04 май 2019 2 695

Як спекти сирне печиво «Поцілунки»

З цим видом печива напевно знайомий кожен. Це ті самі печива з дитинства, які завжди були до чаю, а зараз ми їх готуємо вже до кави. Познайомимося з ними ближче?

Ці печива готуються за лічені хвилини. Для нього необхідно замішувати м'яке тісто, основою якого є сир. Саме тому випічку можна вважати корисною і спокійно готувати її у великих обсягах. Скільки б ви не приготували «поцілунків», їх буде мало!

В печиво можна додати начинку, як ми, в принципі, й надійшли в другому рецепті, який готувався з листкового тіста. У першому і третьому рецепті тісто доведеться готувати самостійно. Рецепти відрізняються тим, що до складу другого входять яйця і кориця, а перший є класикою.

Звідки пішла назва?

Звідки прийшло таку назву або чому саме так називається улюблене печиво? Ну, тут лише два варіанти і кожен з них можна вважати цілком логічним і правильним.

За першою версією печиво так назвали через те, що в готовому вигляді вони дуже схожі на губи. Тобто, на губи напередодні поцілунку. Так звані «губки бантиком».

Другий варіант теж близький. Він говорить, що печива отримали свою назву із-за процесу їх приготування. Мовляв, коли складаєш гурток, то дві половинки складаються, утворюючи губи. Потім знову складаються і знову схоже на пишні губки.

Кожен з варіантів підходить під назву. Так що, яким із них бути правильним, вирішувати тільки вам. Вибирайте той, який вам ближче.

Класичний покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
сиру - 210 г
оцту - 15 мл
борошна - 210 г
вершкового масла - 75 г
соди - 5 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 318 Ккал

Як приготувати сирне печиво «Поцілунки»:

  1. Масло витягнути їх холодильника або морозильної камери за кілька годин до початку готування, щоб з ним можна було працювати;
  2. Сир помістити в миску, розім'яти його в однорідну консистенцію з допомогою виделки;
  3. Масло порізати кубиками одного розміру і додати до сиру;
  4. Сир з маслом розім'яти виделкою, ретельно перемішуючи компоненти між собою;
  5. Соду погасити оцтом і додати до загальної маси;
  6. Туди ж відправити борошно через сито і замісити тісто, потім скрутити його в м'який шар;
  7. Поділити готове тісто на чотири рівні частини;
  8. Скачати кожну частину в кулю і розкачати кожну кульку в пласт товщиною 0,5 см;
  9. З отриманої коржі вирізати кружечки за допомогою склянки;
  10. Посипати кожен коло цукром і згорнути навпіл так, щоб цукор був усередині;
  11. Скласти ще раз навпіл і знову посипати цукром тепер вже четвертинки тесту;
  12. Розігріти духовку до 200 за Цельсієм;
  13. Попередньо дістати холодний деко і змастити його або укрити папером;
  14. Викласти четвертинки на деко і відправити його в розігрітий шафа;
  15. Запікати близько чверті години до рум'яності.

Сирне печиво «Поцілунки» з листкового тіста

  • 420 г листкового тіста;
  • 160 г горіхів;
  • 2 жовтка;
  • 1 упаковка ванільного цукру;
  • 2 білка;
  • 160 г цукру.

По часу – 50 хвилин.

По калорійності – 409 калорій.

Приготування:

  1. Білки влити в миску і збити до піків з допомогою віночка або міксера;
  2. Додати ванільний цукор і звичайний цукор, продовжуючи збивати білки;
  3. Горіхи можуть бути абсолютно будь за смаком. Це може бути волоський горіх, макадамія, фундук, кедровий горіх або навіть бразильський. Необхідно обсмажити горіхи на сухій сковороді до рум'яності;
  4. Коли горішки трохи охолонуть, дрібно порубати гострим ножем, блендером або пустити через м'ясорубку;
  5. Далі змішати їх з білками, щоб вийшла однорідна маса;
  6. Листкове тісто приготувати або попередньо розморозити покупне;
  7. Розкачати його з допомогою качалки в товщину не більше 3 мм;
  8. Вирізати кружечки діаметрів в десять сантиметрів;
  9. У центр кожного кола викласти по чайній ложці начинки;
  10. Згорнути кожен круг навпіл так, щоб горіхова начинка виявилася усередині, але не стискати, щоб начинка не вилізла за краї;
  11. Викласти на отримані половинки ще по половинці чайної ложки начинки;
  12. Згорнути начинкою всередину кожне печиво;
  13. На деко викласти папір і розкласти печива;
  14. Збити жовтки і змастити кожен «поцілунок» перед запіканням;
  15. При 190 за Цельсієм запікати вироби не більше двадцяти хвилин до рум'яності.

Як приготувати смачні млинці з сиром і зеленню читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати омлет з сиром — це смачний і корисний сніданок на кожен день.

Візьміть на замітку рецепт манних кексиків на кефірі — випічка виходить дуже ніжною і соковитою.

Варіант випічки з додаванням яєць та кориці

  • 480 г сиру;
  • 590 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 5 г кориці;
  • 3 г соди;
  • 1 упаковка маргарину;
  • 210 г цукру.

По часу – 45 хвилин.

По калорійності – 345 калорій.

Рецепт сирного печива «Поцілунки» з додаванням яєць і кориці покроково:

  1. Сир пропустити через сито або подрібнити за допомогою блендера/вилки;
  2. Додати яйця по одному, доводячи масу до однорідності кожен раз;
  3. М'яке масло нарізати кубиками і додати до яєць з сиром;
  4. Знову довести компоненти в єдину структуру;
  5. Додати борошно поетапно, соду, корицю і цукор;
  6. Перемішати тісто вручну, поки не вийде куля з тіста;
  7. Скачати з кулі ковбаску товщиною 3-4 см і нарізати його кільцями товщиною 1 см;
  8. Кожне кільце розкачати і присипати цукром з обох сторін;
  9. Згорнути гурток навпіл і ще раз навпіл, щоб у результаті вийшла четвертинка;
  10. Змастити деко олією і викласти печиво;
  11. Забрати деко в гарячу духовку (200 градусів) і запікати до рум'яності.

Корисні поради

Якщо білки не хочуть «вставати» можна додати кілька крапель соку лимона, дрібку солі або трохи цукрової пудри. Один з цих компонентів обов'язково допоможе білків.

Щоб білки добре взбивались, вони повинні бути холодними. В ідеалі навіть посуд для збивання повинна постояти в морозилці. Тобто, віночок і миска. Крім цього, потрібно дотримати чистоту миски. Вона повинна бути сухою і в неї ні в якому разі не повинно бути залишків інших продуктів.

В будь-якому рецепті можна замінити соду розпушувачем. Але в такому разі гасити оцтом її немає необхідності.

Щоб печива «Поцілунки» виглядали максимально апетитно, можна присипати їх цукровою пудрою/какао/тертим шоколадом, коли вони охолонуть, або прикрасити листочками свіжої м'яти.

Якщо у вас виявився заповненим цілий деко, а тісто ще залишилося, то краще прибрати залишки в холодильник і продовжити тільки тоді, коли деко вже звільниться.

Приготування такого печива не відніме у вас багато часу, а порції буде цілком достатньо на велику сім'ю. Приготуйте його на дозвіллі, ви не пошкодуєте. Це смачно і неймовірно просто!

Що ще почитати: