07 март 2019 4 406

Рецепти смачних салатів з зеленою цибулею і яйцем

Не пропустіть весняний сезон соковитого зеленого лука. Додайте його до вареним яйцям і полийте домашньою сметаною – корисний салатик готовий!

Салат «Весняний» з зеленою цибулею і яйцем

Зелена цибуля продається цілий рік, але навесні цибулеве перо особливо соковите і смачне. Варіантів весняного салату безліч. Наприклад, деякі господині вважають, що треба обов'язково всі інгредієнти нарізати і з'єднати в салатнику, інші люблять оригінальність, заповнюючи цибульною начинкою половинки яєць.

Перший варіант готування
Інгредієнти Кількість
зеленої цибулі - пучок
яєць - 4 шт.
домашній негустий сметани - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 Ккал

Яйце зварити, почистити і нарізати кубиками.

Нашаткувати перо зеленого цибулі, але сильно не дрібнити. Білу частину не використовувати в салат, додайте її краще в суп.

Всі інгредієнти скласти в глибокий салатник, приправити сіллю, додати сметану, перемішати. Відразу ж подавати до столу.

 

Другий варіант приготування

  1. Зварити яйця. Тут все просто, якщо вони холодні, тільки що вийняті з холодильника, покладіть їх у холодну воду, якщо вони теплі, опустіть в гарячу воду. В результаті шкаралупа на них не потріскається;
  2. Кожне яйце розрізати на дві половинки (уздовж), жовток вийняти;
  3. Цибулю дрібно нашаткувати, змішати зі сметаною, посолити. За бажанням в сметану можна додати крапельку соєвого соусу;
  4. Половинки з білків наповнити цибульною начинкою, а зверху посипати крупно нарізаними жовтками;
  5. Відразу подавати на стіл, інакше салат буде гірчити.

Салат із зеленої цибулі, яєць та печінки тріски

Печінка тріски – продукт підвищеної жирності, тому в салаті її розбавимо яйцями.

Вам знадобиться:

  • печінка тріски (в олії) – 1 банка;
  • курячі яйця (свіжі) – 4 штуки;
  • перо зеленого лука (соковите) – 15 пір'я;
  • сіль;
  • щіпка натертої цедри лимона;
  • 2 краплі лимонного соку.

На приготування їжі буде потрібно 20 хвилин, калорійність страви: 370 ккал.

Приготування:

  1. Яйце відварити до готовності. Час приготування 8-10 хвилин. Остудити в холодній воді, прибрати з нього шкаралупу. Нашаткувати шматочками;
  2. Печінка вийняти з банки. Покласти в ємність до рубаних яєць, розтираючими рухами з'єднати обидва продукту;
  3. Додати подрібнене перо цибулі, на свій розсуд посолити, додати сік і цедру лимона. Перемішати і розкласти салат по порційних тарілках;
  4. Можна приготувати дещо по-іншому. Яйця відварити і нарізати кубиками. Печінка вийняти з олії, викласти на тарілку і розім'яти виделкою. Цибулю подрібнити. З'єднати всі продукти, приправити невеликою кількістю олії, що залишився в банку;
  5. На замітку: банку з печінкою тріски перед приготуванням треба потримати в холодильнику, достатньо 60 хвилин.

Як запекти качку в рукаві — рекомендації по вибору правильної температури, і кращі начинки для м'яса.

Візьміть на замітку рецепт лагмана з курки — смачне блюдо, яке обов'язково потрібно спробувати.

Читайте як приготувати смачну підливку для курки — це прекрасне доповнення до будь-якого гарніру.

Салат: огірки, яйця і зелену цибулю

Якщо подобається поєднання огірків, зеленої цибулі і яєць, значить, представлений салат доведеться вам за смаком.

Для нього знадобиться:

  • свіжий хрусткий огірок – 2-3 шт;
  • перо зеленого цибулі – 10 стебел;
  • 2 свіжих яйця;
  • за смаком додати сметану, сіль.

Приготувати салат вийде за 20 хвилин. Одна порція містить 180 ккал

Візьміть тільки свіжі, хрусткі огірки, соковитий зелений лук. Наріжте овоч кубиком, а зелень дрібно рубайте. Всі приправити сметаною.

До цієї вітамінної маси додайте кілька варених яєць. Спосіб варіння можна вибрати різний – круто або некруто. Але вищий пілотаж – яйце-пашот. Звичайно, приготувати його зовсім не просто.

Треба довести воду до кипіння, після чого додати трохи солі і оцту, потім за допомогою ножа зробити в воді воронку і вбити в неї сире яйце. Воно вийде м'яким і дуже ніжним.

Наступний спосіб приготування яйця-пашот більш швидкий і зовсім простий. На миску натягніть харчову плівку, не забудьте змастити її олією, трохи притопите її всередину миски.

Вилийте яйце і зав'яжіть мішечок або закріпіть шпажкою. Потім опустіть в киплячу воду і зваріть. На готовому яйці зробити надріз і покласти на салат.

Оселедець з зеленою цибулею в легкій шубці

Головна фішка цього салату в тому, що традиційний майонез ми замінили смачною і корисною заправкою. Основні інгредієнти якої – сметана, жирністю не більше 10% і «діжонська» гірчиця. На відміну від звичайної гірчиці вона солодкувата і без різкості.

Вам знадобиться на 1 порцію:

  • 80 г філе оселедця;
  • 3 стебла зеленої цибулі;
  • 1 зварений жовток;
  • 1 варена картоплина;

Для заправки:

  • 50 сметани;
  • по кілька крапель лимонного соку і масла;
  • по дрібці цукру і солі.
  • 1 ч. ложка гірчиці «діжонськой».

Салат з оселедця можна приготувати за 20 хвилин, енергетична цінність однієї порції — 210 ккал.

Рецепт салату із зеленим цибулею і оселедцем покроково:

  1. У сметану додати по дрібці солі, цукру, кілька крапель лимонного соку і рослинного масла, одну чайну ложку гірчиці. Все ретельно змішати. В результаті вийде соус, який за смаком не відрізняється від майонезу, при цьому має жирність не більше 15%;
  2. На тарілку поставити формувальне кільце для салатів. Укладати салат шарами. Перший – натертий картоплю, другий – дрібно порізана оселедець, третій – рубане перо цибулі, четвертий – яєчний жовток дрібно порізаний. Кожен шар змастити сметанним соусом;
  3. Прибрати кільце, салат обмазати соусом з усіх боків, припорошити нашаткованою цибулею;
  4. Необов'язково готувати салат порційно. Розрахуйте інгредієнти на необхідну кількість персон і зробіть його в звичайному салатнику;
  5. На замітку: якщо немає формувального кільця для салату, візьміть звичайну консервну банку, зніміть кришку і дно.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: