26 июнь 2019 2 855

Як приготувати картоплю з фаршем в духовці

Страви, приготовлені в духовці, завжди відрізняються більшою користю і соковитістю, ніж смажені на сковороді. Картопля з фаршем не є винятком. Цей напівфабрикат у більшості домашніх кулінарів асоціюється переважно з котлетами, тюфтельками і пельменями, але існують і інші варіації з його застосуванням.

Комбінуючи фарш з іншими компонентами – сиром, вершковим соусом, овочами – можна отримати страви, гідні, якщо не ресторанного меню, то цілком мають право стояти на столі у свято.
Простий рецепт картоплі з фаршем в духовці
Інгредієнти Кількість
М'якоть свинини - 700 г
Цибуля біла - 3 головки
Майонез домашній - 220 мл
Картопля молода - 2 кг
Зелень - пучок
Сіль, спеції - за смаком
Сир - 300 г
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 154 Ккал

Звичайний рецепт картоплі з фаршем, який чудово підійде для вечері в колі близьких. Швидко, смачно і корисно – це головний слоган нашого страви.

Для приготування такої страви краще застосовувати власноруч перекручене м'ясо. Так ви будете впевнені в його свіжості і під час їжі Вам не попадуться хрящі або жили. Домашній напівфабрикат підсолюємо і притрушиваем рясно перцем, добре промешиваем рукою і залишаємо промаринуватися.

Картоплю вимиваємо під потоком води і нарізаємо слайсами. Можна залишити її в шкірці, а можна скористатися картоплечисткою. З молодих бульб токаю шкірка прекрасно видаляється металевою сіткою для миття посуду.

Лук очищаємо, шаткуємо великими півкільцями. Активуємо духовий шафа на 190 °С. Беремо глибокий лист. Викладаємо шарами у такому порядку: картопля, цибулю, фарш.

Рясно промазуємо майонезом. Готуємо 80 хвилин. Витягаємо притрушиваем натертим сиром, зеленню і залишаємо у вимкненій духовці на 10 хвилин.

Запіканка з курячим фаршем і картоплею в духовці

Одне з рішень для святкового або буденного столу з використанням білого курячого м'яса. У готовому блюді воно набуває невластиву йому зазвичай соковитість.

Компоненти:

  • Картопля – 1.5 кг;
  • Куряча грудинка – 550 г;
  • Борошно – 3 ст. л.;
  • Яйце – 4 шт.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Масло рослинне – 100 мл;
  • Сіль, перець – за смаком.

Промиваємо і обсушуємо паперовими кухонними рушниками куряче м'ясо. Двічі пропускаємо його через електром'ясорубку. Підсолюємо, притрушиваем меленим перцем і залишаємо. Овочі чистимо, шаткуємо филейным або овочевим ножем на бруски. Засмажуємо на прогрітому олії до прозорості.

Картоплю чистимо і проварюємо до повної готовності. Вбиваємо яйце, борошно і розминаємо в круте пюре. У фарш додаємо овочеву зажарку і добре промешиваем.

Форму для запікання трохи промазуємо рослинним маслом, викладаємо курячий фарш, зверху пюре і рівномірно розрівнюємо. Занурюємо готуватися в електродуховку на півгодини.

Запечена картопля з грибами і фаршем в духовці

Відмінне поєднання картоплі, фаршу та грибів під сметанним соусом – це страва не залишить байдужим жодного гурмана.

Компоненти:

  • Картопля – 600 г;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Печериці – 400 г;
  • Масло рослинне – 150 мл;
  • Сметана – 150 мл;
  • Сіль, приправи – за смаком;
  • Вирізка яловичини – 700 р.;
  • Сир – 300 р.

Овочі чистимо і добре промиваємо. Картоплю шаткуємо слайсами, цибулю – кубиками, гриби – скибочками. Набираємо в сотейник масло рослинне, прогріваємо і засмажуємо цибулю і гриби до випаровування вологи. Як варіації можна застосовувати не тільки печериці, але і гливи або асорті лісових грибів.

Добре промивши і просушивши м'ясо, розбираємо на середні куску, щоб зручно було закладати в воронку електром'ясорубки. В даному випадку краще всього брати саме телятину, так як вона менш жирна.
Картопля і смажені гриби компенсують її низьку калорійність.

Фарш підсолюємо, приправляємо спеціями. Викладаємо шарами продукти на скляну жаровню по черзі: картоплю, фарш, гриби з цибулею.

Заливаємо сметаною і залишаємо готуватися в електродуховці на одну годину.

Виймаємо посипаємо натертим сиром. Краще використовувати напівтверді сорти сиру, вони більш рівномірно розплавляться і розтечуться по поверхні страви.

Фарширована картопля в духовці з фаршем

Картопляні барила, фаршировані м'ясом, являють собою незвичайне і досить цікаве блюдо. Невеликі розміри окремої порції дозволяють використовувати його в якості гарячої закуски, і не перевантажать шлунок навіть після основного блюда.

Компоненти:

  • Картопля – 2 кг;
  • Свиняча вирізка – 450 г;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Морква – 2 шт.;
  • Перець солодкий – 3 шт.;
  • Помідори – 3 шт.;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Масло рослинне – 150 мл;
  • Часник – 3 зубки.

М'ясо обробити на шматки, в процесі зрізуючи плівку і прожилки. Пропустіть через електром'ясорубку з часником, підсолити, притрусіть спеціями. Картоплю почистіть, ретельно промивши до і після цього, зверху зробіть надріз і обережно вузьким ножем виріжте внутрішню частину, щоб вийшов бочонок.

Складіть вертикально в невелику каструлю і проварити в підсоленій воді 6 хвилин. Злийте воду, а барила викладіть догори дном на сухе рушник.

Овочі помийте і дрібно нашаткуйте, пропустіть через блендер, щоб вийшла каша. Фарш перекладіть на сковороду з рослинним маслом, зажарте і додайте овочеву заправу. Все добре промешайте і протушкувати.

Нафаршируйте картопляні барила начинкою і поставте в електродуховку запікатися на півгодини. Безпосередньо перед подачею можна притрусити зеленню. Цю страву можна їсти без гарніру.

Як готувати сушені гриби з картоплею та інші страви з грибами.

Як смажити картоплю з грибами на сковорідці, навіть якщо ви вважаєте, що це блюдо дуже просте, прочитайте нашу статтю, де є цікаві поради.

Запечені курячі крильця з картоплею в духовці — проста страва, рецепт якого вам обов'язково знадобиться.

Пиріг з картоплею і фаршем в духовці

Дуже смачний і м'який, з тягучою сирною скоринкою пиріг повною мірою може вважатися святковим блюдом і на рівних конкурувати з фаршированої куркою та іншими м'ясними стравами.

Компоненти:

  • Картопля – 1.5 кг;
  • Куряче філе – 550 г;
  • Свиняча вирізка – 300 г;
  • Вершки – 200 мл;
  • Борошно – 3 ст. л;
  • Масло вершкове – 150 г;
  • Кріп, петрушка – по 1 пучку;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Сир – 250 р.;
  • Яйце – 2 шт.

Картоплю чистимо і проварюємо до готовності, додаємо яйце і товчемо в пюре. Змащуємо роз'ємну форму для випічки вершковим маслом. Викладаємо в неї тепле пюре і руками розподіляємо по днищу, формуючи основу для пирога. Робимо високі борти, після чого ставимо охолодитися.

Розбивши все м'ясо, перекручуємо на електром'ясорубці. У цьому рецепті ми використовуємо два його сорти. Так смак пирога буде більш насиченим. Однак, один з них можна замінити грибами. Підсолюємо, притрушиваем за смаком перцем.

На маленькій сковороді розтоплюємо масло вершкове, прямо туди протряхиваем борошно і трохи засмажуємо. Вливаємо свіжі охолоджені вершки і протушиваем соус кілька хвилин. У картопляну основу викладаємо готовий фарш, рівномірно розподіляємо. Заливаємо вершковим соусом, Притрушиваем натертим сиром і готуємо в електродуховці півгодини.

Картопля з фаршем і горошком в духовці

Компоненти:

  • Картопля – 1 кг;
  • Зелений горошок – 1 банку;
  • Морква – 1 шт.;
  • Баклажан – 2 шт.;
  • Капуста – 400 г;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • М'ясо індички – 650 г;
  • Рослинне масло – для змащення;
  • Кетчуп – 300 мл;
  • Вода кип'ячена – 1 ст.

Картоплю чистимо і шаткуємо великими брусками. Моркву, цибулю і баклажан нарізаємо слайсами. Капусту шаткуємо тонкою соломкою. Промивши і обсушивши м'ясо, пропускаємо через електром'ясорубку. Кетчуп розвести кип'яченою водою.

Відкриваємо і зливаємо консервований горошок на сито, промиваємо теплою водою. Промазуємо глибоке деко рослинним маслом. Розподіляємо шарами підготовлені продукти в наступному порядку: картопля, баклажани, морква, частина фаршу, цибулю, горошок, капуста, залишився фарш.

Все заливаємо соусом, отриманим з кетчупу, і запікаємо в прогрітій електродуховки 50 хвилин. Овочі можна використовувати будь-які. Як рівноцінної заміни для горошку можна брати квасолю чи кукурудзу. Замість кетчупу використовувати домашній томатний або «Краснодарський соус, морс і томатні пасти.

На замітку кулінарам

Ось ви і ознайомилися з рецептами смачних страв, які можна сготовить з ваших улюблених продуктів. Насамкінець, наведемо трохи рекомендацій.

Час на приготування може коливатися, залежно від сорту картоплі і вмісту в ній крохмалю. Як правило, бульби круглої форми містять більше полісахаридів. Довгасті, які зазвичай довго розварюються, слід заздалегідь відварити до напівготовності.

Якщо фарш сухуватий, додайте натертий лук або вершки, це зробить його більш соковитим. Обов'язково страва занурюйте в прогріту, а не холодну електродуховку.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: