Як приготувати крем-чіз для покриття торта
Cream Cheese – вершковий сир, приготований з коров'ячого молока. Завдяки своїй м'якій консистенції використовується в приготуванні таких десертів як чізкейк, ватрушки і в якості оформлення тортів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
20% сметана - | 400 г |
Час приготування: 1440 хвилин | Калорійність на 100 грам: 206 Ккал |
Технологія процесу:
- Марлевий відріз скласти в 4 шари;
- У неї загорнути сметану;
- Потім марлевий відріз з кисломолочним продуктом викласти в друшляк, а його встановити в глибоку посуд;
- Прибрати в холодильник на добу;
- Через 24 години злити рідину.
До готового крему-чіз можна додати кокосову стружку, родзинки, курагу і шоколад
Крем-чіз з вершками для покриття торта
Вкрай популярний крем простий у приготуванні, а на смак настільки ніжний, що просто тане у роті. Завдяки гарному триманню форми його використовують для покриття тортів і прикраси капкейків.
Необхідні компоненти:
- вершки жирністю 33% — 100 гр.;
- пудра – 70 гр.;
- сир вершковий – 500 гр.
Час підготовки крему: 10хвилин + година на охолодження.
Калорійність: 248.33 ккал.
Процес приготування:
- Вершки збити до піків. Робити це слід з особливою обережністю, так як при перевзбивании відокремиться масло і продукт стане не придатним до використання. Ще один нюанс: вершки повинні бути охолодженими;
- Всипати просіяне пудру;
- Додати сир і збити до однорідної кремоподібної консистенції;
- Прибрати крем-чіз в холодильник на годину.
Масляний крем з вершкового сиру
Не менш популярний рецепт. Завдяки хорошій структурі крем використовують для прикраси тістечок в малайзійської техніці.
Необхідні компоненти:
- сир (сирний або вершковий) – 500 гр.;
- масло вершкове жирністю не менше 82% — 180 гр.;
- пудра – 150 гр.
Час приготування: 5 хвилин.
Калорійність: 359. 93 ккал.
Процес приготування:
- Масло остудити до кімнатної температури;
- Всі інгредієнти покласти в чашу міксера і збити до однорідного стану;
- Зберігати готовий CreamCheese в холодильнику.
Важливо: сир, використовуваний в рецептурі обов'язково повинен бути охолодженим.
Простий рецепт крему
Компоненти рецепту:
- ряжанка – 0.5 л;
- кисле молоко 3.2% — 0.5 л;
- сметана 25% — 250 мл;
- сіль для смаку
- білий винний оцет – 1 ч. л.
Час приготування: 5 хвилин + 24 години.
Калорійність: 87.54 ккал.
Процес приготування:
- Ряжанку, кисле молоко і сметану перемішати ложкою;
- Посолити і влити оцет;
- Складена в три шари застелити марлею друшляк, викласти підготовлену основу. Краї зв'язати вузлом і підвісити на 24 години.
В результаті у вас вийде пастоподібний зі світлим відтінком дуже ніжний Cream Cheese власного приготування.
Шоколадний сирний крем з маскарпоне
Пропонуємо спробувати 2 варіанти приготування шоколадного крему.
Рецепт 1
Компоненти рецепту:
- маскарпоне – 450 гр.;
- цукор – 2 ст. л.;
- яйця – 3 шт.;
- какао – 50 гр.
- сік лимона – 1 ч. л.;
- екстракт ванілі – 2 краплі.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 299.98 ккал.
Процес приготування:
- За годину до початку залишити маскарпоне при кімнатній температурі;
- Всі інгредієнти помістити в чашу міксера і збивати поки в кремі не зникнуть останні грудочки.
- Зберігати готовий CreamCheese тільки в холодильнику.
Рецепт 2
Необхідні компоненти:
- маскарпоне – 280 гр.;
- сметана – 200 гр.;
- пудра – 130 гр.;
- темний шоколад – 100 гр.
Час приготування: 20 хвилин +30 хвилин в холодильнику.
Калорійність: 339.27 ккал.
Технологічний процес:
- Шоколад роздрібнити на дрібні шматки, додати 1 ст. л. сметани і поставити на водяну баню;
- Решту сметану збити з пудрою;
- Додати маскарпоне і перемішати;
- Влити шоколад, збити і прибрати в холодильник для загустіння мінімум на півгодини.
Салат з моцарелою і помідорами — прекрасне поєднання ніжності сиру і соковитості томатів. Спробуйте приготувати кілька варіантів цієї страви.
Як приготувати смачний манник без борошна — це цікавий і швидкий рецепт домашньої випічки.
Що таке лапшевик і як його приготувати смачно читайте в нашій статті.
Крем-чіз зі згущеним молоком
Один з універсальних кремів, який використовується як при вирівнюванні поверхні торта, так і для оформлення міні-кейків і тістечок.
Компоненти рецепту:
- вершковий сир – 480 гр.;
- згущене молоко – 270 гр.
Час підготовки: 20 хвилин.
Калорійність: 253.44 ккал.
Технологічний процес:
- Сир розім'яти виделкою, щоб позбутися від форми упаковки;
- Встановивши на міксері середню швидкість, збивати сир і поступово вливати згущене молоко.
Для густоти досвідчені господині пропонують ввести цей крем збите масло з невеликою кількістю вареного згущеного молока. Завдяки останньому інгредієнту Cream Cheese придбає кремовий відтінок. Всього лише 4 інгредієнта і через чверть години буде готовий ніжний крем-чіз для оформлення і прошарку випічки.
Корисні поради
- щоб CreamCheese був потрібної консистенції необхідно використовувати м'який вершковий сир. Ні про які твердих і навіть плавлених сортах і мови бути не може;
- у приготуванні домашнього варіанту допоможуть такі продукти, як ряжанка, сметана і кефір;
- якщо для приготування використовується ряжанка з низьким відсотком жирності, то перед початком процесу збивання її необхідно заморозити;
- заморожений кисломолочний продукт кладуть у марлеву тканину і залишають на добу;
- заморожену ряжанку потрібно підвести, таким чином, стече вся рідина і в марлевої тканини залишиться тільки м'який сир;
- сир готується при температурі 27С. Підвищена t зіпсує і зробить продукт не придатним;
- з літра ряжанки в середньому виходить 350 гр. сиру;
- щоб сир вийшов пастоподібної консистенції, використовують сметану, кисле молоко або кефір. У кожного продукту повинна бути максимальна консистенція;
- обов'язковими інгредієнтами для приготування CreamCheese вважаються винний оцет і сіль.
Легкої вам готування і гарного настрою!