Як приготувати домашнє печиво з шоколадом
Смачна і ароматна випічка зводить багатьох з розуму. Її можна купити в магазині, але смак домашнього печива може порадувати дітей і дорослих ще більше, якщо докласти трохи зусиль і бажання.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 0,35 кг |
сода - | 3 грама |
яйця - | 2 шт. |
цукор коричневий - | 1 склянка |
вершкове масло - | 250 грам |
цукор білий - | 5 столових ложок |
сіль - | щіпка |
ванільний екстракт - | 5 мілілітрів |
шоколад - | 3 плитки |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 467 Ккал |
Смачне і ніжне печиво з шоколадом полюбиться дітьми, незалежно від віку. Воно готується дуже швидко і з найпростіших продуктів, які є в будинку у кожної господині.
- У миску насипати борошно, додати соду, трохи солі, добре перемішати;
- Яйця збити в густу піну з ванільним екстрактом, в іншій мисці потрібно збити цукор з маслом і з'єднати між собою дві маси;
- До яєчно-масляної суміші поступово всипати борошно, потім подрібнену на шматочки шоколад і добре перемішати;
- Викласти тісто ложкою на деко, застелене пергаментом, залишаючи між печивом відстань в 3 сантиметри;
- Випікати 11 хвилин в духовці при температурі 190 градусів.
Після того, як печиво буде готовий, його треба охолодити на деку 5 хвилин і тільки потім перекласти в тарілку.
Американське печиво з шоколадом
У світі немає жодної людини, який зміг би відмовитися від печива, з маленькими шматочками шоколаду всередині. Готувати його не так складно, потрібно тільки бажання і час.
Інгредієнти:
- борошно – 1 склянка;
- сода – 0,5 чайної ложки;
- 5 столових ложок цукру;
- сіль;
- 120 грам масла вершкового;
- 1 яйце;
- чорний шоколад — 1 плитка.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 465 ккал.
- Масло вершкове перекладається в глибоку тарілку, до нього додається цукор і все добре розтирається, потім вводиться в яйце і ще раз перемішується;
- В окрему ємність просіяти борошно, в неї кинути дрібку солі, соду, всі інгредієнти перемішати і додати до них перетерте масло;
- Шоколад покришити невеликими шматочками і перекласти його в тісто, добре вимісити;
- Тісто поділити на 2 частини, з кожної з них скачати ковбаску діаметром 5 сантиметрів і покласти на 25 хвилин в морозильну камеру;
- Ковбаски нарізати кружками товщиною 0,6 см, викласти їх на деко, трохи придавити;
- Готувати 15 хвилин в духовці при 180 градусах.
Готову випічку можна посипати корицею, а також цукровою пудрою.
Кури в аерогрилі — підбірка простих рецептів страв з смачними соусами.
Читайте як приготувати смачні курячі котлети з кабачком — ми пропонуємо вам кілька неймовірних страв.
Візьміть на замітку рецепт сирного кексу з яблуками.
Рецепт вівсяного печива з шоколадом
Вівсяне печиво дуже корисне і поживне, воно обов'язково сподобається всім членам сім'ї, особливо маленьким дітям.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 1 пачка;
- 1 жовток;
- 0,5 склянки цукру;
- шоколадні краплі – 100 грам;
- 0,2 кілограма горіхів;
- коричневий цукор – 185 грам;
- 0,5 кілограма вівсяних пластівців;
- 1 яйце:
- сода – 1/2чайной ложки;
- борошно – 300 грам;
- сіль;
- ванільний цукор – 1 пакетик.
Час приготування страви: 25 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 456 ккал.
- Поєднати в мисці всі види цукру, покласти до них розм'якшене масло і добре збити до однорідності, не припиняючи цього процесу додати яйце;
- Змішати просіяне борошно з содою і сіллю, влити в неї яєчно-масляну масу, перемішати;
- Всипати в тісто вівсяні пластівці і крапельки шоколаду, вимісити;
- Застелити деко пергаментним папером, зверху на неї викласти ложкою печиво і трохи приплюснути його зверху;
- Готувати при 180 градусах 15 хвилин.
Духовку потрібно обов'язково розігрівати заздалегідь, щоб печиво швидко і рівномірно випікалося і виходило смачним.
Шоколадне печиво з шматочками білого шоколаду
Приготувати печиво з шоколадом до чаю дуже легко і просто, потрібно тільки вибрати свій рецепт. Завдяки різноманітним продуктів можна експериментувати і радувати своїх рідних і близьких різноманітною випічкою.
