Рецепти домашнього печива в вафельниці
Наші сьогоднішні рецепти можна назвати і десертами та випічкою, і просто смакотою – називайте так, як вам більше подобається. Виходить печиво в міру солодким, шалено смачним і неможливо ароматним. Якщо ви ніколи не пробували таке, час настав!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сода - | 2 дрібку |
цукор - | 150 г |
сіль - | за смаком |
сік лимона - | 15 мл |
яйця - | 5 шт. |
борошно - | 400 г |
вершкове масло - | 0,2 кг |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 374 Ккал |
Простий і швидкий варіант смачною добавки до чаю або какао. Всього за тридцять хвилин все буде готово, гаряче і ароматно. Не пошкодуєте!
Як приготувати:
- Яйця розбити в миску, додати цукор і сіль.
- Все ретельно перемішати з допомогою віночка.
- Далі збити до пишноти.
- До цього часу розпустити вершкове масло і охолодити до кімнатної температури.
- Влити його до яєчної маси, з'єднати.
- Соду погасити соком і теж ввести до компонентів.
- Після цього всипати борошно, але частинами, вимішуючи масу до гладкості.
- Вафельницю прогріти на плиті і вилити ложку тесту.
- Піч 2-3 хвилини, повторити з усім тестом.
Розсипчасте печиво у вигляді сердець
Цей рецепт ще більш швидкий. Тут вам знадобиться якихось двадцять хвилин, щоб впоратися з усіма завданнями і отримати незабутній результат.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | 1 пучку |
яйця | 3 шт. |
маргарин | 0,2 кг |
цукор | 170 г |
борошно | 0,3 кг |
ванілін | 2 г |
Піде на приготування – 20 хвилин.
В одне порції – 412 калорій.
Як приготувати:
- З'єднати в одній ємності цукор, яйця і ванілін.
- З допомогою ручного міксера збити масу в легку і пишну піну.
- Маргарин помістити в сотейник і розтопити його на плиті.
- Потім дати охолонути до кімнатної температури.
- Додати в тісто разом з борошном, ретельно перемішати.
- Вафельницю прогріти і викласти дві ложки тіста.
- Смажити печиво до рум'яності.
Порада: замість ваніліну можна використовувати свіжий стручок ванілі.
Печиво-трикутники в вафельниці
Дуже м'які, смачні і пишні – саме такими будуть ті печива, які можна приготувати за цим рецептом. Ви повинні це спробувати. Подобається всім без винятків!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ванілін | 2 г |
борошно | 0,6 кг |
сіль | 2 дрібку |
маргарин | 250 г |
яйця | 3 шт. |
крохмаль | 100 г |
сода | 5 г |
цукор | 0,1 кг |
Піде на приготування – 25 хвилин.
В одній порції – 400 калорій.
Як приготувати:
- Маргарин нарізати кубиками, розтопити його.
- Остудити і вилити в невелику ємність.
- Додати цукор, ванілін і ретельно все перемішати.
- Вбити яйця і все з'єднати між собою.
- Ввести крохмаль і соду, знову змішати компоненти.
- Наприкінці всипати борошно і вимісити тісто до однорідності.
- Вафельницю прогріти і викласти трохи тіста.
- Смажити до готовності, потім повторити все і з рештою тестом.
Порада: можна додати в масу трохи какао, тоді печиво буде шоколадним.
Приготування на плиті
Якщо вашої вафельниці вже стільки ж, скільки і вам або навіть більше, не переживайте. У нас є смачний варіант печива на газі і на такий випадок!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ванільний цукор | 5 г |
яйця | 2 шт. |
вершкове масло | 100 г |
розпушувач | 5 г |
цукор | 140 г |
маргарин | 0,1 кг |
борошно | 350 г |
Піде на приготування – 45 хвилин.
В одній порції – 427 калорій.
Як приготувати:
- Масло і маргарин нарізати на скибочки і помістити в сотейник.
- Відправити на плиту, щоб повністю розтопити.
- Яйця розбити в миску і збити з двома видами цукру до пишноти.
- Влити до нього охолоджену до кімнатної температури суміш масел.
- З'єднати всі і ввести розпушувач з борошном.
- Все ретельно перемішати і пекти на розігрітій вафельниці-сковороді з обох сторін.
Порада: замість розпушувача можна використовувати соду.
Вибирайте кращу вафельницю, а також знайомтеся з оглядами і рецептами віденських вафель.
Дивіться, як легко і просто спекти ніжне домашнє печиво на йогурті.
Тут ви дізнаєтеся, як самостійно приготувати тісто для горішків зі згущеним молоком.
Як приготувати на сметані
Завдяки сметані печиво у вафельниці стає більш ніжним і ще більш м'яким. Не сумнівайтеся в смаку, тому що він підкорить вас цілком і повністю!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лимон | 60 г |
розпушувач | 5 г |
цукор | 100 г |
борошно | 250 г |
сметана | 0,3 л |
яйця | 3 шт. |
ванільний цукор | 10 г |
Піде на приготування – 30 хвилин.
В одній порції – 215 калорій.
Як приготувати:
- Лимон вимити, обсушити і зняти з нього цедру спеціальною теркою.
- Сметану вилити в миску, додати цукор і цедру.
- Ручним міксером або віночком збити компоненти до розчинення цукру.
- По одному ввести яйця, збиваючи масу по хвилині після кожного разу.
- Борошно з'єднати з розпушувачем і ввести в тісто з допомогою сита.
- Вафельницю добряче нагріти і викладати в неї по ложці тесту.
- Смажити до готовності за дві хвилини із боку.
Порада: можна присипати какао перед подачею.
На сирному тісті
Кажуть, сир у випічці творить чудеса. Здається, саме час перевірити? Ми додали його в печиво, яке потім спекли у вафельниці, і залишилися в захваті ще дуже довго!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошно | 120 г |
ванільний цукор | 10 г |
сир | 0,2 кг |
цукор | 30 г |
молоко | 90 мл |
розпушувач | 5 г |
яйця | 2 шт. |
вершкове масло | 50 г |
Піде на приготування – 50 хвилин.
В одній порції – 277 калорій.
Як приготувати:
- Яйця розбити в миску, додати цукор і збити в пишну масу.
- Всипати сир. Його можна попередньо протерти через сито, щоб був розсипчастим. Також можна збити блендером, тоді взагалі вийде ніжний крем.
- З'єднати сир з яйцями і влити молоко.
- Вершкове масло розпустити на плиті або в мікрохвильовій печі.
- Остудити його і змішати з іншими компонентами.
- Всипати борошно з розпушувач, перетворити тісто в однорідну масу. У підсумку вийде густе, тягуче тісто.
- Йому потрібно настоятися хвилин п'ятнадцять.
- За цей час прогріти вафельницю.
- Викласти по великій їдальні ложці тесту.
- Закрити вафельницю і піч сирне печиво близько 3-4 хвилин.
- Повторити з усім тестом.
Хитрощі та поради
Подавати таке печиво найкраще в теплому вигляді. Саме тоді до нього чудово підійде якийсь ванільний або шоколадний соус. Замість них можна використовувати і кленовий сироп, мед, вершки, морозиво, крем.
Крім різних топінгів, можна використовувати при подачі свіжі фрукти або ягоди. У першому випадку краще очистити і нарізати кубиками. Буде гарно і з мороженими добавками, спробуйте!
Печиво в вафельниці готується неймовірно швидко і просто. З таким завданням точно впорається кожен з вас. І мало того, від процесу ви обов'язково отримаєте задоволення. Це правда!