31 май 2019 10 625

Як приготувати крем-чіз для покриття торта

Cream Cheese – вершковий сир, приготований з коров'ячого молока. Завдяки своїй м'якій консистенції використовується в приготуванні таких десертів як чізкейк, ватрушки і в якості оформлення тортів.

Самий «бюджетний» варіант
Інгредієнти Кількість
20% сметана - 400 г
Час приготування: 1440 хвилин Калорійність на 100 грам: 206 Ккал
Cream Cheese входить в категорію свіжих сирів, так як його не витримують. Відомі кондитери стверджують, що для приготування якісного крем-чизай потрібен сир «Альметте». Однак придбати його досить складно. Тому пропонуємо вам спробувати приготувати бюджетний варіант.

Технологія процесу:

  1. Марлевий відріз скласти в 4 шари;
  2. У неї загорнути сметану;
  3. Потім марлевий відріз з кисломолочним продуктом викласти в друшляк, а його встановити в глибоку посуд;
  4. Прибрати в холодильник на добу;
  5. Через 24 години злити рідину.

До готового крему-чіз можна додати кокосову стружку, родзинки, курагу і шоколад

Крем-чіз з вершками для покриття торта

Вкрай популярний крем простий у приготуванні, а на смак настільки ніжний, що просто тане у роті. Завдяки гарному триманню форми його використовують для покриття тортів і прикраси капкейків.

Необхідні компоненти:

  • вершки жирністю 33% — 100 гр.;
  • пудра – 70 гр.;
  • сир вершковий – 500 гр.

Час підготовки крему: 10хвилин + година на охолодження.

Калорійність: 248.33 ккал.

Процес приготування:

  1. Вершки збити до піків. Робити це слід з особливою обережністю, так як при перевзбивании відокремиться масло і продукт стане не придатним до використання. Ще один нюанс: вершки повинні бути охолодженими;
  2. Всипати просіяне пудру;
  3. Додати сир і збити до однорідної кремоподібної консистенції;
  4. Прибрати крем-чіз в холодильник на годину.

Масляний крем з вершкового сиру

Не менш популярний рецепт. Завдяки хорошій структурі крем використовують для прикраси тістечок в малайзійської техніці.

Необхідні компоненти:

  • сир (сирний або вершковий) – 500 гр.;
  • масло вершкове жирністю не менше 82% — 180 гр.;
  • пудра – 150 гр.

Час приготування: 5 хвилин.

Калорійність: 359. 93 ккал.

Процес приготування:

  1. Масло остудити до кімнатної температури;
  2. Всі інгредієнти покласти в чашу міксера і збити до однорідного стану;
  3. Зберігати готовий CreamCheese в холодильнику.

Важливо: сир, використовуваний в рецептурі обов'язково повинен бути охолодженим.

Простий рецепт крему

Як було сказано раніше, приготувати справжній Cream Cheese дороге задоволення, а от зробити аналогічний продукт з ряжанки не складе праці.

Компоненти рецепту:

  • ряжанка – 0.5 л;
  • кисле молоко 3.2% — 0.5 л;
  • сметана 25% — 250 мл;
  • сіль для смаку
  • білий винний оцет – 1 ч. л.

Час приготування: 5 хвилин + 24 години.

Калорійність: 87.54 ккал.

Процес приготування:

  1. Ряжанку, кисле молоко і сметану перемішати ложкою;
  2. Посолити і влити оцет;
  3. Складена в три шари застелити марлею друшляк, викласти підготовлену основу. Краї зв'язати вузлом і підвісити на 24 години.

В результаті у вас вийде пастоподібний зі світлим відтінком дуже ніжний Cream Cheese власного приготування.

Шоколадний сирний крем з маскарпоне

Пропонуємо спробувати 2 варіанти приготування шоколадного крему.

Рецепт 1

Компоненти рецепту:

  • маскарпоне – 450 гр.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • яйця – 3 шт.;
  • какао – 50 гр.
  • сік лимона – 1 ч. л.;
  • екстракт ванілі – 2 краплі.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 299.98 ккал.

Процес приготування:

  1. За годину до початку залишити маскарпоне при кімнатній температурі;
  2. Всі інгредієнти помістити в чашу міксера і збивати поки в кремі не зникнуть останні грудочки.
  3. Зберігати готовий CreamCheese тільки в холодильнику.

Рецепт 2

Необхідні компоненти:

  • маскарпоне – 280 гр.;
  • сметана – 200 гр.;
  • пудра – 130 гр.;
  • темний шоколад – 100 гр.

Час приготування: 20 хвилин +30 хвилин в холодильнику.

Калорійність: 339.27 ккал.

Технологічний процес:

  1. Шоколад роздрібнити на дрібні шматки, додати 1 ст. л. сметани і поставити на водяну баню;
  2. Решту сметану збити з пудрою;
  3. Додати маскарпоне і перемішати;
  4. Влити шоколад, збити і прибрати в холодильник для загустіння мінімум на півгодини.

Салат з моцарелою і помідорами — прекрасне поєднання ніжності сиру і соковитості томатів. Спробуйте приготувати кілька варіантів цієї страви.

Як приготувати смачний манник без борошна — це цікавий і швидкий рецепт домашньої випічки.

Що таке лапшевик і як його приготувати смачно читайте в нашій статті.

Крем-чіз зі згущеним молоком

Один з універсальних кремів, який використовується як при вирівнюванні поверхні торта, так і для оформлення міні-кейків і тістечок.

Компоненти рецепту:

  • вершковий сир – 480 гр.;
  • згущене молоко – 270 гр.

Час підготовки: 20 хвилин.

Калорійність: 253.44 ккал.

Технологічний процес:

  1. Сир розім'яти виделкою, щоб позбутися від форми упаковки;
  2. Встановивши на міксері середню швидкість, збивати сир і поступово вливати згущене молоко.

Для густоти досвідчені господині пропонують ввести цей крем збите масло з невеликою кількістю вареного згущеного молока. Завдяки останньому інгредієнту Cream Cheese придбає кремовий відтінок. Всього лише 4 інгредієнта і через чверть години буде готовий ніжний крем-чіз для оформлення і прошарку випічки.

Корисні поради

  • щоб CreamCheese був потрібної консистенції необхідно використовувати м'який вершковий сир. Ні про які твердих і навіть плавлених сортах і мови бути не може;
  • у приготуванні домашнього варіанту допоможуть такі продукти, як ряжанка, сметана і кефір;
  • якщо для приготування використовується ряжанка з низьким відсотком жирності, то перед початком процесу збивання її необхідно заморозити;
  • заморожений кисломолочний продукт кладуть у марлеву тканину і залишають на добу;
  • заморожену ряжанку потрібно підвести, таким чином, стече вся рідина і в марлевої тканини залишиться тільки м'який сир;
  • сир готується при температурі 27С. Підвищена t зіпсує і зробить продукт не придатним;
  • з літра ряжанки в середньому виходить 350 гр. сиру;
  • щоб сир вийшов пастоподібної консистенції, використовують сметану, кисле молоко або кефір. У кожного продукту повинна бути максимальна консистенція;
  • обов'язковими інгредієнтами для приготування CreamCheese вважаються винний оцет і сіль.

Легкої вам готування і гарного настрою!

Що ще почитати: