Рецепти смачних салатів з зеленою цибулею і яйцем
Не пропустіть весняний сезон соковитого зеленого лука. Додайте його до вареним яйцям і полийте домашньою сметаною – корисний салатик готовий!
Салат «Весняний» з зеленою цибулею і яйцем
Зелена цибуля продається цілий рік, але навесні цибулеве перо особливо соковите і смачне. Варіантів весняного салату безліч. Наприклад, деякі господині вважають, що треба обов'язково всі інгредієнти нарізати і з'єднати в салатнику, інші люблять оригінальність, заповнюючи цибульною начинкою половинки яєць.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
зеленої цибулі - | пучок |
яєць - | 4 шт. |
домашній негустий сметани - | за смаком |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 175 Ккал |
Яйце зварити, почистити і нарізати кубиками.
Нашаткувати перо зеленого цибулі, але сильно не дрібнити. Білу частину не використовувати в салат, додайте її краще в суп.
Всі інгредієнти скласти в глибокий салатник, приправити сіллю, додати сметану, перемішати. Відразу ж подавати до столу.
Другий варіант приготування
- Зварити яйця. Тут все просто, якщо вони холодні, тільки що вийняті з холодильника, покладіть їх у холодну воду, якщо вони теплі, опустіть в гарячу воду. В результаті шкаралупа на них не потріскається;
- Кожне яйце розрізати на дві половинки (уздовж), жовток вийняти;
- Цибулю дрібно нашаткувати, змішати зі сметаною, посолити. За бажанням в сметану можна додати крапельку соєвого соусу;
- Половинки з білків наповнити цибульною начинкою, а зверху посипати крупно нарізаними жовтками;
- Відразу подавати на стіл, інакше салат буде гірчити.
Салат із зеленої цибулі, яєць та печінки тріски
Печінка тріски – продукт підвищеної жирності, тому в салаті її розбавимо яйцями.
Вам знадобиться:
- печінка тріски (в олії) – 1 банка;
- курячі яйця (свіжі) – 4 штуки;
- перо зеленого лука (соковите) – 15 пір'я;
- сіль;
- щіпка натертої цедри лимона;
- 2 краплі лимонного соку.
На приготування їжі буде потрібно 20 хвилин, калорійність страви: 370 ккал.
Приготування:
- Яйце відварити до готовності. Час приготування 8-10 хвилин. Остудити в холодній воді, прибрати з нього шкаралупу. Нашаткувати шматочками;
- Печінка вийняти з банки. Покласти в ємність до рубаних яєць, розтираючими рухами з'єднати обидва продукту;
- Додати подрібнене перо цибулі, на свій розсуд посолити, додати сік і цедру лимона. Перемішати і розкласти салат по порційних тарілках;
- Можна приготувати дещо по-іншому. Яйця відварити і нарізати кубиками. Печінка вийняти з олії, викласти на тарілку і розім'яти виделкою. Цибулю подрібнити. З'єднати всі продукти, приправити невеликою кількістю олії, що залишився в банку;
- На замітку: банку з печінкою тріски перед приготуванням треба потримати в холодильнику, достатньо 60 хвилин.
Як запекти качку в рукаві — рекомендації по вибору правильної температури, і кращі начинки для м'яса.
Візьміть на замітку рецепт лагмана з курки — смачне блюдо, яке обов'язково потрібно спробувати.
Читайте як приготувати смачну підливку для курки — це прекрасне доповнення до будь-якого гарніру.
Салат: огірки, яйця і зелену цибулю
Якщо подобається поєднання огірків, зеленої цибулі і яєць, значить, представлений салат доведеться вам за смаком.
Для нього знадобиться:
- свіжий хрусткий огірок – 2-3 шт;
- перо зеленого цибулі – 10 стебел;
- 2 свіжих яйця;
- за смаком додати сметану, сіль.
Приготувати салат вийде за 20 хвилин. Одна порція містить 180 ккал
Візьміть тільки свіжі, хрусткі огірки, соковитий зелений лук. Наріжте овоч кубиком, а зелень дрібно рубайте. Всі приправити сметаною.
До цієї вітамінної маси додайте кілька варених яєць. Спосіб варіння можна вибрати різний – круто або некруто. Але вищий пілотаж – яйце-пашот. Звичайно, приготувати його зовсім не просто.
Треба довести воду до кипіння, після чого додати трохи солі і оцту, потім за допомогою ножа зробити в воді воронку і вбити в неї сире яйце. Воно вийде м'яким і дуже ніжним.
Наступний спосіб приготування яйця-пашот більш швидкий і зовсім простий. На миску натягніть харчову плівку, не забудьте змастити її олією, трохи притопите її всередину миски.
Вилийте яйце і зав'яжіть мішечок або закріпіть шпажкою. Потім опустіть в киплячу воду і зваріть. На готовому яйці зробити надріз і покласти на салат.
Оселедець з зеленою цибулею в легкій шубці
Головна фішка цього салату в тому, що традиційний майонез ми замінили смачною і корисною заправкою. Основні інгредієнти якої – сметана, жирністю не більше 10% і «діжонська» гірчиця. На відміну від звичайної гірчиці вона солодкувата і без різкості.
Вам знадобиться на 1 порцію:
- 80 г філе оселедця;
- 3 стебла зеленої цибулі;
- 1 зварений жовток;
- 1 варена картоплина;
Для заправки:
- 50 сметани;
- по кілька крапель лимонного соку і масла;
- по дрібці цукру і солі.
- 1 ч. ложка гірчиці «діжонськой».
Салат з оселедця можна приготувати за 20 хвилин, енергетична цінність однієї порції — 210 ккал.
Рецепт салату із зеленим цибулею і оселедцем покроково:
- У сметану додати по дрібці солі, цукру, кілька крапель лимонного соку і рослинного масла, одну чайну ложку гірчиці. Все ретельно змішати. В результаті вийде соус, який за смаком не відрізняється від майонезу, при цьому має жирність не більше 15%;
- На тарілку поставити формувальне кільце для салатів. Укладати салат шарами. Перший – натертий картоплю, другий – дрібно порізана оселедець, третій – рубане перо цибулі, четвертий – яєчний жовток дрібно порізаний. Кожен шар змастити сметанним соусом;
- Прибрати кільце, салат обмазати соусом з усіх боків, припорошити нашаткованою цибулею;
- Необов'язково готувати салат порційно. Розрахуйте інгредієнти на необхідну кількість персон і зробіть його в звичайному салатнику;
- На замітку: якщо немає формувального кільця для салату, візьміть звичайну консервну банку, зніміть кришку і дно.
Приємного апетиту!