Як смачно приготувати салат з шинкою і грибами
Кожна господиня хоче зробити своє повсякденне або святкове меню різноманітним, красивим і, звичайно, смачним. Але іноді просто не знаєш, яку можна зробити додаткове блюдо до основного частування – салат або закуску.
Але не варто переживати, відмінний салат з шинкою і грибами стане прекрасним доповненням до будь-якого частування. Тим більше його можна зробити по-різному, але завжди він виходить дуже смачним і ситним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
шинки - | 180 грам |
відварного курячого м'яса - | 150 грам |
гриби в маринованому вигляді - | 120 грам |
свіжого кропу - | 5-6 стебел |
сиру - | 80 грам |
соєвого соусу - | 3 великі ложки |
гірчиці в зернах - | 15 грам |
солі - | трохи |
меленого перцю - | за бажанням |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 192 Ккал |
Приступаємо до приготування:
- Шматочок шинки потрібно нарізати кубиками, але не такими, як на олів'є. Шматочки повинні вийти великими;
- Шматочок курячого м'яса, бажано без кісток, потрібно відварити до готовності;
- Остигле м'ясо курки нарізаємо так само, як і шинку;
- Гриби можуть бути люби – маслюки, опеньки, печериці. Гриби промиваємо від розсолу;
- Нарізаємо гриби на середні шматочки;
- Кріп споліскують під прохолодною водою і струшуємо;
- Зелень дрібно рубаємо;
- Сирний скибочку нарізаємо також як шинку і куряче м'ясо;
- Викладаємо всі компоненти в широку чашку;
- В окрему миску кладемо соєвий соус, зернисту гірчицю, сіль і чорний перець. Перемішуємо заправку;
- Заправляємо салат готової заправкою і всі компоненти розмішуємо;
- Після цього салат можна покласти в салатницю і подати на стіл.
Салат з шинкою, грибами і сиром
Необхідні інгредієнти:
- 250 грам шинки;
- сирний продукт – 270 грам;
- банку маринованих опеньків;
- банку маринованої кукурудзи;
- 4 курячих яйця.
Час приготування – півгодини.
Калорійність – 210 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Для початку шинку потрібно нарізати невеликими смужками;
- Шматочок сиру розрізаємо також смужками, як і шинку;
- Курячі яйця потрібно відварити до готовності. Жовток повинен бути крутим, тому на цей процес знадобиться приблизно 10 хвилин;
- Далі зливаємо воду з яєць і охолоджуємо в прохолодній воді;
- Прибираємо шкаралупу і ріжемо яйця соломкою;
- Гриби викладаємо в друшляк і добре промиваємо;
- Грибочки потрібно порізати дрібними шматочками;
- Розрізані інгредієнти викладаємо в миску, додаємо трохи консервованої кукурудзи;
- Додаємо майонез і добре перемішуємо.
Рецепт закуски з шинкою і смаженими грибами
Готувати будемо з наступних інгредієнтів:
- шинка – 130 грам;
- одна головка цибулі;
- вісім грибів шампіньйонів;
- 2 маринованих огірка;
- рослинна олія;
- майонез – 2-3 великі ложки;
- трохи солі;
- перець чорний в молотом вигляді;
- 4-5 гілочок петрушки.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 170 ккал.
Спосіб приготування:
- Для початку потрібно нарізати огірки. Огірки ріжемо на тонкі соломки, весь сік і розсіл зливається;
- Шинку нарізаємо тонкою соломкою;
- З лука прибираємо лушпиння і шаткуємо на шматочки невеликого розміру;
- Гриби промиваємо, очищаємо і нарізаємо середніми шматочками;
- На плиту поставити сковорідку, підливаємо рослинне масло і гріємо;
- У розігріте масло висипаємо цибулю і гриби. Все обсмажуємо до готовності;
- Пересипаємо складові компоненти в ємність;
- Стебла петрушки споліскуємо і ріжемо на дрібні скибочки;
- У ємність з нарізаними компонентами треба засипати порубану зелень;
- Трохи підсолюємо і перчимо;
- Кладемо пару ложок майонез і все змішуємо до повного розподілу заправки.
Що можна приготувати з яловичини — візьміть на замітку нашу добірку рецептів різноманітних страв на кожен день і свята.
Візьміть на замітку рецепти смачних салатів з цвітної капусти — напевно ви їх навіть не пробували!
Як спекти смачне печиво на розсолі читайте в нашій статті.
Листковий салат «Поляна»
Готувати будемо з наступних компонентів:
- 300-400 грам маринованих грибів;
- шматочок шинки на 200 грам;
- картопля – 4 штуки;
- яйця курячі – 3 штуки;
- кілька гілочок свіжого кропу і петрушки для декору;
- майонез для заправки;
- кухонна сіль на свій смак;
- пара пучок меленого чорного перцю.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 210 ккал.
Приготування листкового салату з шинкою і грибами буде наступним:
- Для початку промиваємо картоплю і ставимо отвариваться прямо в шкурки, воду обов'язково потрібно підсолити. Відварити картоплю до готовності;
- Яйця варимо до крутого стану;
- Після того як яйця зваряться, їх треба охолодити і очистити від шкаралупи;
- Після того як картопля стане м'яким, його потрібно вийняти з води, остудити і очистити від шкірки;
- Далі в чашку або салатницю на дно кладемо на харчову плівку;
- На плівку викладаємо гриби капелюшками вниз, між грибами залишаємо проміжки для травички;
- Далі кропу і петрушку споліскуємо, струшуємо від води і рубаємо дрібними шматочками;
- Викладаємо зелень у проміжки між грибами;
- На готовий шар наносимо сітку з майонезу;
- Картопля протирається теркою з крупною решіткою і викладається другим шаром, трохи утрамбовуємо руками. Наносимо на картоплю сітку з майонезу;
- Шинку нарізаємо дрібними шматочками або соломкою, викладаємо зверху картоплі і змащуємо;
- Далі яйця протираємо великою теркою і викладаємо зверху шинки. Наносимо на яйця сітку з майонезу;
- В кінці викладаємо шар з картоплі;
- Прибираємо салат в холодильник на 2-3 години, щоб він добре просочився;
- Після цього перевертаємо салат на плоску тарілку. Виходить поляна, зверху якої гриби з травичкою;
- З боків можна помістити кілька гілочок петрушки.
Салат з квасолею, шинкою і грибами
Які інгредієнти потрібні:
- 100 грам червоної квасолі;
- 120 грам шинки;
- 7-8 грибів шампіньйонів;
- цибуля – 1 штука;
- 3-4 маринованих огірка;
- пара ложок жирного майонезу;
- рослинне масло.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 180 ккал.
Як потрібно готувати салат:
- Квасолю необхідно замочити в протягом декількох годин, краще її замочити на ніч;
- Далі промиваємо квасолю відварюємо до готовності;
- З лука зчищаємо лушпиння і шаткуємо на невеликі скибочки;
- Гриби промиваємо та нарізаємо невеликими пластинками;
- Цибулю викладаємо на розігріту олію і обсмажуємо;
- Через 2-3 хвилини засипаємо до цибулі печериці;
- Все обсмажуємо протягом 15-20 хвилин до готовності;
- Шинку потрібно нарізати соломкою;
- Огірки нарізаємо тонкими смужками;
- Перекладаємо компоненти в ємність;
- Додаємо сіль, чорний перець і перемішуємо;
- Далі додаємо пару ложок майонезу.
М'ясний салат з огірками
Для салату знадобляться наступні інгредієнти:
- 300 грам шинки;
- печериці мариновані – банку на 300 грам;
- картопля – 4-5 штук;
- одна штука червоної цибулі;
- 4-5 маринованих огірка;
- банку консервованого горошку на 200 грам;
- 4-5 стебел петрушки;
- пучок кропу;
- 150 грам майонезу;
- сіль поварена на свій смак;
- пара пучок чорного меленого перцю чорного.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 215 ккал.
Спосіб приготування салату з грибами, шинкою і огірками:
- Картоплю слід гарненько промити від бруду. Якщо він старий, то краще всього очистити шкірку. Якщо ж молодий, то шкірку можна залишити;
- Викладаємо картоплю в каструлю, наливаємо воду, підсолюємо і ставимо отвариваться до готовності овочів;
- Як тільки картопля буде готовий, його треба зняти з вогню, вийняти з води і остудити;
- Остиглі бульби нарізаємо невеликими кубиками;
- Мариновані огірки краще використовувати невеликого розміру, вони набагато м'якше і мають хрусткою структурою;
- Огірки ріжемо кубиками, так само, як і картоплю;
- Шинку нарізаємо квадратиками або кубиками;
- Відкладаємо 4-5 грибів для прикраси, решту нарізаємо дрібними шматочками або пластинками;
- Цибулю очищаємо від шкірки. Краще всього використовувати червоний лук, він має більш солодкою структурою. Якщо ж використовується звичайний білий лук, то його потрібно обдати гарячою водою. Нарізаємо цибулю дрібними шматочками;
- Далі всі компоненти викладаємо в глибоку миску;
- Відкриваємо банку зеленого горошку і відкладаємо кілька ложок для прикраси. Зливаємо всю рідину і викладаємо горошок до всіх компонентів;
- Зелень кропу і петрушки промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками;
- Засипаємо зелень в чашку до решти інгредієнтів, додаємо сіль, чорний перець;
- Заправляємо все майонезом і перемішуємо;
- Прибираємо салат на кілька годин в холодильник, щоб він просочився;
- Після цього гриби розрізаємо на тонкі пластинки і викладаємо їх по периметру салату;
- В центрі робимо коло з горошку;
- У центр кола вставляємо троянду, яку потрібно зробити з маринованого огірка. Для цього розріжемо огірок на слайсы і звертаємо їх у вигляді квітки. Вставляємо квітка в цент салату;
- Навколо квітки можна розкласти листочки петрушки;
- Після цього готовий салат можна подавати на стіл.
Корисні поради
- салати можна доповнювати консервованою кукурудзою або горошком;
- цибулю найкраще використовувати червоний, цей сорт краще підходить для салатів;
- в якості заправки можна використовувати майонез, соєвий соус, лимонний сік, рослинне масло.
Для того щоб приготувати смачні салати з шинкою і грибами, не потрібно мати великі здібності. Головне — щоб було бажання, тоді можна доповнити свій обідній стіл смачними закусками. Та й всім вашим членам сім'ї і гостям вже точно сподобається це смачне частування.