28 март 2019 13 617

Рецепти домашнього печива в вафельниці

Наші сьогоднішні рецепти можна назвати і десертами та випічкою, і просто смакотою – називайте так, як вам більше подобається. Виходить печиво в міру солодким, шалено смачним і неможливо ароматним. Якщо ви ніколи не пробували таке, час настав!

Домашнє печиво у вафельниці
Інгредієнти Кількість
сода - 2 дрібку
цукор - 150 г
сіль - за смаком
сік лимона - 15 мл
яйця - 5 шт.
борошно - 400 г
вершкове масло - 0,2 кг
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 374 Ккал

Простий і швидкий варіант смачною добавки до чаю або какао. Всього за тридцять хвилин все буде готово, гаряче і ароматно. Не пошкодуєте!

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в миску, додати цукор і сіль.
  2. Все ретельно перемішати з допомогою віночка.
  3. Далі збити до пишноти.
  4. До цього часу розпустити вершкове масло і охолодити до кімнатної температури.
  5. Влити його до яєчної маси, з'єднати.
  6. Соду погасити соком і теж ввести до компонентів.
  7. Після цього всипати борошно, але частинами, вимішуючи масу до гладкості.
  8. Вафельницю прогріти на плиті і вилити ложку тесту.
  9. Піч 2-3 хвилини, повторити з усім тестом.
Порада: остигле печиво можна присипати цукровою пудрою.

Розсипчасте печиво у вигляді сердець

Цей рецепт ще більш швидкий. Тут вам знадобиться якихось двадцять хвилин, щоб впоратися з усіма завданнями і отримати незабутній результат.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 1 пучку
яйця 3 шт.
маргарин 0,2 кг
цукор 170 г
борошно 0,3 кг
ванілін 2 г

Піде на приготування – 20 хвилин.

В одне порції – 412 калорій.

Як приготувати:

  1. З'єднати в одній ємності цукор, яйця і ванілін.
  2. З допомогою ручного міксера збити масу в легку і пишну піну.
  3. Маргарин помістити в сотейник і розтопити його на плиті.
  4. Потім дати охолонути до кімнатної температури.
  5. Додати в тісто разом з борошном, ретельно перемішати.
  6. Вафельницю прогріти і викласти дві ложки тіста.
  7. Смажити печиво до рум'яності.

Порада: замість ваніліну можна використовувати свіжий стручок ванілі.

Печиво-трикутники в вафельниці

Дуже м'які, смачні і пишні – саме такими будуть ті печива, які можна приготувати за цим рецептом. Ви повинні це спробувати. Подобається всім без винятків!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ванілін 2 г
борошно 0,6 кг
сіль 2 дрібку
маргарин 250 г
яйця 3 шт.
крохмаль 100 г
сода 5 г
цукор 0,1 кг

Піде на приготування – 25 хвилин.

В одній порції – 400 калорій.

Як приготувати:

  1. Маргарин нарізати кубиками, розтопити його.
  2. Остудити і вилити в невелику ємність.
  3. Додати цукор, ванілін і ретельно все перемішати.
  4. Вбити яйця і все з'єднати між собою.
  5. Ввести крохмаль і соду, знову змішати компоненти.
  6. Наприкінці всипати борошно і вимісити тісто до однорідності.
  7. Вафельницю прогріти і викласти трохи тіста.
  8. Смажити до готовності, потім повторити все і з рештою тестом.

Порада: можна додати в масу трохи какао, тоді печиво буде шоколадним.

Приготування на плиті

Якщо вашої вафельниці вже стільки ж, скільки і вам або навіть більше, не переживайте. У нас є смачний варіант печива на газі і на такий випадок!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ванільний цукор 5 г
яйця 2 шт.
вершкове масло 100 г
розпушувач 5 г
цукор 140 г
маргарин 0,1 кг
борошно 350 г

Піде на приготування – 45 хвилин.

В одній порції – 427 калорій.

Як приготувати:

  1. Масло і маргарин нарізати на скибочки і помістити в сотейник.
  2. Відправити на плиту, щоб повністю розтопити.
  3. Яйця розбити в миску і збити з двома видами цукру до пишноти.
  4. Влити до нього охолоджену до кімнатної температури суміш масел.
  5. З'єднати всі і ввести розпушувач з борошном.
  6. Все ретельно перемішати і пекти на розігрітій вафельниці-сковороді з обох сторін.

Порада: замість розпушувача можна використовувати соду.

Вибирайте кращу вафельницю, а також знайомтеся з оглядами і рецептами віденських вафель.

Дивіться, як легко і просто спекти ніжне домашнє печиво на йогурті.

Тут ви дізнаєтеся, як самостійно приготувати тісто для горішків зі згущеним молоком.

Як приготувати на сметані

Завдяки сметані печиво у вафельниці стає більш ніжним і ще більш м'яким. Не сумнівайтеся в смаку, тому що він підкорить вас цілком і повністю!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лимон 60 г
розпушувач 5 г
цукор 100 г
борошно 250 г
сметана 0,3 л
яйця 3 шт.
ванільний цукор 10 г

Піде на приготування – 30 хвилин.

В одній порції – 215 калорій.

Як приготувати:

  1. Лимон вимити, обсушити і зняти з нього цедру спеціальною теркою.
  2. Сметану вилити в миску, додати цукор і цедру.
  3. Ручним міксером або віночком збити компоненти до розчинення цукру.
  4. По одному ввести яйця, збиваючи масу по хвилині після кожного разу.
  5. Борошно з'єднати з розпушувачем і ввести в тісто з допомогою сита.
  6. Вафельницю добряче нагріти і викладати в неї по ложці тесту.
  7. Смажити до готовності за дві хвилини із боку.

Порада: можна присипати какао перед подачею.

На сирному тісті

Кажуть, сир у випічці творить чудеса. Здається, саме час перевірити? Ми додали його в печиво, яке потім спекли у вафельниці, і залишилися в захваті ще дуже довго!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 120 г
ванільний цукор 10 г
сир 0,2 кг
цукор 30 г
молоко 90 мл
розпушувач 5 г
яйця 2 шт.
вершкове масло 50 г

Піде на приготування – 50 хвилин.

В одній порції – 277 калорій.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в миску, додати цукор і збити в пишну масу.
  2. Всипати сир. Його можна попередньо протерти через сито, щоб був розсипчастим. Також можна збити блендером, тоді взагалі вийде ніжний крем.
  3. З'єднати сир з яйцями і влити молоко.
  4. Вершкове масло розпустити на плиті або в мікрохвильовій печі.
  5. Остудити його і змішати з іншими компонентами.
  6. Всипати борошно з розпушувач, перетворити тісто в однорідну масу. У підсумку вийде густе, тягуче тісто.
  7. Йому потрібно настоятися хвилин п'ятнадцять.
  8. За цей час прогріти вафельницю.
  9. Викласти по великій їдальні ложці тесту.
  10. Закрити вафельницю і піч сирне печиво близько 3-4 хвилин.
  11. Повторити з усім тестом.
Порада: щоб печиво вийшло хрустким, додайте трохи горілки.

Хитрощі та поради

Подавати таке печиво найкраще в теплому вигляді. Саме тоді до нього чудово підійде якийсь ванільний або шоколадний соус. Замість них можна використовувати і кленовий сироп, мед, вершки, морозиво, крем.

Крім різних топінгів, можна використовувати при подачі свіжі фрукти або ягоди. У першому випадку краще очистити і нарізати кубиками. Буде гарно і з мороженими добавками, спробуйте!

Печиво в вафельниці готується неймовірно швидко і просто. З таким завданням точно впорається кожен з вас. І мало того, від процесу ви обов'язково отримаєте задоволення. Це правда!

Що ще почитати: