18 апрель 2019 1 372

Як швидко і смачно приготувати омлет в мультиварці

Омлет — це дуже ніжна і одночасно повітряне блюдо, яке всі звикли їсти на сніданок. Готувати його просто і легко. З цією справою зможе впоратися навіть недосвідчена домогосподарка.

Для цього достатньо мати яйця, молоко і масло. А якщо проявити трохи фантазії, то в нього можна покласти помідори, сир, ковбасу або навіть рибу. А в результаті все одно виходить відмінна і оригінальне ранкове блюдо, яке здатне наситити до самого обіду.

Готувати омлет можна на пару, на плиті, в духовці і в мультиварці. Особливо смачним виходить в мультиварці. Саме про це ми сьогодні і поговоримо.
Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Яйця свіжі кімнатної температури - 8 штук
Коров'яче молоко або вершки кімнатної температури - 200 мл
Рослинна олія без запаху - 30 мл
Кріп, петрушка - 5-6 гілочок
Сіль - трохи
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 140 Ккал

Як робиться:

  1. Курячі яйця потрібно промити або протерти вологою ганчірочкою, шкаралупа повинна бути чистою;
  2. Розбиваємо і викладаємо в глибоку посуд. Можна додати трохи солі;
  3. Потім до яєць виливаємо молоко або вершки. Все гарненько перемішуємо виделкою. Курячі яйця повинні рівномірно розійтися по всій суміші. При бажанні суміш можна трохи посолити;
  4. Рослинна олія наливаємо у чашку мультиварки, вибираємо режим «Підігрів» і прогріваємо масло приблизно 5-10 хвилин;
  5. Далі вимикаємо режим «Підігрів», заливаємо омлетну суміш, виставляємо програму «Випічка»;
  6. Закриваємо каструлю кришкою і залишаємо готуватися омлет приблизно 20 хвилин;
  7. Поки він готується, займемося зеленню. Гілочки кропу і петрушки промиваємо й обсушуємо, на їх не повинно бути води. Як кріп і петрушка будуть сухими, рубаємо їх ножем на дрібні шматочки;
  8. Після того, як пролунає звуковий сигнал, залишаємо омлет в мультиварці хвилин на 10-15, щоб він дійшов;
  9. Далі розрізаємо його лопаткою на порційні шматочки і викладаємо на тарілки;
  10. Верх прикрашаємо шматочками зелені і подаємо до столу.

Ситний омлет по-італійськи

Нам знадобиться наступне:

  • 4 курячих яйця;
  • Стакан молока;
  • 10-15 штук креветок;
  • 100 грам шинки;
  • Зелений горошок – 2 великі ложки;
  • Кукурудза консервована – 2 великі ложки;
  • Четверта частина головки ріпчастої цибулі;
  • ½ Моркви;
  • Один помідор;
  • Невеликий шматочок твердого сиру;
  • Маленький шматочок сиру м'якого сорту – бринза, фета;
  • Лимон – половинка;
  • Кріп, петрушка, зелена цибуля – все по 3 гілочки;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Рослинна олія;
  • Сіль.

Час приготування – 35-40 хвилин.

Калорійність – 180.

Переходимо до готування:

    1. Моркву чистимо, промиваємо й розрізаємо на дві половинки. Одну половинку нарізаємо дрібними шматочками;
    2. Цибулю чистимо від луски і поділяємо на 4 частини. Одну частину ріжемо дрібними квадратиками;

    1. В мультиварку заливаємо невелику кількість рослинної олії, виставляємо програму «Гасіння» і прогріваємо;
    2. На прогріте масло викладаємо овочеву нарізку, смажимо пару хвилин і вимикаємо;
    3. Далі розрізаємо шинку і креветки на невеликі брусочки і засипаємо в каструлю до овочів;

    1. Слідом запускаємо консервований зелений горошок і консервовану кукурудзу, все перемішуємо і обсмажуємо;
    2. Помідор ріжемо дрібними кубиками, половинку лимона тонкими часточками і викладаємо в каструлю до інших компонентів;

    1. У глибоку чашку викладаємо курячі яйця, додаємо молоко і підсолюємо;

    1. Сир твердого сорту трьом в дрібну стружку і засипаємо в суміш з яєць і молока, додаємо сіль і перемішуємо виделкою або вінчиком. Повинна вийти рівномірна суміш;

    1. Далі цю суміш виливаємо в каструлю до решти інгредієнтів;
    2. Петрушку, кріп, зелена цибуля обполіскуємо, оттряхиваем від води і ріжемо на дрібні шматочки;
    3. Бринзу ріжемо на середні кубики і засинаємо разом із зеленню в мультиварку;
    4. Далі виставляємо програму «Гасіння» і тушкуємо близько 30 хвилин;

  1. Приблизно за 5 хвилин до кінця готування, мультиварку потрібно буде відкрити за допомогою лопаточки відокремити фритатту по краях і розрізати на порційні шматочки. За рахунок цього омлет краще пропечеться;
  2. В кінці готовий омлет покласти на тарілки і подаємо на сніданок.

Повітряний омлет з сиром

Складові компоненти:

  • Курячі яйця – 5 штук;
  • 300 мл молока або вершків;
  • Шматочок сиру твердого сиру 100 грам;
  • Трохи вершкового масла;
  • 1 велика ложка манної крупи;
  • Кріп і петрушка – декілька гілочок;
  • Трохи солі.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 150.

Як готується:

  1. Курячі яйця розбиваємо і поміщаємо в глибоку миску;
  2. Заливаємо до них молоко і ретельно перемішуємо до однорідної структури;
  3. Шматочок сиру трьом на тертці в дрібну стружку і засипаємо його в суміш з молока і яєць. Все збиваємо виделкою або вінчиком;
  4. Петрушку з кропом обполіскуємо, стряхиваем і ріжемо ножем на дрібні шматочки;
  5. Засипаємо в рідку суміш зелень і знову збиваємо, щоб зелень рівномірно розійшлася по всій суміші;
  6. Далі ємність мультиварки промазуємо невеликим шматочком вершкового масла і присипаємо манкою з усіх сторін;
  7. Заповнюємо змащену чашку яєчно-молочною сумішшю і закриваємо кришкою;
  8. Вибираємо режим «Випічка» і готуємо хвилин 20-25.

Як приготувати смачний омлет з сьомгою

Які компоненти знадобляться:

  • 4 курячих яйця;
  • 100 грам малосольною сьомги;
  • 50 грам сиру м'якого сорту;
  • 50 грам вершкового масла;
  • Горілка – 30 мл;
  • Зелень кропу, петрушки – 4-6 гілочок;
  • Сіль і спеції.

Тривалість приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 180.

Переходимо до готування:

  1. Яйця розбиваємо, викладаємо в глибоку чашку, додаємо сіль, спеції і трохи горілки. Все збиваємо вінчиком або вилкою;
  2. Сьомгу розрізаємо на тонкі смужки;
  3. Ємність мультиварки промазуємо шматочком вершкового масла, вибираємо режим «Випічка» і розігріваємо;
  4. У розігріту чашку мультиварки заливаємо яєчну суміш;
  5. Як тільки краю омлету стануть рум'яними, а середина ще рідкої викладаємо туди шматочки сьомги;
  6. Гілочки кропу і петрушки обполіскуємо, струшуємо і ріжемо ножем на дрібні шматочки;
  7. Далі посипаємо зеленню верх омлету;
  8. Після цього краї загортаємо у формі конвертика або рулетика;
  9. Закриваємо каструлю кришкою і настоюють ще близько 2-3 хвилини.

М'ясні рулетики з начинкою рецепти з фото і покроковими рекомендаціями. Начинка з овочів, яєць, іншого виду м'яса або грибів. Читайте як правильно приготувати.

Перегляньте наше відео передачі «Їмо вдома» з покроковими рекомендаціями приготування класичного рецепту чізкейку «Нью Йорк». Читайте рекомендації досвідчених кулінарів в нашій статті.

Як приготувати святковий обід на швидку руку, якщо гості нагрянули зненацька. Читайте рецепти цікавих і оригінальних блюд, смачні варіації традиційних і цікаві рішення для подачі. Тут ви знайдете кращі рішення.

Паровий дієтичний омлет

Компоненти для готування:

  • Яйця курячі – 4 штуки;
  • Молоко – 150 мл;
  • Шматочок вершкового масла для змащування;
  • 2 склянки гарячої води;
  • Трохи солі і спецій.

Час приготування – 15 хвилин.

Калорійність – 128.

Переходимо до приготування:

  1. Розбиваємо яйця, викладаємо в миску, додаємо сіль і приправляємо спеціями;
  2. Далі заливаємо все молоком і перемішуємо вінчиком до однорідності;
  3. У спеціальну чашку для готування на пару поміщаємо формочки, змащуємо їх маслом і заливаємо в них яєчну суміш;
  4. Кладемо все в ємність мультиварки, наливаємо 2 склянки гарячої води;
  5. Вибираємо режим «Пароварка» і готуємо близько 10 хвилин;
  6. В кінці чашки з омлетом виймаємо і подаємо на стіл.

Корисні поради

  • Якщо окремо гарненько збити в пишну піну білки, то омлет вийде повітряним;
  • У цю страву можна додати шматочки ковбаси, грибів, курячого м'яса і будь-яких інших овочів;
  • Якщо використовуються помідори, то з них не потрібно знімати шкірку. В іншому випадку вони розтечуться, і вийде звичайне помідорне пюре.

Ну, ось тепер ви знаєте, як зробити смачний і ароматний сніданок. Омлет, приготований за цим рецептом, завжди виходить повітряним і пишним. А якщо його приправити спеціями і зеленню, так це взагалі буде відмінне частування, яке ви будете готувати кожен день.

Адже це так просто!

Що ще почитати: