17 июнь 2019 5 525

Рецепти смачних других страв в мультиварці — кухонного помічниці

Мультиварка – це такий електричний прилад, який дозволяє вам готувати не тільки їжу на пару або тушковану, але і смажену. Крім цього, мультиварка відмінно випікає різноманітні пироги, навіть піцу. Які плюси, крім цих, має цей диво-прилад?

По-перше, час приготування і сам його спосіб. Так, можливо готування в мультиварці займе стільки ж часу, що і готування на звичайній сковороді або в каструлі, але їй, мультиварці, не потрібно ваше постійне участь або присутність.

Поклав всі необхідні інгредієнти, і пішов займатися іншими домашніми справами.

По-друге, всі страви готуються без масла і попадання повітря, тому вони виходять більш смачними і корисними. По-третє, в мультиварці можливо готувати кілька страв одночасно. Наприклад, посмажити рум'яну курочку і приготувати гарнір до неї.

Звичайно, при покупці мультиварки, ви виявите в коробці маленьку книжечку з рецептами, але це не означає, що потрібно готувати в ній тільки ці страви. Фантазуйте, створюйте нові смачні рецепти самі!

Але якщо творча кулінарія – це не ваш коник, то ми пропонуємо вам кілька рецептів других страв, приготувавши які, ви можете здивувати своїх близьких і гостей.

Рецепти найпопулярніших других страв

Спочатку опишемо три рецепти приготування других страв в мультиварці. Найпопулярнішими другими стравами є ті, які приготовані з м'яса: курка, яловичина або телятина.

Але не всі люди люблять м'ясо, тому доцільно висвітлити рецепт приготування досить простого блюда, яке не містить м'ясних інгредієнтів, але не менш смачне.

Гуляш з вешенками і картоплею
Інгредієнти Кількість
Гливи - 500 грам
Картопля - 7-8 великих бульб
Цибуля ріпчаста - 2-3 головки
Перець солодкий болгарський (червоний) - 1 штука
Паста з томатів - 3 столових ложки
Часник - 4 часточки
Петрушка - за смаком
Приправи та спеції, сіль - за смаком
Масло рослинне - для смаження
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 390 Ккал

На самому початку потрібно підготувати картоплю. Її потрібно почистити, промити, порізати великими шматочками і просушити.

Далі її потрібно обсмажити в мультиварці до золотистого відтінку, додавши сіль і перець чорний за смаком. Після цього потрібно звільнити мультиварку і приступити до обсмажування грибів.

Гливи також потрібно ретельно промити, видалити ніжки і зайве. Гриби потрібно порізати і обсмажити на олії (олії).

Важливо пам'ятати, що і картоплю, і гриби потрібно обсмажити до напівготовності. Далі до грибів необхідно додати порізану цибулю. Все це обсмажити трохи.

Після додати болгарський перець. Перед цим його також потрібно помити і почистити від кісточок і нарізати. Вся ця суміш ще раз обсмажується. Можна додати сіль і приправи.

Потім додати томатну пасту, і протушкувати все кілька хвилин. Навіщо покласти в каструлю до суміші картопля, акуратно перемішати і тушкувати. Можна додати невелику кількість води, якщо це необхідно.

В самому кінці потрібно додати часник, зелень і згасити ще одну хвилину. Подавати це блюдо до столу рекомендується у великих тарілках, красиво розкладене і прикрашене кропом або петрушкою.

Приємного апетиту!

Запечені курячі стегенця

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 бульб;
  • Цибуля – 2 головки;
  • Сир твердий – 200 грам;
  • Курячі стегенця – чотири штуки;
  • Сметана – пів склянки;
  • Сіль;
  • Вершкове масло – 50 грам;
  • Рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • Перець.

Час приготування: сорок хвилин.

Калорійність в 100 грамах страви: 800 ккал.

Почистити картоплю, помити її і нарізати на середні за величиною часточки. Цибулю почистити, промити і порізати півкільцями.