Інгредієнти:
- масло вершкове – 125 грам;
- 1 яйце;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- маленький пакетик розпушувача;
- 1,5 склянки борошна;
- 6 столових ложок коричневого цукру;
- 150 грам горіхів;
- 2 плитки білого шоколаду.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 450 ккал.
- Вершкове масло збивається з цукром, до нього додається ваніль і яйце, ще раз все збивається до однорідності;
- Борошно просіяти з допомогою сита, в неї висипати розпушувач, перемішати і ввести її невеликими порціями в масло;
- Шоколад і горіхи подрібнити на маленькі шматочки, перекласти в тісто і добре вимісити;
- Застелити деко папером і зверху викласти скачані з допомогою рук кульки, приплюснути їх;
- Готувати при 180 градусах 20 хвилин.
Печиво виходить дуже смачним і ніжним, його можна подавати разом з чаєм, молоком, компотами і киселями.
Пісочне печиво з шоколадними краплями
Пісочне печиво у дітей одне з найулюбленіших. Його можна купувати в магазині, але домашнє буде набагато смачніше і без різних шкідливих добавок.
Інгредієнти:
- яйця – 2 штуки;
- масло вершкове – 150 грам;
- цукор – 0,5 склянки;
- борошно – 0,25 кілограма;
- розпушувач – пакетик;
- сіль;
- плитка шоколаду.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 470 ккал.
- Яйця збиваються з цукром в глибокій мисці, не припиняючи цього процесу потрібно додати до них розм'якшене масло;
- Просіяти борошно, всипати в неї муку і розпушувач, перемішати, щоб не було грудочок;
- В яєчну масу додасть подрібнений шоколад, перемішати, всипати борошно і замісити тісто;
- Тісто покласти на півгодини в холодильник, добре загорнувши його в харчову плівку;
- Скачати руками маленькі кульки з тіста, покласти їх на деко і придавити;
- Випікати 10 хвилин при 180 градусах.
Така випічка виходить дуже смачною. При бажанні, в тісто можна додати рубані горіхи, які зроблять випічку ароматніше і корисніше.
Печиво з шоколадом без яєць
Приготувати смачну і ароматну випічку без яєць не так складно, як це здається на перший погляд. Якщо печиво з шоколадом не можна вживати із-за якихось проблем зі здоров'ям або ж вони просто закінчилися, можна скористатися простим рецептом.
Інгредієнти:
- 1 склянка цукру;
- 0,4 кілограма борошна;
- 1 чайна ложка соди;
- пачка вершкового масла;
- сіль;
- 1 плитка шоколаду;
- молоко – 50 мл;
- 4 грама ванільного цукру.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 460 ккал.
- Цукор і масло збивається до утворення пишної маси;
- Молоко трохи підігрівається до температури 35-40 градусів і разом з ванільним цукром додається до маслу;
- Через сито просіяти борошно, додати соду, гашену лимонним соком і щіпку солі;
- З'єднати між собою молочно-масляну суміш і сухі інгредієнти, перемішати, додати шматочки шоколаду, поставити на 20 хвилин у холодильник;
- Змастити деко олією і викласти на нього тісто;
- Випікати 12 хвилин при температурі 200-220 градусів.
Навіть без яєць печиво виходить смачним і припаде до душі і дорослим і дітям.
Корисні поради
Для приготування випічки потрібно використовувати вершкове масло кімнатної температури. Воно просто дістається з холодильника заздалегідь і залишається на годину в теплому місці.
Шоколад потрібно вибирати тільки якісний і хороший, дешеві плитки, зроблені з незрозуміло чого, можуть тільки зіпсувати випічку. Якщо він має у своєму складі багато масла какао, то в духовці просто розчиниться в тесті.
Щоб випічка була свіжою, тримати її краще в коробці з картону або ж контейнері з пластиковою кришкою. У такому вигляді печиво з шоколадом може зберігатися в холодильнику від 1 до 2 місяців, можливо, воно буде не таким м'яким, як у момент приготування, але не менш смачним.
Готувати печиво потрібно в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів. Якщо її не включити заздалегідь, випічка вийде несмачною і не зможе добре піднятися.
Щоб печиво не приклала до форми для випікання, її можна змастити олією або ж скористатися спеціальним папером. Після приготування випічка трохи охолоджується і тільки потім перекладається в миску.