Як смачно приготувати бутерброди з печінкою тріски
Надзвичайно смачними виходять бутерброди з печінкою тріски, приготування яких не займає багато часу. Дуже ситно, а при бажанні їх можна зробити прикрасою столу. Представляємо вашій увазі легкі рецепти їх приготування з поетапним описом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
печінки тріски - | 1 банку |
яєць - | 2 штуки |
багет - | 1 штука |
свіжої зелені - | 0,5 пучка |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 45 Ккал |
Спочатку цибулю, очищений від лушпиння, дрібно шинкуется. Для того щоб прибрати гіркоту його треба помістити в каструлю і залити окропом. Він повинен так постояти 10 хвилин, потім воду злити, потім цибулю треба злегка віджати.
Яйця відварюють круто, не менше 7 хвилин, якщо великі, то 10. Помістити в холодну воду, щоб вони охололи, потім очистити від шкаралупи, дрібно порізати, можна потерти на дрібній тертці.
Печінка вийняти з банки так, краще шумівкою, покласти в миску, куди висипати віджатий цибулю, висипати подрібнені яйця.
Після перемішування треба спробувати, якщо є необхідність, можна додати солі і перцю. Щоб приготовлена маса була більш ніжною, можна додати тресковый жир з баночки, пару ложок. А можна додати майонез.
Скибочки багета можна злегка підсмажити на розігрітій сковороді без олії, а можна просто намазати отриману масу на них і зверху викласти зелень.
Розбавляємо закуску огірком
Листкові бутерброди, які будуть подані на свіжих листках салату. При одній думці про це з'являється апетит. Для приготування знадобляться:
- Печінка тріски – 1 банка;
- Огірок свіжий 1 шт.;
- Огірок солоний (або маринований) – 1 шт.;
- Сир м'який або плавлений – 50 г;
- Батон білого хліба;
- Часник – 2 зубчики;
- Пучок зелені;
- Листя салату.
Приготування просте, але інгредієнтів багато, тому треба розраховувати на 20-30 хвилин.
Калорійність одержані бутербродів з печінкою тріски і огірком разом складе 2500 ккал, але свіже і легке блюдо, яке, до того ж, дуже корисно, все одно розлетиться в одну мить.
Батон треба нарізати на шматочки, викласти на заздалегідь розігріту сковороду і злегка підсмажити, тільки з одного боку. Підсмажену сторону кожного шматочка натерти часником і злегка змастити тресковым жиром з баночки.
Сир потерти на тертці, зелень дрібно порізати, змішати.
На кожен шматочок хліба покласти шар сиру з зеленню.
Маринований огірок дуже дрібно шинкуется, краще кубиками. На кожен бутерброд викладається невелику кількість кубиків.
Шумівкою дістати печінку з банки, розім'яти, розкласти на бутерброди.
Свіжий огірок тонко нарізати, викласти красиво на бутерброди.
Розмістити листя салату на блюдо, на них розкласти готові бутерброди. Блюдо готове.
Бутерброди з консервованої печінки тріски і авокадо
Ніжний салатик з тріски і авокадо, поданий на скибочках хліба — прекрасна закуска, смачне і корисне холодне блюдо.
Для того щоб його приготувати, потрібні:
- Печінка тріски – 1 банка;
- 2 яйця;
- Огірок;
- Майонез або сметана — 100 г;
- Сіль, перець;
- Білий хліб або багет – 1 шт.
На приготування бутербродів піде не більше 30 хвилин.
Виходить досить поживно, 3350 ккал.
Яйця відварюють круто, поміщають у холодну воду. Печінка тріски можна відразу витягти з банки і покласти на друшляк, щоб стік жир.
Авокадо нарізати кубиками. Можна просто, попередньо видаливши з плоду кісточку, маленькою ложкою виймати шматочки і складати в миску і таким чином залишиться тільки шкірка.
Печінка нарізати шматочками і покласти до авокадо. Огірок також ріжеться кубиками, охолоджені яйця очищаються і подрібнюються. Всі інгредієнти змішуються, потім можна заправити або майонезом, або приготувати соус, змішавши майонез і сметану в рівних пропорціях.
Сервірувати можна по-різному. Чудово, якщо просто розкласти на скибочки хліба, прикрасивши зеленню. Можна подати в шкірці від авокадо (якщо вийняти м'якоть не повністю, а залишити тонкий шар, вийдуть 2 симпатичні човники), а шматочки хліба, злегка обсмажені, будуть подані окремо.
Пісний салат із зеленої редькою рецепт з часником,з огірком, з сиром, з морквою та іншими овочами і фруктами.
Ви думаєте, що знаєте, як прикрасити торт красиво? Читайте рецепти як приготувати дзеркальну глазур для торта, еклерів та інших десертів.
За нашим покроковим фото приготувати смачні спагетті з фаршем і томатною пастою не так складно. Рецепти тут.
Додайте для експерименту сир – не пошкодуєте!
- Печінка тріски – 1 банка;
- Сир нежирний – 1 пачка;
- Хліб з висівками – 1 батон;
- Часник – 3 зубчики;
- Пучок зелені;
- Зерна граната.
Найпростіший рецепт, бутерброди будуть готові вже через 15-20 хвилин.
Калорійність усіх одержаних бутербродів – 2660 ккал.
Хліб нарізати і підсушити на розігрітій сковорідці або в духовці, очистити часник і натерти їм кожен шматочок.
Печінка треба витягти з банки, змішати з сиром... — і все майже готово!
Печінка з сиром розкладається на скибочках хліба, потім бутерброди треба прикрасити зеленню і гранатовими зернами.
Виходить приблизно 10 смачних і красивих бутербродів.
Корисні поради
- Вибираючи печінка тріски, необхідно звернути увагу на склад продукту. У баночці натуральної свіжої печінки ніякого рослинного масла немає і бути не може. Баночка заповнюється саме жиром тріски, який виділяється в процесі стерилізації і пастеризації консервів. Якщо є рослинне масло, то печінка, швидше за все, морожена, тобто продукт вже втратив ряд корисних властивостей;
- При приготуванні бутербродів з авокадо нарізані скибочки авокадо можна збризнути лимонним соком. Тоді м'якоть плоду не потемніє, навіть якщо готування затягнеться;
- Якщо наведені рецепти здаються надто калорійними, то хліб можна замінити шматочками огірка – подавати на них замість хліба;
- Замість майонезу і сметани можна використовувати натуральний жир з баночки з-під печінки;
- Свіжий огірок краще не терти на тертці, він при цьому дає багато соку і маса для бутербродів може вийти рідкуватий. Його треба різати кубиками, дуже гострим ножем;
- Швидко подрібнити яйця можна, якщо помістити їх у склянку і порубати ножем прямо в ньому.
Імпровізуйте і тоді ваші бутерброди завжди будуть по новому захоплювати всіх тих, кого ви ними пригощаєте!
Дивіться як приготувати салат з печінки.
Приємного апетиту!