Дістати каструлю, додати рослинне масло. Вибираємо в меню функцію «смажити» і кладемо туди картоплю і цибулю. Зверху на картоплю кладемо сметану і натерте вершкове масло.

Додати сіль, поперчити, додати приправи. На картоплю потрібно покласти стегенця. Додати половину склянки теплої води. Вибрати в меню функцію «випічка». Випікати до повної готовності даних продуктів.

За десять хвилин до повної готовності потрібно натерти сир і посипати ним зверху. Подавати страву можна з зеленню (кріп або петрушка).

Приємного апетиту!

Гуляш з яловичини

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,5 кг;
  • Цибуля – 3 головки;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Солодка паприка – 2 ст. ложки;
  • Сік (томатний) – 250 грам;
  • Масло вершкове – 60 грам;
  • Лавровий лист;
  • Оцет яблучний – 1 год. ложка;
  • Сіль;
  • Цукор;
  • Борошно – 1 ч. ложка;
  • Чорний перець.

Час приготування: одну годину і 15-20 хвилин.

Калорійність в 100 грамах страви: 350 ккал.

Промити м'ясо порізати на середні шматочки (однакові). Покласти м'ясо в каструлю. Додати туди рослинне масло. Вибрати функцію «смажити».

Цибулю почистити і досить дрібно порізати. Часник також почистити і порізати (можна натерти). Покласти часник і цибулю до м'яса в мультиварку. Додати до нього, м'яса, солодку паприку і перемішати.

Все це смажити приблизно хвилин десять. Після додати сіль, лавровий лист, чорний перець і цукор. Влити томатний сік. Після закипання усієї цієї суміші, потрібно вибрати на мультиварці функцію «гасити».

Потім залишити все це на 40 хвилин. За три хвилини до повної готовності потрібно додати борошно і перемішати.

До такої страви підійде абсолютно будь-який гарнір: картопля, макарони і каша. Подавати на стіл краще в гарячій і свіжому вигляді.

Приємного апетиту!

Смачні страви: готуємо в мультиварці

Далі ми продемонструємо вам, як приготувати два найсмачніше страви за допомогою мультиварки фірми «Редмонд». Ця техніка вважається однією з найбільш популярних в даній області.

Овочеве рагу

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,5 кг;
  • Картопля – 6 бульб;
  • Капуста – 200 грам;
  • Морква – 1 штука;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Стручкова квасоля – 200 грам;
  • Рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • Сіль, спеції за смаком.

Час приготування: 160 хвилин.

Калорійність в 100 грамах страви: 550 ккал.

Помити і нарізати м'ясо на середні за розміром шматочки. Змастити мультиварку маслом і викласти туди м'ясо. Вибрати функцію «смажити».

Додати приправи і сіль за бажанням і обсмажувати протягом 25 хвилин. Натерти моркву, порізати цибулю. Додати все це в м'ясо і обсмажувати до закінчення роботи режиму. Додати воду, вибрати функцію «гасити», готувати 40 хвилин.

У цей час потрібно почистити, помити і нарізати картоплю. Пошинкувати капусту. Після завершення роботи програми потрібно покласти до м'яса картоплю і капусту, підливаємо води.

Вибираємо режим «гасити». Готувати потрібно 90 хвилин. За 15 хвилин до абсолютної готовності необхідно додати квасолю. Подавати в гарячому вигляді, прикрасивши гілочкою кропу.

Приємного апетиту!

Макарони з грибами

Інгредієнти:

  • Макарони («гнізда») – 4 штуки, якщо в мультиварку влазить більше, то можна 6 штук;
  • Печериці – 0,3 кг;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Плавлений сир – 100 грам;
  • Вершкове масло – 30 грам;
  • Вода – 0,3 літра;
  • Сіль.

Час приготування: сорок хвилин.

Калорійність в 100 грамах страви: 450 ккал.

На самому початку необхідно підготувати всі перераховані продукти. Почистити гриби, порізати кільцями цибулю, гриби порізати пластинками. Чашку мультиварки потрібно змастити маслом і вибрати функцію «смаження» на 10 хвилин.

Обсмажити гриби з цибулею в олії. Додати воду і сіль, дати закипіти. Покласти в рідину-підливу макарони «гнізда». Вибрати функцію «гасити» на 30 хвилин.

Витягнути «гнізда» і покласти на тарілки, всередину покласти трохи сиру і грибів, полити все це підливою. Подавати потрібно в гарячому вигляді. Можна фарбувати зеленню або свіжими овочами.

Приємного апетиту!

А ви знаєте як правильно заварювати чай пуер? Особливості китайської чайної церемонії в одній статті.

Тушкована капуста з фаршем в мультиварці — це одне з найпростіших страв, яке досить легко приготувати з допомогою сучасної техніки. Рецепт тут.

Тонкі, мереживні млинці на сироватці готуються просто і швидко. Як правильно готувати млинці і як зробити смачне тісто.

Особливості готування в агрегаті фірми «Поларіс»

НУ а тепер ми розповімо, як приготувати смачні другі страви в мультиварці фірми «Паларис». Саме цей прилад характеризується тим, що приготування їжі в ньому займає більше часу, але смак продуктів виходить неповторним!

Тушкована яловичина

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг;
  • Часник – 4-3 зубчики;
  • Маслини – 100 грам;
  • Оливки – 100 грам;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Розмарин – 1 ложка;
  • Червоне сухе вино – 250 мл;
  • Коньяк – 2 ложки;
  • Оливкова олія;
  • Чорний перець;
  • Томатна паста;
  • Спеції;
  • Сіль.

Час приготування: 9 годин.

Калорійність в 100 грамах страви: 800 ккал.

Обсмажити на сковорідці порізану середніми шматочками яловичину з оливковою олією. Сік від м'яса вилити в каструлю. На сковороді обсмажити цибулю і часник. Додати в каструлю до м'яса.

Підігріти в каструлі вино і коньяк, додати туди томатну пасту, перець і спеції. Вилити рідину в м'ясо, перемішати. Вибрати функцію «тушкування» на 9 годин. Після восьми годин додати в м'ясо оливки і розмарин.

Після закінчення 9 годин, дістати м'ясо. Подавати можна з картоплею (вареної) або з овочами.

Приємного апетиту!

Тушковані курячі ніжки

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки – 1 кг;
  • Майонез – 5-6 ст. ложок;
  • Сіль;
  • Чорний перець;
  • Приправи.

Час приготування: 2 години тридцять хвилин.

Калорійність в 100 грамах страви: 360 ккал.

Видалити жир і шкірку з гомілок (зайвий жир зіпсує смак цієї страви). Трохи обсмажити гомілки на сковороді (це дасть вам можливість позбавитися від зайвого жиру, який ви не помітили).

Гомілки обтерти спеціями, травами і сіллю з перцем (спеції можна підбирати за власним смаком або купити спеціальні для курки). Залишити маринуватися на півгодини.

Викласти курку в чашу мультиварки, зверху помазати майонезом. Вибрати режим «гасіння». Гасити цей продукт необхідно 2 години. Подавати таку страву можна з овочами або з будь-яким гарніром: гречка, рис, картопля, макарони або ж тушкована капуста.

Приємного апетиту!

Всі ці страви – відмінна прикраса вашого святкового столу. Наприклад, на День Народження або Новий Рік. Саме вони порадують ваших гостей неповторним смаком і ароматом.

Так само ці рецепти відмінно підійдуть для звичайного сімейного вечері або обіду. Ваші гості і просто близькі, рідні люди будуть неодмінно шалено раді таким смакотою і вишукувань.

Готуйте на здоров'я!

Що ще почитати: