15 апрель 2019 1 266

Як смачно приготувати салат з шинкою і грибами

Кожна господиня хоче зробити своє повсякденне або святкове меню різноманітним, красивим і, звичайно, смачним. Але іноді просто не знаєш, яку можна зробити додаткове блюдо до основного частування – салат або закуску.

Але не варто переживати, відмінний салат з шинкою і грибами стане прекрасним доповненням до будь-якого частування. Тим більше його можна зробити по-різному, але завжди він виходить дуже смачним і ситним.

Салат «Людмила»
Інгредієнти Кількість
шинки - 180 грам
відварного курячого м'яса - 150 грам
гриби в маринованому вигляді - 120 грам
свіжого кропу - 5-6 стебел
сиру - 80 грам
соєвого соусу - 3 великі ложки
гірчиці в зернах - 15 грам
солі - трохи
меленого перцю - за бажанням
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 192 Ккал

Приступаємо до приготування:

  1. Шматочок шинки потрібно нарізати кубиками, але не такими, як на олів'є. Шматочки повинні вийти великими;
  2. Шматочок курячого м'яса, бажано без кісток, потрібно відварити до готовності;
  3. Остигле м'ясо курки нарізаємо так само, як і шинку;
  4. Гриби можуть бути люби – маслюки, опеньки, печериці. Гриби промиваємо від розсолу;
  5. Нарізаємо гриби на середні шматочки;
  6. Кріп споліскують під прохолодною водою і струшуємо;
  7. Зелень дрібно рубаємо;
  8. Сирний скибочку нарізаємо також як шинку і куряче м'ясо;
  9. Викладаємо всі компоненти в широку чашку;
  10. В окрему миску кладемо соєвий соус, зернисту гірчицю, сіль і чорний перець. Перемішуємо заправку;
  11. Заправляємо салат готової заправкою і всі компоненти розмішуємо;
  12. Після цього салат можна покласти в салатницю і подати на стіл.

Салат з шинкою, грибами і сиром

Необхідні інгредієнти:

  • 250 грам шинки;
  • сирний продукт – 270 грам;
  • банку маринованих опеньків;
  • банку маринованої кукурудзи;
  • 4 курячих яйця.

Час приготування – півгодини.

Калорійність – 210 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Для початку шинку потрібно нарізати невеликими смужками;
  2. Шматочок сиру розрізаємо також смужками, як і шинку;
  3. Курячі яйця потрібно відварити до готовності. Жовток повинен бути крутим, тому на цей процес знадобиться приблизно 10 хвилин;
  4. Далі зливаємо воду з яєць і охолоджуємо в прохолодній воді;
  5. Прибираємо шкаралупу і ріжемо яйця соломкою;
  6. Гриби викладаємо в друшляк і добре промиваємо;
  7. Грибочки потрібно порізати дрібними шматочками;
  8. Розрізані інгредієнти викладаємо в миску, додаємо трохи консервованої кукурудзи;
  9. Додаємо майонез і добре перемішуємо.

Рецепт закуски з шинкою і смаженими грибами

Готувати будемо з наступних інгредієнтів:

  • шинка – 130 грам;
  • одна головка цибулі;
  • вісім грибів шампіньйонів;
  • 2 маринованих огірка;
  • рослинна олія;
  • майонез – 2-3 великі ложки;
  • трохи солі;
  • перець чорний в молотом вигляді;
  • 4-5 гілочок петрушки.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 170 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Для початку потрібно нарізати огірки. Огірки ріжемо на тонкі соломки, весь сік і розсіл зливається;
  2. Шинку нарізаємо тонкою соломкою;
  3. З лука прибираємо лушпиння і шаткуємо на шматочки невеликого розміру;
  4. Гриби промиваємо, очищаємо і нарізаємо середніми шматочками;
  5. На плиту поставити сковорідку, підливаємо рослинне масло і гріємо;
  6. У розігріте масло висипаємо цибулю і гриби. Все обсмажуємо до готовності;
  7. Пересипаємо складові компоненти в ємність;
  8. Стебла петрушки споліскуємо і ріжемо на дрібні скибочки;
  9. У ємність з нарізаними компонентами треба засипати порубану зелень;
  10. Трохи підсолюємо і перчимо;
  11. Кладемо пару ложок майонез і все змішуємо до повного розподілу заправки.

Що можна приготувати з яловичини — візьміть на замітку нашу добірку рецептів різноманітних страв на кожен день і свята.

Візьміть на замітку рецепти смачних салатів з цвітної капусти — напевно ви їх навіть не пробували!

Як спекти смачне печиво на розсолі читайте в нашій статті.

Листковий салат «Поляна»

Готувати будемо з наступних компонентів:

  • 300-400 грам маринованих грибів;
  • шматочок шинки на 200 грам;
  • картопля – 4 штуки;
  • яйця курячі – 3 штуки;
  • кілька гілочок свіжого кропу і петрушки для декору;
  • майонез для заправки;
  • кухонна сіль на свій смак;
  • пара пучок меленого чорного перцю.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 210 ккал.

Приготування листкового салату з шинкою і грибами буде наступним:

  1. Для початку промиваємо картоплю і ставимо отвариваться прямо в шкурки, воду обов'язково потрібно підсолити. Відварити картоплю до готовності;
  2. Яйця варимо до крутого стану;
  3. Після того як яйця зваряться, їх треба охолодити і очистити від шкаралупи;
  4. Після того як картопля стане м'яким, його потрібно вийняти з води, остудити і очистити від шкірки;
  5. Далі в чашку або салатницю на дно кладемо на харчову плівку;
  6. На плівку викладаємо гриби капелюшками вниз, між грибами залишаємо проміжки для травички;
  7. Далі кропу і петрушку споліскуємо, струшуємо від води і рубаємо дрібними шматочками;
  8. Викладаємо зелень у проміжки між грибами;
  9. На готовий шар наносимо сітку з майонезу;
  10. Картопля протирається теркою з крупною решіткою і викладається другим шаром, трохи утрамбовуємо руками. Наносимо на картоплю сітку з майонезу;
  11. Шинку нарізаємо дрібними шматочками або соломкою, викладаємо зверху картоплі і змащуємо;
  12. Далі яйця протираємо великою теркою і викладаємо зверху шинки. Наносимо на яйця сітку з майонезу;
  13. В кінці викладаємо шар з картоплі;
  14. Прибираємо салат в холодильник на 2-3 години, щоб він добре просочився;
  15. Після цього перевертаємо салат на плоску тарілку. Виходить поляна, зверху якої гриби з травичкою;
  16. З боків можна помістити кілька гілочок петрушки.

Салат з квасолею, шинкою і грибами

Які інгредієнти потрібні:

  • 100 грам червоної квасолі;
  • 120 грам шинки;
  • 7-8 грибів шампіньйонів;
  • цибуля – 1 штука;
  • 3-4 маринованих огірка;
  • пара ложок жирного майонезу;
  • рослинне масло.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 180 ккал.

Як потрібно готувати салат:

  1. Квасолю необхідно замочити в протягом декількох годин, краще її замочити на ніч;
  2. Далі промиваємо квасолю відварюємо до готовності;
  3. З лука зчищаємо лушпиння і шаткуємо на невеликі скибочки;
  4. Гриби промиваємо та нарізаємо невеликими пластинками;
  5. Цибулю викладаємо на розігріту олію і обсмажуємо;
  6. Через 2-3 хвилини засипаємо до цибулі печериці;
  7. Все обсмажуємо протягом 15-20 хвилин до готовності;
  8. Шинку потрібно нарізати соломкою;
  9. Огірки нарізаємо тонкими смужками;
  10. Перекладаємо компоненти в ємність;
  11. Додаємо сіль, чорний перець і перемішуємо;
  12. Далі додаємо пару ложок майонезу.

М'ясний салат з огірками

Для салату знадобляться наступні інгредієнти:

  • 300 грам шинки;
  • печериці мариновані – банку на 300 грам;
  • картопля – 4-5 штук;
  • одна штука червоної цибулі;
  • 4-5 маринованих огірка;
  • банку консервованого горошку на 200 грам;
  • 4-5 стебел петрушки;
  • пучок кропу;
  • 150 грам майонезу;
  • сіль поварена на свій смак;
  • пара пучок чорного меленого перцю чорного.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 215 ккал.

Спосіб приготування салату з грибами, шинкою і огірками:

  1. Картоплю слід гарненько промити від бруду. Якщо він старий, то краще всього очистити шкірку. Якщо ж молодий, то шкірку можна залишити;
  2. Викладаємо картоплю в каструлю, наливаємо воду, підсолюємо і ставимо отвариваться до готовності овочів;
  3. Як тільки картопля буде готовий, його треба зняти з вогню, вийняти з води і остудити;
  4. Остиглі бульби нарізаємо невеликими кубиками;
  5. Мариновані огірки краще використовувати невеликого розміру, вони набагато м'якше і мають хрусткою структурою;
  6. Огірки ріжемо кубиками, так само, як і картоплю;
  7. Шинку нарізаємо квадратиками або кубиками;
  8. Відкладаємо 4-5 грибів для прикраси, решту нарізаємо дрібними шматочками або пластинками;
  9. Цибулю очищаємо від шкірки. Краще всього використовувати червоний лук, він має більш солодкою структурою. Якщо ж використовується звичайний білий лук, то його потрібно обдати гарячою водою. Нарізаємо цибулю дрібними шматочками;
  10. Далі всі компоненти викладаємо в глибоку миску;
  11. Відкриваємо банку зеленого горошку і відкладаємо кілька ложок для прикраси. Зливаємо всю рідину і викладаємо горошок до всіх компонентів;
  12. Зелень кропу і петрушки промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками;
  13. Засипаємо зелень в чашку до решти інгредієнтів, додаємо сіль, чорний перець;
  14. Заправляємо все майонезом і перемішуємо;
  15. Прибираємо салат на кілька годин в холодильник, щоб він просочився;
  16. Після цього гриби розрізаємо на тонкі пластинки і викладаємо їх по периметру салату;
  17. В центрі робимо коло з горошку;
  18. У центр кола вставляємо троянду, яку потрібно зробити з маринованого огірка. Для цього розріжемо огірок на слайсы і звертаємо їх у вигляді квітки. Вставляємо квітка в цент салату;
  19. Навколо квітки можна розкласти листочки петрушки;
  20. Після цього готовий салат можна подавати на стіл.

Корисні поради

  • салати можна доповнювати консервованою кукурудзою або горошком;
  • цибулю найкраще використовувати червоний, цей сорт краще підходить для салатів;
  • в якості заправки можна використовувати майонез, соєвий соус, лимонний сік, рослинне масло.

Для того щоб приготувати смачні салати з шинкою і грибами, не потрібно мати великі здібності. Головне — щоб було бажання, тоді можна доповнити свій обідній стіл смачними закусками. Та й всім вашим членам сім'ї і гостям вже точно сподобається це смачне частування.

Що ще почитати: