Як смачно приготувати їжачки з фаршу з рисом
Є безліч страв, в яких використовуються рис і фарш. З цих продуктів готують голубці, фарширований перець, тефтелі і так далі. Але найсмачнішими з усього розмаїття є саме тюфтельки. Особливою популярністю вони користуються у людей, хворих на діабет.
Вашій увазі хочемо представити самий смачний вигляд тефтелек — рисові їжачки. Завдяки своєму зовнішньому вигляду, величезною популярністю вони користуються у молодих мам. Вводячи своїм діткам в прикорм м'ясні страви, кращим страв стають ці їжачки.
Ми розповімо вам про деякі тонкощі приготування і поповнимо вашу кулінарну скарбничку чудовими рецептами цієї страви.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'ясного фаршу - | 700 грам |
довгого рису - | 150 грам |
води - | 225 мл |
цибулин - | 2 шт. |
яєць - | 2 шт. |
солі і спецій - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 175 Ккал |
Перед вами досить простий рецепт тефтелькою. Не потрібно володіти особливим кулінарною майстерністю, щоб їх приготувати. А вони виходять дуже смачними.
Хід роботи:
- Зваріть до напівготовності крупу в підсоленій рідини;
- Пропустіть через м'ясорубку ще раз м'ясний фарш. Добре пам'ятаєте його руками;
- Введіть до нього курячі яйця. Приправте спеціями, сіллю;
- Також додайте до м'ясної маси подрібнену цибулину;
- Ще раз пам'ятаєте його руками;
- Сформуйте з м'ясної маси невеликі кульки;
- Обваляйте їх у вареному рисі;
- Готуйте на пару 20 хвилин.
Готові тюфтельки подавати на красивих тарілочках. Можете поставити поруч томатний соус в маленькій соусниці. Приємного апетиту!
Як приготувати рисові їжачки з м'ясом у підливці
Склад:
- 500 грам м'ясної вирізки;
- 1 яйце;
- 2 цибулини;
- 3 зубки часнику;
- 200 мл вершків 20%;
- 3 ст. л. панірувальних сухарів;
- 4 ст. л. пісного жиру;
- Сіль;
- Спеції.
Часу знадобиться – 60 хвилин.
Калорійність 100 г – 215 ккал.
Хід роботи:
-
- Попередньо зваріть рис до неповної готовності;
-
- Пропустіть через м'ясорубку м'ясну м'якоть (бажано кілька разів) до однорідного стану;
-
- Помийте, почистіть, наріжте гострим ножем ваші цибулини;
-
- Часник дуже дрібно порізати гострим ножем;
- Покладіть в чисту, глибоку посуд м'ясну масу, яйце, рис, половину цибулі, сухарики.
- Приправте сіллю, перцем. Добре вимісити. Залишити хвилин на 15 в спокої;
-
- Формуем з отриманої маси невеликі кругляшки;
- Обсмажте їх на розпеченому оливковій олії кілька хвилин з обох сторін, щоб кульки підрум'янилися;
- Вийміть з оливкової жиру кругляшки;
- В ньому ж зробіть вершкову підливку. Посмажте до прозорого стану другу частину цибулини. Введіть в нього сметану. Протушкувати 5 хвилин. Наприкінці покладіть в соус рубаний часник;
- Покладіть в отриману підливку заздалегідь приготовані тюфтельки. Накрийте кришкою;
- Томіть на тихому вогні 20 хвилин.
Презентуйте готові тефтелі на білих широких тарілочках. На гарнір подайте рис або гречку. Приємної вам трапези!
Як зробити м'ясні тюфтельки з рису в мультиварці
Інгредієнти для їжачків:
- 0,5 кг фаршу;
- 0,5 склянки рису;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- Сіль;
- Спеції.
Для підливи:
- 4 ст. л. сметани;
- 2 ст. л. томатного соусу;
- 2 ст. л. борошна;
- 2 склянки м'ясного бульйону;
- Сіль;
- Спеції.
Готуються – 1,5 години.
Калорійність 100 г – 250 ккал.
Хід роботи:
- Дрібно поріжте цибулину;
- У каструльку покладіть фарш, сирий рис, куряче яйце, цибулину;
- Введіть сіль і спеції. Добре перемішайте всі інгредієнти;
- Сформуйте з м'ясної маси невеликі кругляшки. Акуратно укладіть їх у чашу мультиварки;
- Приступаємо до приготування підливи для наших «Їжачків з рисом». Змішайте сметану, томатний соус, м'ясний бульйон, сіль і спеції. Ретельно все перемішайте;
- Залийте готовим соусом їжачки;
- Увімкніть режим «Гасіння» на 60 хвилин;
- Через даний відрізок часу, ваші тефтелі будуть готові.
На гарнір чудово підходять відварні овочі. Подавати на красивому блюді. Приємної вам трапези!
Як готувати з курячого фаршу кульки з рисом в духовці
Перед вами дивовижний рецепт, який закохає в себе всіх ваших домочадців. Чудово страва виглядає на святковому столі. Ці «Їжачки» здивують навіть самих вибагливих гостей вашого будинку.
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 0,5 кг;
- Цибулина – 1 шт.;
- Рис – 0,5 склянки;
- Сметана – 250 мл;
- Помідори – 2 шт.;
- Твердий сир – довільно;
- Сіль;
- Спеції.
Час приготування – 1,5 години.
Калорійність 100 гр. – 275 ккал.
Хід роботи:
- Відваріть до неповної готовності рис;
- Прокрутіть через м'ясорубку курячу грудку;
- Поріжте дрібно цибулину;
- Введіть у курячий фарш яйце, рис і цибулину;
- Приправте спеціями і сіллю;
- Приступайте до формування їжачків. У середину кожного кругляшка покладіть невеликий шматочок сиру;
- Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів
- Змастіть жиром деко. Укладіть на нього тефтелі.
- Відправляєте його назад в духовку. Запікати 20 хвилин до рум'яної скоринки;
- У той час, поки запікаються їжачки, приготуйте заправку для них. Збийте блендером помідори. З'єднайте їх з вершками. Введіть сіль, спеції. Добре перемішати соус;
- Залийте сметанно-томатною підливою ваші їжачки;
- Через 45 хвилин страва остаточно приготується.
Презентуйте у красивих білих стравах. Зверху посипте свіжою зеленню базиліка. Приємного всім апетиту!
Корисні підказки кулінарів
Крім хорошого рецепту, потрібно знати і про деякі тонкощі і секрети приготування будь-якої страви. Якщо справа заходить про тюхтельки — ці знання стоять особливо гостро. Ми розповімо вам усе, про що самі знаємо:
- Тефтелі не є тими ж котлетами. Є господині, які змішують ці два поняття воєдино;
- Ніякої панірування в сухарях! Для цієї мети використовуйте виключно тільки борошно;
- При подачі поливайте «Їжачки» тим соусом, в якому ви їх готували;
- В якості основи можна використовувати комбінований фарш;
- Рис вводять у фарш наполовину готовий;
- Фарш повинен бути жирним. Це запобіжить сухість вихідного страви;
- Як гарнір чудово служить гречка, варені або парові овочі.
Виконуючи ці основні правила, ви приготуєте дуже смачне блюдо для всієї родини.
Рецептів «Їжачків» існує сотні. Це дуже смачне і цікаве блюдо. Воно може бути як дієтичним, але так само більш ситним. А для маленьких діток воно служить прекрасним м'ясних прикормом.