Рецепти приготування їжачків в томатному соусі
Відмінний обід чи вечеря? Ви можете приготувати їжачки в томатному соусі в подвійному розмірі, і тоді вам вистачить на два прийоми. Звичайно, якщо у вас велика сім'я. Порадуйте близьких смачним і незвичайним блюдом, адже вони цього заслуговують.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лука - | 1 шт. |
рису - | 120 г |
томатної пасти - | 40 г |
помідор - | 1 шт. |
фаршу - | 450 г |
моркви - | 1 шт. |
яєць - | 1 шт. |
масла - | 25 мл |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 208 Ккал |
Принцип приготування їжачків в томатному соусі на сковороді:
- Фарш покласти в миску розбити до нього яйце і приправити за смаком;
- Рис промити до прозорої води і всипати в сотейник;
- Залити злаки в необхідних пропорціях водою, включити вогонь;
- Довести до кипіння, посолити і варити двадцять хвилин;
- Після цього зняти з вогню, закрити кришкою і дати настоятися чверть години;
- Потім готовий рис остудити і додати у фарш;
- Масло влити в сковороду, дати йому прогрітися;
- За цей час почистити цибулю, вимити його і дрібно покришити;
- Всипати в гаряче масло і тушкувати до м'якості;
- Перекласти до фаршу і добре його вимісити руками;
- Моркву почистити, помити і натерти теркою;
- Помідор вимити, нарізати скибочками;
- З фаршу сформувати кульки, скласти в глибоку сковороду;
- Зверху викласти моркву, томат і всипати все спеціями;
- Томатну пасту розвести достатньою кількістю води і вилити в сковороду;
- Закрити кришкою, дати закипіти і готувати тридцять хвилин.
Тефтелі з рисом в томатному соусі в духовці
- 2 цибулини;
- 20 мл олії;
- 750 г фаршу;
- 1 яйце;
- 40 мл томатного соусу чілі;
- 160 г рису;
- 70 г сметани.
Час – 1 годину і 25 хвилин.
Калорії – 231.
Порядок дій:
- Рис промити до прозорості, помістити в каструлю;
- Залити такою ж кількістю води (160 мл) і варити десять хвилин;
- Після цього перекласти його в миску, щоб швидше охолонув;
- Цибулю почистити, помити і подрібнити його;
- Масло розігріти на сковороді, всипати цибулю і тушкувати до м'якості;
- До рису додати фарш, цибулю, яйце і половину томатної пасти;
- Додати спеції за смаком і добре вимішати;
- Дно форми змастити сметаною, скачати тефтелі з фаршу і щільно укласти їх в форму;
- Залишки сметани змастити з залишками пасти, додати трохи води і спеції;
- Довести рідину до однорідності, залити кульки і укрити фольгою;
- Відправити в духовку на 35-40 хвилин при 180 за Цельсієм;
- За чверть години до кінця приготування фольгу слід видалити.
М'ясні їжачки в томатному соусі в мультиварці
- 30 мл томатної пасти;
- 30 г борошна;
- 60 мл сметани;
- 1 морква;
- 140 г солодкого перцю;
- 240 г свинячого фаршу;
- 260 г яловичого фаршу;
- 1 цибулина;
- 170 г рису;
- 400 мл води;
- 40 мл олії.
Час – 2 години.
Калорії – 163.
Метод готування:
- Морква, перець, цибуля очистити, вимити всі овочі;
- Цибулю покришити гострим ножем, моркву натерти, а перець нарізати соломкою;
- Фарш викласти в миску, додати до нього цибулю і спеції;
- Рис промити проточною водою і теж додати до м'яса;
- Відбити масу об стіл до тих пір, поки маса не перестане розсипатися;
- Сформувати з фаршу тефтелі, відставити їх;
- У чашу налити олію, покласти овочі;
- Гасити їх протягом десяти хвилин;
- Сметану змішати з томатною пастою і борошном;
- Залити гарячою водою і довести до однорідності;
- Викласти м'ясні кульки на овочі, залити зверху отриманим соусом;
- В режимі гасіння готувати страву півтори години.
Торт «Празький» — рецепт з покроковими фото і порадами досвідчених кулінарів.
Класичний рецепт жульєна в нашій статті. Спробуйте приготувати це французька страва за нашими рецептами.
Якщо хочеться чогось незвичайного — спробуйте приготувати люля-кебаб. Ми пропонуємо вам рецепти, які можна приготувати і в звичайній духовці.
Рецепт приготування їжачків з курячого філе в соусі
- 1 червоний лук;
- 5 г сухого базиліка;
- 650 г курячого філе;
- 5 г борошна;
- 1 болгарський перець;
- 1 банку консервованих томатів;
- 1 яйце;
- 50 г рису жасмин.
Час – 1 годину і 20 хвилин.
Калорії – 93.
Спосіб приготування:
- М'ясо промити, зрізати жир і обсушити філе;
- Крупно нарізати і скласти в блендер, щоб перебити у фарш;
- Перекласти його в миску і відставити;
- Перець вимити, видалити серцевину і дрібно нарізати;
- Цибулю почистити, помити і дрібно покришити;
- Скласти цибулю з перцем в блендер, перебити до однорідності;
- Потім викласти в сито або марлю, віджати і додати масу до фаршу;
- Додати яйце і почати вимішувати масу;
- Приправити за смаком, всипати сухий рис, перемішати;
- Банку з томатами відкрити, злити рідину, додати до неї борошно і розмішати;
- Форму змастити маслом, викласти туди сформованих їжачків;
- Залити все це томатної рідиною і посипати базиліком;
- Прибрати на 50 хвилин при 180 за Цельсієм в духову шафу.
Поради кулінарів
Якщо ви самостійно будете готувати фарш (так як ми зробили в останньому рецепті), тефтелі будуть набагато ніжніше і соковитіше, так як тоді в м'ясі залишиться сік, який і зробить блюдо смачніше.
Можна додати трохи вимоченої хліба до складу тефтелькою. Важливо, віджати і додати в такому вигляді. Далі він вбере в себе весь м'ясний сік, а так як тефтелі запекутся, хліба не дасть цього соку вийти за межі м'ясного кульки.
Додавайте до складу м'ясної маси зелень і спеції. Вони зроблять ваших їжачків ще смачніше, свіже і вони будуть особливими. Використовуйте тархун, розмарин, базилік, коріандр, паприку.
Вже встигли приготувати м'ясні кульки з рисом в томатному соусі? Дуже ситно, насичено і незвично! Доповніть блюдо улюбленим гарніром, щоб зробити ще ситніше цю смачну картину, або подавайте зі свіжими овочами, вийде не менш смачно.