Як приготувати паску в мультиварці
З настанням передвеликоднього тижня в будинок приходить чимало приємних клопотів: прибирання приміщення, сімейна фарбування яєць, випікання запашних пасок. Останнім сучасні господині віддають перевагу нехтувати: в магазинах вибір великодній широкий пасок, так і ціна не кусається.
Однак варто визнати, що тільки спечене з вимішаного ніжними жіночими руками тесту ласощі дозволить повернутися в світлі часи дитинства, а головне — відчути смак світлого свята Воскресіння Христового.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошна - | 600 г |
Вершкового масла - | 90 г |
Молока - | 500 мл |
Дріжджів - | 1,5 ст. ложки |
Цукру-піску - | 125 г |
Яєць курки - | 5 шт. |
Білка яйця - | 1 шт. |
Подрібненого цукру - | 70 г |
Соку лимона - | кілька крапель |
Ваніліну і солі - | щіпка |
Кондитерської посипання, родзинок, цукатів - | за бажанням |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 330 Ккал |
Виправдовуючись браком часу, ми купуємо вже готове хлібобулочний виріб. Але скільки разів ви дійсно насолоджувалися смаком покупного паски: від різноманітності ласощі в супермаркетах і магазинах очі розбігаються, а від зовнішнього вигляду і запаху — слинки течуть.
Все так чудово, коли ми розрізаємо булочку і їмо її? Напевно немає. Пропонуємо розглянути простий рецепт паски в мультиварці.
Процес готування починаємо з нагрівання в ємності двох склянок молока, куди слід включити цукор (1 ст. ложку), сіль (щіпка) і розтоплене (не гаряче) масло. В теплу, але не гарячу молочну суміш відправляємо і повністю розчиняємо дріжджі.
Відставляємо молоко на час появи на ній невеликий скоринки, яка буде свідчити про початок бродіння. Залишивши трохи борошна в стороні, змішуємо її більшу частину з молоком до однорідного стану. Даємо опарі настоятися.
Тепер в окремій мисці яйця розтираємо і два відокремлених від білка жовтки з цукром і ваніліном, щоб суміш отримала білуватий відтінок.
В момент, коли опара піднялася, в неї слід додати решту молока і яєчно-цукрову суміш. Ретельно вимішати, а після — отриману масу поставити в тепле місце, накривши чистою серветкою.
Порада: зазначене в універсальних рецепти приготування випічки кількість борошна не може бути точним. Так, важливо стежити за структурою тіста: воно не повинно бути тугим або рідким!
Поки дріжджі приходять в дію, час втрачати не варто: в гарячому чаї, алкоголь або рідини замочіть родзинки.
Якщо тісто підійшло до необхідної кондиції, слід виконувати наступні дії. Для початку змішаємо великодній напівфабрикат з родзинками і цукатами. Чашу мультиварки, куди в майбутньому відправиться тісто, змащуємо шматочком масла.
До половини обсягу ємності викладаємо тісто. Для початку включаємо режим «Підігрів» — це потрібно для того, щоб тісто підійшло, а після — випікаємо його в режимі «Випічка» протягом години.
Вкрите золотавою скоринкою ласощі слід прикрасити глазур'ю. Готуємо її за наступним принципом: білки ретельно вспениваем з цукровою пудрою і соком лимона до моменту утворення міцних піків.
Приготовану глазур наносимо по всій поверхні паски, а зверху присипаємо кондитерськими прикрасами.
Рецепт Олександрійського паски — немає нічого смачнішого!
Про великодньому куличе, приготованому з олександрійського тесту кажуть: «найсмачніший!». Сміливе звання дано недарма: соковитість і легкість вироби захоплює. Історичне походження Олександрійського тесту — інформація не секретна, але важкодоступна.
Варто відзначити одне: готувати легко, а насолоджуватися творінням — неймовірно смачно!
Що знадобиться для приготування Олександрійської пасочки?
- 0,6 кг борошна;
- ¼ Л молока (топленого);
- 200 г цукру;
- 125 г вершкового масла;
- 2 од. курячих яєць;
- 1 жовток курячого яйця;
- 30 г свіжих дріжджів;
- 150 г родзинок/цукатів;
- 1 білок курячого яйця;
- 30 г подрібненого цукру;
- По дрібці ваніліну, солі, трохи соку лимона.
Час приготування паски з цього покрокового рецептом становить близько 30 хвилин. Загальна ж тривалість приготування і випікання може тривати до 10 годин.
Калорійність страви — близько 257 ккал.
Отже, приступимо!
- З допомогою віночка взобьем яйця і жовток, сюди ж всыпем цукор;
- В яєчно-цукрову масу відправимо м'яке масло тваринного походження;
- На плиті подогреем, але не закип'ятимо молоко;
- З'єднаємо молочну та яєчну суміші;
- Введемо дріжджі;
- На цьому етапі відправимо опару в тепле місце на 2-6 годин: чим більше вона простоїть і підніметься, тим краще для майбутнього паски;
- У відстояну опару додамо сіль і ванілін, просіяне борошно і попередньо запарений і ізюм підсушений;
- Приділимо особливу увагу процесу вимішування тіста;
- Дамо тісту настоятися протягом однієї години;
- Мультиварочную чашу промаж вершковим маслом;
- Заповнимо її тестом;
- Включимо режим підігріву на 20-40 хвилин;
- Перемкнемо роботу мультиварки на режим «Випічка»;
- Виждемо 50-60 хвилин;
- Дістанемо остиглий паска;
- Приготуємо глазур: розітремо білок, пудру і лимонний сік;
- Приготовану глазур і кондитерську посипання використовуємо в якості прикраси на готову паску.
Рецепт сирного паски
Особливий смак цього виду паски виправданий наявністю в ньому незвичайного інгредієнта — сиру. Запасіться такою кількістю продуктів:
- 20 г швидкорозчинних дріжджів;
- 220 мл молока;
- 400 г 5%-го сиру;
- 6 шт. курячих яєць;
- 2 шт. білка курячого яйця;
- 300 р цукрового піску;
- 200 г вершкового масла;
- 1000 р борошна;
- 1 склянкою цукатів або ізюму;
- ½ Ч. ложки солі;
- 1 упаковка ванільного цукру.
На приготування святкового ласощі піде близько години. Для піклуються про фігуру вкажемо і показники калорійності страви: 270 ккал.
Покроковий рецепт приготування паски з сиру:
- Вмішати дріжджову основу, 1 ч. ложку цукру і 2 ст. ложок борошна в підігріте молоко. Дати настоятися;
- Збити 3 білки і цукор;
- У приготовлену раніше молочну суміш вбити 3 перетертих з ваніліном і сіллю жовтки, масло і сир. Ретельно вимішати;
- Додати до тесту 2/3 частини білково-цукрової маси і акуратно перемішати;
- Поступово вводити борошно, стежачи за консистенцією тесту: воно має бути м'яким і еластичним;
- Приготовлену масу прикрити серветкою і залишити настоюватися на годину. Після чого ввести цукати;
- Відправити тісто під включену на режим підігріву і попередньо промазану маслом чашу мультиварки;
- Після 40 хвилин підйому тіста, включити в мультиварці режим випічки;
- Випікати протягом години;
- Покрити паска залишилася 1/3 маси глазурі.
Приготуйте свіжий томатний соус для піци — справжнє задоволення!
Як приготувати смачні закуски з фото і покроковими рецептами, читайте тут.
Читайте самі цікаві рецепти запечених крилець в духовці в соєвому соусі. Ми зібрали цікаву добірку рецептів, які можете приготувати.
Рецепт королівського паски в мультиварці
А хто сказав, що королі не користуються мультиварка? Легко, швидко, смачно, а головне — по-королівськи. А ви готові до роялті-свята? Тоді запасіться наступними інгредієнтами:
- 1000 р борошна;
- 150 г родзинок;
- 200 г цукру-піску;
- 400 мл вершків;
- 15 кардамоновых зерен;
- 50 г свіжих дріжджів;
- Дрібкою мускатного горіха;
- 7 штук курячих яєць;
- 200 г вершкового масла;
- 150 г цукатів;
- 65 г мигдалевого горіха.
Для святкового оздоблення готового страви вам знадобляться:
- 50 г вершкового масла;
- 50 мл вершків;
- 200 г шоколаду;
- Їстівні прикраси.
На готування королівського паски доведеться витратити близько 40 хвилин. Калорійність кожних 100 м страви складе 364 ккал.
- Підігріті вершки змішуємо з дріжджами і 2 склянками борошна — це наша опара. Їй належить вистояти кілька годин у теплому місці;
- Яйця розтираємо з цукром до його розчинення. Включаємо в масу масло;
- Очищений кардамон перемелюємо в пудру, а мигдаль — підсушуємо на сковороді і подрібнюємо до великої крихти. Родзинки заливаємо гарячою водою;
- Продукти останніх двох проведених операцій змішуємо з опарою. Додаємо до маси борошно і вимішуємо пластичне тісто;
- Включаємо мультиварку в режим підігріву;
- Чашу змащуємо вершковим маслом по всьому об'єму. Відправляємо в неї тісто так, щоб воно складало її половину. Залишаємо підніматися на 20-30 хвилин;
- Після закінчення півгодини включаємо режим випікання і доготавливаем паска протягом 1 години;
- В окремому посуді на водяній бані приготуємо шоколадно-вершкову масу: розтопимо шоколад, додати вершки і масло. Ретельно вымешаем;
- Готову паску полити приготовленої глазур'ю, присипати кондитерськими прикрасами.
Як зробити паска удвічі смачніше: корисні поради
Приділяйте особливу увагу процесу замісу тіста: від якості вымеса залежать смакові характеристики майбутнього паски.
Під час приготування пасок намагайтеся використовувати «живі», а не швидкодіючі дріжджі.
Для того, щоб родзинки не осів на дно слід, перед додаванням в тісто, розкочують його в борошні.
Встромлена в середину тіста дерев'яна паличка врятує від потріскування ласощі.
Не заглядайте під кришку мультиварки під час випікання паски, так як це призведе до того, що тісто опаде.
Не забувайте використовувати яскраву присипку та їстівні прикраси.
Світлих свят!