Як приготувати овочі на пару в мультиварці
Овочі – необхідні продукти для щоденного вживання. Їх можна приготувати різними способами: загасити, зварити, запекти, посмажити. Зварити їх можна в каструлі, а можна приготувати на пару.
З цим відмінно впорається мультиварка з функцією приготування на пару. Щоб скористатися цим режимом, потрібно використовувати контейнер для приготування на пару. Продукти виходять дуже смачними і дієтичними, що чудово підійде для людей, що дотримують дієту.
Такий спосіб приготування сприяє збереженню в овочах всіх живильних властивостей, мікроелементів і вітамінів. Продукти можна використовувати свіжі або заморожені.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
моркви - | 3 шт. |
брюссельської капусти - | 200 г |
стручкової квасолі - | 100 г |
картоплі - | 200 г |
води - | 2 л |
солі і спецій - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 45 Ккал |
Приготувати овочі може кожен. Для цього не потрібно бути кулінарним профі. Овочі можна змішувати в будь-яких пропорціях і комбінувати між собою.
Покроковий рецепт приготування овочів на пару в мультиварці:
- Картоплю і моркву нарізати на кубики. Все з'єднати в одну посуд, посолити, приправити спеціями на свій смак.
- Наповнити чашу мультиварки водою. Зверху поставити пристосування для варіння на пару. Заповнити його.
- Використовувати режим «варка на пару» 40 хвилин.
- Після закінчення часу перевірити овочі на готовність. Якщо вони не готові, то долити воду і додати час приготування.
- Овочі можна їсти як окрему страву з зеленню, соусом або рослинним маслом. Так само овочі відмінний гарнір для м'ясних страв.
Як готувати овочі на пару в мультиварці для дитини
Маленькі діти в силу свого віку не можуть їсти тверді свіжі овочі. Тому можна приготувати овочеве пюре з допомогою мультиварки. Це буде дуже корисне і смачне блюдо.
Готувати потрібно з невеликим запасом, тому що овочі мають властивості трохи вывариваться і зменшуватися в об'ємі при готуванні. Так само слід готувати всього одну порцію, не залишаючи на завтра.
Мами, що піклуються про своїх дітей, з радістю приготують відмінний обід на пару. Взяти можна будь-які овочі, які можна вашій дитині.
Інгредієнти:
- 1 маленький кабачок;
- 1 невелика морква;
- 2 шт картоплі;
- 2 л води;
- 2 ч. л. оливкової олії.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: близько 75 ккал / 100 гр.
Рецепт приготування:
- Інгредієнти почистити від шкірки і тонко порізати.
- Покласти шматочки овочів пристосування для варіння на пару. Заповнити чашу 2 літрами води і поставити його зверху.
- На панелі вибрати режим «варка на пару», встановити час 20 хвилин.
- Коли приготування закінчиться, дістати овочі і остудити їх приблизно до 35 градусів.
- Готові овочі додати 100 мл води і оливкову олію. За допомогою блендера зробити пюре. Всього за півгодини у вас вийшов корисний дитячий обід.
Як приготувати овочі з курячою грудкою
Курка – дуже корисний джерело тваринного білка в нашому раціоні. Вона доступна будь-яким верствам населення і має прекрасні смакові якості. Тим, хто стежить за своєю фігурою, краще вживати в їжу курячу грудку.
Вона менш калорійна порівняно з іншими частинами птиці і не містить жиру. Найкорисніший вид приготування курки – варіння на пару. Для соковитості краще готувати в фользі або рукаві для запікання.
Можна готувати відразу з гарніром – овочами. Підійдуть будь-які, які ви найбільше любите. У вас вийде збалансований корисний вечерю, не займає багато часу для приготування.
Інгредієнти:
- куряча грудка – 1 шт;
- 3 ст. л. соєвого соусу;
- 200 г брюссельської капусти;
- 1 морква;
- 200 гр зеленої квасолі в стручках;
- 2 л води;
- сіль, спеції за смаком.
Час приготування: 1 год.
Калорійність: близько 70 ккал / 100 гр.
Рецепт приготування:
- Курячі грудки промити, очистити від шкіри. Промакнуть паперовим рушником. Додати необхідні спеції за смаком.
- Тепер її потрібно замаринувати. Для цього заливаємо соєвим соусом курку. Поки ми будемо займатися іншими інгредієнтами, грудка вбере соус і добре промаринується.
- Кабачок помити і нарізати кубиками. Підготувати стручкову квасолю. Все посолити і приправити спеціями.
- Курячу грудку викласти у фольгу або рукав для запікання.
- У каструлю залити воду і встановити контейнер для варіння на пару. Викласти у нього замариновану грудку і поставити час готування на 45 хвилин в режимі «варка на пару»
- Через 25 хвилин до курки викласти овочі і дочекатися закінчення програми.
- Коли програма закінчиться, дістати курячу грудку, розгорнути фольгу і дати трохи охолонути. Подати до курки парові овочі на гарнір. Чудовий поживний обід готовий.
Як приготувати заморожені овочі з рибою
Риба — дуже важливий продукт. У ній міститься багато жирних кислот, так необхідних для нашого організму. Приготувати рибу можна різними способами. Вважається дієтичним варіння риби. Але так у воду йдуть корисні вітаміни.
Тому ми будемо готувати на пару. Для цього нам буде потрібно мультиварка. А щоб блюдо вийшло ще смачніше, використовуємо фольгу. Рибку можна взяти будь-яку: червону або білу.
Вибирати краще філе, тому що в ньому практично відсутні кісточки. На гарнір до риби подамо парові овочі, які будемо готувати разом з рибою. Тим самим ми зекономимо час і не будемо бруднити зайву посуд.
Інгредієнти:
- 500 гр філе хека;
- 1 шт ріпчастої цибулі;
- 2 шт моркви;
- 2 шт жовтого перцю;
- 200 гр суміші заморожених овочів;
- 1 лимон;
- 2 л води;
- сіль, спеції за смаком.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність: близько 55 ккал / 100 гр.
Рецепт приготування:
- Філе хека посолити, посипати спеціями, полити лимонним соком і залишити маринуватися.
- Ріпчасту цибулю і моркву почистити. Помити солодкий жовтий перець. Цибулю нарізати дрібно, моркву – кружальцями, а перець – півкільцями. Посолити і приправити спеціями.
- Застелити контейнер для варіння на пару фольгою. Викласти у нього замариновану рибу, заморожені овочі, цибулю, моркву і перець.
- Заповнити чашу мультиварки водою, встановити контейнер. Вибрати режим «варка на пару», виставивши час приготування – 30 хвилин.
- Після подачі звукового сигналу мультиварка, дістати рибу і подати з паровими овочами.
Як приготувати соковитий булгур з овочами в мультиварці читайте в нашій статті.
Як приготувати суп з горбуші за нашим рецептом — цікаві рецепти рибних страв, які ви може знайти у наших статтях.
Дізнайтеся, як правильно готувати цвітну капусту з яйцем в нашій статті.
Як зварити парові овочі для вінегрету
Вінегрет – добре всім відомий салат. У кожної господині свій унікальний рецепт. Але основний інгредієнт – овочі – є в кожному салаті. Багато хто не люблять чистити і різати варену картоплю і буряки, тому можна спробувати приготувати вже нарізані овочі.
У нас відмінно вийде це зробити з допомогою мультиварки. Зваривши овочі на пару, ми збережемо максимум корисних властивостей і спростимо механізм приготування вінегрету.
Інгредієнти:
- 3 шт картоплі;
- 1 шт буряків;
- 1 морква;
- 2 л води.
Час приготування: 1 годину 25 хвилин.
Калорійність: близько 60 ккал / 100 гр.
Рецепт приготування:
- Овочі помити, нарізати дрібними кубиками. Покласти в контейнер для варіння на пару буряк.
- Наповнити чашу водою. Включити режим «варка на пару» на 1 год 20 хвилин.
- Через 15 хвилин після початку приготування додати в контейнер моркву.
- Через 35 хвилин після початку приготування додати в контейнер картоплю.
- Після закінчення приготування дістати овочі і залишити остигати. Після охолодження можна готувати з них вінегрет.
Особливості варіння в різних мультиварках
Мультиварки мають різний обсяг чаші, тому води потрібно залити різна кількість. Слід пам'ятати, що вода не повинна перевищувати ½ обсягу чаші і ні в якому разі не повинна стосуватися контейнера для варіння.
Різна потужність мультиварок зобов'язує стежити за часом приготування. Чим могутніше прилад, тим менше час приготування.
Мультиварка | Об'єм чаші | Потужність |
---|---|---|
Polaris PMC 0349AD | 3 л | 500 Вт |
Redmond ScyCooker CBD100S | 4,5 л | 1600 Вт |
Panasonic SR-TMX530WTQ | 5 л | 840 Вт |
Як ми бачимо з таблиці, що для мультиварки Polaris (Поларіс) потрібно взяти менше води, але збільшити час приготування. Для мультиварки Redmond (Редмонд) підійдуть стандартні рецепти. А для Panasonic (Панасонік) потрібно більше води і більше часу.
Готуйте з задоволенням у своїх кухонних помічників корисні і смачні страви!