Як приготувати печиво з варенням і тертим тестом зверху
Друга назва цієї випічки – віденський печиво. Всім нам воно відоме з далеких радянських часів, коли з грошима було туго, і тому мамам і бабусям доводилося готувати з найбільш доступних продуктів.
Адже маргарин, варення і борошно з яйцем завжди були в арсеналі. Часи минули, але це печиво досі має шалену популярність. Рецепт трохи «облагородили», замість маргарину стали класти масло, джем і в деяких випадках – перепелині яйця.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 450 г |
Цукор - | 200 г |
Яйце - | 1 шт. |
Сода - | 1 ч. л. |
Варення - | 400 мл |
Маргарин - | 250 г |
Ванілін - | упаковка |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 345 Ккал |
В деяких джерелах це печиво називають тертим, і пояснюється це дуже просто: зверху на шар розкатаного тіста, промазанного варенням, треться примерзшая борошняна маса.
Витягаємо маргарин з холодильника, залишаємо полежати. Потрушиваем борошно на рівну чисту поверхню, додаємо соду, додаємо яйця, цукор і рубаємо розм'яклий маргарин.
Замішуємо круте еластичне тісто, не прилипающее до поверхні і рук.
Відокремлюємо невеликий шматок і занурюємо в харчовій кульок. Кладемо охолодитися на двадцять хвилин. Встановлюємо регулятор температури духовки на 185 °С.
Кладемо тісто на деко і розрівнюємо рівномірно долонею, злегка піднімаючи на борту, щоб вийшла прошарок. По центру викладаємо варення (будь-яке) і ложкою розподіляємо.
Витягаємо подмерзшее тісто, трьом на крупній тертці зверху на пиріг. Якщо є прогалини, обережно, не натискаючи, маскуємо їх.
Випікаємо півгодини. Витягаємо, поки гаряча випічка, розрізаємо на печиво і перекладаємо лопаткою на підготовлене блюдо.
Кучеряве печиво з абрикосовим варенням
Компоненти:
- Кефір – 0.5 л.;
- Сода – 0.5 ч. л.;
- Масло рослинне – 200 мл;
- Смалець – 5 ст. л.;
- Цукор – 150 г;
- Яйце – 2 шт.;
- Варення абрикосове – 400 мл;
- Пудра – упаковка;
- Борошно – 600 р.
Час приготування: півтори години.
Калорійність: 380 Ккал/ 100 р.
Соду додаємо в кефір і залишаємо на десять хвилин, поки не почнуть утворюватися вуглекислотні бульбашки на поверхні. Вливаємо масло рослинне без запаху, всипаємо цукор, протрушенную борошно і яйця.
Замішуємо тісто, в процесі додаючи розм'якшений свинячий жир. Коли маса стане гомогенної, не прилипающей до долонь, відрізаємо ножем невеликий клубок, обмотує плівкою і кладемо в морозильну камеру.
Тісто розкочуємо качалкою завтовшки три сантиметри і перекладаємо на лист, щільно утрамбовувавши по периметру. Відкриваємо банку не надто рідкого абрикосового варення без кісточок і перекладаємо на центр тіста.
Кухонної лопаткою або ложкою розподіляємо по всій поверхні. Якщо все-таки варення попалося не густе, можна в нього додати одну-дві ложки борошна.
Зверху трьом із замороженого тіста кучерики і обережно надергиваем на пиріг. Запікаємо сорок п'ять – п'ятдесят хвилин. Виймаємо, відразу ж розрізаємо довільно на ромбики і злегка посипаємо цукровою пудрою. Перекладаємо на плоске блюдо, інакше потім буде важко його витягти.
Крабовий салат класичний рецепт, який чудово поєднується з різними гарнірами. Читайте як робити такий салат правильно.
Тріска в сметані, запечена в духовці чудово впишеться в дієтичне меню. Риба дуже корисна, а якщо її правильно приготувати вона стане вашим улюбленим блюдом. Рецепт.
У літній сезон обов'язково варто приготувати вареники з вишнею, але взимку можна приготувати це літнє блюдо з замороженої вишні. Візьміть на замітку цей рецепт.
Корисні поради
- Перед з'єднанням усіх інгредієнтів рекомендується всі продукти охолодити;
- Якщо до складу тесту включити одну ложку картопляного крохмалю, воно вийде ще більш розсипчастим і м'яким;
- Після того як розкатали тісто, відразу ж занурюйте випікатися, щоб воно не почало заветриваться і плисти;
- Тісто можна підготувати заздалегідь і відправити в морозилку, а перед приготуванням просто розморозити, але не до кінця;
- Якщо тісто погано розкочується і повертається у вихідне положення, значить, його забили борошном. Варто додати ще масла і спробувати знову розкачати.
Печемо печиво в хорошому настрої і воно обов'язково вийде на славу!
Приємного апетиту!