02 апрель 2019 3 424

Як смачно приготувати їжачки з фаршу з рисом

Є безліч страв, в яких використовуються рис і фарш. З цих продуктів готують голубці, фарширований перець, тефтелі і так далі. Але найсмачнішими з усього розмаїття є саме тюфтельки. Особливою популярністю вони користуються у людей, хворих на діабет.

Вашій увазі хочемо представити самий смачний вигляд тефтелек — рисові їжачки. Завдяки своєму зовнішньому вигляду, величезною популярністю вони користуються у молодих мам. Вводячи своїм діткам в прикорм м'ясні страви, кращим страв стають ці їжачки.

Ми розповімо вам про деякі тонкощі приготування і поповнимо вашу кулінарну скарбничку чудовими рецептами цієї страви.

Рецепт їжачків з фаршу з рисом
Інгредієнти Кількість
м'ясного фаршу - 700 грам
довгого рису - 150 грам
води - 225 мл
цибулин - 2 шт.
яєць - 2 шт.
солі і спецій - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 Ккал

Перед вами досить простий рецепт тефтелькою. Не потрібно володіти особливим кулінарною майстерністю, щоб їх приготувати. А вони виходять дуже смачними.

Хід роботи:

  1. Зваріть до напівготовності крупу в підсоленій рідини;
  2. Пропустіть через м'ясорубку ще раз м'ясний фарш. Добре пам'ятаєте його руками;
  3. Введіть до нього курячі яйця. Приправте спеціями, сіллю;
  4. Також додайте до м'ясної маси подрібнену цибулину;
  5. Ще раз пам'ятаєте його руками;
  6. Сформуйте з м'ясної маси невеликі кульки;
  7. Обваляйте їх у вареному рисі;
  8. Готуйте на пару 20 хвилин.

Готові тюфтельки подавати на красивих тарілочках. Можете поставити поруч томатний соус в маленькій соусниці. Приємного апетиту!

Як приготувати рисові їжачки з м'ясом у підливці

Найкращою підливкою до цього яству служать вершки. Вашому погляду надаємо рецепт «Їжачків» в дивовижному сметанному соусі. Особливої праці не складає його приготування.

Склад:

  • 500 грам м'ясної вирізки;
  • 1 яйце;
  • 2 цибулини;
  • 3 зубки часнику;
  • 200 мл вершків 20%;
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів;
  • 4 ст. л. пісного жиру;
  • Сіль;
  • Спеції.

Часу знадобиться – 60 хвилин.

Калорійність 100 г – 215 ккал.

Хід роботи:

    1. Попередньо зваріть рис до неповної готовності;

    1. Пропустіть через м'ясорубку м'ясну м'якоть (бажано кілька разів) до однорідного стану;

    1. Помийте, почистіть, наріжте гострим ножем ваші цибулини;

    1. Часник дуже дрібно порізати гострим ножем;
    2. Покладіть в чисту, глибоку посуд м'ясну масу, яйце, рис, половину цибулі, сухарики.
    3. Приправте сіллю, перцем. Добре вимісити. Залишити хвилин на 15 в спокої;

    1. Формуем з отриманої маси невеликі кругляшки;

  1. Обсмажте їх на розпеченому оливковій олії кілька хвилин з обох сторін, щоб кульки підрум'янилися;
  2. Вийміть з оливкової жиру кругляшки;
  3. В ньому ж зробіть вершкову підливку. Посмажте до прозорого стану другу частину цибулини. Введіть в нього сметану. Протушкувати 5 хвилин. Наприкінці покладіть в соус рубаний часник;
  4. Покладіть в отриману підливку заздалегідь приготовані тюфтельки. Накрийте кришкою;
  5. Томіть на тихому вогні 20 хвилин.

Презентуйте готові тефтелі на білих широких тарілочках. На гарнір подайте рис або гречку. Приємної вам трапези!

Як зробити м'ясні тюфтельки з рису в мультиварці

Прекрасною помічницею на кухні для будь-якої господині служить мультиварка. В ній будь-які страви виходять дуже смачними. Готове блюдо виходить дуже соковитим. Ви щасливий володар цієї кухонної чудо техніки? Тоді спробуйте і ви зробити такі тюфтельки. Цей рецепт допоможе в цій справі.

Інгредієнти для їжачків:

  • 0,5 кг фаршу;
  • 0,5 склянки рису;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • Сіль;
  • Спеції.

Для підливи:

  • 4 ст. л. сметани;
  • 2 ст. л. томатного соусу;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 склянки м'ясного бульйону;
  • Сіль;
  • Спеції.

Готуються – 1,5 години.

Калорійність 100 г – 250 ккал.

Хід роботи:

  1. Дрібно поріжте цибулину;
  2. У каструльку покладіть фарш, сирий рис, куряче яйце, цибулину;
  3. Введіть сіль і спеції. Добре перемішайте всі інгредієнти;
  4. Сформуйте з м'ясної маси невеликі кругляшки. Акуратно укладіть їх у чашу мультиварки;
  5. Приступаємо до приготування підливи для наших «Їжачків з рисом». Змішайте сметану, томатний соус, м'ясний бульйон, сіль і спеції. Ретельно все перемішайте;
  6. Залийте готовим соусом їжачки;
  7. Увімкніть режим «Гасіння» на 60 хвилин;
  8. Через даний відрізок часу, ваші тефтелі будуть готові.

На гарнір чудово підходять відварні овочі. Подавати на красивому блюді. Приємної вам трапези!

Як готувати з курячого фаршу кульки з рисом в духовці

Перед вами дивовижний рецепт, який закохає в себе всіх ваших домочадців. Чудово страва виглядає на святковому столі. Ці «Їжачки» здивують навіть самих вибагливих гостей вашого будинку.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 0,5 кг;
  • Цибулина – 1 шт.;
  • Рис – 0,5 склянки;
  • Сметана – 250 мл;
  • Помідори – 2 шт.;
  • Твердий сир – довільно;
  • Сіль;
  • Спеції.

Час приготування – 1,5 години.

Калорійність 100 гр. – 275 ккал.

Хід роботи:

  1. Відваріть до неповної готовності рис;
  2. Прокрутіть через м'ясорубку курячу грудку;
  3. Поріжте дрібно цибулину;
  4. Введіть у курячий фарш яйце, рис і цибулину;
  5. Приправте спеціями і сіллю;
  6. Приступайте до формування їжачків. У середину кожного кругляшка покладіть невеликий шматочок сиру;
  7. Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів
  8. Змастіть жиром деко. Укладіть на нього тефтелі.
  9. Відправляєте його назад в духовку. Запікати 20 хвилин до рум'яної скоринки;
  10. У той час, поки запікаються їжачки, приготуйте заправку для них. Збийте блендером помідори. З'єднайте їх з вершками. Введіть сіль, спеції. Добре перемішати соус;
  11. Залийте сметанно-томатною підливою ваші їжачки;
  12. Через 45 хвилин страва остаточно приготується.

Презентуйте у красивих білих стравах. Зверху посипте свіжою зеленню базиліка. Приємного всім апетиту!

Корисні підказки кулінарів

Крім хорошого рецепту, потрібно знати і про деякі тонкощі і секрети приготування будь-якої страви. Якщо справа заходить про тюхтельки — ці знання стоять особливо гостро. Ми розповімо вам усе, про що самі знаємо:

  • Тефтелі не є тими ж котлетами. Є господині, які змішують ці два поняття воєдино;
  • Ніякої панірування в сухарях! Для цієї мети використовуйте виключно тільки борошно;
  • При подачі поливайте «Їжачки» тим соусом, в якому ви їх готували;
  • В якості основи можна використовувати комбінований фарш;
  • Рис вводять у фарш наполовину готовий;
  • Фарш повинен бути жирним. Це запобіжить сухість вихідного страви;
  • Як гарнір чудово служить гречка, варені або парові овочі.

Виконуючи ці основні правила, ви приготуєте дуже смачне блюдо для всієї родини.

Рецептів «Їжачків» існує сотні. Це дуже смачне і цікаве блюдо. Воно може бути як дієтичним, але так само більш ситним. А для маленьких діток воно служить прекрасним м'ясних прикормом.

Що ще почитати: