Рецепти смачних других страв в мультиварці — кухонного помічниці
Мультиварка – це такий електричний прилад, який дозволяє вам готувати не тільки їжу на пару або тушковану, але і смажену. Крім цього, мультиварка відмінно випікає різноманітні пироги, навіть піцу. Які плюси, крім цих, має цей диво-прилад?
По-перше, час приготування і сам його спосіб. Так, можливо готування в мультиварці займе стільки ж часу, що і готування на звичайній сковороді або в каструлі, але їй, мультиварці, не потрібно ваше постійне участь або присутність.
Поклав всі необхідні інгредієнти, і пішов займатися іншими домашніми справами.
По-друге, всі страви готуються без масла і попадання повітря, тому вони виходять більш смачними і корисними. По-третє, в мультиварці можливо готувати кілька страв одночасно. Наприклад, посмажити рум'яну курочку і приготувати гарнір до неї.
Звичайно, при покупці мультиварки, ви виявите в коробці маленьку книжечку з рецептами, але це не означає, що потрібно готувати в ній тільки ці страви. Фантазуйте, створюйте нові смачні рецепти самі!
Але якщо творча кулінарія – це не ваш коник, то ми пропонуємо вам кілька рецептів других страв, приготувавши які, ви можете здивувати своїх близьких і гостей.
Рецепти найпопулярніших других страв
Спочатку опишемо три рецепти приготування других страв в мультиварці. Найпопулярнішими другими стравами є ті, які приготовані з м'яса: курка, яловичина або телятина.
Але не всі люди люблять м'ясо, тому доцільно висвітлити рецепт приготування досить простого блюда, яке не містить м'ясних інгредієнтів, але не менш смачне.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Гливи - | 500 грам |
Картопля - | 7-8 великих бульб |
Цибуля ріпчаста - | 2-3 головки |
Перець солодкий болгарський (червоний) - | 1 штука |
Паста з томатів - | 3 столових ложки |
Часник - | 4 часточки |
Петрушка - | за смаком |
Приправи та спеції, сіль - | за смаком |
Масло рослинне - | для смаження |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 390 Ккал |
На самому початку потрібно підготувати картоплю. Її потрібно почистити, промити, порізати великими шматочками і просушити.
Далі її потрібно обсмажити в мультиварці до золотистого відтінку, додавши сіль і перець чорний за смаком. Після цього потрібно звільнити мультиварку і приступити до обсмажування грибів.
Гливи також потрібно ретельно промити, видалити ніжки і зайве. Гриби потрібно порізати і обсмажити на олії (олії).
Важливо пам'ятати, що і картоплю, і гриби потрібно обсмажити до напівготовності. Далі до грибів необхідно додати порізану цибулю. Все це обсмажити трохи.
Після додати болгарський перець. Перед цим його також потрібно помити і почистити від кісточок і нарізати. Вся ця суміш ще раз обсмажується. Можна додати сіль і приправи.
Потім додати томатну пасту, і протушкувати все кілька хвилин. Навіщо покласти в каструлю до суміші картопля, акуратно перемішати і тушкувати. Можна додати невелику кількість води, якщо це необхідно.
В самому кінці потрібно додати часник, зелень і згасити ще одну хвилину. Подавати це блюдо до столу рекомендується у великих тарілках, красиво розкладене і прикрашене кропом або петрушкою.
Приємного апетиту!
Запечені курячі стегенця
Інгредієнти:
- Картопля – 6 бульб;
- Цибуля – 2 головки;
- Сир твердий – 200 грам;
- Курячі стегенця – чотири штуки;
- Сметана – пів склянки;
- Сіль;
- Вершкове масло – 50 грам;
- Рослинне масло – 2 ст. ложки;
- Перець.
Час приготування: сорок хвилин.
Калорійність в 100 грамах страви: 800 ккал.
Почистити картоплю, помити її і нарізати на середні за величиною часточки. Цибулю почистити, промити і порізати півкільцями.
Дістати каструлю, додати рослинне масло. Вибираємо в меню функцію «смажити» і кладемо туди картоплю і цибулю. Зверху на картоплю кладемо сметану і натерте вершкове масло.
Додати сіль, поперчити, додати приправи. На картоплю потрібно покласти стегенця. Додати половину склянки теплої води. Вибрати в меню функцію «випічка». Випікати до повної готовності даних продуктів.
За десять хвилин до повної готовності потрібно натерти сир і посипати ним зверху. Подавати страву можна з зеленню (кріп або петрушка).
Приємного апетиту!
Гуляш з яловичини
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,5 кг;
- Цибуля – 3 головки;
- Часник – 2 зубчики;
- Солодка паприка – 2 ст. ложки;
- Сік (томатний) – 250 грам;
- Масло вершкове – 60 грам;
- Лавровий лист;
- Оцет яблучний – 1 год. ложка;
- Сіль;
- Цукор;
- Борошно – 1 ч. ложка;
- Чорний перець.
Час приготування: одну годину і 15-20 хвилин.
Калорійність в 100 грамах страви: 350 ккал.
Промити м'ясо порізати на середні шматочки (однакові). Покласти м'ясо в каструлю. Додати туди рослинне масло. Вибрати функцію «смажити».
Цибулю почистити і досить дрібно порізати. Часник також почистити і порізати (можна натерти). Покласти часник і цибулю до м'яса в мультиварку. Додати до нього, м'яса, солодку паприку і перемішати.
Все це смажити приблизно хвилин десять. Після додати сіль, лавровий лист, чорний перець і цукор. Влити томатний сік. Після закипання усієї цієї суміші, потрібно вибрати на мультиварці функцію «гасити».
Потім залишити все це на 40 хвилин. За три хвилини до повної готовності потрібно додати борошно і перемішати.
До такої страви підійде абсолютно будь-який гарнір: картопля, макарони і каша. Подавати на стіл краще в гарячій і свіжому вигляді.
Приємного апетиту!
Смачні страви: готуємо в мультиварці
Далі ми продемонструємо вам, як приготувати два найсмачніше страви за допомогою мультиварки фірми «Редмонд». Ця техніка вважається однією з найбільш популярних в даній області.
Овочеве рагу
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,5 кг;
- Картопля – 6 бульб;
- Капуста – 200 грам;
- Морква – 1 штука;
- Цибуля – 1 головка;
- Стручкова квасоля – 200 грам;
- Рослинне масло – 2 ст. ложки;
- Сіль, спеції за смаком.
Час приготування: 160 хвилин.
Калорійність в 100 грамах страви: 550 ккал.
Помити і нарізати м'ясо на середні за розміром шматочки. Змастити мультиварку маслом і викласти туди м'ясо. Вибрати функцію «смажити».
Додати приправи і сіль за бажанням і обсмажувати протягом 25 хвилин. Натерти моркву, порізати цибулю. Додати все це в м'ясо і обсмажувати до закінчення роботи режиму. Додати воду, вибрати функцію «гасити», готувати 40 хвилин.
У цей час потрібно почистити, помити і нарізати картоплю. Пошинкувати капусту. Після завершення роботи програми потрібно покласти до м'яса картоплю і капусту, підливаємо води.
Вибираємо режим «гасити». Готувати потрібно 90 хвилин. За 15 хвилин до абсолютної готовності необхідно додати квасолю. Подавати в гарячому вигляді, прикрасивши гілочкою кропу.
Приємного апетиту!
Макарони з грибами
Інгредієнти:
- Макарони («гнізда») – 4 штуки, якщо в мультиварку влазить більше, то можна 6 штук;
- Печериці – 0,3 кг;
- Цибуля – 1 головка;
- Плавлений сир – 100 грам;
- Вершкове масло – 30 грам;
- Вода – 0,3 літра;
- Сіль.
Час приготування: сорок хвилин.
Калорійність в 100 грамах страви: 450 ккал.
На самому початку необхідно підготувати всі перераховані продукти. Почистити гриби, порізати кільцями цибулю, гриби порізати пластинками. Чашку мультиварки потрібно змастити маслом і вибрати функцію «смаження» на 10 хвилин.
Обсмажити гриби з цибулею в олії. Додати воду і сіль, дати закипіти. Покласти в рідину-підливу макарони «гнізда». Вибрати функцію «гасити» на 30 хвилин.
Витягнути «гнізда» і покласти на тарілки, всередину покласти трохи сиру і грибів, полити все це підливою. Подавати потрібно в гарячому вигляді. Можна фарбувати зеленню або свіжими овочами.
Приємного апетиту!
А ви знаєте як правильно заварювати чай пуер? Особливості китайської чайної церемонії в одній статті.
Тушкована капуста з фаршем в мультиварці — це одне з найпростіших страв, яке досить легко приготувати з допомогою сучасної техніки. Рецепт тут.
Тонкі, мереживні млинці на сироватці готуються просто і швидко. Як правильно готувати млинці і як зробити смачне тісто.
Особливості готування в агрегаті фірми «Поларіс»
НУ а тепер ми розповімо, як приготувати смачні другі страви в мультиварці фірми «Паларис». Саме цей прилад характеризується тим, що приготування їжі в ньому займає більше часу, але смак продуктів виходить неповторним!
Тушкована яловичина
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг;
- Часник – 4-3 зубчики;
- Маслини – 100 грам;
- Оливки – 100 грам;
- Цибуля – 1 головка;
- Розмарин – 1 ложка;
- Червоне сухе вино – 250 мл;
- Коньяк – 2 ложки;
- Оливкова олія;
- Чорний перець;
- Томатна паста;
- Спеції;
- Сіль.
Час приготування: 9 годин.
Калорійність в 100 грамах страви: 800 ккал.
Обсмажити на сковорідці порізану середніми шматочками яловичину з оливковою олією. Сік від м'яса вилити в каструлю. На сковороді обсмажити цибулю і часник. Додати в каструлю до м'яса.
Підігріти в каструлі вино і коньяк, додати туди томатну пасту, перець і спеції. Вилити рідину в м'ясо, перемішати. Вибрати функцію «тушкування» на 9 годин. Після восьми годин додати в м'ясо оливки і розмарин.
Після закінчення 9 годин, дістати м'ясо. Подавати можна з картоплею (вареної) або з овочами.
Приємного апетиту!
Тушковані курячі ніжки
Інгредієнти:
- Курячі гомілки – 1 кг;
- Майонез – 5-6 ст. ложок;
- Сіль;
- Чорний перець;
- Приправи.
Час приготування: 2 години тридцять хвилин.
Калорійність в 100 грамах страви: 360 ккал.
Видалити жир і шкірку з гомілок (зайвий жир зіпсує смак цієї страви). Трохи обсмажити гомілки на сковороді (це дасть вам можливість позбавитися від зайвого жиру, який ви не помітили).
Гомілки обтерти спеціями, травами і сіллю з перцем (спеції можна підбирати за власним смаком або купити спеціальні для курки). Залишити маринуватися на півгодини.
Викласти курку в чашу мультиварки, зверху помазати майонезом. Вибрати режим «гасіння». Гасити цей продукт необхідно 2 години. Подавати таку страву можна з овочами або з будь-яким гарніром: гречка, рис, картопля, макарони або ж тушкована капуста.
Приємного апетиту!
Всі ці страви – відмінна прикраса вашого святкового столу. Наприклад, на День Народження або Новий Рік. Саме вони порадують ваших гостей неповторним смаком і ароматом.
Так само ці рецепти відмінно підійдуть для звичайного сімейного вечері або обіду. Ваші гості і просто близькі, рідні люди будуть неодмінно шалено раді таким смакотою і вишукувань.
Готуйте на здоров'я!