Як смачно приготувати печиво з сиру
Практично кожна випічка, куди входить цей кисломолочний продукт, припаде до душі будь-якому дорослому і дитині. На думку кухарів, сир універсальний, так як його використовують для солоних страв, а для кондитерів він особливо цінний – будь-яка випічка з цим інгредієнтом стає пишною, надзвичайно смачною і повітряної.
Легкі та смачні рецепти
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сиру з 10% жирністю - | 250 г |
вершкового маргарину або масла (замороженого) - | 250 г |
просіяної кілька разів борошна вищого сорту - | 300 г |
великих курячих яйця - | 3 шт. |
цукрового піску - | 200 г |
соди (перед використанням погасити оцтом) - | 5 ч. л. |
ванільного цукру (за бажанням) - | 1 упаковка |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 302 Ккал |
Для випічки домашнього печива потрібно мінімум часу і продуктів. Тому що за півгодини ви отримаєте повну тарілку повітряного і ніжного печива.
Приготування:
По-перше, просійте в миску борошно, в яку натріть через крупну тертку вершковий маргарин;
Масу для майбутнього тесту потрібно порубати з допомогою столового ножа, щоб утворилися крихти;
Отриману суміш перемішайте з сиром, содою, ванільним цукром і відкладіть на чверть години в прохолодне місце;
Через 15 хвилин беріться до замісу тіста. Потім знову приберіть його охолоджуватися приблизно на чверть години. Не забудьте накрити плівкою;
Охолоджене тісто розділіть на рівні шматки. Кожен розкачати до товщини 5 -10 мм і виріжте з них кружечки. Для цього можна використовувати гранований стакан;
З допомогою виделки злегка збийте яйця;
Кожен коло умочіть в яєчну суміш, потім у цукор. Після складіть гурток навпіл, повторіть процедуру. Результат: невеликі трикутники;
Сформованное печиво викладіть на змащене маслом деко і відправте випікатися півгодини при температурі 180 С;
Поки випічка не охолола, посипте її тертим шоколадом або цукровою пудрою.
Легке сирне печиво зі сметаною
Необхідні продукти:
- 50 гр. сметани жирністю 33%;
- 200 гр. просіяного пшеничного борошна;
- 250 гр. заздалегідь протертого «зернового» сиру;
- 50-75 гр. цукрової пудри;
- 1 невелика яйце;
- Сода на кінчику ножа;
- 100 гр. вершкового маргарину;
- 3 гр. лимонної кислоти;
- 5 упаковки ваніліну;
- 100 гр. цукрового піску;
Час приготування: півгодини.
Калорійність: 316.28 ккал.
Технологічний процес:
- Жовток розтерти з половиною цукрового піску, потім з розм'якшеним вершковим маргарином. Також можна збити міксером на максимальній швидкості;
- Змішайте сир зі сметаною, додайте в яєчно-масляну суміш;
- Залишилися сухі компоненти змішайте і замісіть тісто;
- Приберіть сирне тісто на чверть години в прохолодне місце;
- Змастіть деко;
- Білок збийте. Під кінець киньте лимонну кислоту, додайте цукор, що залишився і знову збийте;
- З розкатаного тіста і виріжте кружечки;
- Печиво обмажте збитим білком і відправте в духовку (180 С) на півгодини.
Сирно-сирне шоколадне печиво
Незважаючи на присутність твердого сиру, це печиво дивує своєю ніжністю. Також рецепт зацікавить молодих матерів, чиїх дітей неможливо змусити вживати його в чистому вигляді.
Інгредієнти:
- 150 гр. розм'якшеного вершкового маргарину або масла;
- 1,5 ст. борошна, просіяного кілька разів;
- 100 гр. сиру середньої жирності;
- 1 велике яйце;
- 150 гр. шоколаду (головне не пористого);
- 0, 5 ч. л. соди (погасити оцтом);
- 150 гр. цукрового піску (дрібно гранульованого);
- 100 гр. будь-якого твердого сиру сорту;
- Олія для змащування дека.
Загальний час приготування: 1 – 1,5 години.
Калорійність печива: 394.97 ккал на 100 гр.
Покроковий рецепт:
- Масло, сир і 1/3 цукрового піску ретельно перемішати;
- Дрібно натерти сир, додати борошно і соду;
- Об'єднати компоненти 1 і 2 пункту, замішати круте, але пластичне тісто;
- Накрити плівкою і відправити у морозильну камеру на півгодини;
- Збити яйце;
- Розділити тісто на кілька частин і кожну з них розкачати максимально тонким шаром. Вирізати круги;
- Кожне печиво вмочити з одного боку в яйці, потім — в цукровому піску;
- Печиво випікається в духовці близько півгодини;
- На водяній бані або в мікрохвильовці розтопити шоколад;
- Коли печиво приготується і охолоне, розкладіть його на плоскій поверхні або тарілці а зверху полити шоколадом.
Кошики з пісочного тіста з кремовою, сирною або ягідною начинкою. Але такі кошики можна використовувати не тільки як десерт, але і як закуску якщо зробити солону начинку з грибів або риби.
Читайте додати в традиційний тортик з вафель і згущеного молока, щоб зробити смак десерту цікавіше і оригінальніше.
Рецепт млинчиків фаршированих м'ясом завжди стане в нагоді. Крім того таке блюдо дуже просто заготовити про запас, заморозивши напівфабрикат і просто розігріти перед подачею.
Маленькі хитрощі і корисні поради, що стосуються сирною випічки
Перед тим як почати чаклувати на кухні, треба знати кілька тонкощів і правил підготовки продуктів:
- Зазвичай для випічки вибирають «зерненный» сир. Але деякі господині, бажаючи посилити смак ласощів, використовують кисломолочний продукт з високим відсотком жирності;
- Перед покупкою звертайте увагу на його колір і запах сиру. Якісний продукт виключно білого або кремового кольору і має приємний аромат без натяку на кислинку;
- Кожна сирна випічка починається з перетирання основного продукту. Мета: розбити грудочки і зробити його однорідним;
- Якщо в рецепті не зазначено покриття ласощі шоколадом або різними присипками, то перед відправкою печива в духовку змастіть злегка збитим яйцем з додаванням молока;
- Для не підгоряння поверхні сирної випічки під деко кладуть чашу, наповнену з окропом;
- Визначити готовність будь-вироби з сиру дуже легко: досить постукати по краях форми. У готового виробу тремтить лише центральна частина;
- Будь ласощі, випечене з цього продукту має побути в духовці після її вимикання ще 10-20 хвилин;
- Щоб тісто не прилипло до склянці під час нарізки, його спочатку занурюють у борошно;
- Якщо цукровий пісок замінити пудрою, то випічка буде мати більш рівномірний коричневе забарвлення;
- Коли за рецептурою йде яйце, а його в холодильнику немає, то продукт можна замінити: 3 ст. л. натурального йогурту, ½ протертого банана і 50 гр. масла або маргарину. Але це правило застосовується лише в тому випадку, коли на 1 яйце припадає не менше 200 гр. борошна.
Як ви вже зрозуміли не потрібно бути висококласним кулінаром, щоб спекти сирне печиво, достатньо знати кілька рецептів, хитрощів і отримувати задоволення від процесу і результату.
Приємного апетиту!