Як приготувати сирне тісто для печива
Сирне тісто готується швидко, замісити його простіше нікуди. Основний інгредієнт – сир. В залежності від його жирності в рецепті змінюється співвідношення для інших продуктів – борошна, цукру, вершкового масла і яєць.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
жирного сиру - | 250 г |
масла розм'якшеного - | 250 г |
просіяного борошна - | 0,3 кг |
харчової соди - | 2 г |
лимона - | ½ Плода |
цукру - | 100 г |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 290 Ккал |
Головне – зрозуміти принцип готування: замішувати протертий сир з розм'якшеним маслом і борошном швидко.
Спосіб приготування:
- Через звичайне сито протерти сир.
- М'яке масло вершкове з'єднати з борошном і протертим сиром, додати дрібний цукровий пісок, соду, погашену лимонним соком. Замісити сирне тісто. Скачати з нього кулю, обернути харчовою плівкою, поставити на 10 хвилин в морозильну камеру.
- Після охолодження приступати до виготовлення печива за бабусиним рецептом.
Порада: якщо подобається печиво солодке, можна покласти трохи більше цукру.
Як приготувати пісочно-сирне тісто
Взяти звичайний сир протерти і розім'яти з вершковим маслом в однорідну масу. В обов'язковому порядку додати яєчні жовтки. Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно размягчилось, інакше його буде важко змішувати з борошном та сиром.
Інгредієнти:
- 250 г борошна для хліба;
- 170 г м'якого масла «Селянського»;
- 250 г 18%-го сиру;
- 50 г білого цукру;
- 8 г розпушувача;
- 1 щіпка солі;
- 2 жовтки.
Потрібно на приготування 40 хв.
В одній порції: 240 ккал.
Дізнайтеся, як готується сирна шарлотка з яблуками.
Рецепт сирної запіканки зі сметаною ви знайдете тут.
Приготуйте смачний і ситний сирний кекс з курагою по цього рецептом.
Як готувати:
- Добре розім'яти лопаткою сир.
- М'яке масло «Селянське» з'єднати з пшеничного борошном, цукром, сіллю, все збити до однорідності.
- Жовтки відокремити від білків. Додати в тісто один жовток і продовжити збивання, потім додати ще жовток, сир, розпушувач, вимісити тісто. Скачати з нього невелику кулю, обернути плівкою, відправити у морозильну камеру на 20 хвилин.
- Вийняти охолоджене тісто, приготувати з нього печиво.
Печиво з сирного тіста
Рецепт сирного печива зберігся в кулінарних книгах практично в незмінному вигляді з радянських часів. От тільки замість маргарину використовують тепер масло.
Класичний рецепт
Вам знадобляться:
- 1 упаковка 18%-го сиру (250 г);
- 250 г масла «Традиційного»;
- 2 склянки борошна;
- 240 г дрібного цукру;
- 8 г харчової соди (погасити соком лимона).
Час приготування: 30 хв.
Кожна порція: 289 ккал.
Як готувати:
- Просіяти борошно пшеничне.
- Сир хорошої якості і розм'якшене масло протерти через звичайне сито.
- Всипати пшеничне борошно і гашену соду.
- Вимісити сирну масу до однорідної консистенції. Потім розділити її на кульки, величина яких трохи більше волоського горіха. Всього вийде приблизно 30 печива.
- На широку тарілку висипати цукровий пісок. Вмочати по черзі кульки в цукор, потім расплющівать їх рукою.
- Отриману цукрову згорнути корж навпіл, при цьому цукрова сторона повинна бути всередині.
- Ще раз вмочити в цукровий пісок і знову згорнути навпіл (всередину цукром). Вийде трикутник. Його з одного боку посипати цукровим піском.
- Деко змастити, викласти на нього печиво цукровою стороною вгору.
- Випікати в духовій шафі (12-15 хв). Температура духовки — 170ºC.
З білковим кремом
Вам знадобляться:
- 170 г масла «Селянського»;
- 1 коробка 9%-ндо сиру (300 г);
- 320 г борошна;
- 3 жовтка;
- 1 склянка цукру без гірки;
- 3 білка.
На приготування потрібно 45 хв.
Калорійність порції: 223 ккал.
Як приготувати:
- Відокремити яєчні білки від жовтків. Білки приправити сіллю, охолодити в холодильнику.
- Частину пшеничного борошна з'єднати з м'яким маслом, додати яєчні жовтки, розтертий сир. Решту борошно всипати поступово, вимішуючи тісто до гладкості. Буквально дві хвилини — і тісто готове. Його треба відправити у морозилку, поки готується крем, тоді воно не буде липнути до рук.
- Для крему використовуються охолоджені білки. Їх треба з'єднати з дрібним цукром, збити до пишноти.
- Тісто викласти на робочу поверхню, сформувати 4 ковбаски. Потім кожну розкачати в ковбаску тонку пластину, зверху змастити білковою масою і згорнути рулетом.
- Деко змастити маслом або застелити кулінарним пергаментом.
- Нарізати рулети шматочками (приблизна товщина — 2 см). Викласти шматочки на пергамент зрізами вгору.
- Духовку розігріти, випікати печиво 20 хвилин при температурі 200ºC.
Господині на замітку: з сирним тестом буде легше працювати, якщо воно охолоджене, тому обов'язково помістіть його в морозилку хвилин за п'ятнадцять перед готуванням.
Сирні трояндочки
Можна з сирного тіста зробити трояндочки. Для цього розкачати його в пласт, змастити білковим кремом і згорнути рулетом, розрізати на шматочки однакового розміру, покласти на деко зрізами вгору і злегка придавити серединку.
Потрібні:
- 350 г борошна хлібопекарського;
- 2 курячих яйця;
- 0,4 кг 9%-го якісного сиру;
- повний стакан цукру;
- 1 пачка розм'якшеного масла;
- ванілін на кінчику ножа або 1 пакет ванільного цукру;
- ½ Чайної ложки соди.
Потрібно на приготування 35 хв.
Кількість калорій: 297.
Готуємо:
- Пачку масла вершкового дістати з холодильника приблизно за 60 хвилин до готування.
- Яєчні жовтки акуратно відокремити від білків. Їх додають у тісто окремо.
- Замісити тісто: ретельно змішати в однорідну масу сир з яєчними жовтками, борошном, розм'якшеним маслом і гашеного оцтом содою.
- Приготоване тісто покласти в поліетиленовий пакет, відправити в морозилку (10 хв).
- Поки тісто охолоджується, розігріти духову шафу до -180 º c.
- Приготувати крем: з'єднати білки з цукром, ваніллю, потім збити віночком до появи густої піни.
- Вистелити деко промасленим кулінарним пергаментом. Розділити сирне тісто на рівні частини. Сформувати з кожної товстий джгут. Посипати поверхню борошном, розкотити на ній джгути на тонкі пластини.
- За раскатанному тесту розподілити білкову масу, залишаючи без білкового крему по 2 см від країв. Скачати рулет, потім нарізати шматочками не більше 2 див.
- Викласти на пергамент печиво зрізами вгору. Випікати печиво 15 хвилин до світло-золотистого кольору.
На замітку: в білковий крем можна додати за смаком корицю або цедру лимона.
На відео — інструкція з приготування печива «Трояндочки»:
З яблуками
Для начинки яблуко натерти на крупній тертці або нашаткувати скибочками.
Вам знадобляться:
- 180 г м'якого вершкового масла;
- 180 г 5%-го сиру;
- 230 г борошна;
- 4 г харчової соди, гашеного оцтом;
- 3 яблука середньої величини;
- за смаком цукрова пудра;
- за бажанням трохи кориці.
Потрібно 35 хв.
Кожна порція: 296 ккал.
Приготування:
- Пачку масла добре розм'якшити. Для цього необхідно вийняти її з холодильника заздалегідь.
- Просіяти борошно в широкий посуд.
- Додати м'яке масло прямо в сир, ретельно розтерти.
- Змішати отриману масу з борошном і замісити однорідне тісто. Скачати його в кулю, покласти в морозильну камеру не менше ніж на 15 хвилин, обернувши поліетиленовою плівкою.
- Очищені яблука крупно натерти на тертці, посипати корицею, а якщо вони кислі, то ще додати цукровий пісок.
- Вийняти тісто з морозилки, розкачати в тонкий пласт, вирізати кружки. На них викласти яблучну начинку, заліпити кожен кружечок так само, як вареник.
- Деко застелити пергаментом, змастити тонким шаром масла. Випікати печиво 20 хвилин, температура духовки — 180 градусів.
- Приготоване печиво злегка охолодити перед подачею посипати цукровою пудрою.
Маленькі хитрощі
Щоб печиво вийшло м'яким і пишним:
- Спочатку сир протерти крізь сито або подрібнити блендером і тільки потім додати до нього масло, борошно та інші інгредієнти.
- Сухий сир з крупинками треба подрібнити блендером, додавши крапельку сметани або вершків.
- При використанні жирного сиру бажано скоротити кількість масла.
На відео — рецепт приготування смачного сирного печива з яблуками.
Сирне печиво – нескладна випічка, рецепт якої дуже простий. Масло розм'якшити, з'єднати з борошном та сиром, додати цукор і замісити тісто. А замість начинки посипати тісто дрібним цукром, вийде недорого і смачно.