12 апрель 2019 1 718

Як приготувати торт «Червоний оксамит»

Останнім часом все більшу популярність, як у нашій країні, так і у всьому неосяжному світі, набувають американські десерти. В меню майже кожного кафе входять давно полюбилися кожному чізкейки, брауні, мафіни, панкейкі. Кондитерські рясніють яскравими, пишними тістечками та тортиками, один з яких – «Червоний оксамит» — дуже просто приготувати на власній кухні.

Свою назву цей тортик отримав завдяки яскраво-червоним кольором і пористої блискучою текстурі бісквіта. Корж виходить таким же ніжним на смак, яким на дотик оксамит.

Незважаючи на те, що Батьківщина цього десерту точно не відома (Канада також претендує на звання країни його походження), все ж таки його відносять до американської кухні. У себе вдома за ядерну забарвлення і шалено смачний бісквітний торт називають їжею диявола.

Він виходить незвичайно ніжною, а з-за какао, що входить до складу бісквіта, здатний воістину здивувати того, хто вперше пробує: адже від випічки червоного кольору можна очікувати швидше ягідну кислинку, але тільки не шоколад.

Рецепт приготування цього надзвичайно святкового десерту досить нескладні за рахунок нехитрою технології, що не вимагає «танців з бубном»; а також завдяки інгредієнтам, основна частина яких завжди є на кухні майже у будь-якої господині.

Правда, не всі складові оригінального рецепту завжди є на наших прилавках, але їх можна замінити більш звичними продуктами.

Торт "Червоний оксамит": оригінальний покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
Борошно - 2,5 склянки
Розпушувач - 1 ч. л.
Сіль - 1 ч. л.
Какао - повні 2 ст. л.
Червоний пігмент для кулінарії - 2 ч. л.
М'яке розтануло вершкове (ні в якому разі не спред) олія - 0,5 склянки
Цукор - 1,5 склянки
Яйце куряче - 2 шт.
Ванілін - 1 ч. л.
Пахта або кефір - 1 склянка
Оцет - 1 ч. л.
Сода - 1 ч. л.
Вершковий сир для крему - 470 мл
М'яке масло для крему - півчашки
Ванілін для крему - 1 ч. л.
Перемелений цукор для крему - 2,5 стандартних склянки
Дрібна сіль для крему - щіпка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 360 Ккал

Приготування бісквіта:

Доведіть температуру в духовці до 170 градусів, промажте маслом і присипте борошном форми для тортів;

В посудину середніх розмірів покладіть борошно, розпушувач і сіль. В окрему маленьку ємність додайте харчовий барвник разом з порошком какао, змішайте їх;

У великій мисці перемішуйте з допомогою міксера масло і цукор протягом 3-х хвилин. Потім додайте яйця і всипте сюди ж готову суміш какао і барвника, а також ванілін. Додайте одну третю частину готової сипучої суміші в масляну масу. Після залийте це половиною сколотин і гарненько збийте. Потім засипте другу третину суміші, збийте, залийте залишками сколотин і добре перемішайте. Нарешті, додайте залишки сухих інгредієнтів і збивайте до однорідності консистенції;

Переконайтеся, що форми для випікання оброблені маслом і борошном і знаходяться поруч з вами, а духовка розігріта до 170 градусів за Цельсієм. Змішайте соду і оцет, швидко додайте в тісто, перемішайте і розлийте отриману субстанцію за формами. Випікайте коржі від 25 до 30 хвилинок. Переконайтеся в готовності з допомогою сірника або зубочистки;

Залиште бісквіт остигати на решітці духовки на 10 хвилин. Потім акуратно вийміть коржики. Перед тим, як промащувати коржі кремом і поміщати торт в холодильник, дайте їм охолонути до звичайної кімнатної температури.

Приготування крему:

Скористайтеся міксером, щоб змішати вершковий сир масло і доведіть їх до однорідної маси. Потім знизьте швидкість і, збиваючи крем, додайте цукрову пудру, сіль і ванілін. Далі, підвищуючи його швидкість, добийтеся світлої і легкої консистенції;

Кремом можна почати змащувати коржі відразу, а можна і залишити його в холодильнику, але перед тим, як використовувати, необхідно довести його до кімнатної температури;

Щоб бісквіт краще ввібрав в себе крем, зріжте верхівки коржів;

Торт зовні можна обмазати кремом повністю, а можна – лише верхівку. У другому випадку рівно зріжте краю по колу гострим ножем або за допомогою спеціального кільця.

«Червоний оксамит» від Гордона Рамзі

Що потрібно для тіста:

  • Цукор (можна будь-якого сорту) – 1,5 склянки;
  • Оцет – 1 ч. л.;
  • Рафінована соняшникова олія – 1,5 склянки;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Яйце велике куряче – 2 шт.;
  • Ванілін – за смаком або 1 ч. л.;
  • Порошок натурального какао – 2 ст. л.;
  • Пахта – 1 склянка;
  • Борошно – 2,5 склянки;
  • Червоний пігмент для кулінарії– 2 ч. л.

Що потрібно для крему:

  • Вершковий сир – 230 гр.;
  • Масло коров'яче – 200 гр.;
  • Ванілін – 1 ч. л.;
  • Подрібнений цукор – 2 склянки.

Тимчасові витрати – 1 годину.

Калорійність – 430 Ккал на 100 гр.

Приготування тіста:

  1. Доведіть температуру в духовці до 160 градусів;
  2. Гарненько збийте цукор, яйця і рослинне масло. Додайте харчовий барвник і все ретельно розмішайте;
  3. З'єднайте окремо всі сухі інгредієнти, крім соди і оцту, разом перемішайте їх до досягнення однорідності кольору;
  4. Починайте додавати в масляну субстанцію по черзі суху суміш і пахту, ретельно збиваючи;
  5. Підготуйте форми для запікання: обробіть дно і стінки маслом і борошном;
  6. Потім погасіть соду, з'єднавши її з оцтом, додайте в тісто;
  7. Розлийте отриману субстанцію по формах і поставте в духовку на півгодини;
  8. Вийміть коржі так само, як в рецепті вище.

Приготування крему:

  1. Збийте всі інгредієнти, поки не досягнете однорідної білої повітряної маси;
  2. Таким же чином, як і в попередньому рецепті, змастіть коржі кремом.

Поради з приготування бісквіта

  • Просеивайте не тільки борошно, а й всю отриману суху суміш;
  • При використанні харчового барвника надягайте фартух;
  • Помішуйте тісто шпателем протягом всього процесу, не дозволяючи утворюватися осідання;
  • Якщо немає під рукою барвника, використовуйте сік буряка;
  • Сколотини можна замінити кефіром, але, якщо немає в наявності і його, додайте в чашку молока пару чайних ложок лимонного соку і почекайте 10 хвилин.

Вишуканий паштет з курячої печінки з морквою і цибулею. Приготуйте цю цікаву закуску щоб здивувати гостей ніжним смаком.

Читайте як приготувати правильно картопляні зрази з грибами в духовці. Страва хоч і виглядає просто, але смак його доведеться за смаком напевно.

Смажена картопля з замороженими грибами — просте блюдо, яке також має свої секрети. Як зробити його ще смачніше читайте в нашій статті.

Загальні рекомендації по покриттю торта кремом

Звичайно, кожен може придумати свій власний варіант подачі торта «Червоний оксамит», але існує два класичних способу обробки торта кремом:

  1. Повністю покритий кремом десерт. В ідеалі зрізують верхівки і краї коржів (краю – необов'язково, але в цьому випадку торт програє у зовнішньому вигляді). Досягніть правильної форми, промажте кремом коржі. Тепер намажте тонким шаром крему верхівку торта шпателем, а боки – з допомогою скребка. Позбавтеся від надлишків і переконайтеся в тому, що не залишилося не промазанных місць і приберіть торт в холодильник на деякий час. Після того, як він охолоне і просочиться, покривайте десерт декоративним шаром: чистою ложкою (кондитерський рукав з круглою насадкою теж підійде) нанесіть велика кількість крему на верхівку і розмажте від середини до центру; надлишки з країв нанесіть на боки і рівномірно розподіліть з допомогою скребка. Утворилися на кутах надлишками покривається шпателем верхівка, але тепер – від країв до центру;
  2. «Голий» торт. Головне умови такого десерту – ідеально зрізані краю. Верхівку в цьому випадку прикрашають «трояндочками» з крему. Решта обрізки торта можна розкласти по креманкам і залити кремом.

Цей десерт неодмінно увійде в список улюблених страв вашої родини і друзів. Його святковий вигляд, ніжний, соковитий і одночасно насичений смак прикрасять будь-який стіл і припадуть до смаку кожному шанувальнику десертів. Простота його приготування несумірна з тим враженням, яке цей торт виробляє при дегустації.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: