Рецепти домашнього печива для дітей та їх батьків
Кожна господиня дбайливо зберігає рецепт печива, яке просто обожнюють в її родині. Не біда, якщо у вас ще немає коронного солодкого страви. Нижче ви зможете відшукати для себе нескладні рецепти випічки, яку ваші близькі будуть наминати за обидві щоки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
масла кімнатної температури - | 100 г |
пластичного маргарину - | 100 г |
розмеленого цукру або пудри - | 5 ст. л. |
борошна (звертайте увагу на щільність тіста) - | 2-3 ст. |
погашеної соди - | 0,5 чайної л. |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 347 Ккал |
Як бачите, кількість складових мінімальний, бо на підготовку тесту ми витратимо мінімальну кількість часу.
- Розм'якшені маргарин і масло протерти і розмістити в глибокій каструлі;
- Засипаємо в пластичну масу всю муку і цукор, злегка перемішуємо;
- Погашену соду теж вливаємо;
- Розминаємо тісто руками (спочатку маса буде дуже рваною, проте через пару хвилин склеїться);
- Охолодити протягом 10-15 хвилин;
- Розкачати пласт висотою до 10 мм і вирізати кружки; можна використовувати різні формочки, або чарку за їх відсутності;
- Відправляємо випікатися на 15 хвилин температуру 160 градусів.
Дуже важливо не перетримати» тісто, щоб воно не стало сухим. При подачі можна посипати печиво цукровою подрой або полити варенням.
Рецепти корисної вівсяного печива
Вівсяна випічка прийшла в наші краї з середньовічної Англії, де дуже шанувалися пластівці геркулеса. Це блюдо характеризується не тільки приємним смаком, але і корисністю для тіла, адже вона містить повільними вуглеводами та вітамінами групи В.
Класичний рецепт
Інгредієнти:
- 80 г вівсяного борошна;
- 180 г борошна (пшеничного);
- 80 г маргарину навпіл з маслом;
- 180 г меленого цукру або пудри;
- 30 г сухого родзинок;
- 5 ч. л. ванілі;
- 5 чайної л. погашеної соди;
- 50 мл води або соку;
- Сіль на краю ножа.
Час на приготування – 40-45 хвилин.
Калорійність – 437 Ккал.
Секрет смачних, хрустких печенюшек криється ретельному подрібненні всіх інгредієнтів, особливо це стосується родзинок і пластівців (якщо готової вівсяної муки під рукою не виявилося).
-
- У блендері перемішуємо м'яке масло і маргарин, цукрову пудру і родзинки;
-
- У воді розчиняємо сіль і ваніль, сюди всипаємо вівсяну муку;
- Додаємо пшеничне борошно і перемішайте;
- Додаємо в тісто погашену соду;
-
- Розкачуємо плат тіста товщиною 5-7 мм і сформуємо кругле печиво за допомогою склянки;
- Піч 15-18 хвилин в розпеченій духовці з температурою до 180 градусів.
Випічка з вівсяної муки з мигдалем і журавлиною
Необхідно провести описані вище маніпуляції, а також додати деякі інгредієнти.
Інгредієнти для начинки:
- 100 г журавлини;
- 50-60 г мигдальних горішків;
- 1 ст. л. будь-якого лікеру на ягодах.
Час, витрачений на приготування – 1 годину 10 хвилин.
Калорійність печива з начинкою становить 457 Ккал.
Щоб додати вишуканості звичного печінкою, потрібно:
- Подрібнити мигдаль і змішати його з вже готовим тестом перед випіканням;
- Присипати журавлину цукром, додати лікер і прокип'ятити 2 хвилини;
- Зробити поглиблення і покласти в них по кілька ягід.
Ніжна пісочна випічка
Пісочне тісто одне з найбільш легких в приготуванні, проте, володіє дуже приємним смаком. Його можна комбінувати з безліччю начинок, в залежності від уподобань. Ми приготуємо шоколадну і зі згущеного молока.
Класичні складові пісочного тіста:
- 300 г борошна;
- 130-150 г перемеленого цукру або пудри;
- Щіпка дрібно размеленной солі;
- 1 уп. ванільного порошку;
- 200 г маргарину або масла температурою не вище 30 градусів.
Час, витрачений на приготування – 1.2 години.
Калорійність страви – 501 Ккал.
Цей вид тесту приємний у приготуванні, тому що не вимагає додаткових турбот. Всі інгредієнти можуть змішуватися відразу ж, і це ніяк не вплине на хрустку консистенцію майбутнього продукту.
- Змішуємо в кухонному комбайні м'які шматки маргарин або вершкове масло, цукрову пудру, сіль і пакетик ванільного цукру;
- Поступово додаючи борошно, замісити тісто;
- Скачати невеликі кульки і відправити в духову шафу на 17-20 хвилин.
Печиво не повинне потемніти, коли ви будете виймати його з духовки. В іншому випадку, це буде означати, що ви перетримали випічку на вогні.
Начинка з шоколаду
Інгредієнти:
- Плитка шоколаду з високим відсотком какао;
- 50 г жирної сметани.
Калорійність пісочного печива з шоколадом становить 534 Ккал.
Все, що потрібно, це твердий шоколад розтопити на паровій або водяній бані, остудити і додати сметану. Скріпіть сумішшю 2 половинки майбутньої печенюшки.
Начинка зі згущеного молока
Інгредієнти:
- 1 банка вареного згущеного молока;
- 100 г мигдалю або фундука.
Калорійність пісочного печива зі згущеним молоком становить 511 Ккал.
Просто змішайте подрібнені горіхи зі згущеним молоком і скріпіть 2 половинки між собою – готово.
Рецепт корисного сирного печива для дітей
Половина дітей дошкільного віку геть відмовляється їсти сир, і це факт. На які тільки хитрощі не доводиться йти мамам, щоб заповнити кальцій в організмі дитини. Сирне печиво стане найулюбленішим способом нагодувати дитину корисним продуктом, тим більше що він цього навіть не помітить.
Інгредієнти:
- 250-380 г сиру;
- 100 г масла;
- 1 ст. ложка пшеничного борошна;
- Сіль на краю ножа;
- Цукор для декорування.
Час, витрачений на приготування – 45 хвилин.
Калорійність страви: 398 Ккал.
- Розімніть ложкою м'яке масло, сир, борошно і додайте сіль;
- Викладіть вміст на дошку і ретельно порубаєте ножем в обидві вертикально і горизонтально;
- Скачайте в кулю і дайте постояти в холодильнику 5 хвилин;
- Розкачайте сирне тісто в дуже тонкий пласт і виріжте шматочки;
- Розріжте кожен кухлів навпіл і обваляйте в цукрі;
- Загніть половинки так, щоб вийшли трикутники;
- Випікайте 15 хвилин в духовій шафі з показником температури 190-200 градусів, як тільки з'явиться рум'янець — можна виймати;
- Охолодіть протягом півгодини, потім можна подавати.
Можна використовувати інші форми сирного печива і комбінувати їх з ягідними начинками. Цей рецепт є базою.
Оладки на сметані — рецепт простого і смачної страви, яку можна готувати до сніданку.
Як приготувати шпроти в домашніх умовах з річкової або дрібної морської риби. Готуйте із задоволенням!
Що можна приготувати з курячих ніжок? Читайте рецепти цікавих і смачних страв на будь-який смак.
Ну дуже смачні печенюшки
Один з найкращих смаків домашнього печива виходить при додаванні меду і прянощів.
Інгредієнти:
- 3 ст. пшеничного борошна;
- 100 г розм'якшеного масла чи маргарину;
- 5 стак. розмеленого цукру;
- 5 стак. меду;
- 1-2 яйця;
- 5 чайної л. погашеної соди;
- 1 чайною л перемеленого імбирного кореня;
- 5 ч. л. кориці;
- 2 уп. ванільного цукру або підлогу ст. л. натуральної ванілі;
- Сіль на краю ножа.
Час приготування – 50 хвилин.
Калорійність продукту: 467 Ккал.
- На водяній бані розігрійте мед, масло або маргарин, цукор і остудіть;
- Змішайте борошно, прянощі і яйце, влийте устаткування масу;
- Додати погашену соду і заважайте до однорідності;
- Надішліть тісто на пару годин в холодильник;
- Розкотіть в тонкий пласт і виріжте потрібну форму;
- Випікайте 7 хвилин при показнику в 200 градусів.
Зміцнюємо організм солодощами
З допомогою різних складових випічки ви здатні допомогти організму ваших близьких правильно функціонувати. Деколи типові інгредієнти несуть величезну користь для вітамінного балансу.
Продукт | Калорійність на 100 г | Користь |
---|---|---|
Мед | 304 Ккал | Балансує склад крові;
Стабілізує обмінні процеси; Підвищує якість імунної відповіді;
|
Мигдаль | 576 Ккал | Протизапальний ефект;
Повертає апетит; Очищає кишечник від шлаків; Запобігає захворювання дихальних шляхів; |
Фундук | 628 Ккал | Підтримує роботу серця;
Зміцнює репродуктивне здоров'я; Запобігає пухлини; |
Шоколад | 546 Ккал | Стимулює імунну систему;
Пригнічує почуття стресу; |
Сир | До 160 ККал | Заповнює кальцій в організмі;
Відновлює пуриновий обмін; Зміцнює волосся і нігті; |
Журавлина | 46 Ккал | Запобігає застуди, цистит, появу кишкової палички;
Знижує артеріальний тиск; Відповідає за нормальне загоєння ран; |
Ізюм | 300 Ккал | Регулює склад крові;
Сприяє зростанню м'язів; Підвищує сексуальне лібідо; |
Корисні поради
- Якщо в рецепті присутні масло і маргарин, то віддайте по можливості перевагу маслу, так ви знизите калорійність продукту;
- Уникайте топления масла, коли готуєте пісочне тісто. Краще потерти його на тертці або порубати ножем;
- Не кладіть тісто в морозилку, щоб скоротити час охолодження, оскільки воно стане занадто тендітним;
- Розкладайте печиво на деко дотримуйтесь дистанцію: не тісніше, ніж 8 — 10 мм печиво від печива, адже вони підійдуть під час випікання;
- Якщо тісто занадто туге, можна додати трохи води;
- Доданий за рецептом алкоголь повністю випаровується під час жари, тому не бійтеся давати таке печиво дітям.
Радуйте своїх рідних смачною, ароматною домашньою випічкою, адже саме їхня подяка робить нас щасливими дружинами, мамами і дочками.