01 июнь 2019 1 427

Як приготувати курячі ніжки в листковому тісті

Курячі гомілки, приготовані в листковому тісті, можуть забезпечити сім'ю неймовірно ситною вечерею. Адже в процесі приготування тісто отримує хрустку скоринку, а м'ясо виходить соковитим і ніжним. До того ж можна підійти до процесу приготування курячих ніжок вельми креативно, подавши їх до столу в різному вигляді.

Базовий рецепт для духовки
Інгредієнти Кількість
Заморожене тісто (листкове) - 1 пачка
Курячі ніжки - 7 штук
Яйце куряче - 1 штука
Часник - 2-3 зубчики
Сіль, перець - за смаком
Салатні листя - для прикраси
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал
Для того щоб приготувати це блюдо в його звичайному вигляді, можна використовувати куплене в магазині тісто. Це заощадить час і зусилля. Придбати тісто можна як листкове, так і дріжджове, так як для приготування курячих гомілок підійдуть обидва варіанти.

Але слід врахувати, що завдяки багатошаровому тесту вийде хрустка скоринка, а дріжджове забезпечить пишністю і м'яким ніжним смаком.

Слід почати з розморожування тесту. Для цього достатньо залишити його в теплій кімнаті на деякий час. Також заздалегідь потрібно почистити часник, взяти пару зубчиків і натерти їх.

Потім треба підготувати м'ясо для приготування. Курячі гомілки необхідно промити, залишити на паперовому рушник для того, щоб з них зійшла вода. Після чого їх потрібно змастити попередньо тертим часником, сіллю і чорним меленим перцем. Зі спеціями важливо не переборщити.

В ідеалі потрібно залишити м'ясо на 15-20 хвилин, щоб воно напитало себе сіллю і часником. Таким чином, в процесі приготування воно виділить більше соку.

Сковороду слід спочатку підігріти, наливши в нього пару ложок рослинного масла. Потім необхідно обсмажити гомілки зі всіх сторін так, щоб утворилася рум'яна поверхню.

Після треба викласти їх на заздалегідь підготовлене паперовий рушник, щоб з ніжок зійшов зайвий жир. Це також дасть їм можливість подстыть.

Як тільки тісто буде розморожено, можна буде порізати його тонкими смугами. Так як в рецепті використовуються 7 курячих гомілок, кількість смуг повинно бути відповідним. За допомогою качалки можна розкачати смуги, щоб збільшити їх розмір. Це заощадить тісто.

Духовку можна завчасно включити для розігріву. У той же час треба кожну курячу гомілку обернути смугами тесту спіралеподібних способом, закриваючи всю поверхню м'яса, включаючи довгасту кістка.

За допомогою виделки або зубочистки в тесті треба зробити дірки, які дадуть можливість виходити пару під час випікання.

Куряче яйце стане в нагоді для змазування тіста. Його слід збити з ложкою оливкової олії, після чого змастити ним поверхню тіста. Залишається лише викласти змащені курячі гомілки на форму для випікання, помістити в духовку на півгодини. Листя салату можуть виступити прикрасою страви.

Помилкові курячі ніжки, запечені в мішечку з листкового тіста з грибами

Існує більш оригінальний спосіб подачі курячих гомілок – у мішечку з листкового тіста. До того ж цей рецепт називають помилковим, так як в якості гомілок виступить м'ясний фарш. У мішечку можуть бути і інші інгредієнти, наприклад, гриби або картоплю.

Щоб приготувати помилкові курячі мішечки, знадобляться наступні інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 250 г;
  • Кефір – 250 мл;
  • Печериці – 350 г;
  • Розпушувач — ½ ч. ложки;
  • М'ясо куряче – 500 г;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Чорний перець, сіль;
  • Соломка солона — 1 упаковка.

Час приготування з урахуванням підготовки продуктів і випікання становитиме 1 годину 40 хвилин.

Калорійність однієї порції (мішечка) дорівнює 300 ккал.

Борошно, кефір, розпушувач і ¼ ч. ложки солі потрібні для приготування листкового тіста. Слід перемішати ці компоненти. В результаті замішувати треба руками, щоб отримати об'ємне тісто, не прилипающее до внутрішній стороні долоні. Його необхідно на час залишити остуджуватися.

Цибулю слід попередньо очистити від лушпиння і промити. Його потрібно занурити в м'ясорубку разом з м'ясом, щоб отримати фарш. Масу, отриману в результаті, треба буде трохи приправити сіллю і чорним меленим перцем, після чого замісити і вибити. Повинен вийти пластичний ком фаршу.

Печериці промити, а також зрізати сухі кінці на їх ніжках. Потім порізати кубиками і обсмажити до готовності на сковороді, не забувши підсолити.

Листкове тісто потрібно з допомогою качалки тонко розкачати. Його висота має бути не більше 1-2 мм. Отриманий пласт треба порізати на тонкі смуги, ширина яких повинна складати близько 3 см, а також на квадрати зі сторонами 10 на 10 см

Далі слід перейти до спорудження помилкових конструкцій курячих гомілок. Для цього необхідно скачати з шматочка фаршу щільний шар, розкачати з кулі ковбаску, довжина якої повинна бути дорівнює довжині солоної соломки. Соломку треба вставити в ковбаску, а потім як слід обім'яти, це потрібно, щоб м'ясний фарш закріпив соломку.

Смужки тіста потрібно обмотати навколо помилкових курячих гомілок (фаршу) спіралеподібних способом. На кожен квадратний пласт тіста слід викласти 2 столових ложки грибів, а потім вставити в середину квадрата несправжню ніжку.

Після треба притиснути краю пласта до ніжці. Так, повинен вийти своєрідний мішечок, який слід прикріпити до помилкової ніжці нитками. Як тільки гомілки будуть готові, можна буде обсмажити їх з кожної сторони завчасно гарячій сковороді.

По готовності помилкові курячі ніжки покриються рум'яною скоринкою. Також перед подачею потрібно буде викласти їх на паперовий рушник, щоб зійшли надлишки масла.

Салат з кириешки рецепт простого салату із звичайних інгредієнтів. Змішайте капусту, картоплю, шинку або інший набір продуктів і зробіть свій неймовірно смачний салат. Кращі рецепти салатів з кириешки на нашому порталі.

Читайте як приготувати екзотичний салат з кальмарів і кукурудзи. Рецепти тут.

Як приготувати смачний шпроти по-домашньому з морської або річкової риби. Найбільш повна добірка рецептів.

Стегенця в конверті з листкового тіста з картоплею

Ще один креативний спосіб подачі курячих гомілок – у вигляді конвертиків. У них також можна покласти картоплю, щоб урізноманітнити смак. Так, потрібні такі компоненти для приготування:

  • Картопля – 8 штук;
  • Молоко – 250 мл;
  • Масло вершкове – 70 г;
  • Курячі ніжки – 8 штук;
  • Тісто листкове – 1 пачка;
  • Сіль, чорний мелений перець.

Час приготування з урахуванням підготовки продуктів і випікання становитиме 2 години.

Калорійність однієї порції (конверта) дорівнює 270 ккал.

Як приготувати страву: спершу слід зайнятися картоплею. Його треба промити від бруду, почистити і порізати на кружечки. Потім поставити у воду варитися, не забувши підсолити після кип'ятіння води.

Потрібно підготувати м'ясо до приготування. А саме, ніжки промити і залишити на паперовому рушнику, щоб зійшла вода. Після чого можна приступити до їх перчению. Важливо не переборщити з сіллю і перцем.

Краще навіть використовувати спеціальні спеції для обжарювання м'яса. Щоб під час готування гомілки виділили якомога більше соку, краще залишити їх для просочення спеціями. Ідеальний варіант – маринування на ніч.

Як тільки картопля звариться, можна буде зробити з нього пюре, використовуючи підігріте молоко і вершкове масло. Бульйон при цьому потрібно злити. Курячі ніжки після маринування треба буде обсмажити з кожного боку до появи рум'яної поверхні. При цьому сковорода повинна бути завчасно підігріта.

З попередньо розмороженого листкового тіста слід розкачати великий пласт. Після треба порізати пласт на кілька рівних квадратів, приблизно 6 на 6 см. Кожен з квадратів також треба розкачати, щоб збільшити їх площу вдвічі. В результаті повинні вийти квадрати, сторони якого становлять 12 див.

У середину кожного міні-пласту треба покласти пару столових ложок картопляного пюре, а також вставити курячу гомілку довгастої кісткою догори. Потім краї тіста слід обернути навколо ніжки так, щоб сформувати конверт.

Духовка повинна бути заздалегідь розігріта. Залишається лише помістити в неї конверти і залишити їх на ¼ години.

Незвичайний рецепт ніжок для кожного столу

  1. Він підходить до свята, так як може виступати як холодним, так і гарячим блюдом;
  2. Також його можна використовувати в якості ситного сімейного вечері;
  3. Мішечки з гомілками можна супроводжувати іншими інгредієнтами, наприклад, картоплею, грибами або овочами;
  4. Блюдо стане відмінним прикрасою столу завдяки різним його варіацій: в мішечку, конверті і так далі;
  5. З урахуванням підготовки інгредієнтів і випікання час приготування становить не більше години.
Що ще почитати: