При якій температурі потрібно випікати великодні паски
Випікання пасок вимагає особливого вміння. Приготування смачного великоднього кексу залежить від якості продуктів, дотримання їх пропорцій, а також правильної технології. Ідеально приготований паска служить доказом професіоналізму і досвіду пекаря.
Тривалість випікання
Смак здоби забезпечує не тільки ідеально приготоване тісто, але і дотримання тимчасового і температурного режиму при випіканні.
Скільки часу зазвичай печуть паски:
- В духовці, при помірному вогні, випікання середнього паски масою до 1,5 кг триває майже годину. Якщо він високий і важить до 2-х кг, то час приготування збільшується до півтора годин. Маленький пасочка випікається приблизно 35 хвилин. Готовність виробу перевіряється за допомогою дерев'яної лучинки. Її встромляють в сире тісто перед початком процедури, а по закінченні – виймають. Сухість лучинки говорить про готовність;
- В мультиварці існує обмеження часу випікання, рівне 60-65 хвилин. Для здобного тіста цього часу замало. Тому не слід відразу ж відкривати кришку мультиварки. Можна просто встановити додатковий час. Є варіант потримати паску в режимі підігріву. Головне – час випікання має скласти близько півтора годин;
- Випікання в хлібопічці залежить від її моделі. Потрібно обрати спеціальний режим і слідувати інструкції. Якщо такої програми немає, то вибирають режим самого довгого випікання. Наприклад, програму для випікання французької або дієтичного хліба.
Сирна класична великдень — декілька дивовижних рецептів сметанного десерту.
Спробуйте приготувати осетинський пиріг з м'ясом, який обов'язково варто спробувати.
Як зробити твердий сир в домашніх умовах — читайте нашу добірку смачних рецептів.
Температурний режим духовки
Не менш важливе питання — при якій температурі випікати паски в духовці? Ну що ж, зараз ми відповімо на нього.
Електродуховку слід розігріти до 100 градусів. Тісто, що піднялося до 2/3 форми, ставиться в гарячу духовку. Через 10 хвилин температурний режим виставляють на 180-200 градусів і продовжують випікати паску до готовності.
Газову духовку розігрівають протягом 15 хвилин, виставивши максимальну температуру. Потім паску поміщають всередину і регулюють температуру до 210-220 градусів. Якщо паска високий, то достатньо температури до 200 градусів. Рекомендується на нижній піддон помістити ємність з гарячою водою. Щоб не підгорів верх виробу, перед готовністю його накривають зволоженим кружком паперу.
Випікання в паперових формах
Не у всіх є спеціальна форма, тому в хід йдуть прості форми з паперу. Скільки ж і при якій температурі потрібно випікати паски в паперових формах? Приготування пасок в паперових формах зручно, так як немає пригорання, здоба довго залишається свіжою. Використання паперової форми вимагає злегка зменшити температуру випікання до 160 градусів. Готовність виробу також можна перевіряти дерев'яною лучиною.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 550 г |
молока - | 250 мл |
жовтків - | 4 шт. |
вершкового масла - | 130 г |
цукру - | 150 г |
ваніліну - | на кінчику ножа |
солі - | пів чайної ложки |
швидкорозчинних дріжджів - | 3,5 ч. л. |
Час приготування: 300 хвилин | Калорійність на 100 грам: 324 Ккал |
Також знадобиться кондитерська посипання. Для додавання в тісто використовують мармелад, цукати, родзинки, горіхи. Для приготування глазурі знадобиться 150 г вершкового сиру і цукрової пудри, а також вода. Сирі білки замінені більш безпечним вершковим сиром.
У глибоку ємність з борошном, всипати дріжджі, вміст перемішується. Тепер потрібно взяти глибоку каструльку, щоб розтерти цукор з жовтками. Залишається додати розтоплене вершкове масло, злегка підігріте молоко, ванілін і сіль. По мірі збивання міксером створюється легка піна. До створеної суміші додається борошно, а також подрібнений мармелад. Постійно помішуючи, утворюють тісто м'якої консистенції. Сформований і накритий кульку тесту залишають на пару годин в теплі.
Тісто викладають на дно змащеної маслом чаші мультиварки і закривають кришкою. Перші 10 хвилин необхідно використовувати режим підтримання тепла. Потім тісто підходить близько 40 хвилин. Після підняття його в 2 рази можна зробити режим «випічка».
Через 1 годину 20 хвилин готовий виріб виймають, охолоджують 10 хвилин. Тепер можна перекласти на тарілку. Глазур готується збиванням вершкового сиру з цукровою пудрою. Для розведення густоти додають воду. Паска прикрашається глазурной шапочкою і різнокольоровою присипкою. Світлої Пасхи!