Як спекти сирне печиво «Поцілунки»
З цим видом печива напевно знайомий кожен. Це ті самі печива з дитинства, які завжди були до чаю, а зараз ми їх готуємо вже до кави. Познайомимося з ними ближче?
Ці печива готуються за лічені хвилини. Для нього необхідно замішувати м'яке тісто, основою якого є сир. Саме тому випічку можна вважати корисною і спокійно готувати її у великих обсягах. Скільки б ви не приготували «поцілунків», їх буде мало!
В печиво можна додати начинку, як ми, в принципі, й надійшли в другому рецепті, який готувався з листкового тіста. У першому і третьому рецепті тісто доведеться готувати самостійно. Рецепти відрізняються тим, що до складу другого входять яйця і кориця, а перший є класикою.
Звідки пішла назва?
Звідки прийшло таку назву або чому саме так називається улюблене печиво? Ну, тут лише два варіанти і кожен з них можна вважати цілком логічним і правильним.
За першою версією печиво так назвали через те, що в готовому вигляді вони дуже схожі на губи. Тобто, на губи напередодні поцілунку. Так звані «губки бантиком».
Другий варіант теж близький. Він говорить, що печива отримали свою назву із-за процесу їх приготування. Мовляв, коли складаєш гурток, то дві половинки складаються, утворюючи губи. Потім знову складаються і знову схоже на пишні губки.
Кожен з варіантів підходить під назву. Так що, яким із них бути правильним, вирішувати тільки вам. Вибирайте той, який вам ближче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сиру - | 210 г |
оцту - | 15 мл |
борошна - | 210 г |
вершкового масла - | 75 г |
соди - | 5 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 318 Ккал |
Як приготувати сирне печиво «Поцілунки»:
- Масло витягнути їх холодильника або морозильної камери за кілька годин до початку готування, щоб з ним можна було працювати;
- Сир помістити в миску, розім'яти його в однорідну консистенцію з допомогою виделки;
- Масло порізати кубиками одного розміру і додати до сиру;
- Сир з маслом розім'яти виделкою, ретельно перемішуючи компоненти між собою;
- Соду погасити оцтом і додати до загальної маси;
- Туди ж відправити борошно через сито і замісити тісто, потім скрутити його в м'який шар;
- Поділити готове тісто на чотири рівні частини;
- Скачати кожну частину в кулю і розкачати кожну кульку в пласт товщиною 0,5 см;
- З отриманої коржі вирізати кружечки за допомогою склянки;
- Посипати кожен коло цукром і згорнути навпіл так, щоб цукор був усередині;
- Скласти ще раз навпіл і знову посипати цукром тепер вже четвертинки тесту;
- Розігріти духовку до 200 за Цельсієм;
- Попередньо дістати холодний деко і змастити його або укрити папером;
- Викласти четвертинки на деко і відправити його в розігрітий шафа;
- Запікати близько чверті години до рум'яності.
Сирне печиво «Поцілунки» з листкового тіста
- 420 г листкового тіста;
- 160 г горіхів;
- 2 жовтка;
- 1 упаковка ванільного цукру;
- 2 білка;
- 160 г цукру.
По часу – 50 хвилин.
По калорійності – 409 калорій.
Приготування:
- Білки влити в миску і збити до піків з допомогою віночка або міксера;
- Додати ванільний цукор і звичайний цукор, продовжуючи збивати білки;
- Горіхи можуть бути абсолютно будь за смаком. Це може бути волоський горіх, макадамія, фундук, кедровий горіх або навіть бразильський. Необхідно обсмажити горіхи на сухій сковороді до рум'яності;
- Коли горішки трохи охолонуть, дрібно порубати гострим ножем, блендером або пустити через м'ясорубку;
- Далі змішати їх з білками, щоб вийшла однорідна маса;
- Листкове тісто приготувати або попередньо розморозити покупне;
- Розкачати його з допомогою качалки в товщину не більше 3 мм;
- Вирізати кружечки діаметрів в десять сантиметрів;
- У центр кожного кола викласти по чайній ложці начинки;
- Згорнути кожен круг навпіл так, щоб горіхова начинка виявилася усередині, але не стискати, щоб начинка не вилізла за краї;
- Викласти на отримані половинки ще по половинці чайної ложки начинки;
- Згорнути начинкою всередину кожне печиво;
- На деко викласти папір і розкласти печива;
- Збити жовтки і змастити кожен «поцілунок» перед запіканням;
- При 190 за Цельсієм запікати вироби не більше двадцяти хвилин до рум'яності.
Як приготувати смачні млинці з сиром і зеленню читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати омлет з сиром — це смачний і корисний сніданок на кожен день.
Візьміть на замітку рецепт манних кексиків на кефірі — випічка виходить дуже ніжною і соковитою.
Варіант випічки з додаванням яєць та кориці
- 480 г сиру;
- 590 г борошна;
- 2 яйця;
- 5 г кориці;
- 3 г соди;
- 1 упаковка маргарину;
- 210 г цукру.
По часу – 45 хвилин.
По калорійності – 345 калорій.
Рецепт сирного печива «Поцілунки» з додаванням яєць і кориці покроково:
- Сир пропустити через сито або подрібнити за допомогою блендера/вилки;
- Додати яйця по одному, доводячи масу до однорідності кожен раз;
- М'яке масло нарізати кубиками і додати до яєць з сиром;
- Знову довести компоненти в єдину структуру;
- Додати борошно поетапно, соду, корицю і цукор;
- Перемішати тісто вручну, поки не вийде куля з тіста;
- Скачати з кулі ковбаску товщиною 3-4 см і нарізати його кільцями товщиною 1 см;
- Кожне кільце розкачати і присипати цукром з обох сторін;
- Згорнути гурток навпіл і ще раз навпіл, щоб у результаті вийшла четвертинка;
- Змастити деко олією і викласти печиво;
- Забрати деко в гарячу духовку (200 градусів) і запікати до рум'яності.
Корисні поради
Якщо білки не хочуть «вставати» можна додати кілька крапель соку лимона, дрібку солі або трохи цукрової пудри. Один з цих компонентів обов'язково допоможе білків.
Щоб білки добре взбивались, вони повинні бути холодними. В ідеалі навіть посуд для збивання повинна постояти в морозилці. Тобто, віночок і миска. Крім цього, потрібно дотримати чистоту миски. Вона повинна бути сухою і в неї ні в якому разі не повинно бути залишків інших продуктів.
В будь-якому рецепті можна замінити соду розпушувачем. Але в такому разі гасити оцтом її немає необхідності.
Щоб печива «Поцілунки» виглядали максимально апетитно, можна присипати їх цукровою пудрою/какао/тертим шоколадом, коли вони охолонуть, або прикрасити листочками свіжої м'яти.
Якщо у вас виявився заповненим цілий деко, а тісто ще залишилося, то краще прибрати залишки в холодильник і продовжити тільки тоді, коли деко вже звільниться.
Приготування такого печива не відніме у вас багато часу, а порції буде цілком достатньо на велику сім'ю. Приготуйте його на дозвіллі, ви не пошкодуєте. Це смачно і неймовірно просто!