Як приготувати курячі гомілки з картоплею в духовці
Курка відмінно комбінується з картоплею. Цей урок засвоїли багато господині, тому в мережі з'явилася величезна кількість рецептів з цим поєднанням. Розглянемо найбільш вдалі варіанти приготування курячих гомілок з картоплею в духовій шафі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих гомілок - | 1 кг |
«солодкого» картоплі - | 0,5 кг |
каротеля - | 2 шт. |
порею - | 1 шт. |
помідорів - | 2 шт. |
пармезану - | 100 грам |
приправи для курки - | 2,5 ст. л. |
Час приготування: 135 хвилин | Калорійність на 100 грам: 187 Ккал |
Спосіб приготування:
- М'ясо залийте холодною водою і вимочуйте протягом трьох годин, при цьому щогодини міняйте воду;
- Відкиньте гомілки на друшляк, і чекайте, поки рідина повністю стече;
- М'ясо посипте приправою, натерти товченим часником;
- Поставте м'ясо в закритій посудині в холодильник і дайте йому промаринуватися одну годину;
- Очистіть овочі від шкірки;
- Картопляні бульби, каротель і цибулину наріжте кільцями;
- Викладіть їх на деко, додайте приправу (наприклад, хмелі-сунелі);
- Зверху на овочі викладіть замариноване м'ясо;
- На овочі покладіть нарізані кружальцями помідори і притрусіть натертим пармезаном;
- Блюдо печіть протягом 45 хвилин.
Рецепт курячих гомілок з картоплею в рукаві в духовці
Тим, хто не любить підсмаженої картоплі і бажає більш м'якого і соковитого страви, варто звернути увагу на наступний рецепт. Картопля з м'ясом у рукаві виходить ніжним і ароматним і, при цьому, зберігає всі вітаміни і корисні речовини.
Необхідні інгредієнти:
- 750 грам гомілок;
- 1 кг картопляних бульб;
- 2 шт. порею;
- Півголівки часнику;
- По 0,75 ч. л. солі, каррі і червоного перцю.
Час приготування страви становить 2 години.
Калорійність в 100 грамах — 159 ккал.
Спосіб приготування:
-
- Перш ніж почати підготовку, переконайтеся, що у вас під рукою є рукав для запікання;
- Подрібніть часник до кашоподібного стану;
-
- М'ясо ретельно промийте під проточною водою;
- Потім його замаринуйте в часнику протягом як мінімум півгодини;
-
- Бульби очистіть і наріжте великими шматочками;
-
- Посоліть, додайте спеції і змішайте з нарізаною кільцями пореєм;
- Відміряйте потрібну довжину рукава для запікання;
- З одного кінця зав'яжіть вузлик;
- На дно отриманого пакета покладіть картоплю з пореєм, а зверху викладіть замариновані ніжки;
- Зав'яжіть пакет;
- Зверху на ньому зробіть кілька проколів голкою, щоб пару було куди виходити;
- Випікайте в печі при 180оС протягом 45 хвилин.
Якщо ви бажаєте щоб м'ясо виглядало рум'яним, то за 10 хвилин до готовності, розрізати пакет зверху і відправте його назад в духову шафу.
Гомілки, запечені в духовці з картоплею в горщиках
Необхідні інгредієнти:
- 4 курячі гомілки;
- 2 шт. порею;
- 2 шт. болгарського перцю;
- 4 шт. маленьких помідора черрі;
- 2 шт. невеликий морквини;
- 4 зубчики часнику;
- 8 шт. картоплі;
- 2-3 шт. стебла селери;
- 4 ст. л. рослинного масла;
- Сіль і спеції за вашим перевагам.
Час приготування страви складає 5 годин.
Калорійність в 100 грамах — 210 ккал.
Спосіб приготування:
- Гомілки курячі промити в холодній воді;
- М'ясо намариновать спеціями і посолити;
- Каротель очистити і крупно натерти;
- Порей очистити від шкірки і дрібно порізати;
- Болгарський перець помити, очистити від серцевини і порізати дрібними кубиками.
- На велику сковороду влити рослинне масло і почати пасерувати овочі в такому порядку: порей, каротель, селера, болгарський перчик. При цьому не пережарьте овочі, так як основне їх приготування повинно відбуватися в глиняних горщиках;
- Поки інгредієнти пассеруются, очистіть картоплю і наріжте його середніми кубиками;
- Горщики змастіть рослинною олією зсередини;
- У кожен з них засуньте гомілку і вкладіть по одній нарізаної кубиками картоплині;
- Полийте овочевою підливою, додайте рубаний часник;
- Викладіть залишки картоплі, посоліть і додайте приправи за бажанням;
- У кожен з горщиків влийте по півсклянки води;
- Прикрийте глиняні ємності кришками і поставте в духовку, розігріту до 180проЗ;
- Випікайте як мінімум 40 хвилин. Ступінь готовності визначайте по м'якості шматків картоплі.
Дане блюдо не потребує додаткової сервіровці і подається прямо в горщиках.
Млинці на кислому молоці або кисляку виходять незвичайно ніжними і мереживними. Візьміть на замітку кілька рецептів які вам знадобляться.
Читайте покроковий рецепт курячого супу з локшиною і рекомендаціями кулінарів. Дізнайтеся, як правильно готувати цю страву.
Візьміть на замітку рецепт вареників з вишнею — скоро поспіють вишні, приготуйте це смачне блюдо.
Корисні поради
Готувати картоплю з курячими гомілками в духовці нескладно, але все ж є деякі хитринки, які необхідно знати, перш ніж братися за приготування цієї страви:
- Ретельно вибирайте курятину, намагайтеся купити свіже або охолоджене м'ясо, так як воно більш м'яке і ніжне. Шкіра на ніжках повинна бути блідо-рожевою, без плям і сірого відливу;
- Якщо ви збираєтеся запікати курятину з картоплею в ємності, то візьміть чавунну або керамічний посуд;
- Не варто тримати курячі гомілки занадто довго в духовій шафі, так як вони можуть пересохнути;
- Для отримання смачної скоринки включіть в духовці гриль за 12-15 хвилин до закінчення приготування страви;
- Щоб гомілки вийшли більш ароматними та смачними, використовуйте лимонний сік або часник;
- Хрусткої скоринки на курячих ногах можна домогтися, якщо перед запіканням обваляти їх у панірувальних сухарях;
- Картоплю не варто брати занадто молоду, так як в ній мало соку, вона вийде сухуватою.
Урізноманітніть своє щоденне меню, смачним і ситним блюдом, яке припаде до смаку усій родині.
Приємного апетиту!