готувати кожен день.
Як зробити желе в домашніх умовах — найсмачніші рецепти.
Салат з копчених грудок з овочами гриль
Термооброблені овочі в цьому салаті зберігають свої корисні властивості і роблять аромат копченостей ще глибше.
Компоненти:
- Грудинка копченої курки – 250 г;
- Помідор – 3 шт.;
- Перець солодкий – 3 шт.;
- Баклажан – 1 шт.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Масло соняшнику (раст.) – 50 мл;
- Зелений горошок – 1 банку;
- Сіль – за розсудом кулінара.
Всі овочі добре промиваємо і даємо обсохнути. Викладаємо цілими на решітку мангала і пропекаем з обох сторін. Знімаємо з вогню, розрізаємо на четвертини. З перцю виймаємо серцевину. Даємо охолонути.
Грудинку шаткуємо великими брусками. Відкриваємо горошок, зливаємо розсіл і промиваємо теплою водою на друшляку.
Занурюємо всі продукти в плоску скляну тарілку, при необхідності підсолюємо, поливаємо маслом рослинним і теплим подаємо до столу.
Корисні поради
- Для приготування страви потрібно виключно свіжі продукти. Якщо це молоді овочі, при покупці зверніть увагу, щоб вони не були перемерзшими, інакше при розморожуванні вони втратять велику частину рідини;
- Особливу увагу приділіть вибору копченостей: якщо у вакуумній упаковці присутня рідина, а на зрізі м'яса види желеподібні вкраплення, воно приготовлено неправильно. Жовтий колір жирових прожилки, занадто інтенсивний запах і відсутність закопчена мотузочки можуть свідчити про те, що м'ясо оброблялося рідким димом. М'ясо повинно бути пружним, а на серветці, прикладеної до зрізу, не залишати водяних слідів;
- Заправляти такі салати можна натуральними йогуртами, сметаною, кетчупом, сливками та іншими рослинними маслами;
- Якщо ви не використовуєте всю банку консервації – ананасів, кукурудзи або грибів – не потрібно зливати відразу весь розсіл. Ці продукти можуть зберігатися ще якийсь час, і їх можна використовувати в наступний раз.
Приємного вам апетиту!