29 апрель 2019 6 417

Як приготувати курячі сердечка в мультиварці

Курячі сердечка, приготовані з любов'ю і з використанням деяких секретів, стають неймовірно смачним блюдом. Мініатюрні розміри субпродукту не віднімають його позитивних гастрономічних характеристик або користі для організму, навпаки, курячі сердечка — це просто, легко і смачно.

Трохи про користь субпродукту та їх правильному виборі

Властивості курячих сердечок не обмежуються коротким списком корисних складових: вітаміни А, РР, група, безліч макро - і мікроелементів — фосфор, магній, калій, залізо, цинк, мідь.

Виходячи з даних властивостей білкового продукту, його вживання рекомендовано людям, які страждають анемією, хворобами серцево-судинної і нервової систем. Страви з курячих сердечок прописані і післяопераційні і посттравматичні періоди.

При виборі слід звернути увагу на колір і структуру субпродукту. Так, показником якості стане бордово-червоного забарвлення і щільна, тверда структура. Перевагою стане вживання охолоджених, а не заморожених сердець.

Перед приготуванням кулінарного шедевра, м'ясний продукт слід ретельно вимити, звільнити від згустків крові в камерах, зрізати прошарку жиру.

Просто і смачно: курячі сердечка в мультиварці
Інгредієнти Кількість
сердечка курячі - 1 кг
цибулю - 2-3 штуки
морква - 1 штука
вода - 1 літр
томатна паста - за бажанням
трави, зелень - за бажанням
сіль і приправи - за бажанням
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 90 Ккал

Даний рецепт за рахунок складових інгредієнтів відрізняється своєю низкокалорийностью. Головне — відшукати курячі серця, а все інше знайдеться ну кухні кожної господині.

Перед безпосереднім приготуванням сердечка слід піддати механічній обробці: вимити, почистити, видалити непотрібні частини. В цілях прискорення процесу готування можна сміливо розрізати продукт на дві частини.

Очищену моркву натираємо на тертці з великими отворами. З лука знімаємо піну і рубаємо кубиками.

На наступному етапі закладаємо підготовлені продукти в мультиварку без додавання олії. Додаємо залишилися інгредієнти у вигляді сушених або свіжих трав, солі і приправ, томатної пасти. Встановлюємо режим «Гасіння» або «Суп» і готуємо протягом 45 хвилин.

Сметанна ніжність курячих сердечок

Додавання до субпродуктів сметани — трюк, відомий всім господиням. Дійсно, з включенням молочного продукту в курячі серця, страва набуває ніжну структуру. Курячі сердечка зі сметаною готуються в мультиварці з наступних продуктів:

  • Курячі серця — 1 кг;
  • Ріпчаста цибуля — 2-3 штуки;
  • Морква — 3 штуки;
  • Пшеничне борошно — 1 ст. ложка;
  • Сметана — 1-1,5 склянки (приблизно 300 мл);
  • Томатний кетчуп — 6 ст. ложок;
  • Сіль, приправи (за смаком).

По ліквідації з поверхні сердечок згустків крові та зайвих утворень, субпродукт промачиваем серветками. Попередньо очищеної моркви надаємо форму соломки або натираємо, використовуючи тертку з великими зубчиками. Отшелушенный цибулю подрібнюємо у відповідності з особистими перевагами.

Склавши овочі і субпродукт у чашу мультиварочного апарату, замішуємо сметанно-томатний соус. Перед включенням на найближчі 45-60 хвилин режиму «Гасіння» або «Суп» страву необхідно приправити і посолити. В готову страву необхідно додати пшеничне борошно — це дозволить надати соусу густої структури — і знову залишити на 10-20 хвилин в режимі підігріву.

Готуємо смачну страву з картоплею

Всупереч тому, що обмеження на гарніри до субпродуктів відсутні, ми продовжуємо дотримуватися традицій і розбавляти блюдо стандартним інгредієнтом — картоплею. Прикрасою як святкового, так і повсякденного столу стануть приготовані в мультиварці курячі сердечка з картоплею.

Інгредієнти:

  • Курячі серця — ½ кг;
  • Картопля — 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука;
  • Морква — 1 штука;
  • Сіль, приправи;
  • Вода і соняшникову олію.

Очищаємо і подрібнюємо цибулину і морквину, після чого відправляємо їх у каструлю, включену в режимі «Випічка», і обсмажуємо на олії.

Після отримання легкої золотистої скоринки відправляємо в овочі субпродукти, змішуємо і тушкуємо протягом півгодини.

Через відведений час, додаємо нарізані четвертинками картоплю, солимо і посипаємо напівготове блюдо приправами.

Заливаємо в мультиварочную чашу воду. Для любителів підливи бажано додавання води вище рівня картоплі в 1,5 рази.

Приготування завершується після закінчення години «запікання» субпродуктів з картоплею в мультиварці.

Болгарський рецепт курячих сердечок

Отже, ми вивчили традиційні та прості рецепти приготування курячих сердечок. Для любителів експериментів є незвичайний болгарський рецепт. Не поспішайте закривати вкладку, якщо думаєте, що під словом «незвичайний» ми маємо на увазі необхідність в закупівлі дорогих продуктів або додаткових клопотах.

Ні, все так просто, що складно пояснити!

Вам будуть потрібні наступні продукти:

  • Курячі серця — 500 г;
  • Солодкий болгарський перець — 1 штука;
  • Стиглий помідор — 2 штуки;
  • Ріпчаста цибуля — 1 штука;
  • Морква — 1 штука;
  • Часник — 2-3 зубчики;
  • Соєвий соус — 3-5 ст. ложок;
  • Приправи і сіль.

За звичаєм промиваємо, очищаємо і підсушуємо субпродукти, чистимо й нарізаємо овочі улюбленою технікою.

Включаємо «выпекающий» режим мультиварки і відправляємо в гущавину сердечка. Залишаємо кришку відкритою до тих пір, поки зайва волога не випарується. Приєднуємо до процесу приготування моркву, цибулю, перець, помідори. Вливаємо соєвий соус, приправляємо і солимо, ретельно вимішуємо.

Закриваємо кришку апарату і переходимо на програму «Гасіння». Вже через годину, коли сигнал сповістить вас про готовність страви, всі домашні зберуться на кухні в очікуванні спробувати ароматне блюдо.

Рулети з маком рецепти з фото, варіанти різного тіста і макові інтерпретації з начинкою.

Бісквітний рулет з кремом рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Рулет із курячого філе з чорносливом за нашим рецептом. Це дуже і дуже смачно — спробуйте!

Курячі сердечка з горошком

Родзинка даного рецепту курячих сердечок, приготованих в мультиварці — горошок. Інгредієнт надає страві весняну свіжість і легкість, роблячи його кулінарним шедевром з скромного набору продуктів:

  • Курячі сердечка — ½ кг;
  • Сметана — 200 мл;
  • Морква — 1 штука;
  • Лавровий лист — 1 штука;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Зелений горошок консервований — 0,4 г;
  • Сушена м'ята — 1,5 ст. ложки;
  • Приправи, сіль.

Спершу слід промити і очистити субпродукт від жирових відкладень і згустків. Після проведення «банних» процедур серця закладаються в чашу мультиварки і заливаються водою. Включивши програму «Мультиповар», виставляємо температуру 160 градусів і залишаємо варити протягом 20-30 хвилин. Після додавання лаврового листа, солі і приправ, проварюємо субпродукт ще близько 5 хвилин.

Відокремивши бульйон від субпродуктів, викладаємо до продукту попередньо очищену і нарізану кільцями моркву, горошок без розсолу. Заливаємо овочево-м'ясну масу 100 мл бульйону і продовжуємо готувати як «Мультиповар» на протязі 15 хвилин.

Для приготування соусу змішуємо подрібнені зубчики часнику зі сметаною, сіллю і м'ятою. Додаємо його до майже готового блюда і доводимо до повноцінної готовності протягом 5 хвилин.

Плов в мультиварці

Гріх не скористатися мультиварочном апараті програмою «Плов», тим більше, коли вдома є курячі сердечка. Для приготування плову з субпродукту вам знадобляться:

  • Курячі серця — 1 кг;
  • Пропарений рис — 2 склянки;
  • Вершкове масло — 50 г;
  • Морква — 1 штука;
  • Цибулина — 1 штука;
  • Часник — 4 зубчики;
  • Приправи і сіль.

Подрібнюємо 1 зубчик часнику і обсмажуємо її на рослинній олії протягом декількох хвилин, після чого додаємо на сковороду або в чашу мультиварки овочі — цибулину і морквину — нарізані довільними техніками. Обов'язково посолити і приправити овочеву суміш.

У мультиварочной ємності маємо серця і обсмажені овочі. Додаємо рис і залишилися цілі зубчики часнику, вершкове масло і столову ложку оливкової олії (за бажанням). Перед тим як включити програму «Плов», залийте рис 1 літром води. Коли час готування закінчиться, дозвольте готової каші настоятися протягом півгодини.

Корисні поради

Помітно скоротити процес приготування субпродуктів дозволить трюк з кип'ятінням поміщеного в холодну воду продукту.

Приготуйте маринад з оцту, і страва з сердець придбає ненав'язливі кислі нотки. Досить протримати м'ясний продукт в розведеному в пропорції 1:1 водою оцті протягом 30 хвилин.

На стіл до страв з субпродуктів можна подавати як салати, так і калорійні гарніри: картопляне пюре, крупи, каші, тушковані овочі.

Якщо хтось із майбутніх «кулінарних критиків-їдців» не любить наявність у стравах тушкованих овочів, зокрема, цибулі, то їх можна сміливо дрібно нарізати і перемішати з соусом. Повірте, ніхто не помітить каверзи.

Під час гасіння або випічки не поспішайте додавати до субпродуктовому страви воду: що виділяється з овочів рідина складе гідну альтернативу л води.

Курячі сердечка мають славу продукту для ледачих. Ніяких складнощів з приготуванням: помив, злегка очистив і закинув в мультиварку. Насолоджуйтеся смаком і експериментуйте!

Що ще почитати: