Куряче філе в клярі – смачно, недорого і різноманітно
Курка – простий і доступний продукт, з якого можна приготувати настільки різні страви, що їх смакові якості приведуть в захват усіх дегустаторів.
Крильця і гомілки у різних маринадах, шматочки мяса з цікавими соусами можуть стати зірками столу, урізноманітнивши святкове і повсякденне меню.
Куряче філе в клярі – відмінний варіант вечері, перекусу для пікніка, а в оригінальній подачі ще і може подаватися в якості головної страви на дитячому або дорослому святі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячі грудки - | 2 свіжі |
яйце - | 1 штука |
борошно - | 100 г |
солі, чорного меленого перцю - | по 0,5 ч. л. |
рослинної олії - | 30 мл |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 158 Ккал |
Будь-який продукт легко зіпсувати, навіть курку.
М'ясо може вийти жорстким і неїстівним, якщо приготувати його неправильно.
Фантазія і бажання експериментувати підкажуть кулінару правильний набір продуктів в рецептах приготування ласого курячого філе в клярі.
Якщо ви — починає свій шлях у кулінарній справі господиня, то при приготуванні цього рецепта радимо ще дивитися на покрокові фото, щоб не збитися і не зіпсувати продукти.
Курку промити і обсушити рушником.
Нарізати невеликими порційними шматочками, трохи присолити і поперчити з двох сторін.
В окремій мисочці розбовтати яйце, посолити і поперчити. В іншу — всипати борошно, теж приправити сіллю і перцем.
Нагріти сковороду, влити в неї масло. Коли масло розігріється, потрібно окремо брати шматочки філе і вмочати спочатку під збовтане яйце, потім в борошно і повторити так два рази.
Обсмажити мяско на сковороді з двох сторін до красивого золотистого кольору.
Викласти на серветку, щоб зайвий жир стік.
Кляр за таким рецептом виходить щільним і добре прилягає до м'яса, він не дає соку витекти, за рахунок чого філе виходить соковитим і дуже ніжним.
Відео-рецепт цієї страви:
Сирний кляр – оригінальне обрамлення філе
Курка з сиром – це вже безпрограшний варіант страви. Рідко, коли продукти поєднуються настільки добре в різних варіаціях приготування. Пікантною закускою стане куряче філе, якщо обсмажити в сирному клярі.
Філе в клярі з сиром на 4 порції включає в себе:
- 4 філе курки;
- 100 гр. молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. сметани;
- 100 гр. борошна;
- 200 гр. твердого сиру;
- Сіль і спеції за смаком;
- 3 ст. л. соняшникової олії.
Помиту курку порізати на шматочки, приправити сіллю, спеціями за смаком.
Сир традиційно натирається на тертці.
Тепер потрібно приготувати кляр для курочки: глибокий посуд вбити яйце, влити молоко, сметану і присипати все борошном. Добре розмішати вінчиком або виделкою, щоб не було грудочок.
У кляр додати сир і дати суміші трохи настоятися. Його можна не солити, так як сир додасть смак і аромат мяску.
На розпечену сковороду вилити масло і дати йому нагрітися. Філе вмочати в кляр і смажити з кожного боку по 3-4 хвилини на слабкому вогні, так сирна скоринка не встигне пригоріти, а м'ясо всередині приготується і не буде сирим.
Якщо приправити сам кляр червоним меленим перцем, то вийде відмінний снек до пива.
Духовка у допомогу
З допомогою духовки можна приготувати чудове дієтичне блюдо з курячого філе. Кляр в духовці вийде неймовірно хрустким і точно не підгорить.
Звичайно, корисна для фігури можна назвати ту суміш, де не буде майонезу, адже він надзвичайно шкідливий для талії і стегон. Але що поробиш, якщо з допомогою цього вреднейшего соусу виходить смачне блюдо.
На 2 порції курячого філе у майонезному клярі, приготовленому в духовці необхідно:
- 400 гр. філе курки;
- 200 гр. майонезу (краще пожирніше);
- 1 яйце;
- 100 гр. борошна;
- 2-3 щіпки перцю і солі;
- 2 пучки сухого базиліка;
- 30 гр. вершкового масла;
- Пергаментний папір.
Куряче мяско добре промити і обсушити. Трохи посолити, поперчити і присипати базиліком.
Зробити кляр з збитого яйця, борошна, майонезу, добре перемішати. Він повинен вийти густим.
Суміш краще не солити, так як майонез досить солоний, можна надати кляру смаку, додавши в нього базиліка. Все, кляр з майонезом для запікання курячого філе готовий.
Розігріти духовку до 200 градусів. Пергамент змастити маслом. Вмочити філе в кляр і викласти на папір.
Так як філе не порізане на шматки, то воно повинно провести в духовці не менше 30 хвилин. За цей час м'ясо дійде до готовності, а скориночка стане приємного золотистого кольору.
Цей рецепт для «ледачих» кулінарів, зайнятих безліччю процесів або тих, у кого немає часу стежити за сковородою. Про це блюдо можна сміливо «забути» на півгодини і зайнятися приготуванням інших смаколиків, що вимагають пильної уваги.
Не знаєте, що цікавого і смачного приготувати в якості других страв на свято? Наші кулінари підготували для вас чудову підбірку рецептів: гарячі м'ясні страви на святковий стіл. Жоден гість не піде голодним!
Редакція сайту працює в поті чола, щоб радувати вас чудовими рецептами. Одним з таких є рецепт голубці з рисом і фаршем. Це тільки на перший погляд страва здається простим, насправді воно приховує деякі особливості в приготуванні.
Любите березовий сік? Тоді ця стаття для вас. У ній докладно описаний весь технологічний процес консервування цього корисного напою в домашніх умовах.
Курячі відбивні – заміна ковбасних виробів
Відбивні з м'яса прекрасні, вони сытны і стануть гарним частуванням, якщо подати їх з різним гарніром або просто з овочами.
А ось відбивні з курячого філе цілком можуть замінити ковбасу, адже м'ясо в них справжнє, а в ковбасних виробах його потрібно ще пошукати.
Та й за ціною такі відбивні вийдуть дешевше, ніж покупка якісного сервелату.
На 2 порції відбивних знадобиться:
- 2 філе курочки;
- 100 гр. молока;
- 100 гр. борошна;
- 2 зубчики часнику;
- 1 яйце;
- Сіль і перець за смаком;
- 0,5 ст. л. будь-якої приправи до м'яса;
- 2 ст. л. рослинної олії.
Філе курки помити, обсушити і розрізати вздовж на дві половини. З двох филешек повинні вийти 4 приблизно однакових шматка.
Кожну майбутню відбивну трохи відбити молоточком, щоб м'ясо стало м'якше. Краще це робити, прикривши м'ясо харчовою плівкою, тоді дрібні краплі не будуть летіти в різні сторони. Відбиті шматки приправити спеціями, сіллю і натерти часником.
Кляр для відбивних з курячого філе готується так: у мисці збити яйце з молоком, присолити; в іншу миску висипати борошно; суміш ретельно вимішати. Розігріту сковороду змастити олією і дати добре йому нагрітися.
Два рази по черзі покласти м'ясо в яєчно-молочну суміш і борошно, смажити 2-3 хвилини з обох сторін. Відбивні виходять ніжними і ароматними.
Дивіться ще варіант приготування відбивних з курки в картопляному клярі у відео-сюжеті нижче:
Поради зайвими не бувають
- Коли є бажання урізноманітнити банальну страва з курячого філе, то можна додати йому родзинки, якщо використовувати оригінальний кляр. Плавлений сир додасть мяску приємний вершковий смак, приготоване в сухарях або свіжих крихти хліба філе стає ситніше, а рубана зелень в поєднанні з яйцем не тільки зробить блюдо кольоровим, але і корисним;
- Додавши в кляр картопляний крохмаль, можна посмажити шматки курочки так, як це роблять в знаменитому Макдоналдсі. Філе вийде соковитим і нежирним, його сміливо можна буде їсти руками;
- Приготувавши пікантне смажене філе в клярі з пива, яйця і борошна, господиня точно порадує чоловічу частину гостей;
- Гірчиця в клярі не тільки підкреслить смак курочки, але і колір у неї вийде більш насиченим;
- Якщо потрібно смажити на сковороді багато відбивних, потрібно її мити і міняти масло по мірі потемніння і забруднення. Крихти кляру від попередніх шматків м'яса можуть пригорати та надавати нових порцій смак гіркоти;
- Після смаження шматочки курочки слід викладати на паперову серветку, так вона вбере жир;
- Якщо кулінар побоюється, що сирний кляр може пригоріти, і дістане філе з сковороди раніше, ніж потрібно, а м'ясо так і не приготується, можна його доготувати в духовці. Там точно філе не перетвориться на вугіллячко.
Якщо задатися метою здивувати гостей незвичним ласощами з простого продукту і підключити фантазію, то можна отримати цілком оригінальні страви. Удачі і натхнення вам!
До вашої уваги відео про те, як робити правильний кляр для курячого філе, і ще багато іншої корисної інформації: