24 март 2019 1 099

Гусак в духовці: покроковий фото-рецепт царського страви

Запікають гусака в духовці переважно до святкового столу. Готову страву виходить ніжним і соковитим. Щоб його приготувати – не потрібно бути першокласним кулінаром. Готується воно легко і просто.

Підібравши хороший рецепт і знаючи деякі тонкощі приготування, ви здивуєте своїх гостей чудовим блюдом. А наша стаття допоможе вам впоратися з усіма труднощами приготування гусака в духовці.

Покроковий рецепт гусака, запеченого в духовці
Інгредієнти Кількість
гусак - 1 тушка
часник - головка
вода - 200 мл
винний оцет - 2 ст. л.
сіль і спеції - за смаком
лавровий листочок - 2 шт.
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 230 Ккал

Перед вами класичний рецепт запеченого гусака в духовій шафі. Прекрасним приводом для його приготування стануть Різдвяні свята.

Хід роботи:

  1. Дістаньте нутрощі з гусака. Добре промийте під проточною водою. Приберіть з нього зайву вологу кухонним рушником;
  2. Часник пропустіть через прес і змішати з сіллю, спеціями;
  3. Зробіть часті і глибокі надрізи по всій площі гусячої тушки. Розподіліть у них часникову масу;
  4. Внутрішню сторону птиці залишилася часниковою кашкою. Сюди ж покладіть лавровий листочок;
  5. Помістіть всередину птиці скляну пляшку. Зафіксуйте гусячі ніжки з дном шийкою пляшки нитками;
  6. Покропите винним оцтом гусячу тушку. Відкладіть її в холодильник на 30 хвилин, щоб вона добре промаринувалася в часнику;
  7. Через 30 хвилин дістаньте з холоду тушку і покладіть її в глибоку чавунну посудину;
  8. Залийте гусятницю водою і відправте її в духову шафу;
  9. У процесі запікання, поливайте тушку птиці підливою;
  10. Випікайте протягом 3-х годин.

Презентуйте готову страву на красивому керамічному підносі. Бажано не перед подачею нарізати на порційні шматочки. У цілому вигляді він виглядає більш ефектно. До нього підходить будь-який гарнір.

Веселого вам Різдва!

Рецепт гусака, запеченого з яблуками

Дане блюдо стане головним цвяхом програми на будь-якому святковому столі. Яблука додадуть пікантну кислинку, і добре промаринуют м'ясо птиці. Під час випікання,

гусак насичується ароматами і смаками фруктів. Гусак виходить дуже ніжним і смачним.

Інгредієнти:

  • 1 гусак;
  • 2 кг яблук;
  • 100 мл води;
  • Зелень;
  • Сіль;
  • Спеції.

Час приготування – 2 ч. 30 хв.

Калорійність в 100 гр. готового страви – 180 ккал.

Хід роботи:

  1. З невеликого гусака видалити нутрощі. У міру потреби, осмолить. Добре помити і висушити;
  2. Рясно змастіть тушку птиці сіллю і спеціями зі всіх сторін;
  3. Зріжте з яблук шкірку і видаліть серцевину. Розріжте фрукти на 4 частини;
  4. Закладіть всередину птиці часточки фруктів та зелень;
  5. За допомогою ниток зробіть шов уздовж всього черевця;
  6. Змастіть гусака невеликою кількістю жирних вершків;
  7. Складіть підготовлену пташку в гусятницю і залийте її водою;
  8. Помістіть гусятницю в духову шафу на 2 години;
  9. Постійно поливайте птицю виділився при запіканні гусячим соком.

Готову страву презентуйте на стіл на красивому підносі. Навколо гусака укладіть овочі-гриль.

Приємного апетиту!

Рецепт приготування запеченого гусака цілком в рукаві

Перед вами прекрасний рецепт гусака для романтичної вечері двох закоханих сердець. Ви здивуєте кохану своїми кулінарними талантами.

Інгредієнти:

  • 1 невеликий гусак;
  • 2 яблука;
  • 1 апельсин;
  • 1 ч. л. гострої гірчиці;
  • 1 ст. л. меду;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • Рукав для запікання.

Час приготування – 4 ч. 20 хв.

Калорійність в 100 гр. готової страви – 200 ккал.

Хід роботи:

    1. Готуємо птицю – потрошимо, промиваємо проточною водою і сушимо кухонним рушником;

    1. Нарізаємо середніми скибочками яблука і видаляємо серцевину;

    1. Ріжемо півкільцями апельсин;
    2. Солимо і приправляємо спеціями гусака з усіх сторін;

    1. Засовуємо всередину тушки часточки яблук і апельсинів;

    1. Змішати гірчицю з медом. Обмазуємо цією сумішшю тушку птиці;
    2. Поміщаємо гусака в рукав для запікання;

  1. Відправляємо рукав з гусаком на 4 години в розігрітий духову шафу.

Подайте до столу готову страву на скляному таці з часточками апельсинів та яблук. Прекрасним доповненням до цього блюда стане гарне червоне вино і свічки.

Приємного романтичного побачення!

Рецепт гусячого м'яса шматочками з картоплею

Прекрасний рецепт для ситного і смачного сімейного вечері. Здивуйте своїх домочадців.

Інгредієнти:

  • ¼ Гусячої тушки;
  • 1 цибулина;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 200 грам грибів;
  • Сік половини лимона;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • 2 зубки часнику;
  • 1 лавровий листок;
  • Зелень;
  • 1 ст. л. олії.

Час приготування – 4 години.

Калорійність в 100 гр. страви – 240 ккал.

Хід роботи:

  1. Поріжте гусака на невеликі порційні шматочки;
  2. Замаринуйте м'ясо лимонним соком протягом півгодини;
  3. З'єднайте роздавлений часник, майонез, сіль, спеції, олію і перемішайте соус. Занурте в нього на 60 хвилин гусяче м'яса;
  4. Поріжте великими кільцями цибулю;
  5. Поріжте гриби;
  6. Застеліть деко фольгою. Укладіть на неї гусяче м'ясо, кільця цибулі, гриби і лавровий листок. Закрийте герметично краї фольги разом;
  7. Відправте лист запікатися в духову шафу на 90 хвилин;
  8. Очистіть і наріжте великими часточками картоплю. Відваріть в трохи солоній воді до повної готовності;
  9. Надішліть зварену картоплю на 15 хвилин до запекающемуся гусячого м'яса.

При подачі на стіл готового гусака притрусіть рубаним часником і зеленню.

Приємного всім апетиту!

Як смачно приготувати фаршированого гусака

Прекрасним варіантом святкового страви буде саме цей рецепт. Рис, запечений всередині нього, запам'ятається надовго всім гостям. Рисова каша, під час запікання, вбере в себе всі соки і аромати гусака.

Інгредієнти:

  • Гусяча тушка;
  • 0,7 кг рисової крупи;
  • 150 грам вершкового жиру;
  • 150 мл жирних вершків;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • Сіль;
  • Спеції.

Час приготування – 180 хвилин.

Калорії в 100 гр. – 260 ккал.

Хід роботи:

  1. Підготуйте гусячу тушку (видаліть потрухи і помийте);
  2. Натріть сіллю і спеціями гусячу тушку з усіх сторін;
  3. Відваріть до напівготовності рисову крупу;
  4. Посмажте моркву з цибулею. Введіть їх у рис;
  5. Посоліть і приправте спеціями рисово-овочеву суміш;
  6. Закладіть всередину тушки цю кашку;
  7. Зашийте, голкою з ниткою, всі отвори в гусячої тушці;
  8. Змастіть всю поверхню гусака жирними вершками;
  9. Покладіть м'ясо в рукав для запікання;
  10. На 2,5 години відправте рукав в духову шафу.

Готову страву перед подачею на стіл розріжте на невеликі порційні шматочки. Подавайте на великому красивому блюді зі сметанним соусом.

Приємної вам трапези!

Минтай в духовці з морквою і цибулею. Читайте самі смачні рецепти на нашому порталі.

Як приготувати пісне дріжджове тісто для пиріжків читайте тут.

Візьміть на замітку рецепт смачних картопляних зраз з грибами та цибулею. Читайте наш рецепт.

Секрети приготування птиці

Багато хто думає, що нічого складного в приготуванні гусака немає. Але, на відміну від курки, ця пташка має жорстку шкіру і м'ясо. Відповідно і для її приготування треба володіти неабияким кулінарною майстерністю. На смак запечений гусак виходить дуже ніжним і смачним.

Ми постараємося розповісти вам деякі секрети приготування цього царського страви:

  • Купувати гусячу тушку необхідно за пару днів. Тобто до приготування запеченого гусака потрібно готуватися завчасно;
  • Тушка повинна бути добре ощипана і осмолена. Ніякого гусячого пуху та пір'я не повинно бути на гусячої тушці;
  • З-за того, що гусак запікається досить довго, кінчики крил можуть обуглиться під час даного процесу. Щоб уникнути цього казусу, попередньо видаліть кінчики крил за допомогою кухонного ножа;
  • Позбавтеся від зайвого жиру з шиї і черевця пташки. Він негативно впливає на смакові якості готового страви;
  • Зробіть надрізи на шкірі гусака. Ні в якому разі не пораньте м'ясну частину гусячої тушки;
  • Для того, щоб під час запікання гусак став ніжним і рум'яним — опустіть на пару хвилин в окріп спочатку верхню частину тушки, а потім нижню.
  • Щоб начинка не зіпсувалася, фаршируйте нею гусячу тушку безпосередньо перед випіканням;
  • Не набивайте начинку дуже щільно в тільце гусака. Це не дозволить їй добре набрякнути і ввібрати всі соки при запіканні;
  • Обов'язково зашийте всі отвори в тушку гусака;
  • Зв'яжіть разом кінцівки гусака;
  • Поміщайте сире блюдо в добре розігрітий духову шафу;
  • Жир, що виділяється при запіканні страви, ніколи не викидайте! Полийте їм будь гарнір, який збираєтеся подати на стіл разом з запеченим гусаком.
  • Так як гусяча тушка досить довго запікається, овочі і фрукти краще вводити за 30 хвилин до кінця процесу;
  • Час знаходження гусячої тушки залежить від її розмірів;
  • Замість вершків, краще мастіть поверхню птиці майонезом. Завдяки йому скоринка виходить хрусткою і рум'яної.

Дотримуючись наших рекомендацій, ви здивуєте улюблених своїми кулінарними талантами. Запечений в духовці гусак царський блюдо. Багато хто при першій же невдачі заносять цю страву в чорну кулінарну книгу і більше ніколи не беруться за його приготування. А даремно! Якщо все правильно зробити, то ваш гусак вийде дуже смачним і ніжним. Також багато залежить від правильності вибору рецепта майбутнього страви.

Сподіваємося, що наша стаття допомогла вам дізнатися хороші рецепти та деякі тонкощі приготування гусака в духовці.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: